icon

Druháčka dostala poznámku

enka81
21. sep 2017

Chcela by som nezaujatý názor na situáciu. Dcéra druháčka si zabudla poznačiť domácu úlohu, v škole dostala poznámku, že ju nemala. Po hodine cez prestávku ju začala písať, pani učiteľka to videla a už k napísanej poznámke jej dopísala, že chcela podvádzať a napísať úlohu po hodine. Skúsi mi niekto vysvetliť, čo je na tom zlé? Chodí do družiny, takže by ju dopísala tam. Dcérka to nechápe a ja už vôbec nie.

luxus10
25. sep 2017

@enka81
@kenzom

no, tak to mate potes panbuh....uz chybaju len cierne puntiky pre neposlusne deti a rakoska....komunikacia s takouto osobou je priam nemozna....

ju sikanovali na vs,za totaca, aj po totaci bolo sikanovanie aj vysokoskolakov buducich pedagogov, bezna denna prax....viem o com hovorim , oni sa preto mstia na bezbrannych detoch, a oni to vnimaju ako "spravodlive a jedine spravne" a ako hovoris, mama ucitelka, to je sama osebe diagnoza....to by vysvetlovalo, preco je robenie uloh cez prestavku podvod🙂

tu podla mna nedosiahnes nic, leda ak kratkodobo...myslim si, ze dobra a spravna ucitelka na 1.stupni zs je pre buduci vztah deti ku skole klucova....s takouto osobou je boj zbytocny, ja by som dieta dala ku inej ucitelke, ak by bola ta moznost...to by som urobila ja, lebo to smrdiiiii na daleko,takychto ludi som stretla aj vo svojej praxi vo veducich poziciach, a povacsine to bola uchvatnejsia kombinacia, boli to stare dievky....a jednej z nich, tej agresivnejsej, bola mama ucka, a ona sledovala svojich podriadenych kazdu sekundu, a sikanovala jednu kolegynu, ze ked jej diktuje text listu pre podzhotovitela, nema si to PISAT CERUZKOU NA PAPIER, ale rovno tukat dp pc, alebo si to zapamatat...🙂
nehovorim, ze tak mas urobit ty,...dalsich 30 rodicov s nou bude spokojnych, alebo im to bude jedno....

katka1981
25. sep 2017

@hettinka, otlaky nemam, na ziadny si mi nestupila. Vseobecne hentake reci ozaj nemusim. Su deti, kt. doma posluchnu a v skole maju dvojku zo spravania a potom take, co su doma drze jak opice, a mimo domu ich kazdy chvali. To je ten nas pripad. Neusis mi pisat, co mame robit, atd. ani ti nebudem pisat detialy k psychologicke. Nevidim v tom ziadny zmysel. Len si uvedom, ze tvoj recept na vychovu tu vyskusali asi vsetky mamicky, ale neplati to rovnako na vsetky deti.

simca06022011
25. sep 2017

@lucia_9 luci, kiez by to co pises bola pravda.. ak by niekto vedel vypisat sek v 9tich rokoch bola by to spica... fakt je taky ze napriek skolstvu ake mame dnes bezny mlady clovek nezvladne vypisat obalku.. nie to este sek (za predpokladu, ze by nam ho bolo treba)...

hettinka
Autor odpoveď zmazal
kenzom
25. sep 2017

@hettinka to je ale iba forma...tú deti vedia aj bez učiteľa...čo nevedia je formulácia myšlienky, oslovenie, čo má obsahovať žiadosť, čo životopis apod....úvahy a eseje ktoré píšu decká na západe..to sa našim deťom ani nesníva...a to je úplne jedno či je to elektronicky alebo len na papier...

jajka257
26. sep 2017

@zarica a citala si dobre tu vetu: ucte sa v skole😀😀😀to nase rozmaznane a ofukovane deticky robia malokedy. Cest vynimkam...tie vynimky idu domov uz naucene a ten zvysok vyplakava, ze ucitel ho nic nenaucil😀😀😀

celasapremenim
26. sep 2017

@enka81 vieš čo? Prelož ho inde....toto zle začalo, mne by sa fakt nechcelo sa naťahovať s tupou kravou

katarinapekna
26. sep 2017

@hettinka takú volovinu môžes napisat vtedy,keď zrušia pošty! Pokiaľ existujú,tak je to základná vedomosť napísat šek či list.

ibrunova
26. sep 2017

@hettinka A potom mladí nastúpia do práce, a nevedia, ako sa vypisuje obálka.. To by som vedela rozprávať..

enka81
autor
26. sep 2017

@celasapremenim to ma napadlo už v prvom ročníku, len na našej škole to nie je také jednoduché z triedy do triedy a školu tu máme len jednu

hettinka
Autor odpoveď zmazal
jajka257
26. sep 2017

@hettinka no neviem. Ja budem akurat vypisovat sek za objednane pracovne zosity a pojdem ho platit na postu. Robim to aspon 6 krat rocne. Lebo platim x-veci z penazi rodicov. Pride mi to jednoduchsie, ako si vlozit vyzbierane peniaze na ucet a tak platit. A este vypisujem obalky, ked posielam doklady od ucebnic a to robim pri kazdej dodavke a robim to aj ked posielam oznamenie o prospechu a oznamenie o pokarhaniach ci predvolanie rodica. A piseme tak ziadosti a ine veci. Neviem si predstavit, co by som robila, kebyze to neviem.🙂

katarinapekna
26. sep 2017

@hettinka ja elektronicky nerobím nič,ani v živote,ani v práci.nesplyvam s davom,dokonca uvažujem nad zrušením uctu v banke,nakoľko nemienim kŕmiť banku 6e len za to,že mi tam príde výplata a viac s bankou nemám nič spolocne. Keď som si spomenula na jednu vklad.knižku a prišla zapisat/zistiť urok,tak som sa schuti zasmiala,5e "zisk" za 5 rokov.to čo zijeme za grc dobu??? Som mimo tému,ale nedalo mi.....odhliadnuc od toho,platí to,čo som pisala vyššie....pošta,listy je sucast základnej ľudskej gramotnosti.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
hettinka
Autor odpoveď zmazal
jajka257
26. sep 2017

@hettinka no, len pobocku mojej banky mam az v meste, to znamena, cesta tam, cesta spat. A posta je blizsie😀😀😀a vyska faktury je vyssia ako moja vyplata. Dalsia vec, nemienim pouzivat svoj ucet na pracovne ucely. Keby som mohla vyuzit skolsky, v pohode, ale svoje sukromne veci ako ucet a mobil pre skolu fakt pouzivat nebudem....a tie dokumenty by si ako poslala?

jajka257
26. sep 2017

@hettinka odoslalo mi to skor. Co s rodicmi, ktori nepridu? A to mas fajn, ze doklady neriesis. Ja ano. Pekne si ich archivujem a zakladam. Aj peciatkujem a podpisujem.

minutka
26. sep 2017

@katarinapekna tak doba pokrocila a teda chtiac/nechtiac je dobre mat i zaklady finančnej gramotnosti 😉 ku kt.patri i rozumne a pohodlne pouzivanie elektronickeho bankovnictva a samozrejme VSETKO zdarma (mam unicredit). dokonca vybery z bankomatov doma i vo svete su zdarma (ano,i bankomaty konkurencie).

a čo sa pošty tyka, to by bolo na dlhúúúúú kapitolu s nazvom "katastrofa s menom slovenska pošta"

kenzom
26. sep 2017

@zarica aj v novom čase sú super články...mala by si dávať pozor na zdroje..nie všetko čo je na nete je pravda...a veľa krát sa veci vytrhávanie z kontextu...ono aziatom domáce úlohy nedáva učiteľka..robia si ich sami..lebo rodičia ich naučili že to robia pre seba...a okrem toho školy na úrovni sú naozaj len tie súkromné...tie štátne nestoja za veľa...a dalo by sa donekonečna napádať článok nespokojné ho rodiča..ale šak myslí si čo chces..len nebuď prekvapená keď budeš svojim deťom robiť desiatu do 40 ...

hettinka
Autor odpoveď zmazal
jajka257
26. sep 2017

@kenzom presne😅😅😀vytrhnut z kontextu, bez zamyslenia sa a hladat vyhody😀😀😀

jajka257
26. sep 2017

@hettinka ved v poriadku...pc pouzivam aj ja vlastny, aj tlaciaren a ine veci. Ale mobil a ucet v ziadnom pripade. A prave aj pre toto a ine veci maju ucitelia problemy. Vsetci si zvykli, ze ucitel, ked nedostane, tak pouzije vlastne....ale mne sa to nepaci a nebudem to robit. Proste aj vo firmach maju na pracu sluzobny mobil, tak smola. Vo firmach nemusis zbierat peniaze, vyslovene zobrat od rodicov, maju na to fond a ucet. Takze ten ucet tiez neposkytnem. A pripadala by som si uboho, kebyze idem tie peniaze idem vkladat na svoj ucet, ved to ako keby som si ich vyzobrala pre seba....posta je v tomto anonymna.....

zuzana76
26. sep 2017

@kenzom
@jajka257 a este v japonsku je vraj najvyssi pocet samovrazd malých deti a tinedzerov, lebo nezvladaju tolky tlak dokonalosti, pedantnosti a neustalej prace, to nasi ziaci a studenti teda nemaju ani nahodou, moje opbe deti sa dnes ucili doma az polhodiny, to ja ani nepovazujem za ucenie a to aj s pripravou tasky, minimalne tri hodiny maju na zabavu

hettinka
Autor odpoveď zmazal
jajka257
26. sep 2017

@hettinka je na case to zmenit. Ja som uz zacala. Len raz som dala rodicom svoje sukromne cislo....po mesiaci som si bola cislo menit a tie starosti s tym spojene...rodicia si totiz mysleli, ze mozu volat aj v nedelu na obed, vecer o 10 a vlastne stale a ked som nezdvihla, tak sa stazovali, ze na nich nereagujem a vraj to som povinna a nemam pravo nedvihnut v sobotu vecer svoj telefon....

hettinka
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
26. sep 2017

@hettinka moji su prvak a piatak, prvak naozaj mal napisat az 2 riadky - precvicovanie pisania a piatak jedna uloha z matiky, asi 10 prikladov, ale zajtra maju lahky den, litiku sme sa naucili uz v pondelok a z ostatneho nic nemali

zuzana76
26. sep 2017

inak ani ja nemam problem, vzdy mali moje cislo a volavaju v rozumnom case, cez vikend to bolo naozaj malokedy a nemam problem aj zavolat spat, ale zvacsa fungujeme na sms

jajka257
26. sep 2017

@hettinka u mna maju mail, mam ho nastaveny v mobile. Okamzite viem, co sa deje. Odpisem,reagujem, ale cislo nedam....