icon

Má zmysel trestať dieťa za známky?

12. mar 2024

Má zmysel trestať dieťa za známky?

letfenixa
12. mar 2024

Tých 5 rokov predtým sa dieťa ucilo? Doma, na zadku? Či len predchádzalo s tym, že mu stačí, čo počuje v škole.

veronika1754
12. mar 2024

Ja ako matka 5tich detí ti poviem takto, jediné čo bude mať zmysel je pevný režim, napr. od štvrtej do šiestej učenie, spolu, predmet po predmete, vyskúšaj skontroluj úlohy, kontroluj aj podľa edu že čo preberajú, prípadne popros učiteľov nech ti zašlú info čo sa majú učiť, pretože deti v tomto veku vedia povedať nebrali sme novú látku, nemáme sa nič učiť. Ja to robím takto že v nedeľu sa pripravujeme na celý týždeň a potom cez týždeň len preopakujeme a dotiahneme čo majú nové.

autor
12. mar 2024

@zuzubb007 6ročník.. už som rozmýšľala aj nad psychologičkou či by nevedela nejak zistiť,ci nemá dieťa nejaký problém.. rodinné problémy nemame žiadne a zdravotne problémy tiež ziadne nemá

akvi
12. mar 2024

To vazne si niekto mysli, ze ked potresta dieta, tak zrazu sa stane zazrak a bude mat lepsie znamky?? Autorka - ved premyslaj, fakt zabavenie mobilu sposobi, ze dieta zrazu zmeni pristup a zacne sa ucit? No ved si predstav seba, ze ti niekto vezme mobil, nepusti ta von, zakaze ti XY , lebo nesplnas ocakavania niekoho. Ako mne toto niekto spravit, tak sa just zatnem a budem na to dlabat este viac. A ak budes dieta bit, davat najavo, ze je nedostatocne, ze je "nanic", hlupe, lenive a pod.. , tak ho mozno zlomis, mozno aj zacne plnit nejake ocakavania, ale bude z neho zlomeny clovek, ktory bude pochybovat o svojej hodnote, bude bez stipky sebavedomia, sebaucty.. Co tak sadnut si s dietatom, porozpravat sa o tom, preco to tak je, hladat dovod, pricinu, skusit najst riesenie. A hlavne dat najavo, ze bez ohladu na znamky, ju prijimas taku, aka je, ze ju mas rada taku, aka je. A ze si tam pre nu a spolocne to zvladnete.

liz_lemon
12. mar 2024

doteraz mala ake znamky? uz pri prvej horsej znamke, si to mala podchytit, a zistit dovod, necakat, ze sa nieco zmeni samo od seba, ak je to len lenivost, a neochota sa ucit, tak urcite by som zakazala nieco oblubene, ale mozno neporozumela nejakemu ucivu, a to sa potom nabaluje

zuzana76
12. mar 2024

@mamamasama a karne opatrenie v praci je co? to je trest.

zuzana76
12. mar 2024

@mamamasama alebo, ked strhnu predavackam z platu, lebo mali manko, to je trest.

crazy_cat_lady
12. mar 2024

@autorka prepadavat v siestom rocniku z troch predmetov veru nie je kto vie co.. ale zase tie znamky sa tam tiez nenabrali z vecera na rano.. pytala si sa dcery, ze preco take znamky ma? riesila si to s nou zo zaciatku, ked dostala 4/5, alebo az teraz, ked hrozi prepadnutie..?

autor
12. mar 2024

@letfenixa učila sa sama..neviem čo sa stalo..trocha covid to zabrzdil, online sa neučili..

autor
12. mar 2024

@crazy_cat_lady odpovie mi že je hlupa,vobec na tu temu sa s nami doma nebude baviť

autor
12. mar 2024

@liz_lemon do 5.roč.mala najhoršiu 3ku

crazy_cat_lady
12. mar 2024

@autorka to je taka vyhovorka - ja som to tiez pouzivala, ked sa mi nechcelo ucit a niecomu som nerozumela a nevenovala som moc energie tomu, aby som to pochopila :D urcite sa s nou porozpravaj o tom, ze nie je hlupa a snaz sa jej pomoct, minimalne to doucovanie, prip. mozno aj ten psycholog by nebol od veci, ak si s tym nebudete dat vediet rady..

zuzana76
12. mar 2024

ja to vidim takto: ak mala uz do piateho rocnika trojky, tak ten nabeh na horsie znamky tam bol uz davnejsie, lebo narocnost uciva stupa. To, ze ona vravi, ze je hlupa jej jej pohlad. Ona sa tak vidi, kedze sama citi, ze jej to nejde a porovnava sa so spoluziakmi. Podla mna ste sa jej malo venovali a ma zanedbane veci. Ak ti naozaj na nej zalezi, tak potrebuje vela pomoci, bud doucovania z predmetov, ktore jej nejdu a ktore su nosne. Bude vas to stat vela penazi. Alebo sa jej venujte vy doma s manzelom. To vas bude stat vela vasho casu. Zakladku skonci aj so stvorkami. Na tu stvorku to nejako da - mozno. Ale taka bude aj jej buducnost. Trest vyznam nema v tomto stadiu. Ona je uz demotivovana a uplne stratena. Podla mna nevie ani kde je sever.

luccija
12. mar 2024

O aké ide predmety?

luccija
12. mar 2024

Teraz to nesmiete zanedbať puberta.., za chvíľu bude podávať prihlášky na SŠ to zbehne ako voda.
A potom bude plač, alebo si bude vyberať z toho, čo raz nechce robiť.Ak by mala poruchu učenia dys tak to by sa už ukázalo?Budeš musieť byť dôsledná to, že nič nemajú, nič nepíšu ber jedným uchom druhým von.Ja mám 16 r a ešte občas prezriem zošity či vyskúšam vzorce chémiu, slovíčka.

autor
12. mar 2024

@luccija Mat,Fyz.,Geo

luccija
12. mar 2024

Tak geo sú len poznámky na to netreba mať bunky, ale mat, fyz je ťažšie a všetko nadväzuje na seba.To verím, že keď k tomu nemá vzťah tak tape.Ja som mávala samé jednotky a sólovú 3 z matematiky.Vobec som tomu nerozumela vtedy ešte nebolo nejaké doučovanie a moja dcéra detto matematiku neznáša a je skôr na bio, jazyky
Občas, keď niečo nevie pozerá si na YouTube matykar on dobre vysvetľuje rôzne učivo.

laurita285
12. mar 2024

@akvi To je fakt bizár, dieťa z majority prepadá v šiestom ročníku a rodič ho má čičikať a hladuškať lebo chudáčik dietko sa vysralo na školu a rezignovalo? a potom mu v 18tke kúpiť auto nech chudáčik má aspoň auto lebo zo svojho platu upratovačky v miestom OC mu na auto nevyjde a potom už len dúfať že si nájde nejakého muža s ktorým si narobí pár detí aby ju živil pár rokov doma? 😀 a potom čo? späť ako upratovačka do OCčka? 😀

romanadam1626
12. mar 2024

Jasné, treba aj psychologičku ,to môže len pomôcť

rozculena
12. mar 2024

ja by som ju dala zdiagnostikovať.......možno má nejaký problém,ktorý tam bol vždy,ale kým bolo učivo ľahšie,tak ako-tak preplávala.............prečo sa neučila cez covid?

akvi
12. mar 2024

@laurita285 konstruujes, nemám čo k tomu dodať.

laurita285
12. mar 2024

@akvi aké má vyhliadky dieťa, ktoré prepadá na základnej škole? (nedaj bože prepadne) uhm skúsim porozmýšľať akú dieru do sveta urobili moji spolužiaci a spolužiačky zo ZŠ, mohli by sme sa od toho odraziť 😀

sandri
12. mar 2024

Ja som mala v tomto veku doucovanie z matiky. Absolutne mi nevyhovovalo vysvetlovanie ucitelky, vobec som tomu nerozumela. Na doucovani mi to vysvetlila ucitelka inak a zrazu mi bolo vsetko jasne. Rovnako fyzika (tam sa so mou ucil otec, sama by som to tiez nedala). Geografia je hlavne o memorovani, tam je zla znamka skor znakom lajdactva.

gab1sol
12. mar 2024

Nie každé dieťa musí mať jednotky, ale záleží aj na dôvode zhoršenia. Zlé známky nie vinou žiaka (nerozumie učivu, zmenila sa rodinná situácia, či vplyv iných negatívnych okolností) alebo to žiak fláka… Pri flákaní by som nejaký ten trest určite stanovila (nie bitka).

akvi
12. mar 2024

@laurita285 skús si ešte raz prečítať, čo píšem. Btw to dieťa je už vo fáze, kedy rezignovalo, keďže o sebe tvrdí, že je hlúpa. Evidentne jej to v škole dávajú najavo a aj sama vidí, že jej to nejde. Takže v tejto fáze čo akože, vezmeš mobil, dáš zaracha a problém vyriešený? Lebo to tu zástancovia trestov radia. Ja radím pracovať na vzťahu s dieťaťom. Tie známky neznamenajú koniec sveta. Neznamenajú ani to, čo tvrdíš ty, nikto v živote sa nebude pýtať, či niekto mal 4-5ky na vysvedčení v šiestej triede. Čo sa ale dá nenávratne pokaziť, je dôvera a vzťah s rodičmi. A to sa náprava oveľa ťažšie, ako bezvýznamná známka na ZŠ. Toto dieťa má problém. A ten problém má dôvod. Takže jediné, čo pomôže, je nájsť dôvod. A na to musí existovať vzťah dôvery a bezpečia.

laurita285
12. mar 2024

@akvi Dôvod je že je ľahšie sa na všetko vyfláknuť ako šliapnuť na predál a pridať 🙂 Stavím aj svoje gate, že ZARUČENE nesedí aspoň 2hodiny denne nad učivom.

akvi
12. mar 2024

@laurita285 a? Detstvo nemá byť o sedení nad ucivom.

laurita285
12. mar 2024

@akvi ahaaaaa, no už sme doma 😀 len sa zabávať, čičikať a ňuňkať o tom je detstvo 😀

liz_lemon
12. mar 2024

no, 3 nie je dobra znamka, aj moj syn dostal 3, lebo sa neucil, a sam potom pochopil, ze kolko prace da, aby sa dostal spat na 1, takze sa velmi snazi, a napr. tento polrok ma len 1, je piatak

pleja
Autor odpoveď zmazal