Je povinné stiahnuť deťom Edupage do mobilu?
Mojim 12-rocnym detom zacali v tomto skolskom roku mnohe ucitelky zacali zadavat domace ulohy /formou testov/ do edupage alebo smartbooks. Na mna sa obratili mnohi rodicia ako na tiredneho dovernika, ze s tym jednoducho nesuhlasia z roznych dovodov /ci uz nema dieta mobil, alebo nemaju data, alebo doma wifi, nemaju pc.../ Mozme my rodiacia nejak rozumne argumentovat, ze s tym nesuhlasime? Moze za neurobenu du dostat 5-ku? Ma na to ucitel pravo?
Neverím, že v dnešnej dobe, nemajú rodičia aspoň jednu jedinú vec z vymenovaných, jednoducho neverím. Ich používanie u detí sa dá veľmi ľahko kontrolovať.
Skôr mi z vašej strany ide o nejaký nezmyselný osobný vzdor, nesúhlasíte, ani neviete prečo, len z princípu.
Keď si predstavím ako som ja po chorobe, alebo moji rodičia chodili po spolužiakoch a pýtali úlohy, takto mám všetko prehľadne v telefóne.
U vás má škola zákaz používania telefónov...áno má to 99% škôl, ale ten zákaz platí na používanie v škole, nie doma preboha.
@opica_skorica a kolko slov v slovencine sa zacina na ypsilon, ze je to take dolezite? Uz pred 20 rokmi sa pisane pismo pouzivalo len sporadicky, dnes este menej. Takmer vsetka komunikacia prebieha elektronicky, aj tlaciva sa uz vypisuju online a tie v tlacenej podobe palickovym pismom. Je to trend, ktory nezastavime, nema zmysel proti nemu bojovat.
@mlenka121 ešte ma napadol jeden padny argument a to ten ze nie každý chce mať telefón zahltený appkami, ked majú rodičia 3 deti ktoré chodia na rôzne školy a ešte k tomu ZUŠ tak im rôzne notifikácie z edupage pípaju 24/7 a to sa jednoducho nedá sledovať.
Tak isto u deti, veľa rodičov v tomto veku ešte deťom obmedzuje čas strávený na mobile, takže je jasne ze nie každe dieťa bude mať možnosť sledovať či nepribudla nejaká úloha na edupage ..
Isto sa bude dať dohodnut na nejakých pravidlách, ale zas nečakajte ze škola úplne prestane vyžadovať pripojenie na net a vzdá sa akejkoľvek elektronickej komunikacie.
Tak isto je veľa rodičov co naopak toto vítajú, napríklad ja osobne smartbooks považujem za super vec, dcéra ked sa učila na prímačky mala zaplatenú celu verziu, tak isto keby vidím ze dieťa potrebuje pomôcť s učením toto je prve co kúpim. Učivo ktoré museli spracovať sami do nejakého projektu a vyhľadať info na nete si decka pamätajú lepšie než ked sa mali naučiť text z knihy. Takže za mňa toto áno a napríklad ja by som bola v triede v tej skupine rodičov co sú za technológie a vadilo by mi keby sa koli zopar ľudom nepoužívajú
nebojujem proti trendom, nepisem ani, ze Ypsilonom zacina vela slov, pisem vsak, ze tak ako je dolezite ovladat techniku, rovnako je dolezite nezabudat pisat pisanym. A ma to zmysel v urcitym oblastiach zivota, ktore technika nenahradi.
Ale ak u vas sa nepise, tak nech.
Alebo keby sa všetky informácie ohľadom školy mám dozvedieť klábosením s ostatnými rodičmi pred školou. Akoze na takéto aktivity väčšina pracujúcich ľudí nema ani chuť a ani čas.
Fakt mi stačí 2 x ročne rodičko, co sa dá podľa mňa tiez poriešiť online a nie sa kdesi snažiť stihnúť byt na 16:00
Vy ste z nejakého zapadákova, z lazov, alebo odkiaľ?? Je 21. storočie. Nerozumiem prečo sa ľudia bránia novým technológiám a rapidnému zjednodušeniu života? Prečo máte potrebu posúvať si úlohy cez papieriky, cez spolužiakov, cez pevné linky? Nerozumiem naco je dobré komplikovat si život, keď ho môžem mať jednoduchší? Normálne človek neverí, čo sa niekedy dočíta na modrom koníku. Potom treba zostať doma, vypnúť elektriku, vypnúť plyn, urobiť si táborisko a žiť tak po slovensky -ako v 16. storočí. Teraz sa celá škola, ktorá je zvyknutá na elektronickú komunikáciu, všetci rodičia a žiaci,budú prispôsobovať piatim negramotným mamičkám? My kym sme nemali edupage, bol problém od niekoho vytiahnuť úlohy. Z 25 spolužiakov nebol nikdy nikto ochotný a učiteľka mala toľko roboty, že bola rada keď nám večer odpísala. Načo si ľudia toto robíte? Poďme zrušiť autobusy, poďme zrušiť vlaky- môžeme chodiť na koňoch, svietit pri sviečkach-nekomplikujme si život modernými technológiami. Neverím, že od čias covidu niekto nie je napojený na internet. Hocijaká socka a bezdomovec v meste má mobil.
nepoznam nic horsaie (vseobecne, nielen konkretne ohladom EDUPAGE), ako "z principu odmietam, aj ked na to nemam dovod"
@opica_skorica vazne ma zaujima (v dobrom), ze v ktorom zamestnani sa este pouziva pisane pismo. lebo uz aj u lekara dostanem e-recept a spravu vytlacenu z pc. Skola s rodicmi uz komunikuje vyhradne cez edupage, ziacka knizka uz neexistuje, znamky chodia rovno rodicom na mobil. Uz aj na poste zaviedli elektronicky podaci listok a danove priznanie sa tiez podava cez e-dane.
@nyusika my sme v Nemecku a veľa škôl už písané písmo ani nevyučuje.. nasa skola ano, "informativne" v druhom rocniku.. ale pisu vsetci tlacenym...
@mlenka121 nie, škola nemôže nikoho nútiť to, čo jej neprikazuje zákon. A žiadny zákon neprikazuje mať ľuďom mobil, pc a prístup na net. A darmo si to dá do školského poriadku, zákon je nad školským poriadkom. Komunikivala by som škole, že rodičia nesúhlasia so zadavanim úloh v Edupage a žiadajú alternatívnu možnosť.
@akvi Ja by som im ponúkla ako alternatívnu možnosť, že sa musí každý deň mamička staviť v škole a osobne sa dotazovať učiteliek na úlohy.
@nyusika napisali sme zrejme naraz🤣
@stanulienkat presne.
obavam sa, ze tir "z pricipu nesuhlasim" maju predstavo o alternativnom rieseni inu - alternativna rovna sa taka, aku ja uznam za dobru.
Učiteľky to zadanie deťom nadiktuju, dajú to na Edupage a ešte majú každému rodičovi byt k dispozicii v čase,ktorý mu vyhovuje...no radosť byt učiteľ...
@mlenka121 u nás ešte aj škôlka komunikuje cez edupage...nechapem...kde je problém...tak majú úlohy/testy na edupage.. 🙈 12rocne dieťa je už veľké... snáď môže a vie narábať s mobilom/PC
@nyusika
@stanulienkat ako sme to preboha kedysi zvladli vsetko bez Edupage, mobilov a pod.. Na jednej strane skoly s radostou zakazuju mobily, na druhej strane vyzaduju nieco, na co nemaju narok. Aj tu vidno, ake chore to v tom skolstve je. A ani vam nenapadlo, ze existuju aj rodiny, kde naozaj nemaju smartphony, pc a ani pristup na net. To, ze podla vas to je nieco divne neznamena, ze to neexistuje..
Mam este male deti. Ale to je v dnesnej dobe taky problem povedat ziakom na hodine zadanie domacej ulohy?

@mlenka121 ste mormoni? Týmto nerýpem, ani nič, ale pripadá mi to tak.