Dcéra a jej kamarátky
Žienky prosím vás o vašu radu. Moja dcérka si denno denne vedie domov kamarátky či už spolužiačky alebo z iných tried dokonca aj staršie o niekoľko rokov. Kamarátky sú na denno dennom poriadku v týždni, cez víkendy, sviatky stále. Jediné dni, kedy k nám nechodia sú, keď ona navštevuje krúžky. Mne to už lezie na nervy. Dcérku zbožňujem a chýba mi čas s ňou. No ona v poslednom čase odmieta so mnou ísť na výlet alebo len tak doma si spraviť babsky deň. Vidí len kamarátky. Teraz má takú, čo rodičia na ňu doslova kašľu. Je u nás každý deň aj do 19-20.. doma moc byť nechce nakoľko sa k nej rodičia nesprávajú dobre. Jednoducho sa u nás cíti lepšie. Mne jej je síce ľúto, ale... Chýba mi také to súkromie. Pracujem z domu a akonáhle dcéra príde zo školy vždy príde a ňou!! Ju rodičia volajú domov až po 19. Kedy ona je u nás už najedena naučená a všetko. Ja už nevládzem. Ako to riešiť. Ďakujem
@svitlana17 mojka? 🤣🤣
Keď máš štátnice, chces povedať že s dieťaťom ako mu odbije 11r už netreba tráviť žiaden spoločný čas? 🤦🏻♀️ Deti nie sú mali dospelí mojka..
@svitlana17 takze ty si sviatlan? 😏 A čo to s týmto má spoločné nechápem, či chces zmeniť tok diskusie?
@svitlana17 takze ty si sviatlan? 😏 A čo to s týmto má spoločné nechápem, či chces zmeniť tok diskusie?
@jana_eyre_2 chcela by som vidiet tu skolu na ktorej si robila tie jej statnice😂😂😂
Mala som to podobne, som jedinacik a prave od tych 10 rokov uz toho rodica moc nechces. To je dcera, nie kamoska. Musis pochopit tu hranicu, ze teraz ma take obdobie. Neboj, ona ked bude mat 18 sa Ti zase priblizi. Ako pokial neotravuju tie dievcata Teba a nerusia, nema zly prospech, nehucka ju ziadna ma sprostosti, tak co …
Ja mam dceru v rovnakom veku a tiez zacala zvlacat domov kamosku. Mne by to nevadilo,ale mame maly byt,ona ma izbu spolocnu s bratom,takze vadi to jemu a mne vadi tiez vadi nedostatok sukromia,ktore stracam,kedze vsade je vidiet. Nic,porozpravala som sa s nou,co mi vadi a co vadi bratovi a ze bez opytania a dohody vopred sem nikoho nemoze zavolat. Pochopila to a respektuje. Proste je to nas byt,ked sa vopred dohodnu, dcera si uprace,ma volno,kludne nech pride a nie hocikedy ze "prisli sme sa naobedovat" a ja mam doma poslednu porciu obeda pre dceru 😃
@iwesska dala by som ten posledný obed tej kamoške,potom by sa dcéra asi uvedomila,či bude hladná
@svitlana17 Niekedy studium nestaci😉 Ty si toho ziarivy priklad😉
K nám to ešte neprišlo, syn má osem, ale nie sme s mužom typy, že by sme takéto spolky podporovali. 😀 Máme radi súkromie. Veľa sa rozprávame a fakt si neviem predstaviť, že máme doma nonstop osobu navyše, ktorá nás počúva. 😀
To si mala zarazit v pociatku, ze u vas prakticky byva a domov sa pride len vyspat. Jej rodicia sociopati su v klude, vsak vy ju osefujete a ona ti na oplatku este zvedie chlapa, len tak, skusaju hranice, taketo flandricky a po rokoch ta ohovori za nejaku blbinu, ze sa ti rozum zastavi.. ‼️
Ak to ma to dievčatko doma zle neda sa niekoho kontaktovať socialku napriklad?
@terezkaarthuramax tak najprv si treba byť istý, že to doma ozaj je zle , lebo kľudne môže mať len vela povinnosti a u kamošky leharo a ešte aj poponukaju dobroty.
Absolútne by som to netolerovala....moje deti sa hrajú s kamarátmi na ulici alebo na dvore ale dnu nepúšťam a takisto ani moje nechodia po susedoch....raz som.to.urobila a hneď oľutovala ..taký bordel ostal nie neprosím....ja chcem súkromie a moje deti to chapu
No keby si ju nekrmila, skôr by išla domov 😆. Ty ju nemusíš pozývať pravidelne na večeru.
To tým rodičom nie je trápne, že im krmis pravidelne dcéru ? Alebo to berú tak, že kým sa neozveš asi ti to nevadí.
Nabudúce odbije 17:30. Emka o 18:00 máme večeru a potom rodinný program, takže do 18:00 tu môžeš byť.
Dnes sa treba naučiť asertivite.
No keby si ju nekrmila, skôr by išla domov 😆. Ty ju nemusíš pozývať pravidelne na večeru.
To tým rodičom nie je trápne, že im krmis pravidelne dcéru ? Alebo to berú tak, že kým sa neozveš asi ti to nevadí.
Nabudúce odbije 17:30. Emka o 18:00 máme večeru a potom rodinný program, takže do 18:00 tu môžeš byť.
Dnes sa treba naučiť asertivite.
@mantilka alebo... dnes ide moja dcera k vam, ty si tu uz mesiace v kuse, moze byt u teba stvrtok-nedela😂a bude po malej vyzirke. Pekne ich obe vyprevad k ich bytu a s usmevom podaj stafetu vypocitavym mimonom. ‼️
Toto by som rýchlo zatrhla. Vyhradila dní kedy môžu aj časy dokedy mozu. Mne to tiež vadilo keď bol stále niekto u nás aj na spanie. Však tiež potrebuješ svoje súkromie a nie mať denno denne niekoho nasackovaneho doma. Dcéra to musí respektovat
No presne, ako to tu aj niekto uz pisal, aby to nebolo nakoniec tak, ze bez kamosky uz ani na krok a budete ju musiet vsade brat zo sebou. Tiez by mi vadilo 5x v tyzdni mat niekoho doma a este mu aj varit. Ine by bolo keby sa striedali, raz u Vas raz u nich v tyzdni, cize by sa stretli 2x do tyzdna, co by stacilo. Vsetkeho vela skodi. Ono je to trochu zneuzivanie z jej strany ak pise dcere uplakanycj smajlikov a podobne, nech sa nenecha obmakcit a tiez pochopi preco to nejde... ale je mozne, ze to tak kamoska nepochopi a pohadaju sa. 🤷♀️

@svitlana17 Zavidi dcere?😂 Ja tiez "kamky" nemam, ale aby som dcere zavidela 11r.spoluziacku?😂😂😂 Nestrapnuj sa prosim ta zo svojom titulom,lebo robis ozajstnym psychologickam len hanbu.