Čo s problémovou učiteľkou?
Baby ja uz som na nervy mame problem zo synovou triednou ucitelkou. Pani ucitelka ma ocividne problem zo svojim spravaním a ovladaním sa 😖 kedze moj synator 7rocny je hyper senzitívny to jest extremne citlivy ma z nej traumu place ze chce radsej inu ucitelku trapi sa koli nej ona nielen moje dieta aj ine druhe deti verejne ponizuje, uraza, vrieska po nich atd. Naposledy na priviedla do zurivosti ked povedala mojemu dietatu je ze sa sprava ako TELA co natom ze to vrieskala na celu triedu zhodila ju pred 25deckami ktore sa rehotali na tom ako jej nadava. Chceme sa stazovat no niektore osoby ma od toho odhovaraju ze to aj tak k nicomu nevedie ze ublízim len svojim detom.Podotykam nieje mozne ich prelozit do inej triedy nakolko su len jedna trieda. Ja neviem co robit baby mate skusenosti zo stazovaním sa na ucitela? Malo to nejaky vyznam alebo poskodene ostalo potom dieta ? Inak co poznam ludí co sa na uvedenu ucitelku stazovali museli prelozit deti na inu skolu co v nasom prípade je takmer nemozne kedze nechcem aby deti dochadzali takmer 10km autobusom blizsie skolu nemame ☹
@anjelicek26 o to som sa uz pokula no zial bez uspechu ona vie co mu to sposobuje ale proste ona s anevie ovladat no s tym sebavedomím az ma tip ako mu vybudovat spravne sebavedomie tak ma to potesí kludne napís
@katecameron
Podivej, tyto obavy jsou normalni, spojuji VETSINU maminek a mozna i opodstatnene, ale..
kdyz se k tomu odhodlas, zjistis, ze HUR byt nemuze 😉
max. muze byt lepe..jinak je to viditelne tyrani..ale opakuji, musis to dat pisemne.. 😉
U nas se vzdy vsechno zlepsilo..ne vzdy jen osobni schuzkou, ne vzdy jen 1.dopisem..ale i dopisem na inspektora skolstvi, ktery preradil ucitelku (protoze se pak seznamil i s dalsimi - anonymnimi reakcemi dalsich..) 😉
Jsou totiz skoly,kdy reditel ma svazene ruce, ma malo ucitelu a tak dela co muze a drzi si je..ale, sam Ti naznaci, ze pokud pujdes vys..mohla bys neceho dosahnout.. 😉
Naposledy jsem si stezovala vloni na ucitelku, ktera me deti prezkusovala - delala rozdilne zkousky na ceske skole..
1. chovala se k nim jako u maturity..
2. vedela, ze maji problem s hloubkovym jazykem a dala jim jediny text, kde slunicko mely priradit ke svatebnim kolackum - no moje deti svatebni typicke kolacky neznaji - proste vyuzila situace a snazila se vsechny vykoupat..
3. rekla, at se podepisou, devcata se podepsaly tiskace, tak , jak jsou zvykle tady na zkouskove papiry..ona to pocitala za chybu, ze neumi ani psaci pismo
4. Uloha: namaluj sneka a popis jeho casti tela...
5. Velke tiskaci pismeno, ktere je nahore napis dolu malym psacim pismenem...
a spousty dalsich rebusu pro bilingualni dite - 1. trida!!!!!!!!!!!!!!!!
zkouska mela byt: cteni, psani, pochopeni textu.. 😒
@anjelicek26 to je jej bezny slovník ☹ podotykam ona nema deti
nech je porblem aky kolvek pedagog si nemoze dovolit nakricat na dieta urazky od coho je predsa pedagog? ak nema nervy nech ide predavat parky do bufetu a facka to uz ako sme sa vratili do komunizmu?
ked je dieta problemove v prvom rade sa to riesi s rodicmi a ked ani to nepomaha treba zapojit urady ale toto sa proste nerobi a nesmie robit ani keby jej decko liezlo na hlavu
@katecameron - toto je skvele - tie body 1-11, dnes nestiham, ale zajtra ti ten clanok prelozim ak treba
@anjelicek26 tak to ti budem vdacna ja chcem urobit vsetko pre svoje deti som ochotna ist aj na kraj sveta obrazne povedane
@wewe22 tak pozor na skole je jedno dieta sakra problemove a dana pani ucitelka ho v kabinete tak dobila ze mal modriny na viacerych castiach tela a to ten chlapcisko je sakramensky problem ale to je o insom moje dieta problenmove nieje problem je len v tom ze on je praveze tichy utiahnuty ucitelku pocuva na slovo ved mu v jednom kuse píse pochvaly za spravanie uz mi to lezie aj na nervy niekedy 😉
@katecameron
Kvuli temto pripadum jsou zde uz normalni i skryte videokamery 😉
a uz ju z jednej skoly aj vyhodili pre tieto iste problemy len tak pre tych ktory si myslia ze JA prehanam 😉
@irriss keby som mohla aj ja nainstalujem do synovej triedy pravdupovediac muz chcel malemu dat tajne do aktovky diktafon a nahrat ju ako sa vyjadruje
@katecameron urcite to ries, ide o tvoje dieta. ucitelka nema pravo deti ponizovat, zosmiesnovat pred ostatnymi a uz vobec nie dieta udriet aj keby co bolo. obzvlast, ked vie a ziadala si ju o jemnejsi pristup, nakolko je tvoj syn hypersenzitivny. ako profesional by si s tym mala poradit.
uz deti v decakoch vedia, ze nemozu byt potestane fyzickym trestom a ze vychovavatela za to mozu "vyhodit". preco toto nevedia deti vyrastajuce v rodinach???
ucite sa stazuj, pisomne, ako ti tu uz niekto poradil a do najmensich detailov. na synovi, aj na jeho spoluziakoch, to moze zanechat nasledky na cely zivot. 7-rocne dieti nepochopia, ze zial, existuju aj zakompexovane tety ucitelky, ktore si na detoch riesia svoje problemy. drzim palce
@katecameron
to je zakazane, pozor, nedelej veci v rozporu se zakonem, ale..
ale muzes se obratit na zakon a ten ti pomuze..
aspon tady funguje..
Sama som učiteľkou a vždy som bola rada, ak sa rodič prišiel porozprávať. Veľa "konfliktov" stačilo iba vysvetliť a ostatné sa dali našťastie spoločnými silami vyriešiť. Moje rady v danom poradí:
- pohovor s učiteľkou
- pohovor s riaditeľkou/riaditeľom
- písomná sťažnosť podaná do školy
- písomná sťažnosť podaná na inšpekrorát školstva
Ale vždy treba skúsiť ako aj baby radili - najprv cesta zmieru a dohodou a až potom represie. Nie kvôli učiteľom, ale kvôli deťom. Veľa šťastia tebe i deťom
@katecameron
nemyslim si, ze prehanis, potkavame se tu casto.. 😉
"zname se", i kdyz virtualne..ale nepatris k tem, co prehaneji..a delaji z komara velblouda..takze klid, to si nikdo nemysli 😉
@monhla 😉 🙂
moje rec..presne takto jsem to @katecameron dopoorucila z vlastni zkusenosti 😉
diktafon ako dokaz nesluzi, ...to s tymi modrinami, a ta veta "pocula som" .,...uf no ja neviem 😕 ze by taka ucitelka naozaj ucila este? 😕 😕 😕 zacinam mat zmiesane pocity o relevantnosti?
legalne by kamery mali byt, s tym suhlasim, ako to bolo nedavno v Panelaku 😅 co si krpec vymyslel a Ivanku skoro vysupli z roboty...potom sa synacik priznal ze si facku vymyslel...je to sice trapny serial ale obca tam davaju celkom veci zo zivota 😅
dobrý večer,mame so synom podbný problem,on má však už 9 školu začal z nie celkom ideálnom triednou učitelkou,ktorá po detoch vrieskala a niektoré deti sa jej báli!!!náš sa bál chodiť do školy,hned ho brucho bolelo!
kedže bolo takých rodičov viac,oslovili sme riaditelku školy a učitelka bola vymenená!
a to či niečo riešiť ,alebo sa sťažovať?jasné že ano,ved ide o vaš poklad-vaše dieťa.Ak nechcete mať doma časom neurotika tak jednajte!!nebojte sa tej učitelky,doporučuje aby s nou ropzprával aj manžel-ak sú u nás v škole takéto problemy tak ich idem riešiť ja! a to je potom iný prístup ked sa tam objaví chlap.
predsa vám nejde o to či bude spokojná pani riaditelka alebo učitelka!
..a keby som ja počul že učitelka takto hovorí z mojim 7 ročným synom?,no veru neviem asi by som bol velmi zlý!
a keby to počula žena tak by jej oči vyškriabala!!
Z vlatných skúseností viem že deti v 1.tirede ešte niesú až tak problemove§prečo vždy hladéme problem vo vlastných detoch a nie v učiteloch?taký slovník ako tu píšete by si žiadny profesionál nemal dovoliť-ak by som bol riaditel tak by milá pani učitelka letela ako gagarin!!!za žiadných okolností si takéti správanie nesmie učitelka dovoliť!!!a ak je váš syn citlivejší tak by mala k nemu zvoliť indid.prístup nie?aj náš syn je citlivý a nemá rád ked sa na necho kričí,strašne ho to stresuje!!
@katecameron no čítam si to tu čítam a som total off z "pani učiteľky" 😠 určite by som to nenechala len tak, aby si dovoľovala na moje dieťa ... pozri, Ty aj sama píšeš aké to Tvoje dieťa je, sama si ho poznáš najlepšie ... nenechala by som to zájsť až tak ďaleko, aby som potrebovala pre vlastné dieťa intervenciu psychológa len kvôli učiteľke neschopnej pedagogicky viesť a vychovávať deti .... začala by som pohovorom s učiteľkou, potom spoločným rozhovorom ja-učiteľka-riaditeľ/ka a určite by som po tomto druhom rozhovore celú situáciu dôkladne opísala zriaďovateľovi školy ..... áno deti sú rôzne, svoje zohráva aj rodina a prostredie z ktorého dieťa vychádza, ale to ako popisuješ toho problémového chalana, ktorého "učiteľka" do modrín zbila v kabinete, to tá celá bitka bola akože s tichým súhlasom rodičov ? 😒 no neviem ... nečakala by som kým "pani učiteľke" rupnú nervy tak, že aj menej problémového dieťaťa alebo bezproblémového dieťaťa ublíži tak, že .... radšej ani nedopíšem ..... 😒 určite jednaj ... a jednaj čo najskôr .... je to Tvoje dieťa ... 😉
@monhla tak prvy krok uz bol bez uspechu som rada ze napíse j pedagog lebo ja som osoba ktora ma zaujem spolupracovat s pedagogmi ale toto je uz privela co sa deje na tejto naej skole
@katecameron nič nedáva učitelovi právo dieťa psychicky týrať a fyzicky napádať,ani ked je dieťa problémové-a čo to znamená že je problémové?je agrewsívne?neposedné?nepozorné?zato ho tá učitelka bije?fúha a v ktorom meste žijete?nedá sa zmeniť škola?
@richardcs ano vyzaduje si citlivy laskavy prístup ucitelka to ma napísane aj v sprave od psxychologa ale vobec to nerespektuje
@richardcs musel by dochadzat zijeme na dedine
@katecameron Tak skús krok dva. Ide o Tvoje dieťa. Inak nápad poslať manžela sa mi zdá fajn. V školstve samé baby už len príchod chlapa naznačí, že sa deje niečo nezvyčajné. A manžel nech sa nevytáča - je to aj jeho dieťa.
@richardcs my rodiacia si tiez myslíme ze toto uz hranicí s tyraním dietata staznost je uz napísana este sme ju neposlali rieditelke len nemam jasno ci ta riaditelka vobec nieco che urobit aby to bolo inak ine lebo vrtavím osobne poznam 3deti ktorích rodicia sa stazovali a dnes na tu skolu uz nechodia -vsetci sa stazovali riaditelke skoly
@katecameron task to je potom svinstvo,náš syn mal podobné problémy a podobne reagoval na "pani"učitelku!
a teraz ma inšiu,má aj správu od psychologa-a tiež sa jej úplne nedržia
Len či má správu od psychloga aj pani učitelka?no normálne so sa prebral,ani spať sa mi zrazu nechce ked to tu čítam!!
@katecameron ja si nemyslim, ze prehanas, ale urcite by som to najskor riesila s nou a potom pisomne. A pri takej vete s tymi zubami, by som zaklopala a spytala sa jej: "ale no tak pani ucitelka, co som to pocula? Dufam, ze som zle pocula...." Pri mojej povahe, mne by stacila takato veta a pisomna staznost by uz bola podana..Ja som za otvoreny rozhovor a ked nepadne na urodnu pôdu, tak idem dalej
@katecameron no prosím a je to tu - riaditeľka kryje chrbát učiteľke, ale či a kto bude kryť chrbát im dvom ak sa o tom napíše zriaďovateľovi, príp. sa dá podnet na Minist. školstva ?
@atiatko zriadovatel skoly je obec ? v tom nemam jasno ale starsta je rodina s pani riaditelovou a ktohovie v akom vztahu su pani ucitelka s riaditelkou
@katecameron a @irriss ak by som mohla do toho vstúpiť 😉 diktafón na tajňáska a záznam na ňom môže pripustiť ako dôkaz aj súd, aj keď by bol záznam urobený bez vedomia učiteľky, ale bude preukazovať nepedaogický prístup učteľky a v konečnom dôsledku ataky učiteľky voči deťom ...

@katecameron - 😲 - tak to je uz teda dost zle 😕