Môže ísť syn na prvé sväté prijímanie, ak má detskú mozgovú obrnu ?
Ahojte všetci.Potrebujem poradit.Mam syna 9 ročného ktorý chodí do tretej triedy základnej školy.Momentalne a už pripravuju tretiaci na prvé sveté prijimanie a moj syn tiež.Chodia do kostola každu nedelu a sviatok a zbieraju zato aj pečiatky.Tiež sa niečo učia aj na náboženstve.Syn má Dedskú Mozgovú Obrnu,najlachšiu formu.Rozpráva,chodí,vyzerá ako normálne zdravé dieta,len rozumovo je na tom horšie.Nevie ešte čítat a ani si niečo zapametat a preto sa chcem spítat,či bude moct ist na prvé sveté prijímanie.Dakujem za každé rady
@kiki09876 spýtaj sa kňaza vo farnosti a spolu nájdete riešenie. Tu ti nemá kto poradiť.
Peciatky za omsu 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Ja verim tomu, ze tato bohumila duchovna aktivita nebude dietatu odopreta kvoli jeho zdravotnemu stavu
Urcite ano, k 1.sv.prijimaniu ho nemozu nepustit len prero, ze ma DMO. Ak je farar normalny, oceni jeho snahu a nie nejake vedomosti. Ak mas pochybnosti, chod sa s nim porozpravat a ozrejmi mu synove moznosti a limity. Podla mna by to bola diskriminacia kvoli zdravotnemu stavu, ak by ho nepustil.
ja viem ze budem za strasnu debilku ale pise sa to sväté. Chcete pre syna sviatost a ani neviete ako sa to pise...tak na co Vam to je?
To sa uz slovencina neuci na skolach?
No a este ceresnicka na torte: detskú, najľahšie, zapamätať, spýtať
MIER 🙏
@kiki09876 to si nevšímaj asi sa pohádala so svojou milovanou svokrou tak to teraz chce každej vrátiť 🙂
@kiki09876
Príprava prebieha od septembra-oktobra. Ty sa pýtaš teraz na MK? Nekomunikujes s s kňazom, resp. katechetkou? Nehovor mi, že si jeho diagnózu nikomu z nich nepovedala, alebo si nevšimli.
Jasne, že ak sa pripravuje, pripravuje sa preto, lebo na sv.prijimanie môže ist. Keby bol v stave nemožnosti prijatia Eucharistie, nepripravoval by sa.
Želám všetko dobré. Dôležite sú tu iné veci ako vedomosti.
@kiki09876 nič v zlom ale @kitycat má pravdu.Slovenčina už keď niekde píšem tak sa snažím písať riadne slovenské slová.Nechcem vedieť ako píšete diktáty ,alebo nebodaj niečo na úrad.A k veci na náuku sa pripravujú minimálne od novembra tak si mala ako prvé riešiť hneď ako ste mali prvé informácie o 1 svätom prijímaní.My sme mali po omši delili sa do skupín a každá skupina mala svojho učiteľa na fare striedali sa v týždni.
@katulienkax Tak to asi hej
@kitycat nie každý ovláda slovenčinu na jednotku...😉
Ahoj, mali sme niečo podobné v rodine. Syn mojej sesternice chodí aj na špec. školu a išiel troška neskoršie na prvé sväté prijímanie... asi o rok, dva. Vôbec neviem z akého dôvodu. Skôr sa porozprávaj s katechétkou ktorá syna pripravuje na sv. prijímanie. Uvidíš čo a ako....
@deti95060810 A čo mal prosím syn Vašej sesternice,ak sa smiem spítat?
@kiki09876 má mentálne postihnutie....Narodil sa s nevyvinutými tepnami od srdca...Do tela sa mu dostáva málo kyslíka. Má modré konce prstov. Keď mal cca 12 r. tak lekár sa opýtal že či ešte žije, pretože tipoval že sa dožije max. 10 r....😉
@nefertiti5843 autorka potrebuje pomoc ...Nepotrebuje počuť ako neovláda pravopis...Nevie každý všetko, možno je dobrá v inom obore...😉
p.s. tolerancia nie je silná stránka že?
@nefertiti5843 Lenže príspevok som si sem dala ja.A mám právo povedat kto ho može komentovat
U nas je to napriklad aj tak, ze s tretiakmi chodia na pripravu aj nejaki stvrtaci, skuste vysvetlit knazovi diagnozu, a ked bude to preskusanie, uvidite, mozno to dopadne super ....ak nie, tak pojde o rok