icon

Koľko platíte ZRPŠ pre prváka?

mirkasan
29. aug 2025

Ahojte koľko platíte zrps? Syn teraz nastupuje do 1.triedy

lenkapriezvisko
1. sep 2025

@mirkasan akože toto je otázka pre všetkých viete čo to vôbec znamená??? NIEJE TO povinné platiť. A škola nemôže diskriminovať dieťa. Tak či onak sa platí hygiena , knihy, zošity, divadlá, výlety no všetko tak na čo? My to neplatime . Dcéra je 4tacka syn 7. A chodia na výlety, normálne ako všetky ostatné deti

mirkasan
autor
1. sep 2025
@lenkapriezvisko

@mirkasan akože toto je otázka pre všetkých viete čo to vôbec znamená??? NIEJE TO povinné platiť. A škola nemôže diskriminovať dieťa. Tak či onak sa platí hygiena , knihy, zošity, divadlá, výlety no všetko tak na čo? My to neplatime . Dcéra je 4tacka syn 7. A chodia na výlety, normálne ako všetky ostatné deti

@lenkapriezvisko dnes mi jedna mamička hovorila, že v našom meste, ma len naša škola takú palku. Inak by nemohli ísť učiteľky na výlet do zahraničia.

zuzana76
1. sep 2025
@mirkasan

@lenkapriezvisko dnes mi jedna mamička hovorila, že v našom meste, ma len naša škola takú palku. Inak by nemohli ísť učiteľky na výlet do zahraničia.

@mirkasan na aky vylet do zahranicia, pane Boze. Aj nasa skols ma 100 eur a nechodia za to ucitelky mojich deti na vylet. V nasej skole sa robila nova palubovka, ihrisko, skrinky atd..

mirkasan
autor
1. sep 2025
@zuzana76

@mirkasan na aky vylet do zahranicia, pane Boze. Aj nasa skols ma 100 eur a nechodia za to ucitelky mojich deti na vylet. V nasej skole sa robila nova palubovka, ihrisko, skrinky atd..

@zuzana76 ja len píšem čo mi povedala, pane boze

sonia_wiener
1. sep 2025

Minulý rok 100, tento rok 80. Obaja prváci , mesto BA

rachel36a
1. sep 2025
@mirkasan

@mirkasan takú sprostosť ti môže povedať len niekto kto o tom nič nevie...vieš, škola tie peniaze nemôže len tak minúť, keď z nich chce cerpat tak požiada radu rodičov a peniaze sa uvoľnia...žiadne ucitelky za to nechodia do zahraničia...

zuzana76
1. sep 2025
@mirkasan

@mirkasan tak ver, ze to nie je pravda. Ake vylety by im platili? Ucitelia cestuju prosttednictvom projektov napr Erazmus, ked uz su vyslani do zahranicia. To urcite neplatia rodicia ale peniaze su z projektov EU a casto s nimi chodia aj ziaci, to taktiez neplatia rodicia.

zuzana76
1. sep 2025
@mirkasan

@mirkasan ZRPS spravuju rodicua, aj ty samozes prihlasit ako zastupca rodicov do rady skoly. Na ich stretnutuach sa urcuje poplatok ZRPS a co sa s nim urobi a na co bude vyuzity.

dianaaaaa
2. sep 2025

ZRPŠ NIE SI POVINNÝ PLATIŤ ‼️‼️

hrasocek12
3. sep 2025
@zuzana76

@zuzana76 lenže ZRPŠ sa nemá používať na financovanie nových skriniek a nie na tobôž palubovku alebo ihrisko. 😀To si má škola platiť sama. A nie že sa rodičia budú skladať na zariadenie majetku mesta ,alebo danej školy. To je na smiech.

zuzana76
3. sep 2025
@hrasocek12

@zuzana76 lenže ZRPŠ sa nemá používať na financovanie nových skriniek a nie na tobôž palubovku alebo ihrisko. 😀To si má škola platiť sama. A nie že sa rodičia budú skladať na zariadenie majetku mesta ,alebo danej školy. To je na smiech.

@hrasocek12 zrps si ale riadia rodicia a tiez rozhoduju co chcu pre skolu urobit, je to cirkevna skola, budova je byvaly klastor

zuzana76
3. sep 2025
@hrasocek12

@hrasocek12 skola nema tolko prostriedkiv a je to na dohode medzi skolou a rodicmi predsa

hrasocek12
3. sep 2025
@zuzana76

@hrasocek12 skola nema tolko prostriedkiv a je to na dohode medzi skolou a rodicmi predsa

@zuzana76 to je váš názor a ja vám ho neberiem. Cirkevná škola ako aj cirkev samotná je najbohatšia firma. Tak nevidím dôvod ,prečo by to mali financovať rodičia. A to že sa 8 rodičov dohodne medzi sebou ako elita v škole a narábajú ako sa im chce s financiami zvyšných rodičov,ktoré majú byť určené pre deti ,nie je v poriadku. ZRPŠ neslúži na obnovu škôl. Na to si má vynaložiť náklady majiteľ - čiže cirkev.

zuzana76
3. sep 2025
@hrasocek12

@zuzana76 to je váš názor a ja vám ho neberiem. Cirkevná škola ako aj cirkev samotná je najbohatšia firma. Tak nevidím dôvod ,prečo by to mali financovať rodičia. A to že sa 8 rodičov dohodne medzi sebou ako elita v škole a narábajú ako sa im chce s financiami zvyšných rodičov,ktoré majú byť určené pre deti ,nie je v poriadku. ZRPŠ neslúži na obnovu škôl. Na to si má vynaložiť náklady majiteľ - čiže cirkev.

@hrasocek12 tak my sme radi za nasu skolu, rodicia kludne mohli dat deti na inu spadovu skolu, nemuseli vyberat tu drahsiu

szilvi314
3. sep 2025
@mirkasan

@mirkasan učiteľky chodia na výlet za peniaze zo sociálneho fondu, ktorý sa platí z ich výplaty a aj tak si musia časť doplatiť.. ale kľudne sa opýtajte na čo sa u vás používa zrps.. a áno, 100 je bežná..

michal711
4. sep 2025
@mirkasan

My teda 100 e a sa mi to zdá nejak veľa. Na stránke školy som si našla, čo všetko potrebujú prváci, tak som podľa toho kúpila. Dosť peňazí a skoro mi oči vyleteli že 100 e zrps. Viem že to nie je povinne platiť ale teda nebudú na malého inak pozerať, ak nezplatin?

@mirkasan zaplatíme toľko koľko bude treba !

ktobytobolpovedal
4. sep 2025

My platime v skole 30€ zrps a 10€ hygienicke potreby+poistenie. Ale ako bolo spomenute, pocas roku este za divadla, akcie, autobusy atd…
V skolke platime 80€ zrps a pocas roku uz nic. Hradia z toho divadielka, akcie, predstavenia (okrem ineho samozrejme)
Cize je dost mozne, ze u vas to bude tiez tak… ze uz sa z toho budu hradit aj taketo veci

slavomira236
4. sep 2025

@mirkasan tretiacka vcera prislo ze donoest triedny fond 20 eura plus 4ks toaletny tekute mydlo uterak 2ks hygienicke vreckovky v krabickach ..to iste do druziny doniest. Zros este nevieme

ssnowwhitee
4. sep 2025

@mirkasan ZRPS vedie normálne účtovníctvo, má účtovníka, ma revíznu komisiu, ktorá skontroluje či boli peniaze použité v súlade s rozpočtom. Každá trieda má v rade zástupcu spomedzi rodičov a každé čerpanie musí byť odsúhlasené. Výška poplatku ZRPŠ sa u nás na škole navrhne na vseplenarnom rodičovskom združení a každý sa môže vyjadriť.

mirkasan
autor
4. sep 2025
@michal711

@mirkasan zaplatíme toľko koľko bude treba !

@michal711 nech sa paci

mirkasan
autor
4. sep 2025
@zuzana76

@hrasocek12 tak my sme radi za nasu skolu, rodicia kludne mohli dat deti na inu spadovu skolu, nemuseli vyberat tu drahsiu

@zuzana76 hm zaujímavé. Syn chodil do cirkevnej škôlky a teda neskladali sme sa na jej obnovu. Robila sa nová strecha, nakomplet preliezky. Skrinky boli tiež nové. Každý rok nové hračky na začiatku roka aj na Vianoce. Asi záleží od šikovnosti riaditeľa

michal711
4. sep 2025
@mirkasan

@michal711 nech sa paci

@mirkasan ked nemáš na zrps tak to je dosť zle

zuzana76
4. sep 2025
@mirkasan

@zuzana76 hm zaujímavé. Syn chodil do cirkevnej škôlky a teda neskladali sme sa na jej obnovu. Robila sa nová strecha, nakomplet preliezky. Skrinky boli tiež nové. Každý rok nové hračky na začiatku roka aj na Vianoce. Asi záleží od šikovnosti riaditeľa

@mirkasan tak toto je stara 400 rocna budova, krasny velky areal - velke ihrisko sa urobilo, zahrada, je kopec akcii, plesy pre ziakov, aj rodicov, maskarne, stale nieco sa deje, na nieco su sponzory, na nieco prispeju rodicia. je to velka spojena skola, ZS a gymnazium, takze tak.

mirkasan
autor
4. sep 2025
@michal711

@mirkasan ked nemáš na zrps tak to je dosť zle

@michal711 ja na zrps mám ale rada by som vedela na čo budú pouzite. Nepatrím, k tým, ktorí vyhadzujú peniaze za všetko, len aby ukázali že na to majú

zuzana76
4. sep 2025
@mirkasan

@michal711 ja na zrps mám ale rada by som vedela na čo budú pouzite. Nepatrím, k tým, ktorí vyhadzujú peniaze za všetko, len aby ukázali že na to majú

@mirkasan ale to su vsetko dohladatelne informacie a navyse o rozpocte sa vzdy hlasuje na plenarnom zdruzeni, v triede musite mat z radov rodicov zastupcu, co na tie stretnutia chodi a ten vas musi informovat

gab1sol
4. sep 2025
@mirkasan

@mirkasan u nás sa platí ZRPŠ 40e na žiaka - tak sme si odsúhlasili na Rade rodičov, dokonca sme sa pýtali, či netreba viac. Škola všetko využije na deti (poistenie, darčeky Mikuláš, Vianoce, knižky ako odmena, či na olympiádu…), všetko nám hovoria. Potom ešte platíme triedny fond, obe deti to majú teraz 60e - v jednej triede pani učiteľka kúpi z toho pracovné zošity a veci do ŠKD na vyrábanie pre deti. V druhej triede im z toho hradí exkurziu (snaží sa vybrať niečo lepšie, napr. teraz pôjdu do observatória), nejaké odmeny, divadlo, pravidelne im robí nejaké “rauty”, aby ich učila aj etikete.
Takže platíme 100e na dieťa, ale zároveň vieme ako to bude použité. A od účelu záleží, či je to viac, či menej…

mapa
4. sep 2025
@maciatkolulu

A už je to tu,už sa to začne....zrps. akože 10 eur mesačne je veľa? Ja neviem. Veď keď na to niekto nemá ok,Ale aby som sa pre takéto niečo handrkovala a zavzdusnovala. Pochopím rodica-samozivotela,ale bežná rodina,čo dá viac v sobotu za buppi a s tým spojené koniny...

@maciatkolulu ty žiješ v Rakúsku?

mirkasan
autor
4. sep 2025
@zuzana76

@mirkasan ale to su vsetko dohladatelne informacie a navyse o rozpocte sa vzdy hlasuje na plenarnom zdruzeni, v triede musite mat z radov rodicov zastupcu, co na tie stretnutia chodi a ten vas musi informovat

@zuzana76 ale veď už viem. Len zo zvedavosti, sommchcela vedieť koľko platia ostatní. Nemala som si to vtedy kde zistiť, načo ich použijú, keďže nám prišlo že hneď 1.9. Treba 100 e

natalka13
4. sep 2025
@mirkasan

@mirkasan radsej nic nepis. To ti fakt netrklo ze ti povedala koninu?

mirkasan
autor
4. sep 2025
@natalka13

@mirkasan radsej nic nepis. To ti fakt netrklo ze ti povedala koninu?

@natalka13 už nebudem teda 😉