Mám sa sťažovať riaditeľke?
Syn je v 9 r a majú problémovú spolužiačku.Pocas lockdownu sa liečila u psychiatra je impulzívna, rada stredobod pozornosti.Vcera prišiel syn, že mala v škole Xanax a tvrdila, že jej je zle, lebo deň predtým s frajerom užila Xanax a marihuanu.Pridava na Instagram zvláštne príspevky s frajerom.Mohla si vymýšľať..neviem.Nie raz mala ruky, nohy dorezane.Vadi mi to nechcem, aby počúval také reči.Triedna učiteľka je submisivna, keď sa niekto sťažoval predvolala rodičov a nič, že to je puberta...nechať to tak či?Môžem si povedať tie 3 m vydržíme, ale...
Povedala by som, to dievca moze dopadnut velmi zle,ocividne nie je v dobrej spolocnosti..
9 ročná xanax, frajera, dorezané ruky, mariahuana?? nie len riaditeľku, ale aj sociálku, políciu a neviem, asi aj lucifera z horúcich pekiel by som vytiahla... to dievča sa rúti do problémov - bez ohľadu na to, či je to reálne alebo si to len vymýšľa aby bola zaujímavá.
Skús ísť za riaditeľkou nech ťa aspoň vypočuje dievča svoje problémy v puberte očividne nezvláda.Moj názor je tie dlhodobé zatváranie škôl sa takto vrylo na deťoch.( Možno by to robila aj keby nie sú zavreté školy) ale obe triedne mojich detí vraveli že to na deťoch spravilo svoje ,že sú ako vymenené decká
Tak rodičia o jej problémoch zrejme vedia keď chodí k psychiatrovi a berie lieky na predpis xanax. Tam už asi veľa neurobíš. Len vydržať. Dcéra má tiež takú spolužiačku, reze si ruky, chodí k psychiatrovi.
Bohuzial to take vynimocne v tom veku nie je, prave u dievcat najburlivejsie obdobie, potom sa to ukludni. Dcera ma v triede niekolko deti (maju 15-16), co chodi pravidelne k psychologovi, aj rezanie beru ako "ventilovanie stresu" a podobne veci... corona spravila s psychikou vela deti strasne veci... a ano treba o tom hovorit, treba to riesit a treba sa starat...dolezite je si odstrihnut syna, aby mal na taketo veci zdrave - a teda negativne nazory... to ti ako ochrana pre neho uplne staci... psychicke poruchy nie su nakazlive, ale narocne pre dotycneho aj pre okolie...
Ked ako rodicia - aspon niektori spisete peticiu, aby ta spoluziacka bola preradena, tak sa s tym musi zaoberat riaditelka. Uviest, ze dievca ohrozuje mravnu vychovu maloletych. Samozrejme, socialka ma na svojej webstranke aj moznost nahlasenia zanedbavania dietata, co urcite to tu plati. Zaroven je este jedna moznost a to poslat kontrolu do skoly, ta sa bude pytat ako skola poriesila PISOMNE staznosti rodicov/rodica -jednoducho vsetko je potrebne mat pisomne ako dokaz, inak pani riaditelka bude tvrdit, ze ste sa bavili o pocasi a zlahcovat situaciu. Deti by nemali pozerat na niekoho, kto sa predvadza a ukazuje ako standard pre rodicov neprijatelne veci. Skola ma nielen vzdelavaci ale aj vychovny charakter.
Aj ja mam deviatacku, to su 15-16 rocni takmer dospeli ludia, treba sa s nimi doma rozpravat o zivote a ludoch. Nerobim si iluzie ze v triede mojej dcery sa drogy nevyskytli ale relativne casto s nou o tom debatujem stylom ze je to super cesta ako si do.ebat zivot a takychto ludi stretne este v zivote vela. Je to chyba len a len rodicov, ucitelka ani riaditelka s tym vela nespravia.
V prvom rade by som sa často a dookola rozprávala s tvojim synom. Teraz je to spolužiačka, nabudúce to môže byť niekto iný z partie alebo okolia, o kom už nebudeš ani vedieť. Hlavne tvoj syn musí mať v hlave jasno, že toto nie je dobrá cesta a že on to tak nemá robiť.
@majkabambulik rodičov ani nepoznám za tie roky nechodí v našej dedine do skoly.A nikto so mnou do toho nepôjde každý hľadí na seba.Rozmyslam či to ukázala a povedala aj ostatným ja pôjdem niekoho zachraňovať a otočí sa to na syna, že len on o tom vedel.Riaditelke neverím je schopná povedať bola tu pani xy...Najradsej by som napísala rodicom
@junova vedia veď sa lieči.Myslim, že na seba púta pozornosť.
@rikarika toto mám so synom prebrate on sám povie, že dievča zle dopadne.Frajera má nového predtým čo mala rodičia tvrdili, že sa zrútila kvoli nemu.Rodicia sú usporiadaná vzdelaná rodina
@andrea_82 viem, po prestupe na strednú školu takých môže byť 5.Muz tvrdí, že to nie je moja starosť a máme sa starať o svoje dieťa.Ze rodičia všetko zlahcia, triedna submisivna a čo spraví?pošle ju k psychiatrovi veď tam chodi.Casto ju triedna pusti domov volá rodičov, že sa cíti zle.
Nebaví ma doma počúvať tie reči nosí do školy vejpu fajčí za budovou, predtým mali zuvaci tabak
Frajera? A uz dalsieho? A rodicia su usporiadana vzdelana rodina? Za mna su takito rodicia dobre .ebnuti, 15rocne deti maju dnes mnozstvo moznosti uzivania zivota a nie hladat frajera a rutit sa z neho, je to totalne nezvladnute zo strany rodicov.
@rikarika viem..hľadám odpoveď na iné.Ja mám chlapca neviem posúdiť, tak asi je dievča nevyrovnané naposledy tvrdila, že má bipolárnou poruchu.Niekedy aj v dobrých rodinách sa dejú veci.Mna nezaujíma jej sex.zivot, ale nech svoje príbehy nehovorí v škole.Ja to napíšem anonymne rodicom
Tak ak hladas odpoved na otazku ci ist za ucitelkou/riaditelkou, ja by som nesla, lebo co uz oni zmozu? Navyse o 3 mesiace konci skolsky rok a pre deviatakov aj ZS, za ten cas budu mat prijimacky....synovi resp. ostatnym v triede to treba vysvetlit ze takychto ludi bude v zivote jednoducho stretat.....
úplne súhlasím s rikarika.... môže sa to otočiť všetko proti tebe... možno tento problém rodičia aj riešia, len nie vždy ide všetko tak ľahko ...
Môžeš napísať rodičom, keď to tak cítiš, ale ja by som ten list aj podpísala. Veď keď o nich Ty sama píšeš, že žijú ako usporiadaná, vzdelaná rodina, iste sa preto trápia a Ty im v liste nejdeš písať "zle o ich dcére", len ukázať na problém, ktorý je a ktorý aj oni musia vidieť. Nie v zlom, ale v snahe pomôcť, tak ako to opisuješ aj tu.
To dievča zrejme nevie ako na seba upútať pozornosť tým, čo je v nej dobré, tak si zvolila, že bude aspoň " najhoršia ".
Keď bude synovi zase niečo také vykladať, nemohol by jej on povedať niečo? Alebo vstať a povedať, že jeho to nezaujíma, že je to zlé a nemá sa s čím chváliť.
Možno ho vysmeje, ale možno nad tým aj porozmýšľa. Je dobré, že syn v tom má jasno.
Z môjho hľadiska, by som o tom povedala aj riaditeľke, tým by som urobila to, čo môžem.
Neviem odkial ste, ale napadlo ma este, ze by ste mohli skusit centrum pedagogicko psychologickeho poradenstva CPPP, je to zdarma servis, pretoze oni patria pod skolstvo, maju tam detske psychologicky, ktore maju na starosti skoly, teda jedna psychologicka zvycajne pokryva jednu, alebo viac skol. Su urcite v kazdom okrese- a teda aj v tom Vasom. Ked dostanu podnet-teda sa s nimi telefonicky, alebo osobne skontaktujete, tak startuju do skol a riesia to tam na mieste. Oni na to maju pravomoc-zaklopat riaditelke na dvere. My sme takto tiez riesili sikanu. Riaditel bol ufucany, pretoze on tvrdil, ze na JEHO skole nic take neexistuje a to neexistuje mu potom vyvratila psychologicka z CPPP. Krasne pracovala hravou formou s celou triedou, pozorovala ich a hned mala zoznam agresivnych ziakov.s ktorymi nasledne musela aj ucitelka pracovat podla pokynov. Myslim, ze tam maju cca 3 navstevy triedy a potom nechaju nejaky cas, aby uplatnila skola to, co odporucila psychologicka. S riaditelkami/riaditelmi, ktori zatlkaju, prekrucaju, zlahcuju to tak je, pretoze je to ich zlyhanie, ze sa az tak daleko dostala situacia medzi ziakmi. My sme tiez bojovali a nelutujeme. Agresori sklopili usi a aj druhe deti si uvedomili, ze robia agresori zle a nebali sa im postavit, zavolat dozor a povedat to doma. Kolektiv zacal vyclenovat agresorov a to sa agresorom uz nepacilo, prestupili po jednom na ine skoly.
@vifoncitta toto je vzor super sebeckeho postoja, presne takeho ako mali niektori rodicia v Miloslavove, ked chytili len 11-ročné dievča, naliali do nej alkohol, padlo aj niekoľko úderov, kopancov, vyzliekali ju. Navyše si všetko natáčali a videá sa šírili po internete. "Najlepšie bude ak sa budeš starať o svoje dieťa a nemontovat sa kde ťa netreba" Keby sme boli vsetci taki sebecki, tak by sme zili v pekle uz teraz! Urcite sa v zivote dostanete do situacie, ked budete vy na mieste podobnom ako autorka teraz a nemusi to byt utrpenie v skole, potom na vlastnej kozi pocitite ako je to "nemontovat sa kde ťa netreba" ked Vam nikto nepomoze! Urcite si to uzijete...👍
@majkabambulik nie je to sebecky postoj, je to absolutne zlyhanie rodicov, tam kde rodicia zlyhaju na plnej ciare, nepomoze ani ucitelka, ani riaditelka ani psycholog.......presne ako v tom miloslavove
Aj ja mám doma deviatačku, má spolužiačky v rôznych partiách, mnohé dievčatá poznám od škôlky, poznám rodičov, mnohé sú z na pohľad usporiadaných rodín a keď mi dcéra ukazuje ich storky, som zdesená - zmachlené, sukničky pod zadok, holé pupky, vetrovočka ležérne prehodená cez plece, v ruke cigaretka, či pohár s vínom, už bola aj fľaša vodky. Jej najlepšia kamarátka má 21-ročného frajera a rodičia sú s tým ok, lebo je to ich kolega z nemocnice. Rozum sa mi zastavuje, už nie sú naj kamarátky, pretože som bola proti, aby sa stretávala s takou partiou. Neriešim to ani s rodičmi, ani s triednou učiteľkou. Ak rodič netuší, že 14-15 ročné dieťa fajčí a pije, resp. je s tým spokojný, čo ja s tým? snažím sa s dcérou rozprávať, vysvetľujem, usmerňujem..
ak sa dievča lieči na psychiatrii, užíva lieky, čo by podľa teba mala urobiť triedna učiteľka, či riaditeľka? možu s ňou max hovoriť, hovoriť s rodičmi, no nezaručí ti to zmenu jej správania, ani odstránenie problému.. nemôžu ju kvôli tomu vylúčiť zo školy a nemyslím si ani že by tak urobili tri mesiace pred koncom šk.roka, zvlášť v deviatom ročníku.. ostáva ti len hovoriť so synom, vystríhať ho, usmerňovať 😉
@rikarika chapem nazor, ze ak rodicia nedbaju, tak je to tazke, prave je to podla mna velmi sebecky postoj, kde sa vsetci tvaria, ze nic nevidia a pritom to graduje az do celostatneho zhnusenia. No a potom uz zrazu sa najdu aj rodicia, aj psychologovia nastupia do skoly, aj ucitelia prestanu zatlkat. Ak by bol lokalny verejny tlak na tychto rodicov, tak by to urcite v Miloslavove neskoncilo natocenym videom. Preto zastavam nazor, ze je to velmi sebecke sa tvarit, ze mna sa to netyka, pretoze tym mam aj ja podiel na tom, ze niekto iny bude v buducnosti trpiet este ovela viac - ci uz to dieta, alebo jedoducho ktokolvek kto bude v jeho okoli. A mozem to byt ja, alebo niekto moj milovany, na kom mi zalezi. Jeden psycholog raz povedal pri jednom pripade, ze na lavicu odsudeneho by sme ako spolocnost mali posadit nielen toho vraha co opity aj zdrogovany zabil autom matku aj dieta v kociku na chodniku, ale vsetkych tych, ktori mali aspon trochu sancu zasiahnut este skor, ako sa to stalo, lebo oni maju krv nevinnych na svojich rukach! Ano, vsetci sa roky tvarili, ze ich sa to netyka, nie je to ich dieta, starali sa sebecky len o seba.... Sklanam sa pred autorkou, ze nie je sebecka a drzim jej palce, lebo bojuje aj za inych. Egoisticke sebecke povahy to nepochopia, az kym mozno oni/ich blizki raz nebudu sami obetami, potom sa budu v placi pytat "preco"? Nuz pre sebeckost!
@majkabambulik a ako to chces konkretne riesit? Namontovat kameru do domu kde probĺemove dieta byva? Moze sa cela spolocnost aj roztrhat, ked rodicia ktori vedu s dietatom kazdodenny zivot beru cigaretky, alkohol, vyzyvave fotky na ig, nocne vyjazdy 15-16 rocnych deti....uuuplne v poriadku. Nepis dlhy prispevok teoretickych kecov ale konkretne riesenie.
@majkabambulik neviem ako mas stare deti, ja mam 18-15-10 a preto viem, ze takychto deti je zial dost. A ked by iny rodic zacal riesit predtym ako dojde k extremnej situacii,tak si ani nevies predstzvit aku reakciu to moze spustit..pretoze ti rodicia zial nemaju pocit ze toto je zarobene na problemy, budu sa samozrejme branit a mozu sni nevies z coho obvinit sj teba.....Preto si myslim, ze vlastne deti ochranim kazdodennou komunikaciou ze jednoducho na svete ziju vselijaki ludia - deti ci dospeli a nie my si nechceme doj.bat zivot tak ako oni, preto studujeme, pracujeme, racionalne travime volny cas...... radsej naucim svoje deti ,plavat ako chodit okolo bazena,
@vifoncitta nie, nezavriem oči.Tak nech si ju skontrolujú, že nosí do školy zuvaci tabak, vejpu, lieky a na Instagram napíše aj tak sa raz zabijem.Tak nech ju dajú na liecenie ja nie som farizej, že budem zatvárať oči a dcéra viac krát týždenne odchádza zo školy, lebo sa cíti zle..A nepodpíšem sa nebudem svojmu dieťaťu robiť zle odfotim jej vyjadrenia na Instagrame a nech s tým naložia ako chcú.
@vifoncitta škola zatvára oči, lebo učiteľka nevie prečo grca v škole, že žije zuvaci tabak a ten už posunula aj ostatným dievčatám.Nebude v triednej skupinke na Instagrame dávať fotky dorezanych rúk neprajem si to.Ked je chorá nech sú s ňou doma, alebo ide na liecenie

povedala by som to riaditeľke, nie len pre dobro Tvojho syna, ale aj toho dievčaťa.