Koľko známok majú vaše deti za polrok z vlastivedy v 3.ročníku ?
Chcem sa spýtať, koľko známok majú vaše deti za celý polrok z vlastivedy. Môj syn dostal len 2 známky, z toho jedna bola ešte v októbri z neohlásenej písomky, ktorú napísal na trojku, keďže sme sa učili len nové učivo a nezopakovali si všetky predchádzajúce. A druhú známku dostal teraz z projektu, ktorý robil doma. Mne sa to zdá málo známok na to, aby učiteľka dokázala objektívne zhodnotiť jeho vedomosti za polrok.
@tinkerbell presne tak, domáce projekty urobia z 90% rodičia a dieťa sa pozerá.
My sme mali tak, že doma si na projekt mali pohľadať materiál (obrázky, texty v encyklopédii, na nete) a písali v škole v skupinkách po 3-4 deti. A museli to následne odprezentovať, za to dostali body.
Moj je v 4.roc ale aj v 3r.mali tu istu p.ucitelku.Pisomky dava, ked ukoncia jeden komplexny celok a je vzdy ohlasena...teda deti vedia, co si maju zopakovat.Ak su celky vacsie rozdeli ich pisomkou na polovicu.Z ustnej odpovedi maju do pol roka 2 znamky z pisomky cca 3, 4.Projekty mavali v 1, 2 roc.teraz sa sustreduju na samostatne odpovede a logicke uvazovanie pri vybere spravnej odpovedi z viacero moznosti.
@ovaaa toto je úplne ideálne, lebo deti majú príležitosť opraviť si zlú známku a učiteľka môže objektívne zhodnotiť vedomosti žiakov.
Teraz som pozrela, moja tretiacka má 3 známky.
@tinkerbell ano som spokojna...ked mavali projekty v nizsich rocnikoch u inej p.ucitelky museli si ho obhajit ...teda porozpravat o nom a bralo sa to ako ustna odpoved.
Dcéra má 7 známok. Pani učiteľka ich vyvoláva každú hodinu.
@tinkerbell odporúčam prečítať si https://www.minedu.sk/data/att/462.rtf

@tinkerbell Motiváciou k učeniu a snahe má byť niečo iné a nie klasifikácia a známky ako také.