icon

Domáce úlohy v Edupage

24. sep 2022

Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti

jaroe
24. sep 2022

Ja by som radšej uvítala, keby si deti samé značili. Keď je to v edupage, deti to majú viac v paži a spoliehajú sa na rodicov. Ale ja celkovo nie som fanúšik edupage. Absolútne nič mi to neuľahčuje. Skôr naopak. Mne by vyhovoval systém, ako pre 30 rokmi. Deti boli zodpovedne za to, čo si poznačia, či už ulohy alebo oznam pre rodicov.

rybka16
24. sep 2022

Ja rozmýšľam, ako sme prežili my "starci" 30tnici, keď žiadny Edupage nebol a mobily tiež nie. :D No tak si to deti proste budú musieť, ó, hrôza prestrašná, zapísať, že čo majú na úlohu. A postupne sa tak naučia zodpovednosti. Kedysi bolo u riti učiteľom aj to, že bol žiak chorý, aj tak si musel zistiť, čo bolo v škole na úlohu. A zaobišli sme sa. Normálne sme si zavolali na pevnú linku, alebo si zazvonili pri dverách, prepísali si poznámky od spolužiakov. A nie, nevolali si medzi sebou naši rodičia. Moji rodičia po prvej triede ani len netušili, či nejaké úlohy máme alebo či sa mám učiť, nieto ešte, že čo presne. :D

jaroe
24. sep 2022

@rybka16 veď toto, normálne plačem za tými časmi, čo sa tohto týka. Teraz sú tie deti ako telce, aj mobily majú, ale spolužiakovi kvôli úlohám ich nenapadne zavolať, veď rodič vyrieši...😬

nikaeli
24. sep 2022

Kým bola dcéra na ZŠ, niektorí učitelia zadali úlohu cez EduPage, niektorí nie. Teraz je na strednej, EduPage má prepojený s ISIC kartou a vidím všetko, aj kedy bola na obed, či odišla domov. Ja mojím žiakom zadávam úlohy v zošite, vložím prac. list. Pár rokov dozadu žiadny EduPage nebol, ani messengerové skupiny rodičov. Úlohy si deti plnili bez problémov. Učíme ich aj pozornosti, zodpovednosti, atď. Druhák by si už mal vedieť úlohu poznačiť sám. Netreba ich vo všetkom zastupovať. Ak aj dostane poznámku, svet sa nezrúti. Čo je mojou povinnosťou je uvedené v mojej zmluve. Niektorí rodičia by sa už fakt mali spamätať. Učiteľ nie je fackovací panák. To chceš fakt riešiť takú blbosť, že učiteľ nezadal úlohy na EduPage?? nie je to moja povinnosť.

simca06022011
24. sep 2022

@rybka16 no my sme prezili tak, ze ucitel nas sekyroval s tym a naucil. Nebehala mama po susedoch a nezhanala ulohy. Hlavne starsi, cely den sedia ako prisprosteli s mobilom a ked sa opytam, ci ma kamoska tu a hentu ulohu, lebo nevieme s nou pohnut, tak ona nevie... o com sa bavia netusim, vacsinou kraviny okolo hier. O tom, ake boli ulohy, co sa ucili nic, ani len ked je kamoska chora nenapisu vacsinou :D My sme to zvladli bez mobilov, dokonca telefonov niektori, uciteli na zs rovno dal papier aj pre "chybajuceho" a dajte mu to. Teraz... je to na smiech alebo plac? ja si pamatam ze nasa triedna na zs nam z kadzeho predmetu sama vyrabala vsetky pomocky, rpacovne listy a doma to fotila. nemali sme nic, teraz 2 sady ucebnic a pracakov cely prvy rocnik, materialov na mariu, pocitace, tabule a co ja viem co... a NESTIHA SA.

mondolina
24. sep 2022

ľutujem dnešných učiteľov pri takýchto rodičoch🥴

onedaynick
24. sep 2022

som ucitelka a nemam takuto povinnost. Zadam ulohu, maju pocuvat a zapisat si.

silvike
24. sep 2022

Nasim obom (4r. a 5r.) nepisu standardne ulohy na EdPg. Ved predsa deti sa maju naucit prave znacit si spravne ulohy, porozumiet tomu co od nich ucitel chce a pod. Takze u nas je taka prax, ze len chybajucim ziakom ucitel napise ulohy cez EdPg.

kacena4
24. sep 2022

napiste ziadost na skolu ze si to ziadste sby to riaditel schvalil ako povinnu vec.. my to tak na skole mame ucitelia mozu odist z prace az ked zadaju vsetko do edupage fo sa prebralo i ulohy

onedaynick
24. sep 2022

@kacena4 mne to pride ako buzeracia ucitelov.. MOZU ist domov, az ked napisu na Edupage, co prebrali s detmi? To vazne? Co tak, aby deti davali na hodinach pozor, a sami si pisali poznamky, a potom referovali rodicom?

betulinka1
24. sep 2022

Tiez si deti pisu co maju na ulohu. Ak zabudnú ucitelka im za to nedava ani zle znamky ani poznamky. Dorobíme na druhy den. Ucia sa tak zodpovednosti za svoje povinnosti. Podla mna je to dobre ak sa to naucia same zapisovať. My nemame ani rodičovskú skupinu, takze ani nezisťujem ci ma alebo nema ulohy.

bimbambim
24. sep 2022

Áno dostávajú na edupage aspoň prevažnú časť veci .Syn je osmak dcéra piatacka.Ale majú svoje slovníky na domáce úlohy a tam si píšu stranu cvičenie.Na edupage píšu poznámky a čo robili hlavne pre chorých ,ale dá to tak na celú triedu nie pre konkrétne choré dieťa.A keď dačo nevedia tak majú čísla na spolužiakov .A keďže žiacke knižky už nemajú tak všetko riešime cez edupage.Vsetko mi tam chodi kedy prídu do školy kedy sa pipnu na obed kedy vyšli zo školy jedálen poplatky tam mám.Plus všetko čo pošlú učitelia

liusa82
24. sep 2022

Neviem ja deti nemám ani by ma nebavilo riešiť nejaký edupage čo v kuse pípa a otravuje.Ale tiež si spomínam na školské časy a klasické žiacke knižky.Ja tieto deti lutujem.A hlavne dneska sa nedá ani klamať v tejto elektro dobe rodičia to hned zistia😀 U nás si niektoré decká aj v žiackej zlé známky podpisovali alebo písali samé ospravedlnenky a v dnešnej dobe sa to nedá hned to rodičia vedia alebo im to dakde blikne pípne😀 teda aspoň myslím že sa už klame horšie🙂

janage
24. sep 2022

Povinnosť je zadať učivo žiakom, ktorí majú riadne ospravedlnenú absenciu.

adri266
24. sep 2022

@janage Toto je aky blud? 🙂 Ak rodic posle ospravedlnenku tyzden po tom, ako dieta chybalo, tak mu mam spatne poslat ulohy? Ved to nema logiku 🙂

aurorastone
24. sep 2022

U nás druhacik nedostáva do edupage, majú slovníček a tam si na konci každej hodiny poznačia co učiteľka napíše na tabuľu, není problém keďže učitelia sa nemenia na jednotlivé predmety, tým pádom sa nerieši ze každý učiteľ ma svoj systém...

veroniq85
24. sep 2022

Na Edupage iba chybajucim ziakom. V 1. rocniku si robili kriziky a od druheho do slovnika, resp. sami si maju pamatat. Moj je teraz uz tretiak a maju roznych ucitelov. Na Aj, infor., vlastivedu... a teraz triedna ucitelka ma pozhanat vsetky ulohy aj od inych ucitelov a vsetky ich nahadzovat? ci aka je predstava rodicov? Jediny vyznam este pre prvakov ale inac uplne zbytocne. Deti treba viest k zodpovednosti.

jaghvali
24. sep 2022

Ked bol syn druhak, na moju otazku "dostali ste dnes nejake ulohy?" mi raz odpovedal: "vsak sa pozri na edupage,nie?". Vtedy mi doslo, ze tak toto je problem. Nastastiev polroku aj pani ucitelka povedala "dost" a pekne krasne si deti zavslo znacit ulohy same do slovnickov. Velka ulava, odvtedy je ovela samostatnejsi. Teraz je tretiak a ulohy si riesi sam. Ak by si nieco zabudol zaznacit alebo necitatelne, ani mi nenapadne zistovat to po rodicoch.

janage
24. sep 2022

@adri266 tak pokiaľ viem normálny rodič, klikne na edupage a pošle triednej správu, že dieťa je choré väčšinou do ďalšieho dňa. A za ďalšie učiteľ predsa robí prezenčku kto chýba na začiatku hodiny.
Ja fakt nevidím problém zadať po hodine do edupage zápis Mať str.40, 41/ 1 -7.
Pamätám sa ako mi p.ucitelka na 1.st. povedala, že trieda ide na Mat. tempom 2 str.za hodinu. A tak som to s dcérou dodržala. Až prišla domov nešťastná, že učiteľka sa hnevala, že je popredu (trieda išla ten týždeň pomalšie).
S p.ucitelkou sme si to vysvetlili na rodičovskom.
Rodičia majú čo robiť, aby skĺbili starostlivost o chore dieta s prácou, to samo má čo robiť keď dobieha učivo, každý robí čo môže.

maria1678
24. sep 2022

No moja je druhacka a učiteľka im ani minulý rok na edupage nič nepísala, ani úlohy, ani preberané učivo. Úlohy rodičom napísala, len keď chýbalo veľa detí, viac ako 6 - 7. Nepíše nič ani teraz, ani mi neodpise, keď žiadam úlohy, tak zisťujem cez rodičov. Žiadny slovníček na zapisovanie úloh nemajú, ani nikdy nemali. Ta komunikačná stránka je dosť kovbojka. Ako kontakt na ňu dala len edupage a pracovný mail.

autor
24. sep 2022

@rybka16 dakujem za nazor. Tym padom ale sup sup, auto predat do bazaru a podme do prace na koni, vsak pred 60 rokmi tiez nemal kazdy auto a prezili sme. Taktiez pracku prec a pekne do potoka. Chladnicku prec, a pekne zakopat potraviny do jamy s kusom lanskeho snehu. 🙈

simca06022011
24. sep 2022

@janage mne napr. spravy ucitelke neodchadzaju :D to je zahada ktoru sa mi nepodarilo vyriesit. napisem, tvari sa to ze odoslalo, ale k ucitelke nepride :D

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

Autorka: evidentne si vobec nepochopila, co sa Ti tu snazime vysvetlit. Pre dieta je do buducnosti ovela prospesnejsie naucit ho, aby si zodpovedne plnilo svoje povinnosti a cimskor sa s tym zacne, tym lepsie pre dieta a v konecnom dosledku aj pre Teba.

autor
24. sep 2022

@nikaeli dakujem za nazor zo strany ucitela. Prosim ta, naco je teda Edupage? Nepytam sa rypavo, len aby som porozumela ucelu. Lebo ja som to pochopila tak, ze to ma sluzit na zefektivnenie prace ucitela. Cize, aby nemusel prisat kriedou na tabulu, natuka to raz do EP a ma s rovnakou namahou a casom vybavene. Prekvapuje ma to aj preto, ze vacsina mojich znamych, co ziju v zahranici funguju uz roky na elektronickom zadavani uloh, komplexneho uciva, atd. Detto na niektorych sukromnych skolach na SK. Predpokladala som rovnake vyuzitie Edupagu aj na SK.

autor
24. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl dakujem, chapem. Moj nazor je, ze skola ma vzdelavat a rodicia maju vychovavat. To, ci moje dieta bude zodpovedne plnit svoje ulohy v buducnosti ho viem naucit svojou vychovou, pani ucitelka sa do toho starat nemusi. Od skoly cakam, ze ho nauci ucivo v kurilkule pre dany rocnik. Domace ulohy povazujem za prostriedok upevnovania si uciva a sucast domacej pripravy. Naco si to komplikovat hrajkanim sa na schovavacku a prenasanim starosti na rodicov. Sedemrocne deti este maju pravo zle opisat z tabule, vynechat nejake pismenko, pisat skaredo - a z toho bezne vyplyva, ze nemusi byt celkom jasne zadanie ulohy. Povazujem to za nespravne urcenie priority. Co je dolezitejsie - dokazovat detom, ze su neschopne ako 7rocne opisat presne skratkove pismenka, alebo dbat na domacu pripravu? Pre mna je dolezitejsie to druhe.

letfenixa
24. sep 2022

@autorka žiakom hovorím, aby si du poznacili plus ich nahodim do edupage, ale len preto, že vďaka covidu a distancnemu vzdelávaniu máme konečne počítač v každej triede. Keď du do edupage napíšem, následne neprijmam, okrem fakt vážnych dôvodov, o ktorých ma vopred informuje rodič, žiadne ospravedlnenie, že niekto úlohu nemá.
A k tomu informovaniu chýbajúcich, vo vyhláške je formulka o základnéj informácií, čiže žiadne strana tá a tá, stačí Domáce vtáctvo.

autor
24. sep 2022

@qwert87 dakujem pekne. Aj u nas su znamky len do EP.

autor
24. sep 2022

@kaktusik007 vidim milion inych moznosti, ako dieta naucim zodpovednosti. Hovorim o sedemrocnych detoch, ktore to v najlepsej snahe vacsinou dopletu, nie o neporiadnych pubertakoch, ktory si z nedbanlivosti neopisu zadanie.