Desiata - olovrant do školy pre prváka
Ahojte mamičky, prosím o vaše tipy čo dať prvákovi na desiatu a na olovrant v družine. Ako to každý deň meníte? Aké množstvo? Ďakujem
@shiki ja tu vyberavost podporujem rada. Ja povazujem za zdravu stravu stravu ktora je pestra, takze davat jej kazdy den salamovy chleba by bolo proti mojmu presvedceniu, raz za cas kludne dam.
Ked uz sme pri teme pestrosti mna zas niekedy prekvapi ako dokazu ludia s prepacenim dodrbkat nejake dobre klasicke slovenske jedlo akoze zdravymi vylepseniami. Sa mi panenky niekedy pretacaju z tych receptov. 🙂
@bona_dea pre nas s detmi je najjednoduchsie dat si jogurt doma na ranajky a neotravovat sa s jogurtami do krabicky 😀 takze neboj, jogurty a kvalitne maju dost a cokoladu - horku aj inu maju po navrate zo skoly/skolky/po obede.
na desiatu je najlepsie dat nieco, co neuprple celu aktovku a veci v nej, lahko sa to zje a este lahsie odlozi ak nestihne dojest a pripadne vydzi aj dlhsiu dobu bez chladnicky.
toto mi akurat skocilo na monitor tak pridavam pre inspiraciu
https://www.modrykonik.sk/blog/lizatko1009/albu...
No je toto normalne fotit kazdu blbost?:D
Veru.Rožok treba pofotiť každy deň a najlepšie z každej strany.Moje nervy.
@libka1 Fíha to zíram. Snažila som sa vždy pestro , zdravo aj zhrešilo, čo ma napadlo a čo sme sa so synom dohodli, ja či svokra. A ked si vymienali desiate tak nech..Dnes dám oriešky ja, zajtra ty...Aby som pozerala na cenu desiaty, a kto ju zje? Prepáč, moja reakcia je celková a čudujem sa. Čakala som tu nejaké recepty a možnosti zdrávého a zároven možno vtipného stravovania u detí, ale toto ma šokovalo..Odpoved je celková, nielen na tvoj odkaz, len nemám čas to triediť a nedalo mi ...
dať dieťaťu mega-zdravé veci do školy síce môže vzbudiť u rodiča dobrý pocit, ale kľudne sa môže stať, že sa dieťaťu budú za to posmievať a desiata poletí do koša
a to aj vtedy, ak je dieťa na to doma zvyknuté ...
určite sa dá nájsť kompromis medzi zdravým jedlom, ktoré však vyzerá "bežne" a deti sa nebudú pozerať, že čo to, prepána, spolužiak má
mne sa overilo dávať ovocie očistené a nakrájané ... nie úplne vo forme šalátu (neviem, ako by to jedol prváčik, u starších v pohode), ale jablčko, broskyňa na štvrtinky, ošúpaný pomaranč zbalený do potravinovej fólie, drobné ovocie ako jahody, maliny, hrozno v krabičke
jogurt náš malý zjedol v pohode, lyžičku neumýval, dal späť do kabičky špinavú, umyli sme doma. No dá sa aj kupiť jogurt (termix) zabalený do "kapsičky", rovnako ako výživa. Teraz už syn v pohode donesie aj pohárik od domáceho jogurtu, aj ked to mu dávam nerada, je to sklo. Domáce jogurty máme doma permanentne, do školy, radšej jogurtové mliečko, actimel, Brejky, monte, termix na striedačku
je jasné, že si deti z desiaty odkusujú, delia si, alebo vymieňajú, prípadne aj rozdávajú ... aj dnes syn priniesol domov 2 jogurty od obeda z mliečneho programu, že mu dali spolužiaci, že take nelúbia (to bol jogurt s kúskami tvarohu, nie každý taký lubi). Vraj ich mal 5. dva zjedol, jeden daroval a 2 priniesol 😀
Plastové desiatové krabičky máme doma z LIDL, aj teraz ich mali, je to také balenie 8 či 10 musli tyčiniek v plastovej krabičke, tak to zvyknem kúpiť, tyčinky zjeme a krabičky používam na desiatu, mam ich asi 10 vlastne zadarmo.
Ahojte. Tak ja uz robim desiate 13 rok. Zo zaciatku som tie desiate kreovala, obmienala aby kazdy den mali nieco ine. Teraz su chalani strdoskolaci a pri pocte cca 14 ks peciva ma to uz netrapi a nemusite ma odsudzovat patrim medzi par mam ktore robia desiatu doma a je medzi spoluziakmi o nu zaujem, chalani ju obcas aj vymenia alebo predaju a to je len klasika sunk.rohlik so syrom alebo cerealna kaiserka. Moj prispevok je skor na odlahcenie🙂
Ja dávam klasický chlebík/rožok/koláčik + ovocko nakrájané + kapsicku ovocnu/jogurtovu, niekedy pridám brumika alebo inú tyčinku. Jasne deti si niekedy desiate vymieňajú,hádam sa z toho neotravia 🙂 a dokonca mali pár x v družine popcorn čo decká doniesli si robili v mikrovlnke 😀

@shiki a ďalšie nezmysly?
Ja ho nejak nesledujem, tak ma to zaujíma...
Mäso by som ako problém nevidela, skôr jeho kvalitu v dnešnej dobe. Zrovnávať to pomaly s dobou keď sa lovili mamuty ozaj nejde 😀
Ale tiež si občas doprajem "tatarák"...