icon

Ako sa brániť proti psychickému útoku od rodiča zo školy?

21. okt 2024

Dobrý deň prajem . Chcela by som sa len s vami ženy poradiť .. od septembra nastúpili deti do školy , a jedna matka sa prišla po mesiaci sťažovať že jej chlapcovi sa v škole ubližuje.. začalo sa to riesit , aj s výchovnou poradkyňou . Proste chlapec tej matky si navymýšľal na našu dcéru že mu zle robí , pritom tam mal konflikt ešte s ďalšími dvoma spolužiakmi . Teraz ma jeho matka psychicky týra . Každá vec co sa stane je hneď na našu dcéru , útočí mi na rodinu , že si mám dať dieťa liečiť , že je problémové , že je to dlhodobá šikana . Pritom ja svoje dieťa poznam a viem že to čo rozpráva na našu dcéru nieje pravda. Rozpravala som sa aj s učiteľkou aj s výchovnou poradkyňou či mám navštíviť s dcérou lekárku , povedala mi že ona vôbec na nej nepozoruje zeby deťom ubližovala a už vôbec nie že sa jej cela trieda boji .. len ja už tie psychycke útoky od tej matky nezvládam . Jej syn jej niečo povie , niečo si vymyslí a ona mu to zhltne aj s navijakom ..
boli ste prosím niekto v podobnej situácii ? Alebo mi aspoň viete poradiť na koho by som sa mala obrátiť ?
P.s učiteľka aj výchovna poradkyňa mi povedala že to čo rozpráva ta matka mne , nieje pravda tak ako to rozpráva ..
naša dcéra nemá sklony k agresivite .. keby to rak bolo tak mame s nou problém aj doma aj na ihrisku .. naša je skôr taká ľútostiva ..
neviem na koho sa obrátiť
Dakujem že ste dočítali až sem

jj_anka
22. okt 2024

@ahhola práve v dnešnej dobe sa vyskytne, pretože chceme vzdelávať inkluzívne . Ja mám v triede tiež autistu.

mandinka
22. okt 2024

Ja Vám verím, zažila som to. Ale treba to riešiť aj z vašej strany, aby dotyčná videla, že si nedáte kydať na hlavu ani na dieťa

tiika
22. okt 2024

@autorka Ty si už bojis ísť do školy. Nech dotyčná povie hocičo (či tomu veríš alebo nie) možno len odpovedz. Áno, toto je vážne, čo hovoríte. Avšak toto nie je správne miesto ani čas, aby sme to tu riešili. Stretnime sa niekde/dohodnime sa s triednou učiteľkou/porozpravajme sa spolu s riaditeľkou.

Tým jej prakticky nebudes nič vyvracať. Budeš jej chcieť pomôcť a situáciu vyriešiť. Pokial ona čokoľvek namietne, s kľudom povedz, ako som už povedala, rada sa o tom pobavím, ale nie tu. A viac si ju nevšímaj.

@kaktusik007 ak sa musí autorka zamyslieť, aké i sa píše v nejakom slove, hovori to o jedine o tom, že nevie ako sa správne píše, všetko ostatne sú iba tvoje domnienky a predsudky

@stanulienkat vacsina ľudí nerieši, či a aká je autorkina dcera, ale odsudzujú spôsob, akým to rieši chlapcova matka

aurora33
23. okt 2024

Autorka, kedy sa stretnete všetci spolu a naraz? Lebo ty to neriešiš. Len biadkaš.

autor
23. okt 2024

@aurora33 bola som za výchovnou poradkyňou v pondelok , hovorila som jej že spoločne stretnutie aj s triednou a ona mi povedala na to že najskôr sa stretne s ňou ona , porozpráva sa s ňou a povie mi čo ďalej , vraj by sa to podľa výchovnej ani nemalo tak robiť že sa stretneme takto zoči voci .. ale toto sa opakuje stále , proste nájde si vždy niečo aby vykreslila našu dcéru za najhoršiu ..

autor
23. okt 2024

@aurora33 bola som za ňou s tým že zavolám na tu mať políciu chcela som podať trestne oznámenie za krivé obviňovanie a obťažovanie a ona mi povedala na to nech pockam že najskôr sa porozpráva s ňou sama a že uvidíme čo ďalej .. bude ma informovať

aurora33
23. okt 2024

Tak máte slabučku výchovnú poradkyňu.

aurora33
23. okt 2024

Ja by som sa nenechala takto terorizovať od nejakej blbej ženskej.

autor
23. okt 2024

@aurora33 ani ja , ja to riešim .. keď ma minule zastavila ta mať , išla som hneď po prvej hodine za učiteľkou , ta sa mi už zasmiala , lebo vie že ta mať si vymýšľa .. ale prečo by sme mali my trpieť tie jej klamstvá ? Nerozumiem tomu že jej neni chujovo takto kydať na sedem ročne dievča .. to všetko čo ona narozpravala tvrdí len ona a jej syn pravdepodobne .. neviem či sa mu naša dcéra páči alebo ja už fakt neviem ..

mamina7070
23. okt 2024

s tou policiou prehanas, asi preto nechcu spolocne stretnutie lebo im prides trochu mimo

v prvom rade sa porozpravaj s dcerou aby sa dotycnemu chlapcovi vyhybala, nehladkala ho, nedotykala sa ho ked mu to zjavne vadi
objednaj sa s nou do CPPP nech ziskas nezavisly nazor a oni posudia co sa deje

ty si obhajujes svoju ale teda podla mna to nie je take ciernobiele

autor
23. okt 2024

Budem určite to riešiť ešte aj s triednou aj s výchovnou poradkyňou .. nemôžem to nechať len tak .. ani nás nepozná a bude na nás takto kydať stále …

autor
23. okt 2024

@mamina7070 ja som to o tej polícii povedala až teraz v pondelok .. sama výchovna poradkyňa mi povedala že sú rodičia rozumný ako ste vy a potom sú taky ktorých musíme ešte my prevychovávať ..

autor
23. okt 2024

@mamina7070 jej som povedala aby ho úplne ignorovala , ja si svoju dcéru zastanem pretože viem ja aj moje okolie dokonca aj učiteľka triedna vidí , že to čo opisuje tak matka nieje pravda a nafukuje .. lebo keď som učiteľke povedala čo mne ta mať povedala všetko tak normálne nechápala sama mi povedala že ona si takéto veci nemôže dovoliť tvrdiť !

mamina7070
23. okt 2024

a co to bolo to s tym peracnikom ? vasa dcera mu zhodila peracnik z lavice?

a preco ho hladka?

autor
23. okt 2024

@mamina7070 o tom peracniku to vravela mi učiteľka že tam si viac deti medzi sebou takto robia , ten zhodí tomu , ten ďalšiemu .. že ako medzi deťmi .. ale ta mať mi vravela že ona peracnik nerieši ale fyzické útoky , vraj chronická šikana cela trieda sa našej triedy boji .. pritom to učiteľka vyvrátila keď som jej to hovorila …

mamina7070
23. okt 2024

a dotyka sa ho teda tvoja dcera ci nie ? je tam nejaky realny zaklad ? aj ked to nafukuje

autor
23. okt 2024

@mamina7070 a inak s tou políciou začala ta matka prvá , povedala pred výchovnou že trvá na tom aby to bolo nahlásené , aby bola zápisnica , to povedala aj mne , potom ju vychovna od toho odhovorila že sú aj iné riešenia .. teraz si vždy nájde niečo na nasu dcéru , a obťažuje ma keď ma stretne mi úplne nezmysli rozpráva ..
dotýkala sa ho len keď mu chcela niečo povedať tak ho rukou tak jemne že aby počúval alebo tak .. ale to učiteľka mi aj povedala že to sa nemôže považovať za šikanu .. alebo ako to ta mamka povedala že chronickú šikanu …

autor
23. okt 2024

@mamina7070 ale teda nafukuje a vymýšľa si poriadne …

aurora33
23. okt 2024

A prečo to neriešiš priamo s tou matkou, ale chodíš žalovať učiteľke a vychoske? Prečo si od tej matere necháš nakydat, stojíš tam so sklonenou hlavou a nereagujes hneď?

autor
23. okt 2024

@aurora33 reagujem , ale s ňou sa nedá komunikovať … ona si ide svoje .. ale ak bude takto pokračovať tak už si ju pockam pred školou a poviem jej svoje .. teraz naposledy keď ma stretla tak som sa jej hneď postavila a povedala som jej ..

ina2405
23. okt 2024

Ja trochu ľutujem tú učiteľku. Že dve mamy takto vyvádzajú a nie je tej, ktorá by to trochu uhasila.

autor
23. okt 2024

@aurora33 A nechodím žalovať , aj učiteľka aj vychovna mi dala za pravdu že to čo robí ona je obtazujuce a vychovna mi povedala že je veľmi rada že som prišla za ňou

aurora33
23. okt 2024

Vsak si rob čo chceš. Žiadna normálna žena by si nenechala takto kydať na seba a svoje dieťa. Toto sa dá vyriešiť. Ty to neriešiš.

autor
23. okt 2024

@aurora33 ano , preto to riešim . A dakujem všetkým zúčastneným .. do tejto diskusie už viac prispievať nebudem …

millenam
23. okt 2024

@aurora33 autorka to rieši, ved vkuse chodi do školy a radi sa na modrom konikovi. Má ísť na políciu, že jej nadáva iná matka, že si ma ísť liečiť dieťa? A čo by policajti urobili? Tiež mi je smiešne, ako tu niektorí píšu, ze treba zvolať veľké stretnutie všetkých strán. Pedagógovia na to nemajú čas ani kapacity riešiť každý spor medzi deťmi a rodičmi. Však nie sú na krajskom súde. Najprv to riešia tak, že dohovoria obidvom stranam a dúfajú, že sa to napraví. Dnešné deti veľmi klamú. Nespravodlivo sa obviňuju, každú blbosť žalujú, vymýšľajú že sú sikanovany, psychicky zruteny atď. Potom je pedagógom veľmi ťažko rozlíšiť, čo je skutočná šikana. Ja by som začala od svojej dcéry, zakázala jej kontakt s tým chlapcom, ťažko aj hodnotiť, keďže o ňom nič nevieme. A na rodičovskom sa nič neriesilo? Deti kadečo doma porozpravaju, viac ako by povedali učiteľom v škole.

aurora33
23. okt 2024

@millenam ako to riesi? Že si nechá doslova srat na hlavu? Čo je zle na tom keď sa stretnú v jeden moment všetko strany? Isto lepšie ako keď ta povie tej a ta to ide povedať tej a ta povie že ta prvá klame a bla bla bla. Toto nie je riešenie

millenam
23. okt 2024

Véd nech sa stretnú, to musí urobiť škola. Autorka nedonuti tu hystericku matku, aby prišla do školy. Nič iné jej neostáva iba otravovať školu, aby sa to riešilo a potom preventívne pritlačiť na dcéru, aby s ním naozaj nemala žiadny kontakt. A nespoliehat sa na to, že je dobra a lutostiva.

nikaeli
23. okt 2024

@millenam ako učiteľka som jej už 2x napísala, aby to riešila PÍSOMNE a svoju žiadosť adresovala priamo riaditeľke. Na písomný podnet musí dať škola písomné vyjadrenie. Zatiaľ čo autorka si ide stále svoje, že bola tam a tam a tam a ten povedal to a tamten toto. Jediné riešenie je písomne požiadať vedenie školy o stretnutie oboch zúčastnených strán, triednej učiteľky a výchovnej poradkyne za účasti vedenia školy a možno aj detí. O takomto stretnutí sa urobí zápisnica, zatiaľ čo ten povedal toto a tamto sa stráca na chodníku vo vetre a problém sa nerieši. Čo myslíš že urobí polícia, keď nemáš žiadne dôkazy? takto by si mala aspoň zápisnicu. Ibaže by si sa bála ísť do takej konfrontácie (lebo je tu možnosť, že dcérka predsa len niečo urobila?). Inak nerozumiem čo tu riešime už tretí deň, keď stále píšeš to isté a reálne návrhy na riešenia prehliadaš 🤷🏻‍♀️ to, že budeš stále chodiť za triednou, či za poradkyňou nič nevyrieši. Teba uchlácholí, že je dcérka nekonfliktná a o 10 minút ťa na chodníku matka zožerie. Čo očakávaš od triednej učiteľky? ona rieši deti, nie konflikty rodičov.... triedna učiteľka má dohovárať jednej matke, aby dala na ulici pokoj tej druhej? na toto podľa teba čas má? veď práve na tom stretnutí sa vyjadria všetky strany, dostanú sa do konfrontácie a hneď sa ukáže, kde je pravda....

autor
23. okt 2024

@nikaeli dcérka nič v škole nikomu nerobí ! Dakujem za každú radu , budem to riešiť s vedením školy . Prispievať už nejdem !!

nikaeli
23. okt 2024

Nemusíš na mňa kričať. V každom mojom komente som ťa podporila a napísala niekoľko odporúčaní. Snažila som sa ti pomôcť a ty na mňa takto. Ok, tak nereaguj, neprispievaj. Neviem načo sa potom pýtaš 🤷🏻‍♀️ Mne môže byť úplne jedno, čo budeš robiť a ako sa to celé bude ďalej vyvíjať. Ide o tvoje dieťa a ty nevieš obrániť ani samú seba.....