Ako zvládať návštevy detí počas búrky?
Baby ja vážne neviem, či som precitlivelá, ale napíšte, prosím, Vaše názory na vzniknutú situáciu. Syn je štvrták, chodí s kamarátmi takmer každé popoludnie hrať futbal na ihrisko. Pár dní dozadu prišla nečakane búrka (bol vtedy na ihrisku len s jedným kamarátom, ktorý býva hneď pri tom ihrisku), fakt z ničoho nič začalo neskutočne liať. Syn prišiel do nitky mokrý domov, že sa chcel schovať u toho kamaráta, ale jeho otec to nedovolil, poslal ho preč, že jeho syn ide do sprchy a môj nech ide domov. Ten kamarát je u nás úplne bežne, hrávajú sa tu, ponúkneme ho s jedlom / pitím, ani mi nenapadlo nikdy, že by mohol niekto počas búrky "neprichýliť" dieťa. Čo si o tom myslíte?
@darina77 tak stvrtak by naozaj neriešil bordel. Aj keď si myslím,že má teda viac ako 9.
Ľudia sú rôzni a žiaľ,mnohí aj blbi. Dcéry majú takú kamarátku,stále ich vola k ním,hrajú sa,potom sa ta kamarátka so sestrou najedia,a moje deti pozerajú,nikdy im nič nedá. Keď sú u nás,tie dievčatá by zjedli aj pol chladničky. Mne to nevadi,ide o princíp. Keď sú u mňa cudzie deti,vždy niečo ponúknem,hlavne,keď sú dlhšie. Spýtam sa,či mam a vie,že sú u nás,poprípade kazem zavolať,že sú u nás. Ona nikdy nezavolá. A keď jej dcéra mala narodeninovú párty, tak moje deti pozvala a v deň oslavy ich odfajcila,že ona nemá toľko peňazí,aby mohla toľko deti hostiť,ale že darček môžme doniesť.
Čo už. Pomyslela som si o nej svoje.
Iné dievča zas keď je u nás,tak mame nemá volať,ale ona jej zavolá,že už MÔŽE prísť domov. Nechápem.
Ja nikdy nikoho nevyhodím,neobťažuje ma to,ale ľutujem moje deti,že sú cele poobedie hladné u cudzích. Ten rožtek,šunka,maslo sa vždy nájdu hádam.
A viem,že ta matka ma peniaze,ale míňa ich na svoje aktivity asi.
Osobne zajst absolutne nie. To je zasah do sukromia, ak tak zavolat, ze sa zastavis len pri brane. A byt len mila.
1. Ak budes riesit moze sa stat, ze vztahy ochladnu.
2. Ak by som to riesila a mala kontakt, napisala by som matke takuto sms.
“Dobry den. Tesime sa s priatelstva nasho syna s vasim (meno). Je u nas vzdy vitany, je velmi mily, prkne sa sprava a … ho ma rad. Deti sa u nas pekne hraju. Keby zacalo liat, prichylili by sme ho, ak by bolo treba prezliect ponukli by sme mu veci. Mrzi ma, ze nas syn prisiel do nitky mokry.
Ale asi mal na to vas manzel vazny dovod, ked ho za burky nevpustil dnu.”
Pekny den.
Nikdy by som cudzie dieťa neposlala počas búrky samé domov ani po tme ani nijak inak keby mal byť v ohrození jeho život.
Ja takých rodičov nechápem a nejaké dusno doma nie je pre mňa argument tiež.
Existujú telefóny dá sa oboznámiť rodičov o situácií.
Stalo sa mi niečo podobné keď som si myslela, že ma teta odvezie domov keď už ma niekam volali a nechali ma ísť samú.
A hanba by ma fackovala kebyže moje dieťa niekde trávi čas pravidelne a ja ich dieťa pošlem preč.
@miricka77 kks toto nepochopim. Nas ked je u susedov vzdy mu aj obed daju (zbytocne som stokrat susede pisala poslite ho domov sa najest, ale suseda vzdy napise “ved on je ako nas”.) a ich maly ked je u nas je to rovnake. Nenecham ich hladnych nikdy. Co dostanu moje deti to aj ich kamosi a niekedy si nasi nic nedaju a kamosi su hladni tak im spravim.
A to s tym “ale darcek mozete priniest” 🤦♀️ to ma dorazilo 😂
@lenkakravcova Hadka s manzelkou ci zly den v praci su podla teba silne dovody vykopnut dieta z bytu do totalneho lejaka? waw
@autor Nie si precitlivena
@vsetky mimo temu, rada by som sa opytala na to hostenie.
Kedy hostite? Vtedy, ked vam cudzie dieta vyslovene povie, ze je hladne? Ci to im automaticky hned na zaciatku nukate a davate?
Ako mala som chodievala ku kamoskam. Ked bolo vonku skaredo.. Aj ony ku nam. Nepamatam si, ze by sme boli u kohokolvek doma dlhsie ako hodinu.
Neznasala som, ked som prisla, vyzula, sadla do izby, dostala som chlebik s maslom, sunkou a nutili ma to jest, ze snad nebudem hladna odchadzat. Lenze ja som ani hladna neprisla. A zaprisahala som sa, ze toto ja raz ziadnym detom robit nebudem. U nas mama tiez vzdy doniesla. Aspon mala filipa, ze to nenosila HNED, co sa clovek vyzul ale ked to malo zmysel az po case, ze mozno uz hladne aj bude. Najprijemnejsie mi bolo tam, kde mi nikto nic nenosil a nikto sa ma na to nepytal.
Rozmyslali ste niekedy nad tym, ze tomu dietatu to mozno ani prijemne nie je?
Naozaj debil…neviem si predstavit, ze by som nechala aj totalne cudzie dieta stat niekde v dazdi pocas burky. Ak sa jeho syn u vas bezne hrava, urcite by som sa na toto spytala…
@mircalla aj hej. Keď si predstavím hádku takých talianskych manželov ako z filmu, kde lietajú taniere, tak je lepšie keď sa cudzie deti, ideálne všetky deti kamsi vyparia.
@lenkakravcova Dospelí ľudia sa snáď dokážu ovládať natoľko, aby prerušili hádzanie tanierov na dobu, nevyhnutnú na zotrvanie mokrého dieťaťa za búrky v ich domácnosti. Vlastného mokrého syna otec dokázal poslať do sprchy, tak zjavne práve v tej chvíli nehádzal po manželke tanier. 🙄
@maciatkolulu Prečo myslíš, že má viac? Je štvrták. Bežný štvrták má na začiatku septembra 9 rokov.
@h2 fakt? Najmä tie odkladove deti majú v septembri 9 v štvrtej triede. 🙃Inak ,to je asi fuk,či?Dieťa chodieva samé von, ak je niekde ďaleko, tak snáď malo telefón,hodinky,začala búrka,prvé čo by som robila,zháňala sa po decku a decko po mne. Inak,už som sa stretla aj s tým,že niekto nechce zobrať dieťa bez vedomia rodičov k sebe. Lebo a 10000 dôvodov.
@maciatkolulu Píšem "bežný štvrták". Nepíšem o výraznej menšine odkladových detí.
@h2 🤷nemyslíš,že je úplne irelevantne,či bežny 9,ci10,11rocny stvrtak?či máš chuť sa chytať za slovíčka? Nejako nerozumiem. Proste zjavne chodieva von sám,takže mama asi musí vedieť,že môže prísť búrka,dážď,sneh,smršť,má byť aj dieťa nachystané na takú situáciu,keď to asi malo ďalej od domu. Si myslím teda. Či je daný otecko cvok,či nie,netuším. Moje dieťa sa kamaráti s ľuďmi,ktorých poznám,viem,že môže k nim ísť a pod. A teda vie,čo má robiť,kebyže nastane nejaká nepredvídateľná situácia. Odporúčam aj autorke si nejako so synom dohodnúť čo robiť ak...
@maciatkolulu Ja vôbec nemám záujem chytať niekoho za slovíčka. Napísala si, že podľa teba má viac, ako 9 rokov, tak ma to zaujalo, že ako si na to prišla, lebo autorka nič také nepísala. To je všetko, nič viac za tým nehľadaj. 🤷♀️
je to nezodpovedný človek ak poslal dieťa v búrke domov, ja by som už dieťa tam ani nepustila toto je vážna vec, mal zavolať aby ste si preňho prišli, ale tiež na Tvojom mieste by som bola utekala na ihrisko preňho štvrták o je ozaj dieťa ešte
@lenkakravcova hulvata a blbca ides ospravedlnovat? To je zakladna ludska slusnost ponuknut pomoc. Ja by som hocikoho pocas burku prichylila.
To co je za cloveka, ze v burke vyzenie dieta?
K nam bezne chodia kamosky nasej dcery 11r. Ale aj ona chodi k nim. Prip.idu s rodicmi na zmrzku, my ich vezmeme na pizzu, mensi vylet a pod.
Ak moje dieta k niekomu nesmie, taktne to doma preberieme a dcera je poucena taku kamaratku nevolat k nam. Aj to sa stava. Mozu sa hrat na ulici.

@autorka ahoj. Taka otazka. 10 rocny syn nema telefon, ked chodi von?