Jedlo na výlet pre prváka
Ahojte dievcata, moj syn prvacik ide 1x na vylet do divadla do ineho mesta nez v ktorom byvame. Cestuju autobusom a nemaju zabezpecenu stravu. Co mu mam nabalit na jedlo? Idu rano o ôsmej a pridu o stvrtej...
@charlie1980 tiež ma ale že veľmi zaujíma odpoveď na túto tvoju otázku ;)
@sofinusia No dufam, ze sa zakladatelka nenahneva, ze spamujem 😀 Ale mna to Fakt ohromne zaujima. Netvrdim, ze rezen cely den v autobuse prevazat je ok. Ale ze az ani rezen vseobecne by sa nemal 😳 Hm, mozno sa necham inspirovat nejakou molekularnou kuchynou, alebo vsak, hocijakou.
@charlie1980 to, čo nám chutí ☺
Ja teda rezne vyprážam, ale ja to fakt nejem. Odmalička to nejem, ani vyprážané kura. Výnimka je vyprážaný syr, ale ten iba v reštaurácii občas. Doma ho nikdy nerobím.
@nyusika Ked ho nejes, znamena, ze ti asi nechuti. Tak ako mne nechutia vnutornosti napr No Ale ze by sa vobec nemal, to by ma zaujimalo, Preco nie 😄 Dovod 😄 A teda, keby sa nemal, tak vyvodzujem, ze potom ani ine masove vyrobky by sa nemali tohto druhu. Chcem porozumiet Pointe, Preco by sa nemal 😄
@horana Nie to nemyslím a zase píšeš od veci (nikde som nikdy nenapísala, že UM je lepšie ako MM..) - nevadí...a nie nič ma nepopudilo - neboj sa - to naozaj nie - to mňa tu na MK nemôže nikto ani popudiť a ani nič podobné. Len som uviedla príklad tvojho odborného výkladu niečoho kde si myslíš, že máš asi väčšiu pravdu ako tí čo dotyčné dieťa liečia a jeho matka, ktorá sama vidí dopad MM a iného mlieka na jeho organizmus To je všetko a viac sa k tomu nemienim vyjadrovať - ďakujem, že to budeš rešpektovať.
@horana A ani ja proti tebe vôbec nič nemám a nič nešuflíkujem. A áno toto si pamätám lebo to bolo nedávno.....
A jasné, že MM je lepšie než UM - ale keď to raz nie je možné tak to nie je možné.
Ale toto nie je téma kde sa to má rozoberať. Takže sa zároveň ospravedlňujem za odbočenie od témy.
@evittam Nikde som jej nehovorila ze mam vacsiu pravdu, tak to mohli snad pochopit mamicky, co si z nejkeho zahadneho dovodu potrebuju dokazovat ake su mnohe a mnohe dovody preco by sa nedalo MM. Ked im niekto tento mytus bura (btw neustale som aj tejto konkretnej od zaciatku pisala ze kedze jej pripad podrobne nepoznam, neviem co by som robila na jej mieste, ibaze vo vacsine pripadov sa to da -co je prosim pekne jeden fakt, nie "moja pravda" ako by si snad rada to tak videla). Ta matka sama tapala a isty cas MM davala. Potom sli na operaciu a dali im diagnozu, to by uz nik potom logicky nerobil. Napriek tomu som si pre supermoderne matky svatokradezne dovolila tvrdit ze je to ojedinely pripad a ze samotna lakt. intol. bez vedmia presnych pricin, stupna zavaz. a pod. sa este nemusi nutne hned vzdat, ba co viac, moze sa to tym aj liecit. Hroza, vsak?! Ja nemusim mat vzdy pravdu, kludne mi vysvetli co je na tomto co pisem nespravne?
@charlie1980 ja som to nepochopila tak, žeby sa nemal jesť.
Ale je pravda, že spôsob prípravy vyprážanie nie je zdravý. To je fakt. A keď raz niekto začne žiť zdravo, po čase mu to prestane chutiť. Mne osobne strašne smrdí vyprážané jedlo. Ale mne odfurt ☺
Milujem diskusiu o chrapani manželov, to je snáď jediná na koni, kde sa ženy nepohadali :D
@mamutka A este v temach o svokrach si celkom rozumeju 😀
Fuha.... to sa da aj na jedle pre prvaka na vylet hadat? 😀 druha vec je, ze otazka je taka typicky konikovska.... bez rad na MK ani na krok.... ja nechapem, ako niektore zeny dokazu bez rad na MK vstat rano z postele? 😉
@simeonik Ja by som mu zabalila oravsku slaninu, mladu cibulku, krajec chleba, prip.klobasku (to je vsetko zaudene, to sa nepokazi), nejake chipsy, coca colu a je vybavene 😜
Ja vyslovene neznasam, ze sa prenasaju vymeny nazorov/spory/nedorozumenia, z jednej diskusie do druhej. Mozeme mat s niekym rovnaky nazor na jednu vec a rozdielny na druhu, ale nebudeme sa chytat za slovicka a vyslovene vytrhavat z kontextu niecie vyjadrenia len preto, ze ma v inej teme iny nazor ako ja....ako male deti na ihrisku
@zubrienka1 no ja som chodila po výletoch iba v dobe ľadovej.....čo tak ho strčiť do plastového boxu? Inak ja tu nechcem vystupovať ako obhajca banánov, ani majiteľka zelovocu, napísala som len návrh, čo by som zabalila ja, čo si nosia na výlety deti, s ktorými na výlety chodím. Osobne ešte za vyše dvadsať rokov som s banánom na výlete problém nezaznamenala 😎 😎 😎
@simeonik, ja takto balim dcerku kazdy den, nakolko ma celiakiu a stravu len svoju, ale ma to v chladnicke. V utorok idu na koncorocny vylet, na obed jej urobim chlebik vo vajci, to sa nepokazi urcite, na desiatu chlebik s nat. maslom a zeleninu, ovocie na olovrant a keksik. Tiez idu na cely den. Jogurt jej na desiatu nedam, lebo ktovie kedy by ho jedla, a bol by do batohu tazsi ako chlebik.
@barla5, zakazany banan? Dcera ho ma do skoly skoro kazdy den a stalo sa neraz ze ho nezjedla, cely den ho vlacila a bol v pohode, nebolo mu nic. Zavisi aky zrely je rano. Tiez maju napisane ze cista voda, mineralka alebo caj, ale ved ine ani nepije.
@simeonik, Inak co sa rezna tyka, my vyprazane nejeme, dcera uz vobec nie, nakolko sa snazime aby mala max. zdravu stravu, ale ak vy doma jedavate rezen, s kludom anglicana mu ho daj, zasyti ho a urcite sa mu nepokazi. Podla mna je to super napad. Rezen do chleba, jaj dala by som si hned aj teraz 🙂 A k tomu kyslu uhorku, nezabudni 🙂 Sunka sa moze pokazit a udene je este vacsie svinstvo ako ten rezen. Tiez mozes urobit na prirodno ako zdravsiu variantu.
@charlie1980, aj rybacia pomazanka alebo kysle ryby urobia dobru aromu, podobne ako slaninka s cibulou a riadne mastne oskvarky sa tiez nepokazia 🙂 A k tomu pribalit nieco na vygrganie, lumisku ci ako sa to vola, co dobre sumi, nech je to pocut aj vidiet, sofer autobusu to oceni 😀 😀 😀
Ozaj a lieky proti vracaniu vam ucitelka nekazala? My sme to mali napisane, ale ja neviem ci dcere byva zle. Ale v skolke boli na koncorocnom v AT, a nehovorila nic, tak sa spomlieham ze jej nebude nic, tak ju cpat liekmi neplanujem. Zato ja som na kinedrile ficala cele detstvo. Este sa to predava??? Teraz bez srandy.
@moni244, ono niet nad domacu stravu. Vsetko robia na prepalenom oleji, podla mna aj narast rak. maju na svedomi fast foody. Vacsina ludi co sa tam denne stravuju, lebo nemaju inu moznost ked z prace vybehnu na obed, skoncia na vypr. syre, rezne, hranolkach, americkych zemiakoch, nebola som ina ani ja, kym som si nezacala nosit svoj, pritom doma som ani raz nevyprazala. A ten olej je tam tak prepaleny, no humus najvacsi, vobec clovek nevie co zje.
@katy2, mne toto ani nenapadlo, keby ucitelka nepisala. Keby sli 4 hodiny autobusom tak asi aj kupim, ale pojdu len z BA na Cerveny kamen a potom do Jaskyny Driny. V aute jej zle nikdy nebolo a v buse isla z MS do AT, no podla mna max. hodinu cesta ale to len tipujem. Tvojej byva zle, alebo jej das preventivne?

Tak uz ani rezen dnes nie je "in" 😔 Baby,od veci otazka....Co poniektore doma varite ?