icon

Ako zvládať prváka v škole v prírode?

maria123a
9. jún 2025

Ahojte syn je v škole prírode tetaz ako prvák dnes sú prvý deň volala som učiteľovi ako to znáša a vraj plakal že chce ísť domo , uz včera večer mi plakal že sa na to necíti no sme sa dohodli , že nech to aspoň vyskúša , že pˇkeby mu je ťažko prídeme po neho učiteľ teda písal že plakal ale že ho mame učiť samostatnosti atd.. maly je citlivejší.. neviem čo si o tom myslite?

Strana
z3
macko1983
10. jún 2025
@jana_eyre_2

@maminkadeticiek každé dieťa je ine, vôbec to nemusí byť tým, že mama robí niečo čo ho neučí samostatnosti, proste je taký a vyrastie z toho.. mám tri deti, so všetkými som odmalička a predsa je každé iné, najmladší by v pohode prespal v škole v prírode aj ako 4r, je taká povaha.. najstarší reval pri odchode ešte ako stvrtak, teraz už puberťák na mňa prdí a nerobím nič inak.. každý je proste inak mentálne v inom veku prípraveny..

@jana_eyre_2 presne ako píšeš, môj starší syn nemal problem prespať u mojich rodičov alebo u svokrovcov, kedykoľvek,chodí na výlety ani sa neozve,no pri mladšom synovi som sa už vzdala,po niekoľkých pokusoch prespatia u mojej mami,proste vždy keď sa začne stmievať začne revať a chce ísť domov. Jednodňove výlety dáva v pohode.jednoducho som rezignovala a nenútim ho ak nechce tak nechce a to chodíme na dovolenky aj 2-krat v roku.

abbey1
10. jún 2025
@maria123a

Dnes som písala učiteľovi že by som si s dietatom rada zavolala (veď tak to bolo aj sľúbené že raz denne si môžme zavolať ) , učiteľ , že ho mám oklamať , že som musela odcestovať a nemôžem pre meho prísť no je to normálne? Akože to tam ma byt nasilu veď malému som sľúbila že ak mu bude ťažko prídeme po neho ja neviem či som ja retardovana alebo kde je problem

@maria123a To čo je za učiteľa? Choď po malého, keď chce ísť domov a hotovo.

nikaeli
10. jún 2025

Na školu v prírode poskytuje štát dotáciu. Preto je teraz taký boom a veľa rodičov tam pošle dieťa len preto, že je to 'zadarmo' alebo s malým doplatkom. Nie je to pre deti povinné. Rodič tam dieťa prihlasuje dobrovoľne a málokedy reálne zváži schopnosti svojho dieťaťa. Pre učiteľov je to týždeň stresu, žiadna dovolenka navyše. Ak by to tam tvoj syn nezvládal, myslím, že by ti sami zavolali, aby si preňho prišla. Nemyslím si, že popri starostlivosti a zodpovednosti za ďalšie deti tam niekto celý deň utešuje jedno dieťa a ešte aj 'klame' rodičovi, že je v pohode. Prečo by to ten učiteľ robil? cieľom týchto pobytov je, aby si deti užili spoločné chvíle mimo školu a nie aby tam trpeli (a učitelia s nimi). Veď uznaj sama, ak by do noci plakal, ani ten učiteľ sa nevyspí, a predsa len potrebuje byť v kondícii na nasledujúci deň. Ak mu nedôveruješ, choď tam a vezmi syna domov. Škoda, že si to nezvážila predtým, ako si ho prihlásila. Môj prvák mal 'Noc v škole' a keďže viem, koľkokrát večer vylezie z postele, kým zaspí a koľkokrát potrebuje ubezpečiť, že je všetko v poriadku a nakoniec zaspí pri malej lampičke, tejto akcie sa nezúčastnil, hoc má školu 5 minút chôdze od bytu a prišli by sme preňho raz dva. Nechcela som však spustiť lavínu emócií u ostatných, ani ho vystaviť prípadnému výsmechu detí, že je plačko. Ak sa na to bude cítiť, pôjde o rok. O dva. O tri. Alebo vôbec 🤷🏻‍♀️

andreatytler
11. jún 2025

@maria123a Ucitel nabada rodica aby klamal dietatu? Otrasne. Tomu by som neverila uz ani slovo a hladala by som ineho ucitela.
Dufam ze dieta je us doma.

karinss
11. jún 2025

No co bola si?

lydus2015
11. jún 2025
@andreatytler

@maria123a Ucitel nabada rodica aby klamal dietatu? Otrasne. Tomu by som neverila uz ani slovo a hladala by som ineho ucitela.
Dufam ze dieta je us doma.

@andreatytler lebo rodičia nikdy neklamú svojím deťom... 🤔

nafka0483
11. jún 2025
@lydus2015

@lydus2015 Su aj taki co neklamu

macko1983
11. jún 2025
@lydus2015

@macko1983 ešte som nevidela učiteľa, ktorý by nútil dieťa ísť do školy v prírode 😁😁 prepáč, ale pobavila si ma....
Ty asi nemáš veľmi predstavu, ako to v škole funguje....🤔

@lydus2015 prepáč, ale práveže mám predstavu,a mám aj vlastnú skúsenosť na základe ktorej som svoje dieťa dala do inej školy.

gerdusha
11. jún 2025

@maria123a no co, ako malý??

timea301196
11. jún 2025

Akože také malé deti do školy v prírode? Ja by som ho ani nepustila…

maria123a
autor
11. jún 2025

Synček tam ešte stále je .. učiteľ mi ho ani nedal k telefónu vraj aby neplakal atd.. zajtra ideme o 14 pre neho, ale teda z učiteľa som maximálne sklamaná

abbey1
11. jún 2025
@maria123a

Synček tam ešte stále je .. učiteľ mi ho ani nedal k telefónu vraj aby neplakal atd.. zajtra ideme o 14 pre neho, ale teda z učiteľa som maximálne sklamaná

@maria123a Mali ste ísť po neho hneď včera.

nafka0483
11. jún 2025
@maria123a

@maria123a Prepac, aky ma zmysel ist po neho vo stvrtok o 14tej ked v piatok sa maju vratit a su tam od pondelka?

andreatytler
11. jún 2025
@lydus2015

@lydus2015 Nie, ja som za 5 rokov zaklamala synovi 1x a hned ma to aj dobehlo. Odvtedy nikdy. Aj ked sa ma opyta ci ho bude boliet injekcia, alebo cokolvek neprijemne. Vzdy poviem pravdu, Nevidim absolutne ziadny dovod na to aby rodic klamal dietatu.
Nie som ziadny perfektny rodic, ale klamat dietatu je ista cesta k tomu ze vo mne strati doveru.

sense
12. jún 2025
@maria123a

@maria123a a prečo si nešla hneď utorok pre neho? Aký má význam ísť pre neho štvrtok poobede keď piatok doobeda pôjdu domov

kathhii
15. jún 2025
@saxana000

Prvacikov by som do skoly v prirode nikdy nedala.. u nas chodia stvrtaci a to je uplne ina mentalna uroven..urcite zobrat domov

@saxana000 moje dieťa bolo v škôlke v prírode na celý týždeň a nik tam neplakal... To nie je o veku ale o zrelosti a o príprave...

kathhii
15. jún 2025

@maria123a nechaj to na učiteľovi, má prax, vie snáď zhodnotiť a čo si trúfa a na čo nie... Ak by to bolo mi zle tak by ti dnad zavolal... Možno bolo dieťaťuen chvíľu smutno, potom sa otriaslo a bolo dobre.

Strana
z3