icon

Krádeže 10 ročného dievčaťa

smutna123321
21. jan 2014

mam dceru,ktora kradla v skole peniaze,...aj spravanie je velmi zle,hrozi 2 zo spravania,...ako to riesit????som bezradna,neviem co mam robit,...chcu ju vylucit zo skoly,....pomozte ak viete,co by zabralo,....dakujem...nemala lahky zivot,ex bol gambler,stahovali sme sa 3x a tiez je na tretej skole,videla hadky,nadavky,zlost,....

Strana
z2
takyna
22. jan 2014

@smutna123321 este som chcela sa opytat, ze aky dovod ti uviedla naco jej boli tie peniaze?

dazdovka
22. jan 2014

@petraxy6 Predposledna veta tvojho prispevku je uplne vedla, lebo vzdy ak sa najde v triede nejaky vyrastok, resp. ked by nejake dieta sikanovalo ine, tak ostatni rodicia vzdy vinia ineho rodica za spravanie jeho dietata. Mas dieta, ktore ini tyranizuju? Ako si ho to vychovala, ze sa nevie branit... Mas nasilnika, maleho zlodeja? Mal benevolentnych rodicov, chyba... Nadava? Nadavaju aj rodicia, to su urcite taki vulgarni, primitivi... Chapes to, aj ked to vobec nemusi byt vinou rodicov, ich vychovy, dieta sa sprava, lebo mnoho dovodov...
Ja jej uplne rozumiem preco nechodi na rodicko, dolezite je, ze v zivom kontakte so skolou zostava nadalej.
@smutna123321 bud silna, nevzdavaj sa, prezila si si vselico zle, nebud zlomena, teraz musis bojovat za svoje dieta a potrebujes pomoc ozaj dobreho psychologa 🙂

petraxy6
22. jan 2014

@dazdovka nie som vedľa 🙂 či? malo by to tak byť. lenže to tak nie je. lebo najlepšie je zvaliť vinu na rodiča. vieme dobre, že xy detí vychovaných tým najlepším možným spôsobom tiež robí takéto veci 🙂

dazdovka
22. jan 2014

@petraxy6 no praveze si jej radila, aby predsa chodila na tie rodicovske zdruzenia, ze ved normalny rodic ju nebude vinit za spravanie jej dietata..: Bohuzial, takych rodicov nenajdes, vzdy si kazdy mysli, ze u druheho vie presne v com je chyba a jeho chyby nemieni ospravedlnit, taki sme proste... Dobré je, ze napriek tomu, ze sa hanbí co dcera navystrajala, s tou ucitelkou a riaditelkou komunikovat chce, ale nemala by sa nechat nimi zatlacit... Skola je VYCHOVNO-vzdelavacia institucia, tak ako na dieta posobi (pozitivne-negativne) rodina, rovnakou a mozno aj vacsou mierou ho formuje aj skola, nemali by s dietatom bojovat, ale sa viac snazit a byt tvorivejsie (ucitelka/riaditelka)...

petraxy6
22. jan 2014

@dazdovka tak ale ak nepôjde dá všetkým rodičom najavo a ukáže im, že ju v tom "podporuje". Preto by mala ísť so vztýčenou hlavou resp. mala by povedať čo sa deje...a nie schovávať hlavu do piesku. A samozrejme triedna učiteľka by ju mala v tom podporiť pred rodičmi.

smutna123321
autor
22. jan 2014

@takyna ona ich minula na sladkosti,...ja som jej nikdy nedavala vreckove,ked povedala ze potrebuje do skoly atd.tak som jej dala,ale je pravda,ze sladkosti mame doma vzdy a ked si na nejaku pytala,tak som jej povedala,ze na hluposti jej nedam,....hovorila som jej,ze ci sa jej pacilo ked jej otec bral peniaze mne,vsetko zlato dal do zalozne a aj jej bral z pokladnicky na automaty,povedala ze sa jej to nepaci,...ona si uvedomuje ,ze sa nieco deje a je ochotna ist k psychologovi a chce to,ale tie vztahy v skole su zle,....teraz aj sama sedi,ze vraj ucitelka povedala,aby nevyrusovala,ale neviem ci je to preto,...je ziva az moc,...na druhej strane vie upratat,kupit co treba,na pc je velmi dobra,uci sa dobre,...vie si dokonca uvarit puding,krupicu,....

smutna123321
autor
22. jan 2014

@petraxy6 nie na rodicko nepojdem,ale za triednou a do skoly chodim,....ak by zacali na mna utocit,neviem ako by som reagovala,..ja som dost vybusna povaha"nervak" a urcite by som si servitku nedala,.....mam nervy poskodene z ex a to som dost prenasala aj na dceru,...aj vo mne je chyba,ze od 6 mesacnej som odisla do prace,lebo nebolo na chleba a stale bola pri cudzych ludoch,lebo jasle neboli,...ja stale praca,praca,nocne sluzby,aby som viac zarobila a ten chruno ex ju mal na starost a do baru k automatom ju braval/to som sa az neskor dozvedela/,....no co Vam poviem,....

sue
22. jan 2014

@smutna123321 ach jaj, máte to ťažké ☹ a najviac tvoja dcéra. Nesmieš to nechať tak. Samozrejme s ňou chodievaj k psychológovi - on Vám povie, či treba aj psychiatra, alebo netreba... ale rieš to. Si sama, alebo máš partnera? Ako vychádza s otcom? Stretávajú sa? Ako dlho ste bez seba?
Nezakazovala by som dcére obľúbené krúžky... to určite nie. Rovnako by som jej dávala vreckové - práve preto, aby sa naučila hodnotu peňazí a aj hospodáriť s nimi. Inak ju to nenaučíš a už je dosť veľká na to, aby vreckové dostávala - nemusí to byť veľa, stačí 5 € na týždeň...
Tráv s ňou čo najviac času a naozaj urob hrubú čiaru, ale rozprávajte sa o tom... na rodičovské by som išla a vysvetlila by som rodičom, že bohužiaľ otec malej je gambler a veľa si vytrpela, kým ste sa rozišli atď - ak nie Ty, kto má chrániť Tvoju dcéru? Ak sa Ty bojíš rodičov, Tvoja malá dcéra má byť odvážna, múdra a citlivá pri presviedčaní ich detí, že je dobrá a nie zlá zlodejka? ☹ musíš jej pomôcť, si jej matka. A ver tomu, že rodičia detí budú viac zlí, keď na tom rodičku nebudeš, ako keď by si tam bola... pretože ohovára sa ľahšie ako sa hovorí do očí.
Veľmi ti držím palce a posielam pusu tvojej dcérke.

smutna123321
autor
22. jan 2014

@sue otec na nu neplati,uz 4 roky ju nevidel,usiel do zahranicia,ex svokra taktiez zaujem ziadny...teraz sme same v podnajme,....jedna matka jej spoluziacky mi napisala mail,ze to vobec dceru neospravedlnuje,ze mala zivot aky mala, ☹

quaxi
22. jan 2014

@smutna123321 mozno by si to vreckove mohla zaviest. Nie vysoke, ale aspon nieco, idealne priblizne v rovnakej vyske, ako mavaju ostatne deti z jej okolia. Ja si pamatam zo skoly, ze v 5. triede som mala spoluziacku, co kradla v obchodoch a rodicom nejake mensie sumy. Ani sa tym prilis netajila, neboli sme az tak dobre kamosky a normalne sa mi priznala (nahovarala ma, aby som ju kryla v obchode). Ona nedostavala vreckove, ostatni uz skoro vsetci ano, nemohla si teda kupovat tie blbinky, co si sem-tam kupovali ostatne deti, tak si to takto kompenzovala.

smutna123321
autor
22. jan 2014

@quaxi skusim jej davat nieco,dakujem,.....

sandracs
22. jan 2014

@smutna123321 Ahoj, ja by som riešila opäť zmenu školy, ale pred tým navštívila psychológa a na novej škole sa porozprávala s riaditeľom a tr. učiteľkov, čo si dcéra prežila a aké problémy z toho boli. Zostávať v triede, kde nieje deťmi prijatá a ani rodičmi situácia chápaná nieje najlepšie. Chodiť denne do prostredia, kde si o mne šuškajú, kde ma neberú ani spolužiaci a zrejme ani učiteľka musí byť pekne stresujúce. Veľmi sa mi páčil prvý príspevok @awalancha3 a tú čiaru by som spravila aj so školou, proste začať inde s čistým štítom, lebo v tejto triede už bude navždy braná ako zlodejka a to jej k pohode nepridá.

Strana
z2