icon

Mám sa sťažovať riaditeľke?

30. mar 2022

Syn je v 9 r a majú problémovú spolužiačku.Pocas lockdownu sa liečila u psychiatra je impulzívna, rada stredobod pozornosti.Vcera prišiel syn, že mala v škole Xanax a tvrdila, že jej je zle, lebo deň predtým s frajerom užila Xanax a marihuanu.Pridava na Instagram zvláštne príspevky s frajerom.Mohla si vymýšľať..neviem.Nie raz mala ruky, nohy dorezane.Vadi mi to nechcem, aby počúval také reči.Triedna učiteľka je submisivna, keď sa niekto sťažoval predvolala rodičov a nič, že to je puberta...nechať to tak či?Môžem si povedať tie 3 m vydržíme, ale...

Strana
z2
rikarika
31. mar 2022

Inak zuvaci tabak je momentalne medzi deviatakmi topka, viem od dcery.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
autor
1. apr 2022

@rikarika mne už aj dcéra siestacka tvrdila, že to mali deti v škole.

@vifoncitta lieky do skoly nepatria a k ostatnému sa nebudem ani vyjadrovat.Chorej hlave napadne to niekomu hodiť do fľašky s pitím.Preco by mal syn usmerňovať spolužiačku a robiť osvetu v triede

asocial
1. apr 2022

@majkabambulik nechcem byt zla, alebo aby to blbo nevyznelo. Preradit dievca, ktore je v podstate chudak? Nebolo by jednoduchsie, resp. vychovnejsie, keby rodicia dohovorili svojim detom, resp. spoluziakom, ze spravanie toho dievcata nie je spravne, ze ma problemy a ze sa mu maju snazit pomoct?

junova
1. apr 2022

@asocial Určite dievča nepreradia 3 mesiace pred koncom školského roka a jej ukončením školskej dochádzky.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
autor
1. apr 2022

@vifoncitta je rozdiel 14 a 19 r.

To jedného dňa sa bude rezať v škole veď ma na to papier, že je labilna.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
yukki
1. apr 2022

Áno, aj to sa môže stať.
Čo vlastne chceš Ty zariadiť, aby sa stalo s tým dieťaťom?

asocial
1. apr 2022

ako uz niekto spominal, aj tebe sa take moze stat. Aj tvojmu dietatu. Mozem ti povedat, ze sme u nas v robote riesili mladeho muza, vzdelaneho, uciaceho na VS. Nikdy mu nic nebolo. Z nicoho nic mu nastal nejaky skrat a momentálne leží na psychiatrii vo veľmi zlom stave. Tolko k tomu. Hadam si pochopila.

rebekamarcusko
Autor odpoveď zmazal
rebekamarcusko
1. apr 2022

Och sorry ja som citala,ze maju 9 rokov

ivett1
1. apr 2022

Nerozumiem, chcela si informovať rodičov? Veď oni určite vedia, aké problémy má ich dcéra, keďže chodí aj k psychiatrovi a dokonca berie lieky...
že ti syn hovorí, čo robí v škole spolužiačka - nerieš, len ho usmerni, aby sa nezapájal a ak chce, tak nech jej povie že sa mu to nepáči...ale v každej triede sa nájdu takéto typy...mne dcéra hovorila, že jej spolužiačka (minulý rok v deviatke) len tak vyhlásila, že je asi "lesba" a že chodí k psychologičke...pritom ju poznám od škôlky, aj rodičov, aj jej sestru (tá študuje medicínu) ...žuvací tabak nosili už dávno, len sa stretávali až po škole ...
Inak, vôbec tu spolužiačku tvojho syna nechcem ospravedlňovať, veď to ani nejde, len stále mi to vychádza tak, že tí rodičia o tom vedia a riešia to, ale možno máš pravdu a bolo by treba dať im vedieť, že asi liečba nezaberá? ...ale skôr cez učiteľku...ak ich osobne nepoznáš, tak netuším, ako by si im to chcela oznámiť...anonymné "udanie" by nemuseli brat vážne...takže, len usmerniť syna a vypočuť si ho, ak ti vyslovene nepovedal, aby si sa angažovala vo veci a niečo urobila

laila22
1. apr 2022

Lieky do školy nepatria? Xanax ma asi od psychiatricky a zrejme ho má užiť v nejakom čase. Ak chces niečo riešiť, upozorni rodičov dievčata a nie že ich udáš za chrbtom sociálke, riaditeľke a rodičom celej triedy napíšeš aké to dievča je. Anonymne samozrejme.. To nie je pomoc. Tvoj syn by mal vedieť vyselektovať určité veci v 15r. Pubertiaci toho navyvavadzaju. Dcéra tiez rozpráva, čo sa deje v triede. Tiež sa mi niekedy rozum zastaví, ale vždy to preberieme, poukažem na dopady, ale nezakazujem sa jej kamaratit so spolužiakmi či sú už takí, alebo onakí... Je poučena, aké postihy by ju čakali, ak by sa nevedela ,,vypratať do kože.,, Ako keď bude mať syn na strednej spolužiaka, čo nebudeš s ním zas stotožnená, zas budeš písať anonymné správy rodičom a upozorňovať sociálku? Prečo máš pocit, že ty a tvoj syn ste lepší ľudia ako to dievča a jej rodičia? Nevieš čo sa deje u nich doma, nevieš čo je to mať dieťa s psychiatrickou diagnózou, tak ich prosím Ťa nesúd. Ak chces dievčaťu pomôcť, zajdi za jej rodičmi zoči -voci.

yukki
2. apr 2022

@laila22 👍

michellemary
27. apr 2022

@sissy27 to bude určite deviaty ročník ZŠ, nie vek.

Strana
z2