Dali by ste tretiaka v tejto dobe do školy?
Poraďte,dali by ste dieťa do školy 3 ročník ZŠ ak ja som na materskej,čiže neriešim ocr a muž väčšinou Home Office...dosť sa bojím že dostaneme zase covid mali sme pred rokom a nebolo to najľahšie a to mám doma ešte ročnú!v škole stále niekto požiť.teraz boli doma už skoro 3 týždne zajtra majú nastúpiť a v škole 40 percent choré deti....Čo by ste radili?
https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-s-uc... ...bod.9 ... môžeš nechať dieťa doma, len sa informuj, či škola zabezpečí distančné vyučovanie alebo akou formou sa bude učiť...
Radim sa nechat kazdemu zaockovat, aby sme konecne viedli normalny zivot. Nie neustale bojkotovat ockovanie a potom sa vsade snazit oklamat system, ako ist ku kadernicke tajne, kozmeticke, nechty,na cvicenie... A ako bonus by som neockovanym rodicom okamzite zrusila pandemicke vyhody, napr. poberanie nezmyselneho pandemickeho rodicovskeho.
Moja mala zavretu triedu 10 dni potom sme kovid dostali tak teraz uz pojde do skoly a urcite ju dam
Ak ste zaockovany rodicia, ani by ma nenapadlo uvazovat, ze dieta nedam do skoly, ak ste nezaockovany na to existuje len jedna rada
@maminkasisa presne toto ma napadlo , tak to fungovalo aj u nas v skole polka deti u starych rodicov - ti boli so zavretymi skolami spokojnucki a ta druha polka nadavala. A ti co ich davali k starym rodicom velmi riskovali kovid skrze deti a tym ze rodicia chodili do roboty. Takze este horsie riesenie ako ked sa nakazia len rodicia ktori to zvladnu este v pohode ale ti stari rodicia uz nie. Takze nie zatvorenym skolam
@zuzubb007 ani tam nie je zaruceny jednoduchy priebeh, mam kolegynu minuly rok prekonanu, potom plne ockovanu a teraz doslova skapina (opat ma kovid), ako jej je strasne uz treti tyzden
spravila som pre to vsetko, ale ked vidim, ako sa to v skolach vsetko melie, tak sa bojim, to je cele
@mimolimit 👏👏👏
@jana_eyre_2 nPr nam k takejto situaci povedali ze ak je jedno dieta v karantene pre kontakt ma byt aj druhe...
@zuzulkazu ale to tak nie je oficiálne nastavené, v karanténe má byť len ten čo bol v kontakte s pozitívnym, nie členovia domacnosti..
Baby, vsetci vsade len tlacia na ockovanie, aby sme normalne zili, ale to tak skoro nebude, dnes uz pisali, ze sucasne vakciny na novy virus budu kratke ☹
Tak každý pozná limity svojho dieťaťa aj svoje, plus zdravotný stav. Moja mladšia ako predskolacka tuším 2 mesiace bola v škôlke celé. Prváčka no holt smola, v tesnom rade za sebou zapal slinnej žľazy, podozrenie na boreliozu po kliestovi, pľúcne chlamýdie...vsetko s ATB, suma sumarum 100h za prvý polrok len tak fuklo.
Druhý polrok v podobnom duchu, 2.rocnik o málo lepší, v 3. hneď v októbri 5 týždňov kvôli chorobe doma, potom zavreli školy. Vždy všetko podstatné učivo dobehnuté aj predbehnuté😉 Všetky veľké písomky napísané, ešte aj povinná jazda ako Saliansky Matko, Hviezdoslavov Kubín a podobne zvládnuté. Teraz máme vymeskanych tuším 60h.
Nebol to med lízať, ani nie je génius moje dieťa. Naučilo sa zodpovednosti a samostatnosti. Škola komisionalky ani nespomenula a keby aj tak by išla a hotovo.
Od 13.12. ostáva doma lebo je to riziko pre ňu že ochorie a pre mňa vtom, že zháňať pediatra 23.az 25.12. môže byť veľký problém aj na pohotovosti či urgente. Týždeň samoucenia zvládne ľavou zadnou, nehovoriac o tom, že náš okres je na špičke najhorších čo sa počtu pozitívnych týka.

@anjelicek26 presne, myslim, ze tieto hodiny sa do toho nezaratavaju