Je povinné odovzdávať mobily v škole?
Ahojte, chodím do 9 ročníka a tento rok máme v škole odovzdávať mobily z mojej triedy a celkovo z 9 a 8 ročníka malo deti odovzdáva, sami nám aj učitelia povedali ze keď nechceme tak nemusíme odovzdávať ale mame ho mat zamknutý v skrinkách alebo vypnutý v taške lenže riaditeľka je taka ze musíme odovzdávať a aj chodi po triedach a pýta sa prečo neodovzdavame, kto ho ma pri sebe a chodí aj na takzvané razie ze príde do triedy a povie žiakom nech ukážu čo majú v taške. Je žiak povinný odovzdávať mobil? Alebo ako to brat ked sami učitelia povedali ze nemusíme odovzdávať ale riaditeľka je opačného názoru.
Precitaj si skolsky poriadok. Plati to, co je tam napisane.
V našej škole kde chodí dcéra to funguje už tri roky a nikto s tom nemá problém všetci bez problémov idovzdaju a majú to aj v školskom poriadku že musia
bola novela zakona, na zs na druhom stupni smie byt telefon len so suhlasom ucitela na edukacnu cinnost. S tym nespravis nic.
ja ako ucitel ak ti uvidim telefon ti ho musim zobrat. je na skole, kde telefony budu ziaci nechavat - my sme specialne skrinky odmietli, ziaci ich maju vypnute bud v taskach, alebo v svojich satnovych skrinkach.
do tvojho ruksaku NIK nesmie - iba tvoj rodic. A policajt, ak by mal dovodne podozrenie /napr. ak by pes oznacil tvoj ruksak ze su v nom drogy/... ale na to su presne postupy.
mam 9 taka syna a u nich ro funguje takto od prvého stupna, odovzdaju do krabice a ak urgent potrebuju nieco zavolat, tak si idu vypytat, pripadne ak maju vytvarnu a chcu si pustit cez sluchadla hudbu a inspirovat sa na pintereste, su takto naučení este z prveho stupna a roky takto ziju.
Od nového roka je na to zákon,takže áno,telefón odovzdas hneď po príchode do školy do skrinky.Pouzivat sa smie len so súhlasom učiteľa ak je potrebný k činnosti súvisiacej s vyučovaním.
Mobil y som zamkla do skrinky a hotovo. Určite by som ho neodovzdávala.
Nie, nie ste povinní mobil odovzdavať . Zákon zakazuje jeho používanie na vyučovaní. Takže ak ho máte v taškách, skrinkách alebo kdekoľvek inde , nevyťahujete, nepoužívate, nič neporušujete. Nik vás nemôže nútiť dávať ho niekam na konkrétne miesto. U nás o tom bola veľká diskusia na zač. šk. roka, na základe ktorej sa škola rozhodla nezavádzať žiadne špeci skrinky, bedničky a pod. Jednak pochopili, že to nemôžu vymáhať (školský poriadok nie je nad zákon) , a jednak sa zľakli prípadnej zodpovednosti za nejaké škody. Keď má žiak mobil vo svojej taške, prípadne skrinke, zodpovedá si zaň sám.
Tiež sme na ZŠ mali dobrovoľne sme dávali mobilu všetci žiačky ich nosili učiteľa do riaditeľne časom to bolo tak že zostali uzamknuté v skrinke v triede neskôr to bolo tak že už sami sme hneď po príchode odovzdali telefón na písali sa na list že sme odovzdali uzmakly skrinku keď prišla triedna učiteľka skontrolovať pred hodinou danú skrinku koľko tam je mobilom kto je podpísaný byť čo mobil nemali ukázali dobrovoľne veci že dnes ho nemaju zo sebou a odišla časom sme sa z hodili že nebudeme zamykať verila nám že ho nepoužijeme a pravidlo neporusime (za neporusenie boli odmenení vo forme turistických výletov počas víkendov vramci krúžku.)tak aj bolo len pred ostatnými triedami sme vraveli že aj nam triedna zamyka aby telefóny nezmysly prec boli sme jediné trieda kde to triedna dovolí triedy mali problém drziat pravidlo nepoužívať tak že mali furt zamknuté telefóny v skrinke

Som toho názoru, že do školy mobil nepatrí a keď raz máte mobily odovzdať, tak to platí na každej hodine, či je to učiteľka, ktorej je to jedno, alebo riaditeľka. Prehľadávať tašky nemá právo. Ani súkromné veci, len s doprovodom nie som si istá, či polície, alebo súhlasom zákonného zástupcu.
Aj tu si myslím, že učiteľ by mal mať nárok, lebo veľakrát sa stalo, že nosia žiaci aj horšie veci ako mobily. Cigarety, nožíky, atď.