icon

Jedlo na výlet pre prváka

simeonik
31. máj 2016

Ahojte dievcata, moj syn prvacik ide 1x na vylet do divadla do ineho mesta nez v ktorom byvame. Cestuju autobusom a nemaju zabezpecenu stravu. Co mu mam nabalit na jedlo? Idu rano o ôsmej a pridu o stvrtej...

evittam
5. jún 2016

@timea7 Neskutočná sranda ako niektoré ženy-matky vedia spraviť z 8 hodinového výletu normálne podklad na disertačku-pomaly..... 😀 😀 😀

timea7
5. jún 2016

@evittam už normálne začínam mať pocit, že niektorým by malo byť odobraté nielen dieťa, ale aj občiansky preukaz....som normálne vďačná za to, že moje deti (myslím tie v triede), majú normálnych rodičov.

horana
5. jún 2016

@worker_falcon ad "Nedostavali rady z celeho sveta, nemohli si najst " diferencne diagnozy", " mne toto neraz skutocne ale velmi pomohlo, vo viacerych oblastiach, tzv. "ofocialne/i odbornici, -cky" ci uz lekarky roznych sposobilosti, ale aj psychologicky apod. tvrdili jedno, zit v dobe bez netu, kvalitnej a dostupnej literatury, na mojich detoch by bolo aj napachane skody, ja to naopak vitam, vela rodicov si dokaze za par min. urobit paradoxne lepsi obrazok a zhodnitit, nez niekto kto par rokov len ohrieval stolicku v skole a ucil sa naspamat, teraz oblecie plast a mysli ze je poloboh.
Preto to vsak nicmenej tzv. "obdornicky" logicky nemaju radi a robia si z takeho posmech, nezakryju vsak neraz vlastne zlyhania. Raz darmo, doba neoveritelnosti skoncila.

A ze sa niekto pyta pre teba zdanlivo trapnu otazku, no moze byt, tak necitaj a prejdi dalej, esteze si tu poniektori na nej mozte lestit ego a mysliet si aki ste lepsi, ze vy byste toto nie (btw ani ja), no a co?, kazdy riesime nieco, len vyspelost skolkara sa vysmieva, ostatni uz vedia isty takt a nesmeju sa, lebo vedia ze sami maju inde medzery, aby sa potom nesmiali im, sice kvazi vo "vyssom leveli" ale aj tak.

nyusika
5. jún 2016

Už tu bolo spomenuté, že dôležitejšie ako šnicel v chlebe je správny výber fľaše na vodu ?
Včera som si nie z vlastnej vôle vypočula viac, než polhodinovú debatu o tom, akú fľašu kúpiť.
OK, viem, že tie "zdravé " fľaše sú fajn, to nespochybňujem. Mňa len zaráža to, že namiesto idem - kúpim to niekto tak prehnane rieši.
Detto toto jedlo...

timea7
5. jún 2016

@horana bohužiať, niektoré si nevyberú nič, oni sem vlastne ani po radu neprišli, iba si chcú overiť, či ich zmýšľanie bolo správne, ak zistia, že ani nie, budú okolo seba kopať. Že ľudia prestávajú používať mozog a miesto toho hľadajú odpoveď na nete, je predsa vec známa a netýka sa len takýchto prkotín.

nyusika
5. jún 2016

@horana Mňa by naozaj zaujímalo, aké informácie autorka čakala ...
Lebo toto je fakt otázka ako stvorená na reakcie, ktoré odsudzuješ.

worker_falcon
5. jún 2016

@nyusika a to este keby si vedela, ako chlapi riesia stavebne prace. Niektori o tom dlhsie rozpravaju, ako to robia. A najlepsie na tom je, ze potom si zavolaju majstrov, lebo to nestihaju sami spravit 😀 na zaplakanie...

timea7
5. jún 2016

@nyusika no veď tu reagujú asi tie, čo prvákovi dali na výlet šľahačkovú tortu...si normálne predstavujem, čo by nastalo, keby vypadol internet.....asi by sa ten výlet ani neuskutočnil. Toto nie je o tom, robiť si posmech z niekoho, kto sa niečo spýta, je predsa normálne, že sa tu pýtajú ženy na prejavy chorôb, ktoré nemali šancu spoznať, lebo ich nezažili a lekárske vzdelanie všetky nemajú, prvorodičky na príznaky začínajúceho sa pôrodu, aj keď to môže byť u každej iné, ale tiež sa nemôžu oprieť o vlastnú skúsenosť. Ale čo dať dieťaťu na výlet? Veď hádam každá už niekam cestovala a mala jedlo so sebou, či? Možno chcela autorka témy len nové nápady, OK, ale niektoré tu z toho urobili fakt medzinárodný problém.

janinah
5. jún 2016

@veronikaszabova variánt je kopa,ale ak tie varianty decko nechce,tak sú nafigu 🙂

horana
5. jún 2016

@timea7 pochybujem ze zakladtelka zacne okolo kopat ked sa dozvie ze napr. rezen sa napolovicny vacsina nepovazuje za vhodny a ona ho planovala dat , temu vnimam uplne odlahcene a skor z dlhej chvile a nudy

@nyusika mozno cakala presne take ze banan sa popuci, ak nemas nan tu speci krabku. Evidentne to aj mnohe z prispievajucich by nevedeli. 🙂 Mozno cakala nieco, co detom chuti, nejaky novy namet. Myslim ze nie preto to zalozila ze by si nevdela sama poradit a keby nemala net tak sa knise doma sem a tam v silnom strese a nakoniec da synovi svieckovu ci leco do prepravky. Akoze chapes, niektore temy mozu byt nadlahcene konverzacne. Naco hned kritizovat.
Ako pise aj @worker_falcon aj chlapi radi plkaju, casto skor evidentne pre to plkanie, nez pre vysledok, donekonecna sa nimraju v nejakom aspekte, rozoberaju.... Preto si myslim ze je uplne jedno ci niekto zalozi temu ktore saty su krajsie, co moze znamenat tento vytok, ako casto mate sex ci co kupujete v lidli a pod.
Resp. mnohe temy evidentne mnohym pomahaju prave v tom ze akoby zasnuc nad cudziu zdanlivou neschopnostou sa sami citia na vysinach 😉

liaka
5. jún 2016

Moje deti boli so skolou na vylete v Bojniciach, v skole v prirode v Bratislave a Bojnej a vzdy sme mali odporucane, ze banan nie. Takisto ked isli do tabora tak bol zakaz bananu... Aj keby ho mali vo vrecku. Deti zabudaju, zhnilo by im to, musky by isli na to a pod. Preto u nas nie.

timea7
5. jún 2016

@liaka na jednodňovom výlete do Bojníc banán zhnil?! Ak sa ide do školy v prírode, tak si ich hádam učiteľka všimne a skontroluje, čo urobili s jedlom z domu, či? Vtedy je jedno, či mali chlieb s tvrdým syrom, alebo kus bábovky, po piatich dňoch....Okrem toho deti treba viesť k samostatnosti, aj k tomu, čo urobiť s jedlom, ktoré nezjedlo počas cesty. No dnešné deti sú naučené na to, že im všetko rodič tá až do ruky a všetko za nich vyrieši....

zubrienka1
5. jún 2016

@barla5 aj u nas maju deti zakazane brat si sladke bublinkove napoje na vylety... Ale aj tak si to niektore zoberu. Autobus este stoji pred skolou a uz je cely polepeny sladkou malinovkou, ktora im tam "vybuchla"!
@timea7

zubrienka1
5. jún 2016

@timea7 inac vyskusaj dat v teple banan do igelitoveho vrecka,a uvidis, co sa ti s nim stane za kratku chvilku... nejadly sajrajt.

moni244
5. jún 2016

ja mám niekedy pocit, ako keby ženy nechodili na celodenné výlety a nebalili so sebou jedlo, či to sa vždy spoliehate na reštiky, bufety, že neviete, čo deťom na výlet?

evittam
5. jún 2016

@horana Prepáč, ale že ešte že ty si chodíš to svoje overené a vysoko odborné ego leštiť ale že skoro do každej témy - a teraz do mňa-ale musela som..... 😝

cottonwomen
5. jún 2016

@evittam ozaj je ta @horana taka pučistka 😕 ? v tych temach myslim 😲

mamutka
5. jún 2016

Aj u nás je banány na výlete zakázaný. Deti si na ruksak aj sadnú, keď sa jasia, hocičo dnu popchaju, hrabu sa v tom, šupka pukne, roztlaceny banan na všetkom. A to si mamička myslela, že banan je sám osebe dobre zabalený.....takže ten nie. Proste daj čo ma raz na desiatu krát 2.

emilia25
5. jún 2016

No nasi boli v zoo v blave a nabalila som ho riadne.3 rohliky so sunkou rajcinou jablka banan niekolko apolitanok cokoladu venceky mal tam dzus 2 flase male caju jednu s prichutou coli.k tomu 20eur na blbosti.no a rohlikov sa ani nedotkol za cely den iba apolitanky pojedol.z penazi minul len 5 eur a ostatne som mu ich nechala.

evittam
5. jún 2016

@cottonwomen Tak to je nadlho - ja mám skúseností z pár diskusii.....Napríklad z diskusie o dojčení (v skratke- ak chceš si to nájdi) - mamička píše, že proste má bábätko vrodenú intoleranciu na laktózu, operáciu za sebou - proste nemôže dojčiť - a ona jej na xy stranách vypisuje ako je to určite možné len treba chcieť - no, no comment....

horana
5. jún 2016

@evittam A coze myslis konkretne, nazor ze MM je lepsie nez UM je egoisticky, alebo?

horana
5. jún 2016

@evittam Jaj, hento ta popudilo? Ze som je napisla ze aj dieta v vrodenou intoleranciou (ktora moze mat rozne dovody, druhy a stupne zavaznosti) sa jej moze zbavit postupnym zavadzanim, z tej prispievatelky az po x stranach vysla knkretna diagnoza a teba velmi stvalo, ze som sa odvazila toto povedat? Ved je to to pravda! Nech aj ostatne vidia ze sa nemusia hned lakat.

horana
5. jún 2016

@evittam A este by som dodala, ze bars na x stranach sme mali poleminku, bolo to slusne, bez invektiv, narozdiel od teba podobnych, ktore ich maju hned na porudzi, kritizuju, zosmiesnuju, ktore by najradsej kastovali ktora diskusia ma vobec pravo na existenciu (ako napr. tato, kritizujete zakladatelky ako nesvojpravne podradne hlupacky), ktora uzviatelka pravo na odpoved (len take s tebou schvalenym nazorom, mna by si ako admin najradsej vykopla, lebo ta moje nazory popudzuju), no neviem neviem kto tu ma ake ego....Je to zvlastne, ja proti tebe ani ziadnej inej uzivatelke napr. nic nemam, uprimne, ty si to normalne pamatas a so sebou vlacis tie virtulane antipatie, a zaradenia do suflickov, je to pre mna uplne prekvapujuce.

sardinka335
5. jún 2016

Ja mam rada zapekane tousty - to dam decakom do alobalu, nejake jablko alebo čo doma mame ake ovocie, nejaku malu mlsotu - aj tak si to tam decka všelijako medzi sebou menia, odlamuju. Všetko do davam do pevneho desiatoveho boxu aby sa to nepopučilo. A hlavne vodu vo flašu s normálnym uzaverom, klobuk alebo šiltovka. Tak ale tu idu do divadla takze cely den vonku nebudu.

nyusika
5. jún 2016

@horana nie je ťažké zapamätať si tvoje príspevky. Sú dlhé a píšeš tak, akoby len tvoj názor bol správny.

cottonwomen
5. jún 2016

@horana no ako to tak pozerám, mala by si niečo v sebe poriešiť asi 🤐

horana
5. jún 2016

@nyusika Som si vedoma ze moje prispevky drazdia predovsetkym tie, pre ktore cini problem precitat viac nez 1-2 riadkovy text, dlhsie ich uz zatazuju. A svoj nazor som ochotna vzdy diskutovat, problem to robi tym, ktorym dojdu argumenty.

nyusika
5. jún 2016

@horana Mňa nedráždiš. To si zas nefandi ☺

domak2
5. jún 2016

Nevyriesila by sa cela dilema s bananom, keby bol v sacku? Ak sa rozpuci, ostane v sacku a ak nahodou niektore dieta konzumaciu bananu bez nehody zvladne, moze dotycny sacok pouzit aj na supku ci dokonca ine smeti 😀 😀 Toto je co za diskusia ? 😀

filipal
5. jún 2016

@liaka deti boli v Bratislave, v Bojniciach a v Bojnej - pani ucitelka tak zboznuje B a Banan nedovoli? 😀