icon

Bulharská Základná škola v Bratislave

supersperkysk
27. sep 2011

Naša malá - veľká škôlkárka bude mať 6 rokov - treba nám hľadať školu. Našli sme túto: http://www.sk.bsou.sk/
je to bulharská ZŠ na Záporožskej ulici. Máte s ňou niekto skúsenosti? Vopred ďakujem za informácie. 🙂

marielik78
3. nov 2016

@katka48 Ahoj, prosim ta, kde si citala, ze maju v tej-ktorej triede volne miesto?
My by sme ked-tak do 3. rocnika isli, ale nikde som nenasla info o pocte ziakov v terajsom druhom rocniku a pod.
Apropos, tiez sa tam chystame zajst na rozhovor ;)

katka48
3. nov 2016

@marielik78 ahoj, v petrzalskych novinach. pozrela som teraz, pisu v 1,2 a 5 triede. ale tak za opytanie nic nedas.
ja som nad touto skolou a skolkou rozmyslala odjakziva, neviem preco to riesim az teraz 🙂 mozno kvoli krpcovi.

marielik78
4. nov 2016

@katka48 Ved toto, ja som tiez pocula chvaly same, este ked som na materskej bola a az teraz ma osvietilo, ked viem, ze chcem zo sucasnej skoly dat dcerku prec...

kikina84
12. nov 2016

@doramora rozmyslame tiez nad touto skolou..stale vahame..mozem sa spytat kde ste citala negativne hodnotenia,? lebo ja som ich na nete moc nenasla..dakujem

daria_xavier
29. nov 2016

@kikina84 ja som veľmi spokojná a aj kamarátky. Do ktorej triedy by chodilo vaše dieťa?

kikina84
29. nov 2016

@daria_xavier prvacka by mala byt od sept. 2017

daria_xavier
29. nov 2016

Sú tam veľmi milé učiteľky / učitelia a aj kolektív detí. Ale dieťa musí mať to želanie naučiť sa ten jazyk, pretože napríklad teraz v 7. triede je také dievča čo vyslovene nechce tem bulhraský jazyk a učiteľka nech sa snaží ako snaží dievča ním opovrhuje. Stačí aby malo dieťa želanie. A naučí sa jazyk do 3 - 4 mesiacov tak aby rozumelo učivu. (aspoň podľa mojich skúseností)

nelinka2009
30. nov 2016

Presne mne tam mala chodi treti mesiac ako prvacka a uz vie... Po bulharsky cita pise rozprava...

alenkam.
9. jan 2017

Ahojte, viete mi este prosim napisat, ake aktivity maju deti vramci skoly.. mam na mysli exkurzie, lyzovacky, korculovanie, plavanie, kniznica alebo pod. Dakujem

mirkabebe
10. jan 2017

@alenkam. v I. triede neviem o ničom takom, deti sú happy, keď stíhajú učivo, prijať tú zmenu, že vôbec chodia do školy, nehovoriac o tom, že pre mnohých je bulharčina úplne chudzí jazyk, takže v I.triede majú len krúžky v rámci družiny. Netreba to preháňať, myslím, že im to zatiaľ stačí. Neviem, čo majú vo vyšších ročníkoch,my sme len prváci.

alenkam.
10. jan 2017

@mirkabebe ja viem, ze vy ste v prvom, ale ci neviete ako je to s aktivitami vyssie... 🙂

mirkabebe
10. jan 2017

@alenkam. možno sa nájde tu niekto, kto má starších.... uvidíte.

alenkam.
3. feb 2017

Ahojte, mozno zase rozprudit debatu.. je tu niekto, komu dieta nastupuje v septembri do prveho rocnika..? 🙂

nelinka2009
4. feb 2017

Nasa do druheho

marielik78
7. feb 2017

Ahojte, ja sa chcem este spytat, ci ucitelia komunikuju aj v slovencine s rodicmi, alebo vacsina len v bulharcine?

A ked to tu citam tak, ze deti maju kratsie hodiny a teda menej stihaju na hodinach napr. slovenciny (co mi pride dolezite), dostavaju vela uloh... Nasa je zvyknuta na malicko uloh, ktore stiha v druzine a tym padom mame cas sa venovat profesionalne gymnastike a inym zaujmom zatial. Neviem, ako by to bolo tu podla vas...
Moze mi niekto napisat, kto ma idealne dieta v druhom alebo tretom rocniku?
Je realne, aby stihalo moje dieta s nulovou znalostou bulharciny dobehnut tento vedomostny rozdiel, stihat ostatne ucivo a aj ulohy a popri tom 4-5 x tyzdnne mat kazdy vecer 3-hodinove treningy gymnastiky?
Toho sa akosi obavam a hlavne toho, ze v nej neviem prebudit tuzbu sa tu bulharcinu chciet ucit od buduceho roka... :(

nelinka2009
7. feb 2017

Ucitelka v poho komunikuje aj aj.. Hodiny mali skrayene len prvy polrok... Maju ich zas ale viac ucia sa aj v druzine... Zas ale domov nenosia ylohy... Uz teraz budu mat normalne hodiny 45 min bol to len afaptacny proces tych 35 min

nelinka2009
7. feb 2017

Stihne icitelia sa jej budi venovat aj invid

marielik78
7. feb 2017

@nelinka2009 Dakujem, a tvoje deti su v ktorych triedach?

nelinka2009
7. feb 2017

Prvacka zatial ale som v kontakte aj s rodicmi starsich aj takych co nastupovali vo vyssich rocnikoch... Tato skola funguje ako jedna velka rodina a vtej sa vsetko da ked sa chce

marielik78
14. feb 2017

Ahojte, viete mi niekto povedat, ako je to s ucitelmi? Na skole sme sa boli pozriet, dokonca aj na hodine, vsetko same pozitiva, aj ked som si uvedomila, ze aby som vedela, co sa dcerka bude ucit a kontrolovat jej ulohy a pod., musela by som sa tu bulharcinu naucit zakonite aj ja :D 😝
No ale ved mozgove bunky netreba nechat zleniviet...

Chcem sa vsak spytat, lebo som sa pozabudla ohurena spytat na toto riaditelky, ako je to s ucitelmi a ucitelkami? Menia sa detom kazdy rok? Myslim triedneho ucitela...
A ako je to s predmetmi? Maju na kazdy predmet ineho ucitela?

Dakujem 🙂

nelinka2009
14. feb 2017

Triedna uci vsetko ojre slovenciny. Zatial ju maju mat tri roky. Je perfektna.

marielik78
15. feb 2017

@nelinka2009 Ano, vasu som videla, bola som na hodine prvacikov 🙂 Je suprova 🙂

zuzana_2
15. feb 2017

@marielik78 dobry den, rozmyslame tiez o bulharskej skole, zaujimalo by ma ako sa da prist pozriet na vyucovaciu hodinu, alebo od koho ziskat informacie o skole, lebo na stranke sme sa toho moc nedozvedeli. dakujem za info.

marielik78
15. feb 2017

@zuzana_2 My sme boli so zastupkynou a riaditelkou na stretnuti 🙂 Ale myslim, ze spominali, ze v maji bude DOD a tam sa tiez da vsetko vidiet a porozpravat... Do ktoreho rocnika chcete prestupit?

zuzana_2
15. feb 2017

@marielik78 nas bude od sep. prvak. A to stretnutie ste mali individualne, alebo to bolo pre viacerych, nieco ako DOD?

marielik78
15. feb 2017

@zuzana_2 Aha, tak ak iba do prvej ide, neviem, ci by ste sa mohli prist na hodiny pozriet... My sme riesili prestup do tretieho rocnika od septembra a dlho sme sa bavili, co na nasej skole nefunguje a ako je to tam a preto sme sa isli pozriet aj na hodinu... Bolo nas viac rodicov, lebo davame spolocne deti prec z jednej triedy, ale bolo to individualne stretnutie... DOD bude v tom maji a budu o tom informovat aj na stranke.

alenkam.
15. feb 2017

@zuzana_2 ja som im napisala mail a sami mi zavolali a dohodli sme si stretko individualne. Aj na hodinu ma vzali.. cca 1.5h som tam stravila.. fajn, vsetko povedia... ale stale vaham, aj ked uz mam rozhodnutie o prijati...

marielik78
15. feb 2017

@alenkam. Aj ja stale vaham, je to pochopitelne...

akronop
Autor odpoveď zmazal
zuzana_2
15. feb 2017

@alenkam uz aj nam volali a zajtra sa tam ideme pozriet, tak potom sa rozhodneme. To vam hned na tom stretnuti dali rozhodnutie o prijati?