Domáce úlohy v Edupage
Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti
@mirka438 dakujem pekne. Tak predsa sa to da.
@abbey1 prosim ta, naco sluzi Edupage a v nom kolonka "Domace ulohy"?
@mondolina ja lutujem dnesnych rodicov pri takychto uciteloch.
@onedaynick dakujem. Prosim, aj teba sa opytam. Naco teda skoly zakupili Edupage?
Autorka: Ked Ti to tak strasne vadi, ze tam tie domace ulohy nie su, bola si uz za ucitelkou a povedala si jej to? Ci len potrebujes na nete rozprudit debatu, ale v osobnom kontakte budes mlcat?
@silvike dakujem
@kacena4 super, dakujem pekne.
Dostavaju. Hned po skonceni hodiny je to na Edupagi.
Áno, áno. Už nemáme ďasná vlastné deti, na susedov. Už je problém zapísať si v škole domácu úlohu, prípadne poprosiť osobne pani učiteľku, aby to zapisovala, keďže deťom robí problém si to zapísať. Lepšie je rovno na nete písať o mobbingu.
Možno sa tá pani učiteľka radšej cez prestávku opýta deti, ako sa majú. Možno ich chce naučiť trošku samostatnosti a zodpovednosti.
A možno je to skutočne furia, ktorú baví ponižovať malých druhákov. Áno, sú aj také. Ale to potom riešiť správanie pani učiteľky a neoznačovať za niečo pohoršujúce, že nezapisuje DU na edupage.
Možno len chce, aby deti samé doma otvorili zošity, prelistovali ich, či v nich nie je poznámka o DÚ a nemusia čakať, pokým o 19:00 prídu domov rodičia a nadiktujú deťom úlohy z Edupage. Či tam si ich dieťa nájde samé, ale v škole si ich samé zapísať nevie?
Robíme tu z komára somára!
@betulinka1 dakujem
@bimbambim dakujem.
ked ti to teda tak strasne vadi a pytas sa, naco je modul domace ulohy v edupage ----- tak tam vie zadat ulohy aj ziak. Takze ked sa tak s rodicmi dotahujete, ze co je na ulohu -- co takto si spravit z deti dvojice/trojice zodpovedne za to aby zapisali do edupage domace ulohy pre ostatnych? a aj ovca bude cela, a aj vlk syty.
@janage super, dakujem velmi pekne za link!
@kaktusik007 toto nie je zla moznost, deti sa aspon nieco naucia😉
Dostavali v 9 rocniku a teraz je prvacka na strednej a tak isto kazdy predmet, nazov lekcie strana od do som milo prekvapena.Napriklad moja dcera si to pamata malokedy si pisala do slovnika, ale chcem vediet aj ja co sa ma naucit slovicka a pod....preto mi vyhovuje, ze to ucitelia pisu
@aurorastone dakujem
tak pevné nervy do ukončenia základnej školy...keď už teraz riešiš takéto chujoviny🤦♀️
@dskjhfdlkdjhl deti sa naucia zodpovednosti, ucitelka je mimo. Win win situacia.
@kaktusik007 prave, uplne najlepsia moznost. Dokonca tie deti budu musiet spolu aj komunikovat😉 Ale neviem, ci sa to bude aj autorke pacit😉
@autorka dokážeš pochopiť, že to nie je učiteľkina povinnosť? z tvojich reakcií nadobúdam pocit, že ide až o šikanu učiteľky z tvojej strany.. nazvať mobingom fakt, že učiteľka vedie tvoje dieťa k tomu, aby si samé značilo úlohy? on sa s tým stretol 1x až v druhom ročníku? moja dcéra mala okrem iného poruchu pozornosti a nik z učiteľov jej úlohu neznačil, ani mi nepísal. Musela sa to naučiť sama a pre istotu sme poprosili spolužiačku, aby jej to skontrolovala. Kvôli takým sekirantským rodičom, čo dupkajú nožičkami pre blbosti a hneď bežia za riaditeľom, mnohí z kolegov zo školstva odchádzajú. Šikana zo strany rodičov už nemá medze 😕 a ver, že sa v práci do tretej nenudím, mám čo robiť aj bez zadávania úloh cez pc.
@veroniq85 preco by to mala zhanat za vsetky predmety triedna ucitelka? Vsak kazdy ucitel za svoj predmet, ci? U nas to anglictinarka normalne pravidelne nahadzuje, aj ake cvicenia prebrali, ake budu robit. Proste logicky moderny pristup, ktory ma za ucel ucenie a nie odbavovanie sa na vlastnej dolezitosti.
@dskjhfdlkdjhl jasne ze nebude ;) to uz vidis z reakcii...... akoze fakt chudence ucitelky, toto mat v triede 🤦♀️
@janage absolutne suhlasim s tvojim nazorom.
Toto keď čítam, normálne je mi ľúto učiteľov, ktorí natrafia na takýchto rodičov.
Ani slovo tu nepadlo, aká je tá pani učiteľka, ako to vie s deťmi. Neustále šikana, že nepoužíva všetky možnosti Edupage.
@maria1678 dakujem, tak to je hrozne. Myslim, ze toto by ani nemalo byt tolerovane.
@letfenixa dakujem. To mi pride velmi ferove a logicke pre obe strany.
@kaktusik007 @abbey1 Ked toto citam, tak som rada, ze prichadzam do kontaktu len so studentami a nie s ich rodicmi😉
@dskjhfdlkdjhl Si mohla mať srandu dvojmo. Aj so študentami, aj s rodičmi. A za jednu výplatu!
@dskjhfdlkdjhl ani sa ti nedivim, ja by som nemohla byt ucitelkou - nie kvoli deckam, ale presne kvoli takymto matkam.... Nedala by som to 🤷🏼♀️

@abbey1 predstav si rodicov, ktori pridu domov tak po 19:00 z prace a posledne, na co maju chut a cas je, aby im nejaki cudzi ludia zvonili a otravovali s domacimi ulohami pre ich dieta. Mne by to bolo vrcholne neprijemne a radsej by som poslala dieta s nenapisanou ulohou ako obtazovat inych ludi, za to ze ucitelke sa nechce pouzivat skolsky SW.