icon

Je ZRPŠ poplatok povinný?

xkarolina
6. dec 2021

Je 20€ ZRPŠ poplatok povinné zaplatiť ?

Strana
z2
sara07
7. dec 2021

@jumama ano tento systém beriem, len u nás sa k info kym dostaneš to ako k štátnemu neexistujucemu tajomstvu

sara07
7. dec 2021

@jana005 ty ako nechápeš že ide o princip
však si pozri na každom tovare dph čo ty zaplatíš z tovaru čo kupiš
pozri si reálne kolko dáš na dane a odvody, a to čo platí zamestnavatel to je akože to nie že on to ty vyrobíš , on si zo svojho neberie
+ dotoho máš ešte xy poplatkov
a pritom sa vie že sa robia predražené nakupy a podobné veci ?

sara07
7. dec 2021

@21oktober asi by sa čudovala že kolkokrát mesto zriadovatel tie prachy neda, v našom ano

jana005
7. dec 2021

@sara07 len to by sa muselo dohodnúť,že všetci rodičia nezaplatia. A to sa nikdy nestane.
A je potom nespravodlivé,keď z triedy 25 rodičov to zaplatí a dvaja nie.
Mne osobne vadí viac to, že ešte aj z odstupného musíš platiť do zdravotky,tam ide oveľa viac tvojich ťažko zarobených peňazí ako smiešnych 20eur na rodičko raz za rok

vikusjk
7. dec 2021

@jumama presne aj nasa skola informuje rodicov na konci roka o tom, kolko sa vyzbieralo, na co sa kolko minulo a aky je zostatok. Ale zase oni rozlisuju a kto nezaplatil ZRPS, tak to dieta nedostava na Mikulasa balicek. Nasa triedna je taka, ze jej je luto tych deti a vzdy im kupi aspon banan a horalku. Ale pointa teda je, ze nas informuju presne o tom, na co sa peniaze pouzili a podla mna je to tak spravne.

sara07
7. dec 2021

@jana005 stále nechapeš že ide o princip a že keby všetci povedali nie, tak zriadovatel by zazračne našiel prachy
platíš v podstate triedny fond, zrpš, pomôcky si platíš , zošity tiež, 2% driapu ako šialeny mala by byt niekde ako už stopka
ale ked to berieš smiešne tak plat

lea299
7. dec 2021

Zatiaľ som nepostrehla info o tom, že by to bolo na báze dobrovoľnosti, čo viem, tak u nás je to proste povinnosť to platiť. No možno je to v nejakých zariadeniach takto

jana005
7. dec 2021

@sara07 viem,čo tým chceš povedať,ale keby som sa nad všetkým rozčuľovala,čo platím zbytočne,tak by ma asi trafil šľak. A áno platím, 20eur raz za rok ZRPŠ v pohode,nemám s tým problém,viac má štvalo,keď som v škôlke platila každý mesiac viac ako 20 eur za obedy, ktorých sa moje dieťa vôbec nedotklo. Ale že absolútne vôbec, nič.
Tak toto ma ozaj zlostilo,a nič sa s tým nedalo robiť,aj keď chodil hneď poobede domov, platiť som musela

iwesska
7. dec 2021

@simsalabim Neskladaju sa ini na Mikulasa. U ns proste deti tych,co nezaplatili nedostanu nic🤷‍♀️

simsalabim
7. dec 2021

@iwesska smutne pre tie deti. U nas bola solidarita a velka. Spominam si, ze jednemu dietatu s vynikajucim prospechom zaplatili aj lyziarsky, ked mama prisla o pracu a otec bol na dhodobej PN kvoli onkologickemu ochoreniu.

kamatopo
7. dec 2021

@lea299 no ja som v tom že je to odsúhlasené tak sa to musí zaplatiť. Nikdy som nepočula že dobrovoľne.

ivett1
8. dec 2021

@xkarolina nie je to povinné, no u nás sa z neho platia napr. odmeny v súťažiach, teraz aktuálne Mikuláš, apod. všetko, čo by sa malo hradiť z rozpočtu obce- zriaďovateľa a chcú na to použiť financie zo ZRPŠ, tak dajú na odsúhlasenie cez edupage alebo zástupcov triedy...škola sa snaží byť "transparentná" ...majú skúsenosť z auditov

paulinam99
10. dec 2021

@21oktober Ale však ZRPŠ má svoj výbor, v ktorom je aj zástupca rodičov volený na prvom "plenárnom rodičku" ..., t.j. treba si od neho vypýtať podklady. Všetko sa účtuje. Je pravdou, že niekedy sú tam aj poplatky, ktoré nie sú pre deti ... napr. rôzne akcie učiteľov, resp. výročia školy a pod. Proste, treba si to sledovať a hlasovať správne.

Strana
z2