Išli by ste prvý školský deň s dieťaťom do školy?
Taka mini anketa- šli by ste na 1.šk.den s dieťaťom co by čo bolo alebo by ste urobili v teň deň poverenu neodkladnú úlohu v práci (s dieťaťom by šiel manžel)
@anonym_autor Tak to poviem, pokiaľ nie som chirurg jediný na svete schopný zachrániť život človeka, tak idem s dieťaťom.
@anonym_autor S mojou starsou dcerou isiel manzel, lebo sme mali doma cerstveho novorodenca.
No aby sa niektori zamestnavatelia nezblaznili
Všetko sa dá odložiť ak nejde o život. Úlohu by som spravila skôr alebo ďalší deň.
Ja sa seba v takýchto situáciach pýtam: Bude si toto rozhodnutie v práci o pár rokov pamätať ešte niekto okrem mňa? Takže mi takmer vždy vyjde ako priorita niečo iné než práca
Šla by som nech sa deje co chce . Prvý den školy sa viac nezopakuje . Moja dcéra prerevala prvý den . Najskôr vysmiata a potom bum začala plakať
Isla by som do skoly a ulohu spravila bud skor alebo poobede/vecer. znamej dcera chytila total hysak (dovtedy vzdy bola ok v skolke a tak, len mali narocnejsie obdobie v rodine). Nikdy nevies…
Neexistuje nikto, kto by urobil neodkladnu úlohu za teba? Nemozes prist do práce pozdejsie, trebars okolo 10.00? To už je vacsina prvakov doma...
Znazila by som sa ist s prvakom, aj kvoli sebe. Ak to nepojde, je fajn, ze tam bude aspoň otec.
Ak by to bola neodkladná úloha, tak by šiel otec, veď aj on je rodič,.moje deti sa napríklad vôbec nepamätali, kto tam s nimi bol, úplne iné veci si pamätali. Keď sa nedá, nedá, nejde o život.
Neodkladna uloha ma vyssiu prioritu ako nieco co je 1x za zivot? Zasa odtial potial, robota vie pockat 3hodiny.
To si sa nevedela pol roka dopredu dohodnut a zobrat si na ten den dofcu? Nechapem
Jasne, ze by som sla so svojim dietatom prvykrat do skoly, mozno pojdeme aj s manzelom vsetci spolu (nie tento rok)
@anonym_autor o akú neodkladnu robotu ide? Musíš s nim byt cely deň? Nestačí odniesť a ist do prace?
Manžel je tiež rodic dieťaťa, takže stačí keď pôjde on...nemusíte tam byt obaja
dieta si aj tak vacsinou nepaata kto s nim ide... otec je rovnako dolezity ako matka-take ano nechala by som len rych dvoch a po skole isli vsetci na kolac napriklad.. zas az taka udalost to nieje -nie pre dieta to len rodicia nafukuju a musia byt vsade
My sme boli obaja. Je to veľký míľnik v živote dieťaťa. Žiadna práca pre nás nie je tak dôležitá, aby sme jej dali prednosť. A veľa deti malo oboch rodičov. Neboli sme ani náhodou jediný.
Vždy sme šli v prvý deň novej školy obaja
Šla by som s dieťaťom, žiadna práca pre mňa nie je taká dôležitá.
Choď ráno s dieťaťom a potom nech dieťa ostane s otcom a ty choď do práce.
Isla by som s dietatom do skoly. Neodkladna praca neexistuje pokial nezachranujes zivoty.
Išla by som.
@anonym_autor riadila by som sa tým, ako to vníma dieta- je to u Vás tak, že v takých dôležitých milnikoch chodíte vždy obaja rodicia? Alebo iba ty? Ak by to bola prvá dôležitá chvíľa kedy by ho sprevádzal iba muž, tak by to mohlo byt náročné. My sme boli obaja s mužom, asi v 70percentach tak boli aj ďalší, deti, ktoré boli s jedným rodičom, bola to práve matka.
Dieta si to mozno pamatat nebude (ja si to tiez nepamatam), ale aj rodic je clovek, aj on si tvori spomienky
Pozri, ja učím v škôlke deti s autizmom a minulý rok mi nastúpili komplet nové deti, celá trieda. Zároveň bol môj syn prvák. Šla som s ním, potom ho vzala babka a ja som bežala do práce do škôlky. Keďže sme spojení so školou, máme slávnostné otvorenie na dvore. Prvý deň máme krátky, cca do 11ej. Rodičov som kontaktovala pár dní predtým a poprosila ich, aby na mňa počkali. Kto nemohol, ten sa so mnou stretol o deň neskôr. Nejde o to, či si to niekto bude pamätať. Pre môjho syna bolo v ten deň dôležité, aby som tam bola s ním. A pre mňa tiež. Jednoducho som tam chcela ísť, chcela som vidieť triedu, pani učiteľku. Počas roka sa do školy/ do triedy nedostaneme, pani učiteľku vidím len na rodičovskom. Stane sa niečo, keď prídeš do práce neskôr?
Každá mama by chcela ísť, to je snáď jasné, odpovede "šla by som" neriešia nič, na čo sa autorka pýta.
@anonym_autor život mi dal lekciu a preto pre mňa sú najdôležitejšie detí, rodina a potom práca. Išla by som s dieťatom.
nikdy nechodim nikde, aj "keby co bolo". Proste si pozriem ako je co dolezite, zariadim aby veci boli spravene vtedy ked maju, alebo skor ak sa da alebo to dokonca skombinujem. Popravde prvy den v skole to je tak hodina casu, viac sme tam nikdy neboli. Tak ak by som musela byt niekde inde a nedalo by sa to spravit napr v piatok, tak by sme to vybavili hodinou-dvoma prvym dnom skoly a odisla by som skor do prace a zvysok by vybavil otec.
@anonym_autor Ja chodim vždy ale mam celý týždeň dovolenku. Ja si rozpíšem volno na cely rok napr. dovolenka, Mikuláš, deň detí, prvý deň školskeho roku a podobné akcie😀.
Odprevadíš dieťa, a okolo cca 11tej vieš byť v práci a robiť “neodkladnú” úlohu. My sme tam s mužom boli obaja a mali sme pekný celý deň. To že mal s tým problém môj vtedajší šéf. Je jeho probelm. Podľa mňa mi to dodnes neodpustil. 🤣
určite s dieťatom. Je to pre malú niečo nove, niečo "velke" kde chcem byť. Ako 1 deň v školke
Ja som bola s dietatom a bolo to super. Urcite aj kazde dalsie dieta odprevadim. Praca nie je zajac, neutecie 😃

@anonym_autor ak by to bolo naozaj dôležité že by to mohlo ohroziť nejako kariéru alebo postup alebo by bolo z toho nejaké dusno v práci , poslala by som manžela. Zase nerobme z toho veľké ovacie dieťa zo školy bude väčšinou chodiť pekne otravene ale ešte o Tom nevie 😀 aspoň ja toto neprezivam ... Školu veru nie.