Má učiteľka právo odmietnuť dať dieťaťu obed?
Ahojte chcem sa opýtať či môže resp. má pani učiteľka právo dieťaťu odmietnuť dať obed... Len preto lebo ju neposluchalo??? Dnes bol syn s triedou v meste a jeho dvaja spolužiaci boli neposlušni odvravali atď celý čas ... Keď sa vrátili do školy mali mať normálne obed ale tých dvoch chlapcov nechala učiteľka sedieť v jedálni bez obeda ( obedy mali samozrejme zaplatené) môže sa také niečo?mne to príde už príliš... Aby mi dieťa od 11 bolo hladné do pol 4 pretože mu pani učiteľka nedovolila ísť na obed... 🤨Ďakujem za názory
@kvetinka75 ale ved pisem ze,obedy mala zabalit a poslat domov,v tomto jedine urobila chybu.
@lasoli nemá ani čo baliť obed, majú ho zjesť tam kde je podávaný. Do tohto sa miešať nemala. Toto vôbec nie je v jej kompetencii
Nerozumiem zadavaniu dotazov, ktore sa ma netykaju a hlavne, ked nemas objektivne info z druhej strany. Je to detinske, neslusne, neprofesionalne. Zavesit na net kazdu neoverenu blbost. Neverim, ze im ucitelka odoprela obed. Ak by to tak aj nahodou bolo, potrebujes sa o tom radit s inymi, alebo nemas vlastny usudok a rozum?
Nie nemá a neviem, či by si to nejaká učiteľka aj len tak dovolila. Veď by isto vedela, že to bude mať nejaké tie následky
@kvetinka75 a aj deti maju posluchat,ze?
@lejusinka tak posledny krát. Vykázať od stola lebo sa dieťa nevie chovať a prekročilo všetky hranice, odoprieť mu jedlo, ktoré chce, hoci to bude mať pren zdravotné následky (no bezmliecnemu nedáš syr co ako chce, tak ako alergikovi na citrusy pomaranč) a tiež ak vymýšľa s jedlom a potom nestíhate a tiež to má dôsledky, nepovažujem za týranie hladom.
A do jedla naplul taký nevychovany spratek dieťaťu mojej kamošky, za čo bol okamžite vykazany z jedálne. Podľa teba bol vlastne obeť týrania hladom zo strany učiteľky.
@janage tak si vychovaj deti namiesto toho aby si ich musela nechavat o hlade 🤷🏻♀️ A ano nedat dietatu najest lebo nestihas vecernu starostlivost je tovja pohodlnost…ja tiez niekedy jem dlhsie niekedy kratsie, nie som hladna kazdy den v rovnakom case tak preco to ocakavat od nevinneho dietata? Uz z tvojho slovnika na deti citit ze nimi pohrdas len preto ze su male…proste mas prilis vysoke ego 🤷🏻♀️ Skvele predispozicia pre matku vazne
@lejusinka svoje deti rešpektujem úplne, ale sú veci, kde ja určujem mantinel. Dieťa ponúknuté jedlo má, ale určite nedovolím ešte len o 21.00 večerať v čase keď už má ísť spať lebo je hladné až vtedy. Až budeš mat dieťa so zdravotnými problémami, ktoré nemôže jesť čo chce a kedy chce, potom pochopíš.
@janage
@lejusinka ale no vykresila si ju tu ako nejaku tyranku co dietatu nedava jest. A poita je uplne niekde inde ako si to vsetko pochopila.
Ja ju chapem, urcita disciplina musi byt. Hadzes rajcinu na zem? Este raz to urobis tak jest nebudes. Hodi rajcinu znovu na zem. Zobrala som mu jedlo. A najes sa az neskor. Viac mi jedlo na zem nehodil. Tyranie jedlom by bolo keby dostane zlu znamku a ona mu tyzden neda jest 🤷♀️ Toto co ona robi mi pride normalny postup aby sa dieta naucilo discipline a nie sa prplat dve hodiny v jedle a vymyslat o kolkej bude jest. Chces, chces, nechces nechces budes hladne.
Ine je ked nie je naozaj hladne, ze si to zje potom neskor. A nie ziadne vymyslanie okolo toho.
@srferreira ja deti ucim co sa ma a nema vysvetlovanim. Nie odopieranim zakaldnych ludskych prav ako je jedlo 🤷🏻♀️ Vazne mi je luto vsetkych deti co maju pohodlnych rodicov, nedat najest, zbit, vynadat, ponizit je jednoduchsia cesta ako vysvetlovat 🤷🏻♀️
@srferreira presne tak.
@lejusinka tak mi moze tie rajciny hadzat o zem aj dalsieho pol roka dokedy to vysvetlovanim pochopi? A to by mi hadzalo jedlo po zemi to je slusne? Kazde dieta je ine Na niektore deti plati cin, na niektore vysvetlovanie. A toto nema s bitkou ani odopieranim ludskych potrieb nic spolocne.
Nech ti dá peniaze za obed do ruky. Ci stojí 3,5,10€ ide o princíp. Okrem toho, toto sú nemôže dovoliť asi až taká úžasná nieje..
@srferreira pozri, ty nevies ako funguje detsky mozog tak mi to tu nevycitaj 🤷🏻♀️ Nedaj najest dietatu, bi ho, ak ti to svedomie dovoluje rob to tak. Mna to len mrzi lebo to dieta za to nemoze. Keby si sa rozpravala s respektom s dietatom a brala ho za seberovne ver zeby ti porozumelo aj na prvy krat 🤷🏻♀️ Ale ano je to narocnejsie a nie pohodlne 🤷🏻♀️
@lejusinka ja som nepovedala ktory postup je lepsi ani to, ze viem ako funguje detsky mozok. Na kazde dieta plati nieco ine ano, niektore rychlo pochopia, ze jedlo sa nehadze na zem len tym ze im to povies a vysvetlis. A niektorym mozes vysvetlovat do nemoty, a budu si robit stale svoje. Uvediem skutocny priklad. Aby mi 3 rocne dieta hadzalo jedlo stale na zem nehrozi. Uz je dost stare na to aby pochopilo, ze sa to nema. A rodicia v restauracii sa budu smiat joooj vsak je este male nevie. Ale to, ze na zemi je viacej jedla ako v maleho ustach, ze to tam vyzera horsie akokeby prasce jedli to ich nezaujima. Ale bude si mlet svoje, jedlo sa nehadze na zem, nesmies. Tak mozes si opakovat dalsie dva roky. Toto dieta nevidi nasledok svojho cinu a bude to robit dovtedy, dokedy ho to bude bavit. Vsak sa nic nedeje mama zopakuje znovu to iste to nesmies a bla bla bla. Keby mu to jedlo vzala a povedala budes s nami jest ked sa naucit jest poriadne tak by si dva krat rozmyslelo ci este raz bude hadzat jedlo okolo seba 🤷♀️ Toto nema s pohodlnostou nic spolocne, to je, ze matka zvolila iny pristup ktory zaberie a nie zatrpknuto bude vysvetlovat do nemoty. Ale to, ze nevie zaklady stolovania to jej uz nevadi. Hambila by som sa ako pes keby mi toto dieta robi v restauraci. A vidim nie jedno dieta ako prasa jest doslova. Moj nema ani pol roka a jedlo mi hodil raz na zem a naposledy. Ako prideme tak aj odideme a dieta o 3 roky starsie od neho div spagety este nehodi mame do vlasov. A myslis od kolko rokov mu vysvetluju od roku? Tak mozu este zatrpknuto pokracovat dalsie dva roky. U mna je spravny postup taky na ktore dieta zaberie a pochopi. Ci je to vysvetlovanie, alebo vidi dosledok svojho cinu.
@lejusinka och, tak toto je donebavolajúca hlúposť. Koľko detí máš, v akom veku, aké máš vzdelanie a skúsenosti?
Vykázať dieťa od stola, keď sa správa príšerne nie je v žiadnom prípade týranie hladom.
Rovnako ako nie je týranie hladom, keď ponúknem dieťaťu jedlo a ono odmietne jesť. Je to jednoducho príčina a následok.
@lejusinka *nema ani rok a pol
@srferreira vidis keby si brala vychovu dietata zofpovedne a predtym ako si ho spravis si nastudujes nieco o tom ako funguje jeho mozog tak by si pochopila co hovorim 🤷🏻♀️ Takto to bud elen zacarovany kruh 🤷🏻♀️
@lejusinka tu pises ako keby si ani deti nemala,prehanas a z deri robis sviatost oltarnu dobre ze nie.
Hej deti si musia jedlo aj vediet vazit,a tie co si nevazia a hadzu onzema ty ich v tom este budes podporovat len vysvetkovanim si nevazia,a zacnu si to vazit az ked to jedlo nebude .Proste su iste hranice a tym ze decku nedam to co velakrat hidi na zem bez ucty ,to neznamena ze je tyrane.
A namiesto normalne odpovede nieco splietqs o psychike deti🤷🏽♀️🙆🏽♀️
@lejusinka ale prosim ta ja moju vychovu beriem zodpovedne bez toho aby som musela citat odbornu literaturu kde aj v tej budes mat vzdy rozdielne nazory. 100 odbornikov 100 nazorov.
@lejusinka a ja ti tiez neberiem tvoj nazor a ano tvoj postup je spravny a na tvoje deti to zaberie a pochopia ked im vysvetlis. Ale ty si tu stale melies svoje, ze tu ponozujeme, tyrame a bijeme dieta. To si kde nabrala?

Nie toto podla mna nemala v kompetencii spravit. Jednoducho obed bol zaplateny a to sa jej ani nejak netyka, nema podla mna pravomoc im nan takymto sposobom siahat