icon

Ako skrotiť 7 ročného syna?

petra7825
20. dec 2017

môj syn ma 7 rokov a nosi zo školy poznámky kazdy tyzden. už som zúfalá. v triede patri medzi najsikovnejsie deti co sa tyka ucenia. Ale správanie ma hrozne. Stále vyhľadáva deti ktoré robia niečo zlé alebo sám niečo vyvádza. Doma pocuva vacsinou na slovo, mame pravidlá a nema problem s ich dodrziavanim, malo kedy sa stane ze by sme ho museli pre nieco hrešiť, rad sa uci, miluje čítanie, ale ako náhle príde medzi deti je úplne bez kontroly. Všetko mu je smiešne, predvádza sa, vyrušuje, behá po triede, skáče, naháňa deti. Nevie sa skludnit. Niekedy sa mi nechce verit ze je to ten zlaty chlapec čo bol pred chvíľou doma. viem že mi učiteľky reklamu lebo on to robí aj pri mne ako náhle je v kolektíve. prosím poraďte kde robím chybu.

adsumus
29. dec 2017

@obsadenemeno no práveže ja som z toho nič take ako ty píšeš nevyčítala všetky vychovné koncepcie, dieťa chcelo ovko aj na druhý den, tak mu mamina dala ovko, čo je natom zaujímavé.

adsumus
29. dec 2017

@abbey univerzity v uk, vo väčšine príjmaju studentov na základe písomnych testov, žiadne ako ty píšeš, že stačí pohovor, kdeže.

Most degree programs in the UK will require that the student have passed either A-levels and attained certain grades, for example 4 B grades, or equivalent grades in a BTEC or GNVQ.

https://www.internationalstudent.com/study_uk/e...

deti, ktoré učíš idu na ktoru vysoku skolu do zahraničia bez príjamčiek, dakujem za info.

obsadenemeno
29. dec 2017

@adsumus ale ano, len treba lepsie citat. Dieta prestalo vyvadzat, mama isla spat. Vsetci spokojni.

Zmysel pre humor vyoperovany, ano???

adsumus
29. dec 2017

@obsadenemeno no vtipne velmi, len akosi tie vychovne koncepcie mi tam chýbaju, akakolvek, nietože všetky. dieťa chce jesť, dám mu jesť, to je easy, ale ine je ked chce robiť zo seba šaša a vyrušovať všetkých okolo, tak to už je asi iný level humoru. ale neviem aký, lebo pointa sa stratila a mna v provom rade zaujíma, to chlapča (nie tieto nezmysly ako tu píše @abbey o vysokých skolách).

bielamacka3
29. dec 2017

ja som mala na gympli tieť v triede takého spolužiaka - ked odpovedal z dejepisu, ani jeden rok nepovedal, rozprával o nejakých perzskych vojnách...hral pred tabulou divadlo, my sprostí pubertiaci sme sa na tom rehlili a dostal jednotku!!!! Učka na bilogii bola iná, tá si dala niekolkych nastupiť pred tabulu, dala kazdemu tri otázky a vieš nevieš, žiadne šaškovanie, sadnuť, púť..tam si ani neškrtol - mimochodom, chodila som v BA na Einsteinovu, vtedy Makarenkovu. ak poznáte, určite si budete papatať aj biologikárku

bielamacka3
29. dec 2017

oprava - sadnuť, päť

bielamacka3
29. dec 2017

@adsumus na ovku nie je nzlé nič, ale ja som pochybyla - totiž som sa dla vyprovokovať a ovko som mu dala, aby prestal kričať, ale už to neurobím, iba ak sa ukľudní, lebo viem, že to skúsi aj nabuduce si vynucovať niečo krikom a chviľu pred ovkom večeral, takže od hladu to nebolo - možno aj tie deti, ktoré v škole neposluchaju - nevravím, že aj autorkyno je také - sú zvyknuté, že doma hned všetko dostanú a ked v škole MUSIA práve teraz písať, už je zle

adsumus
29. dec 2017

@bielamacka3 tam je problém so skušaním pred triedou, to nikde nie je vo svete, specialita slovenska, ešte z čias marie terézie, hádam ani odvtedy. uplne zbytočne, strata času a zhovadovanie všetkých zučastnených, miesto učenia.

bielamacka3
29. dec 2017

kurňa, ja som pochybYla!!! 😀

bielamacka3
29. dec 2017

@adsumus to áno, ale napríklad by jazykoch treba aj ustne - lebo tam aj výslovnosť treba

adsumus
29. dec 2017

@bielamacka3 dakujem za vysvetlenie, brala som, že tvoj drobec chcel ovko a reval lebo je maličký, čo je normálne, ak mal od 3,5cca a viac, chápem, že revom sa nevynucuje. inak suhlasím, deti nie su naučene posluchať, rešpektovať a príjmať kritiku, to sa mi nepáči, myslím si, že to im urobí v dospelosti velký problém.

bielamacka3
29. dec 2017

Kritiku nemá rád asi nikto, ani dvojročný, ani storočný človek

adsumus
29. dec 2017

@bielamacka3 tak ale kritizovať treba, nech sa dieťa naučí, iank bude ako taký trulo, urážať sa pri každej hovadine kto, čo o nom povie.

abbey1
29. dec 2017

@adsumus Ty rozumieš Aj textom? Vieš, čo je A level a podobne? To sú podľa teba prijímačky? Väčšina škôl znamená všetky školy?
Dokážeš s priznať, že nevieš o čom píšeš a dokážeš obviňovať z klamstva ľudí, ktorí ti napíšu pravdu?

abbey1
29. dec 2017

@adsumus Skús si prečítať link, ktorý si ty sama pridala. Píše sa v ňom presne o pohovore, ktorý som spomínala. Ďalej o certifikáte z Aj, ktorý musí mať študent,aby deklaroval úroveň Aj, ďalej ukončené stredoškolské vzdelanie A level, ktoré ale nemusia mať zahraniční študenti. Je jasné, že určité študijné odbory môžu a aj vyžadujú určitú formu prijímacích skúšok, ale mnohé nie.
A nehnevaj sa, ty o sebe v žiadnej téme nepovieš ani F a ja ti mám dokladat školy, kde študujú moji bývalí žiaci 🙂 Vtipná žena si.
Kľudne klam ďalej, kto chce, pravdivé info si nájde.

adsumus
30. dec 2017

@abbey1 ja som si ho prečítala a dala som ho práve pretože vylučuje to čo ty tvrdíš, že deti v zahraničí nerobia písomne tesy na prijatie na vysoke skoly robia, deti zo slovenska, ktoré tam idu ich robiť nemusia, ak maju podobne testy urobene u nás. to jest maturita, ktorá sa sklada z ustnej časti a písomne a rovnako takuto maturitu musia deti absolvovať v zahraničí aby boli prijatí na vysoke školy. takže rovnako ako u nás je system postavený na známkach, ktoré ako ty tvrdíš na slovensku o žiakovi nepovedia nič.

abbey1
30. dec 2017

@adsumus Ty si ma obvinila, že klamem, ked tvrdím, že nemusia robiť prijímacie skúšky. Teraz sem motáš maturitu.
Skussi uujasniť, o čom sa vlastne bavíme. Zvládnutie testu z Aj predsa nie je o známkach na škole, rovnako A level test.
Celú debatu si začala ako reakciu, či sa musia alebo nemusia robiť prijímacie skúšky ja všetky školy.
Odpovedala si si sama svojim pridanym linkom. Teraz sa vykrúcať už nemusíš.
A tvrdiť, že známky, ktoré su len odrazom nárokov učiteľky XY zo školy z Hornej Dolnej niečo prezradia o žiakovi , je predsa úplne mimo.
Preto aj na SVK začali presadzovať vysoké školy nový systém prijímania žiakov, ktorý hodnotí ich všeobecný prehľad, logické myslenie, schopnosť reagovať, a hlavne porovnáva študentov medzi sebou. A mnohé ďalšie vysoké školy naďalej prijímajú žiakov bez prijímacích pohovorov.
Ale to už sa opakujem.

adsumus
30. dec 2017

@abbey1 zbytočne sa s tebou dohadovať, link je jasný, aj v zahraničí deti robia testy a musia byť v nich uspešne aby mohli byť prijate na vysoke školy. takže aj v zahraničí je system presne ako u nás postavený na známkach, aj ked oni nedostávaju jedna dva, ale A, B, C, su rovnako testovaní ako naše deti. a na základe ich vysledkov su deti príjamne na VS, to je celé, nieže skola si podebatila a hurá, berieme ta.

abbey1
30. dec 2017

😉 Ako povieš.

montemotherone
30. dec 2017

@obsadenemeno skôr ako on skrotil ju 🙂

bielamacka3
1. jan 2018

Ja sa chcem opýtať na mojho 2ročného on v poslednej dobe zaspáva večer tak, že - popíšem - večer mu zuby doumývam ja, lebo si myslím, že radšej nech ho ja chviľu potrápim, ako keby sa mu mali pokaziť, kaz a vrtanie myslím bolí oveľa viac ako moje čistenie - to sú galeje, potom prezliekanie do pyžama, to trvá takisto dlho, behá pri tom po byte, keď sa mi podarí ho položiť, tak ma kope všade, ja ho postojačky obliekať neviem, myslím si, že ostatné ženy také dieťa nemajú - a nechať ho, nech pol hodiny behá nahý po byte sa mi nezdá ok, či nie je chyba taká, že s ním chodievam teraz v zime von len doobeda na hodinu, raz som bola aj poobede za tmy, ale to už inteligenti hádžu petardy a nechcem, aby moje dieťa trafili, poobede spáva aj tri hodiny, tak či ho mám skor budiť a radšej byť tú hodinu vonku, len či nebude mrzutý, ked ho zobudím, v obchode veci nepýta, iba ked vidí ovko, tak mrnčí, ale v hračkárstve sa pohrá a vždy poslušne vráti, len tá jeho divokosť. Večer tak o šiestej, siedmej mu po byte behať zakazujem, lebo už nám viackrát suseda búchala....dakujem

janickacrazy
1. jan 2018

@bielamacka3 Nemáš doma nič výnimočné, to sa neboj. Ja mám tiež 2ročného, obliekanie neznáša, tiež sa bráni ako vie. Ja ho obliekam na prebaľovacom pulte, odtiaľ mi neujde. Alebo si ho daj do postieľky a tam ho skús obliecť. U nás občas pomože, ked ho niekto zabáva, napr. starší brat robí nanho ksichty a ja rýchlo oblečiem. 3 hodiny spánku poobede je dosť veľa, náš spí vačšinou len 1,5 až 2 hodiny. Možno potom večer nie je unavený a vymýšľa. Možeš s ním chodiť von alebo niekam do detského centra sa pohrať, aby sa trochu vybláznil. Náš večer zaspí v pohode, aj ked von nejdeme, ale je to skor výnimka, čo poznám deti v jeho veku tak kamoškina malá vyzapuje do pol desiatej večer v postieľke a nechce spať a takých detí je kopa. Takže bud skrátiť obedný spánok alebo riadne unaviť, návštevy príbuzných, kamošiek s deťmi, atd.

bielamacka3
1. jan 2018

tak to si ma ukludnila

domafi
2. jan 2018

ahoj, poznáš toto: www.nevychova.cz ? mne osobne to veľmi pomohlo a pomáha...dieťa má vždy dôvod, prečo veci urobí alebo povie tak ako ich urobí...v klude si s ním sadni a porozprávajte sa o tom...normálne mu povedz, čo ti povedala triedna pani učiteľka a spýtaj sa ho, prečo sa baví s tým a tým kamarátom, prečo behá po triede..nech ti to povie on, z jeho pohľadu..snaž sa ho pochopiť a porozumieť a potom mu povedz, čo vadí tebe a navrhni mu, nech on nájde riešenie alebo skúste ho pohľadať spolu..povedz mu,napr. že pani učiteľke sa nepáči, keď robí toto a toto, pretože má napr. strach, že si ublížia alebo poškodia niečo v triede...čo by on navrhol, ako by sa veci dali robiť inak....držím palce 🙂

bielamacka3
2. jan 2018

ja sa opýtam znovu na moje dvojročné chlapčiatko - ked s ním chcem isť von a on sa nechce dať obliecť, mám s ním bojovať a nervačiť, alebo sa mám na to vyondieť a ostať doma? Lebo vzduch potrebuje, ale ked nechce, tak čo si počnem?

eliska13
2. jan 2018

@bielamacka3 rozhodujes ty či on?povedz mu ukáž mi aký si sikovny a ako sa vieme rýchlo obliecť?pôjdeme na ihrisko za deťmi?

bielamacka3
2. jan 2018

Rozhodujem ja, ale on má vačšiu silu, žiaľ a obliekať sa ešte nevie, vyzliekať len nohavice a ponožky

eliska13
2. jan 2018

@bielamacka3 tak ho motivuj iným spôsobom kúp nálepky, omaľovánky veď obalamutiť 2r dieťa musí byť ľahké.U nas platilo počítanie do 3🙂
A treba ho to čím skôr naučiť, lebo, ak pôjde do škôlky, školy nebude čas na caviky.Tak ho nauc sa s tebou obliekať formou hry

mrs_ed
2. jan 2018

@bielamacka3 Ako ja chapem, ze si tu robis prdel, ale nechapem, co je na tom vtipne, sorry 🙄

bielamacka3
2. jan 2018

Ja si srandu nerobim, dnes chcel pri večeri pozerať d/f/uck.tv a dvadsať minút vrieskal a odmietal večerať, až ked som mu ten skurvený kanál zapla, tak išiel jesť. Manžel mal ako dieťa pruh, tak sa bojim, aby to malý takisto nedostal, inak by mohol kričať aj hodinu. Ja mám dojem, že si z nás dvoch robí riadnych debilov. A to aj sme, ked také malé dieťa nás neposlucha.