icon

Je v poriadku, keď učiteľka urobí na telesnej prekážku z dieťaťa?

miskacool
9. feb 2022

Dobry den. Je bežne ked v 2.triede spravi ucitelka na telesnej z dieťaťa prekážku cez ktorú ostatne deti skáču do kotúla? Naša dcéra ma nadváhu a kotul dlho nerobila, ked sa to teraz učili a ona sa bála (predpokladám, lebo aj doma sa bála ho urobiť na posteli) tak ju dala uc.ako prekazku pre chlapcov. Pre dievčatá robil prekazku iny chlapec. Čo si o tom myslite?

madeline1
11. feb 2022

@miskacool celkovo by deti nemali robit zivu prekazku na telesnej pre ine deti, skola ma nezive prekazky cez ktore sa mozu kotulat. Je to neeticke, pocitovo zle pre to dieta a aj nebezpecne prenho, aj pre ostatne deti...mozu sa bat, ze ublizia pri kotulani spoluziacke, zaroven mozu ublizit sebe a pod. Tuto ucitelku by mali preskolit. Na mieste autorky by som to spomenula triednej na rodicovskom, ze si nemyslim, ze to bolo ok.

madeline1
11. feb 2022

@kittykat22 myslim si, ze v zivote sa nebude musiet vediet kotulat...a ak je vysoky, je to pre jeho stavbu tela nepohodlny ukon...

madeline1
11. feb 2022

@vroni vychova by sa znamkovat nemala, pokial neide o sportovu skolu a ak si reprezentovala skolu, namiesto dvojky (len preto, ze ti nieco z tej telesnej neslo) ti mali dat vyznamenanie riaditela skoly za reprezentovanie skoly v sporte, pretoze si ich reprezentovala...

vroni
11. feb 2022

@madeline1, áno, nemala.

nyusika
11. feb 2022

Ja by som radšej riešila dcerinu obezitu.
A nie takúto hlúposť.

rommie
11. feb 2022

Tiež sme mali živé prekážky, ale striedali sme sa. Vždy som neznášala tieto aktivity ako kotúle, stojky, šplhanie, skoky cez kozu. Pritom som športovo založená, ale toto fakt nie... Radšej keby deti viedli k športovým hrám, kde sa aj zabavia a zároveň rozhýbu a zamilujú si pohyb.

penelope2066
11. feb 2022

@irusa áno, súhlasím.Dnesne deti sú lenivé,hľadajú len spôsoby ako necvicit 🤦🏼‍♀️ a rodičia ich v tom podporuju.Moja sestra učí na gymnáziu TV a nemá problém dať na vysvedčení 3ku z telesnej 😁 Občas je podľa mňa príliš premotivovana ale na dnešné deti sa asi inak nedá...

1gabriela13
11. feb 2022

@miskacool nič si o Tom nemyslím. Je smiešne sa niečo také pýtať. Ku dnešným deťom sa už fakt niektorí rodičia správajú ako ku cukríkom a potom to tak aj vyzerá. Za našich čias to bolo iné,sme tu,sme zdraví,dokonca ešte aspoň vieme vyliezť na strom alebo aspoň preskočiť kozu. Dnesne deti polka oslobodených od tv ,lebo toto lebo tamto.

kikuska_wedge
11. feb 2022

Ak by sa to stalo mne, tak pani ucitelke napisem, ze ak ma taku potrebu, nech necha skakat chlapov po sebe. Ak by sa to stalo dcere, tak by som jej vysvetlila, kde su hranice autority a pani ucitelke napisla, ze si to neprajem.

cickamon
11. feb 2022

ako ja jedina asi tu vidim hlavne problem vtom ze podla mna dieta nerespektovalo ucitela? nam ked sa povedalo ideme robit kotrmelce, isli sme vsetci do rady ci vie, ci nevie a kto nevedel ucitel pomohol, vysvetlil, potlacil... ja som sa doteraz nenaucila splhat po tyci a veru nikdy som nepovedala nie ja sa pri tom strapnim a nejdem 😀 jednoducho zavesila som sa na tu tyc a ucitel mi podopieral nohy a snazil sa mi ukazat ako sa zapriet aby som aspon tie 2 metre dala...ked sa nepodarilo nevadi, isiel dalsi... rovnako som nenavidela loptove hry a nikdy som nemohla len tak povedat ja nejdem hrat lebo mne to nejde ... u nas pri kazdej cinnosti boli deti co im nieco neslo ale kazdy to skusil, pol minutky sa potrapit predsa neuskodi... ci uz vazne sa zaslo tak daleko ze ked dieta povie ja neviem kreslit a nechcem sa strapnit tak nemusi? popracuj s dcerou skor na tom aby respektovala ucitelov, mozno by potom neskoncila ako prekazka...

guineverebeck
11. feb 2022

@diamond007 ja dodnes neviem urobit kotul a tu som 🙈 a to som bola ako slamka. Proste nie kazdy je na sport.

denka81
11. feb 2022

@irusa za mojej doby ZŠ 1988-95 sme žiadne výchovy známkované nemali. A podľa mňa by to tak aj malo byť

zemiakovysalat
11. feb 2022

@miskacool ja som tiež bola živa prekážka na telesnej (nemala som obezitu, ale strach že sa rozbijem) tak som bola rada ze som nemusela robiť kotul. Mam už nad 30 rokov a žiadnu traumu z toho 😅 síce do dnes akrobaticke kúsky robím len v posteli a nikto ma do fitnescentra nedostane 😅

dudart
11. feb 2022

@miskacool ...deti sa učia spolupráce, ja teraz pomôžem tebe a potom ty mne. Tak ako to funguje v kolektívnom športe, tanci .... ale učiteľ by mal žiakov v tejto pozícii striedať a hlavne opýtať sa najprv na dobrovoľníka. Ak má dieťa strach z cviku vyskúšať, najprv jednoduchšiu verziu.
Dcére musíte vysvetliť, že ak je jej niečo nepríjemné musí povedať NIE! ale ak sa v tejto úlohe ocitli viacerí brať to ako hru na chytačky-niekto musí aj chytať 🤷 ....
A plus jej vysvetlite, že v tom aby to zvládla jej nebráni telo ale strach skúšať to kým to nezvládne!!! Ja som bola štíhle a nemotorné dieťa a nakoniec som trénovala deti a to vďaka kamoške čo bola 3x väčšia ako ja. Tréning robí majstra!

amanta5
11. feb 2022

@rommie To je veľmi diskutabilné. Ja som napríklad nikdy neobľubovala kolektívne športy, preferovala som práve individuálne ako je gymnastika. Namiesto volejbalu som radšej skákala cez kozu 😁

amanta5
11. feb 2022

Nevieme detaily ani čo na to dcéra, ale mňa tu zarazili dve veci:
1. Jej dcéra nevie ani obyčajný kotúľ a učiteľ od nej chcel aby robila kotúľ letmo? To je dosť cez čiaru. Ak sa nechcela totalne strápiť, jasné že si vybrala byť prekážkou, ak vôbec mala na výber. Veď čo inej jej asi ostávalo. Možno jej to vyhovovalo, ale skôr si myslím že nie a to preto:
2.ona tu prekážku robila chlapcom? 😮 Tak to už môže byť vcelku ponižujúce. Nevšimla som si vek dievčaťa, ale dospievajúce dievča s nadváhou, ktoré 'musí' robiť prekážku chlapcom, tak to jej po TV mohli dať ešte pekne vžrať 😔
Deti majú učiteľov rešpektovať, ale učiteľ nemá dieťa zosmiešňovať.

oneinamillion
Autor odpoveď zmazal
linduska86
12. feb 2022

@diamond007 a načo využije kotul v reálnom živote?

linduska86
12. feb 2022

@amanta5 dobre si to napísala

shee11
12. feb 2022

syn chodi na judo a je to uplne bežné. dnes je kazdy precitlivelý na svoje dieta 🙈

linduska86
12. feb 2022

@shee11 áno sú rodicia precitliveni a vieš prečo? Lebo niektorí majú iba jedno dieťa vxmodlene vytúžené a nie 5 ako kedysi napríklad.... Ja som bola na základnej škole drevo na telesnej, nevedela som kotul, ani preskočiť cez kozu ani šplhať, zato na strednej som hrala za školu basketbal, asi je to od učiteľa, ktorý je aký a ktorý ako motivuje dieťa, ale robiť zo slečny prekážku mi príde choré a keď sme sa za 40 rokov ne posunuli dopredu je to smutné, lebo veď aj pred 40 rokmi sa tak robilo, 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

tetasofia
12. feb 2022

Ach jaj, rodičia, čo vlastne robíte so svojimi deťmi? Je mi ľúto, ale aj z tohto príspevku je jasné, že vlastne nič a následne hľadáte chyby na ľuďoch, ktorí sa im aspoň venujú. Prepáč, ale keď nenaučíš decko urobiť kotúľ, chytiť loptu atď., tak to je chyba doma....a tam ju aj treba riešiť.

martina2ve
12. feb 2022

No mam pocit, ze 99%ludi zabudlo ako to bolo kedysi. S nami sa nikto nemaznal a sme tu-nehovorim ze vsetko bolo Ok, ale to ako niektori su citlivi na svoje deticky teraz je nenormalne. Ved troska kritiky aj na seba treba zniest,( na sveje dieta) to ze nepreskakovala by som skor brala ako dobre, aspon ju ucitelka schvalne nestrapnila a netrapila pred celou triedou, aj ked to mohlo byt neprijemne pre nu, ale asi by bolo neprijemnejsie aby sa jej vysmievali( lebo ako vieme, deti su vela krat velmi zakerne)
Tak myslim, ze staci trosku povzbudit dcerku nech nepapa vela sladkeho a viac cvici kotrmelce.

bibino22
Autor odpoveď zmazal
eva112014
12. feb 2022

@akvi Na akú školu chodilo tvoje dieťa? Môžeš napísať?

zdenin
12. feb 2022

@irusa nie všade je znamkovana...u nas naštastie nie

mooonika1975
12. feb 2022

vyriešila to učiteľka skvele, nemusi to robiť , keď vidi, že jej to nejde a pritom sa zapája, je to normálne , je to kotúľ letmo, uplne normálny kotúľ, prevaliť by sa mali ako cez rameno. Môj sa to učil na džude, niekedy len pol hodinu v kuse robili tieto kotúle , ale naučil sa padať, vždy dopadne kvôli tomu správne pri spadnuti.

zdenin
12. feb 2022

@irusa to na aku skolu si chodila ze znamkovali telesnu? U nas na zakladnej nie. Na strednej si nepamatam..ale znamkovat vychovy je blbost podľa mna

maris5
12. feb 2022

@miskacool z nas nikto nerobil zive prekazky, na to sme mali svedske bedne.

nanulka24
12. feb 2022

Och toto je doba, to že robia deti prekážku na Tv spolužiakom, to sa tu každý čuduje. Ale, že dievča nespraví kotúľ je v poho? Ja osobne si myslím, že práve preto bola ona prekážka. Aby tam nezavadzala, keď nevie cvičiť. Aj za mojich čias, čo teda není moc dávno, sme my cvičili a tlsťošky nám podávali švihadlá alebo upratovali žinenky. Aby mali aspoň nejaký pohyb