Je veľa 150 eur za tašku do školy?
Je podľa vás 150€ za školskú tašku veľa? Malá chce tašku ale stojí 150€. Peniaze problém nie sú len 150€ za tašku mi príde prehnané 🤔 ale o inej nechce ani počuť 🤦
@autor aha to je pravda, v dobe ked som mala 6 také veci neboli tak veľmi rozšírené..takže ako píše @pribinak , nedá sa to ani porovnať..no uvidím, 4 roky je ešte dlhá doba, veľmi dúfam že bude bezstarostná a nebudeme to musieť riešiť ..ale uvidíme, vďaka aj tejto diskusii mám väčší prehľad a rátam aj s touto možnosťou 🙂 budem pripravená aj ked s ňou úplne nesúhlasím, no uvidíme podľa situácie a výchovy počas 4 rokov
ďakujem žienky
Moja dcera si vybera az z vecí, ktore jej dam na vyber ja. Kedze viem ako veci castokrat znicia (chtiac-nechtiac alebo aj cudzou vinou/nehodou), tak by som tolko za tasku nedala. V skole robia aj s atramentom, v druzine tiez s kadecim, nosila domov rozne flaky aj na taske aj na oblecení... a kedze mne to extremne vadí, nekupujem take drahe veci, skol.tasku ma kazdy rok novú (kupujem v akcii 40-50€ max)
Ja neviem riešite tu či je to veľa alebo nie, veď pre niekoho je 150 eur za tašku neprípustné, pre niekoho je to omrvinka. Ak na to mám, tak kúpim a neriešim či je to pre druhých veľa alebo nie.
Je to veľmi veľa.
Ahoj, ja kupujem deťom Topgal. Synovi vydrží cca 2 roky. Nie pre kvalitu, ta je podľa mňa super a taška fakt nezničiteľná ( a to som pár krát pristihla pred školou chlapcov ako si tie tašky "púšťajú " po zemi 😁 ale preto,že sa im už nepáči motív či farba. Deti rastú a majú iné nároky či priority. Ak sa ale jej tak páči, nepýtaj sa na MK ale kúp jej ju. Deťom je treba dopriať. Véd aj my ženy si doprajeme dobré kabelky 😉
@kimchi V podstate si moje deti vyberali oblečenie, hračky, neskôr veci do školy, na šport a podobne samé, odkedy vedeli hovoriť a vyjadriť čo sa im páči a čo nie. Ja ako rodič som len usmerňovala aby bol rozumný finančný limit, aby bola vec funkčná, využiteľná na daný účel. Veď vedeli a vedia, v čom sa cítia pohodlne a čo sa im páči. Prišlo mi to tak úplne normálne.
Som z doby, keď skoro všetko bol nedostatkový tovar, vládla uniformita. Naši rodičia sa vždy v rámci možností snažili nám dopriať niečo plus. Vážila som si to a verím, že i moje deti. Iste až časom ako dospelá som pochopila, aký kúzelník musela byť moja mama.
Ale keď ide o možnosť výberu, neviem prečo by ju dieťa nemalo mať. Ja ako rodič usmerňujem. To je jasné.
@zarrinka topgal má skoro každý prvák. Chceli sme Baagl ale ani počuť
Ja by som sa rozhodla podla toho, ako celkovo minate, ako ste nastaveni vy doma a comu sa ju snazite naucit.
Ak si bezne kupujete drahsie veci a si radi priplatite aj za vzhlad, tak by som jej ju kupila a vysvetlila by som jej preco, ze sice je draha, ale ze niekedy za to vzhlad stoji, aby clovek sam seba potesil.
Ak si kupujete veci radsej menej casto, ale kvalitnejsie a drahsie alebo vacsinu kupujete sice lacnejsiu, ale raz za cas vam nieco za to stoji, tak by som jej vysvetlila, ze je to velmi draha taska, su aj lacnejsie, ale ked ju velmi chce, mozte taku kupit, ze raz za cas si moze dopriat nieco vysnene, ak po tom naozaj velmi tuzi.
Ak sa snazite kupovat veci lacne a prakticke, tak by som jej vysvetlila, ze ta taska je jednoducho prilis draha a neoplati sa dat tolko penazi za jednu vec, lebo treba vam kupit aj ine veci. Pripadne by som zvazila moznost vyberu, ze dajme tomu moze si kupit inu tasku a nieco k tomu (neviem co jej treba, nejake krajsie topanky do skoly alebo pekne dosky na knihy, neviem co sa zide). Alebo si kupi tu tasku, ale nove topanky nebudu, lebo sa tym padom financne do toho nevojdete.
Ak s tym vobec nie si stotoznena, ze nechces tolko dat za tasku, to by som jej tiez vysvetlila teda tak, ze je jednoducho prilis draha a nemoze taku drahu, lebo peniaze nepadaju z neba a treba si viackrat rozmysliet na co ich clovek minie.
Jednoducho ako tie financie beriete vy, ako planujete vydavky, tak sa na to takym istym pohladom pozriet, ale akoby z jej strany a bud vysvetlit alebo jej dat na vyber aj s vysvetlenim.
Takisto je rozdiel, ci ma bezne veci z bazaru a z druhej ruky a malo veci celkovo. Vtedy by som skor zvazila, ze jej mozno aj splnit to, ze raz chce nieco vyslovene podla seba, aj ked drahsie. Ked ma toho vela a vsetko nove a kazdu chvilu si rozkazuje, ze chce len toto a len hento a nepozna ten pocit, ze nieco nemoze, to by som zase jej tu tasku nekupila. Lebo donekonecna zase rozkazovat nemoze, co vsetko chce, tie veci budu stale drahsie.
@autor Áno, Topgal má skoro každý prvák, ale je to kvôli pomeru ceny a kvality. Moje dve dcéry tiež majú Topgal a nijako tým netrpia.
A aku tasku si vybrala slecna?
Lebo na tvojom mieste tasku vyberiem ja, na zaklade kvalita/cena/parametre a ona nech si vyberie max. farbu/vzor.
@simca06022011 slečna su vybrala Beckmann.
No a čo keď to má "každý prvák"? Veď už aj ty sa na to pozeráš, že by mala mať niečo výnimočné. Tak ju kúp a bude. O rok kúpite ďalšiu, lebo táto bude príliš detská. Toľko reči okolo jednej tašky.
No ja som viac ako 30€ za tašky nedala, vždy sa dajú kúpiť aj kvalitné v zľave.. 150€ by som určite nedala aj keby sme mali.. o to viac ak by to dieťa takto vydupavalo, nemám rada keď sa deti chovajú ako dudley dursley..
hned som si myslela, vyber jej inu tasku, beckmann som aj ja kupovala, hned v prvom rocniku som presivala doma zipsy, ta taska bola oprtoi napr. tej kt mala potom a este vacsej ktoru ma teraz na 2stupni o mnoho mensia vnutri, a tazsia, ledva smet am zapinali velke dosky, ak mala mat dosky velke male a peracnik, bol problem tam natrepat desiatu. Okrem toho krasneho dizajnu naozaj NIC neponuka extra. Mam ju na povale teraz. Inak su naozaj krasne. Ale to ju rychlo prejde, kedze detom sa vkus meni rychlo.
@sidicek ach bože to že sa na to pozerám že každý má TOPGAL nemyslím že malá musí mať niečo viac. Existuju ešte iné značky napr chceli sme Baagl alebo Belmil
Baagl je super
@jana_eyre_2 odkiaľ vieš že si vydupava?
Domyslam si 😁
Tak ked ste s tym obe stotoznene,kup jej ju a nazory cudzich zien ti mozu byt ukradnute🤷♀️
My sme synovi kupili tuto https://www.zdravybatoh.sk/p/skolsky-set-4-diel...
Na veci si dava pozor, inu ako s autom nechcel a podla mna to nie je az taky detsky motiv, ze by ho po roku, dvoch omrzel. Dostal ju na narodeniny (ale vybral si ju sam) prispeli aj z rodiny. Ked si ju rozbalil, velmi sa tesil a sam sebe hovoril, ze si na nu bude davat pozor.
A u nas nehrozi, aby ju hadzal alebo tahal po zemi ako uz bolo spomenute, na to si extremne potrpim, od mala je vedeny k tomu, ze k veciam sa staviame zodpovedne.
@jana_eyre_2 moje dieťa si nevydupava veci štýlom že sa hodí o zem leb stále o nej rozprava
@ritalein ved aj to ze dievča tak snáď no. Takže si spokojná alebo malý ešte len pôjde do školy? 🙂
Aj moja chcela s jednorozcom, kedze vtedy ficala na nich... Tasku dostala ako 5,5 rocna na vianoce, kym sla do skoly, tak z jednorozcov presla na kone... Vedela som, ze chcem topgal alebo beckmann a hladala som. Nakoniec som nasla tuto a dcera bola uplne nadsena.. je tam 1 jednorozec, zvysnr 3 su kone a meni si ich podla nalady. A kedze nie sme na svk, tak tieto taskx su vynimovne😀 mladsia chcela tasku s motylmi, lebo tiez videla jednu v obvhode, ale topgalky sa ani mne s motylom nepacia a boli sme v obchode vyskusat, aby sme poslali inspiraciu jeziskovi a vybrala si nakoniec s macickou, kde sa tie macicky tiez daju menit - identicky model ako u starsej...
Očividne chces kúpiť dcére tašku za 150 eur, nejako ťa veľmi iné názory nezaujímajú, tak jej ju proste kúp 🙂. Zbytočná téma.
Teraz v septembri pojde do skoly. Tasku dostal teraz, ale aj keby sme ju kupili minuly rok, stale by bola in, kedze od malicka fici na autach 😊
Tak keď po nej normálne túži, ty máš na to peniaze, vieš že nie je dieťa ktoré ju zničí do pol roka a keď to bude mať motív ktorý vydrží viac ročníkov, tak vôbec by som neuvažovala nad sumou a kúpila ju..
môjmu najstaršiemu synovi prvá taška za 30€ vydržala 3r, na jeden rok som mu kúpila inú,.ale tá nevydržala jeho zaobchadzanie.. a teraz bude 5tak a má novú snáď opäť vydrží.. dcére som jej prvú tašku vymenila po pol roku, lebo vôbec nebola dobrá..
Ak nie je problem a malej sa paci, naozaj ju chce a vy nie ste financne limitovani, ano kupila. A k cene, ja som davala najstarsiemu dietatu 250e za skolsku tasku. Vynosilo 4 roky a este stale sluzi u dalsieho dietata skoro ako nova...
možno odveci, ale napríklad na vinted by sa nedala nájsť, ako kompromisné riešenie? ja som tam kúpila viacero vecí, ktoré sa vypredali skôr, ako som sa spamätala, prípadne som nebola ochotná za ne platiť nehoráznu sumu..

Ja som dcere kúpila (pred 6r cca 100eur) a teda uz by som nekupila😂 po 2 rokoch sa aj tak menila a potom zase...
Teraz pozeram na ergonomiu, velkost, a to je vsetko.