icon

Koľko domácich úloh dostávajú vaši prváci?

any_soj
23. okt 2025

Ahojte. Mávajú každý deň? Majú nejaký deň, kedy nemávajú úlohu?
Syn hádam od 3. dňa v škole každý deň, aj na víkend, majú úlohu. V septembri po 1, od októbra 2-3 (niečo zo šlabikára, niečo z písanky, napríklad jedna celá strana písmena, a prípadne ešte matematika často k tomu 1-2 cvičenia). Asi 3 dni dokopy len nemali úlohu (z toho 2 tento týždeň, lebo besiedka pre starkých a návšteva v škôlke).

Chcela by som navrhnúť, spýtať sa rodičov, či by sme nenavrhli pani učiteľke, aby mali jeden deň, napríklad stredu, bez úloh... Ale chcem vedieť, ako to majú inde.
Kamoškin syn vo vedľajšej škole naopak, mali 2x od začiatku roka úlohu.
Áno, dá sa to zvládnuť. Ale poviem otvorene, pre syna je náročné to ešte podvečer, keď príde z družiny domov, riešiť znovu jemnú motoriku. Všetky ostatné úlohy sú ok, ale on sa adhd a s tým, že písanie a kreslenie nemá rád, tak je to často ozaj boj, aby sa dokázal na to ešte sústrediť. Doobeda v škole je to ok, poobede mu už vyprchá liek a má problém v pokoji zvládnuť to, čo ho frustruje. Ale to je náš osobný, konkrétny problém a samozrejme nečakám, že celá trieda sa nám prispôsobí. Takže preto chcem vedieť, ako je to bežné inde.

anonym_2b01ca
23. okt 2025

@any_soj ahoj
mám prvačku, tiež majú toľko úloh, ako píšeš ty.
Každý deň, aj z náboženstva, prvouky (už aj poučky sa učia)
Niekoľko krát do týždňa urobia úlohy v družine.
Adhd nemáme, zvladnut sa to dá
My sme opačný prípad, dcéra sa teší na učenie
Znevýhodnené deti to majú vždy ťažšie a aj rodičia samozrejme

lenicka298
23. okt 2025

@any_soj ja mam tiež prváčku, a úlohy mávajú tiež každý deň. Ale není to nič hrozné 3-4 riadky napísať, alebo niečo v šlabikári.

anonym_7d6182
23. okt 2025

Ja mam prvacku, majú úlohy 2 dní v týždni slabikar jedno cvičenie, písanie 2 riadky, na víkend ešte ani raz. Do družiny nechodí, o pol 1 je doma, plus 3x do týždňa krúžok o 16tej.

anonym_49f5e3
23. okt 2025

V stredu nemávaju, ale inak aj na vikend vždy. Mne to vadí. Kamoskina nema nikdy nič. Závidím

anonym_a81ce9
23. okt 2025

@any_soj mam prvacku,ulohy maju temer kazdy den,a aj ked nemaju tak si vzdy nieco prejdeme.cez vikend oba dni trenujeme motoriku,slova-hlasky na zaciatku a konci slova (taku 5 minutovku).

euka210
23. okt 2025

@any_soj u prvaka je bezne, ze citat maju denne a aj pisat ma denne. K tomu obcas matiku mali dokoncit. Nasa ma zavedene stredy bez DU.

anonym_26c1cf
23. okt 2025

@any_soj každý deň majú citat v šlabikár, ale vždy čítame aj dopredu alebo niečo zopakujeme navyše a písať majú tiež každý deň 2-4 riadky a plus jej dávam koľkokrát písať aj navyše do domáceho zošita alebo jej nadiktujem krátky diktat. Keď ma dlho krúžok ako dnes, tak napíše rýchlo domácu, vôbec ju nebuzerujem ako to vyzerá a hotovo lebo je unavená. Prvouka, matika nemavaju domácu a hudobnú majú vždy nejakú krátku pesničku ale to si dcéra pamätá z hodiny. Ale nieje zdravotné znevyhodnena. Ja by na tvojom mieste syna nejako netrápila, nech si napíše ako uzná za vhodne (vždy môžeš učiteľke vysvetliť situáciu ak by bol problem) a čítanie šup šup kľudne aj s tvojou malou pomocou. Ak na hodinách pracuje, písanie je tam v poriadku aj čítanie tak by som ho doma netrapila. Povedala by som mu, že chápeš, ze sa mu nechce a dohodla sa s nim, že za 15 minút maximálne porobite a môže si potom robiť čo chce. Kľudne ukaz na hodinkách keď koncite. Možno by ho to mohlo motivovať.

diewcatqoo
23. okt 2025

Syn je uz tretiak a od prveho rocnika na vikend ulohy nikdy nemaju. Na prazdniny len dobrovolne. Uz ma druhu ucitelku a stale to takto maju. V prvom rocniku mali tie ulohy uplne primitivne, napr. napisat jeden riadok do pisanky alebo alebo par prikladov z matiky + k tomu este citanie. Mali sme to vzdy zbuchane do 10 minut.

basska_b
23. okt 2025

U nas mali prvaci vela uloh prve 2 - 3 mesiace, aj nacvik pisania bol dolezity s rodicom a potom v 2.polroku uz zacali makat a vsetko potrebne stihli na hodine a ulohy sme mali hadam raz do tyzdna

gab1sol
23. okt 2025

@any_soj mám síce už štvrtáčku a druháčku, ale v prvom ročníku mali obe každý deň úlohy. Ak si ich stihli urobiť na hodine, doma mali voľno, resp. len sme si zopakovali učivo. A spolu sme čítali každý deň. Ak sa na hodine bavili, alebo im to išlo pomalšie, tak dorábali doma. Teraz mávajú tiež každý deň úlohy, ale často si ich urobia už v družine a doma nemusia. Čítať musia každý deň aj doma - či už čítanku alebo knihy.

kamilakin
23. okt 2025

Ahoj. Dcéra je Bčka a oni tiež nemajú každý deň úlohy, ani učiteľka neznamkuje ani nedáva pečiatky nič . Píšu ceruzkou .
A Ačka maju úlohy každý deň , píšu perom, známkuje sa .
Takze asi ide o učiteľku . Za vyskúšanie nič nedáš 🙂 nechceš nič hrôzostrašne

marca12
23. okt 2025

@any_soj Zalezi od ucitelky. U nas mavaju prvaci vela uloh kazdy den a este aj na vikend. Druhy synovec pri inej ucitelke nema skoro ziadne ulohy a na vikend im vobec ucitelka nedava ulohy.

anonym_ccdb07
26. okt 2025

@any_soj Ja som mal na celom prvom stupni tak, že som mal domácu každý deň okrem stredy, na druhom stupni som väčšinou nemal nič, lebo učiteľky neradi dávajú.

maris5
26. okt 2025

Prvy syn pred 4 rokmi mal mrte uloh denne. V oktobri uz pisali prve diktaty, ze A, a, mama, má, M, m.... Na prazdniny, sviatky dalsie pracovne listy. V druhom rocniku uz nestihal ani plavanie kvoli uloham.

Druhy syn teraz prvak ma ulohu max. raz do tyzdna. ALE je uz v reforme a v anglickom programe. Kazdy den mu davam navyse cvicenia na grafomorotiku. O citani sme este nepoculi, aj ked on citat vie.

adonish
27. okt 2025

@any_soj dcera ma ulohy od prvého týždňa. Niekedy viac, niekedy menej. Teraz mala napriklad na vikend celu A4 na citanie (pisane, velke a male tlacene). Nastastie sa zatial na ulohy nestazuje a robi ich rada. Tiez by som vsak prijala 1 den bez uloh.