icon

Môže mať druhák jednotku napriek priemeru?

16. jan 2024

Syn má zo slovenčiny priemer 1,67, je druhák, má samé jednotky, ale z diktátu žiaľ dostal dve trojky a jednu dvojku, takže mu to takto vychádza. Myslíte, že je šanca že bude mať na vysvedčení jednotku? 😀 Píšu ešte veľkú písomku, tak možno aj tá o tom rozhodne ešte. Môže dať učiteľka 1tku aj keď priemer známok sa skôr prikláňa k dvojke? Príde mi to také kruté, keď za zopár chýb v diktáte, možnože aj skôr z nepozornosti, by mal dvojku, keď iné predmety má samé jednotky.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
16. jan 2024

To je od ucitelky. Nasa ide cisto priemer. Maly mal zo SJL priemer 1,58 + vyhral aj školské kolo Hviezdoslavov Kubín a osobne som cakala, ze da 1 ale dala mu aj tak 2. Ale ja si z toho nic nerobim, lebo SjL vie pouzit pri písaní (pise si doma pribehy sam pre seba) a v knihe ked čítame najde aj chybu v texte, diktaty mu idu mava 2 chyby, co je uz dvojka ale pre mna to bolo OK v 3 ročníku, kde sa beru vybrane slova. Za mna je OK a ak chce dat ucitlka 2, nech da, dolezite je aby dieta nebolo demotivovane známkou.

janulik2008
16. jan 2024

@huxy mala dostala dve dvojky a sestra že čo to, stretla učiteľku a tá jej hovorí že, tie dve dvojky sa medzi jednotkami stratia. Keď chýbala na angličtine silou mocou mala chcela písať písomku ktorú zmeškala a učiteľka že jedna jednotka hore dole to je jedno už.

Ale napr jej spolužiačky mama sa rada chváli na rodičovských aké je jej dieťa doma úžasné, že sa učí ešte aj doma že ona sa nehraje ale radšej vezme do ruky knižku, že učí aj súrodencov a keď boli minulý rok prázdniny že dva týždne plakala že nejde do školy lebo že pani učiteľka je super ... keď však sa pýtala učiteľka že či mala chodila na angličtinu niekde že vie aj keď počúvajú nahrávku odpoveď resp preložiť tak mamičke "klesol" úsmev lebo jej dcérku pani učiteľka nechválila.

vinkel
16. jan 2024

Aj mňa delil jeden bod od prijatia na strednú pedagogicku a musela som ísť inde. Tiež kruté pre pubertacku čo ešte poriadne nevie čo od života chce!! A stalo sa. Čím skôr sa to naučí tým skôr bude vedieť ako tomu predísť a čo robiť!

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
17. jan 2024

@miriam11 nie nerozumiem, ja som blbá 😏

dievcacitajucelist
17. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl muž ma syna z prvého vzťahu. Ja som s ním veľakrát písala, kúpila,knihy napr Minecraft (to ho bavilo) ale nič nepomohlo, teraz je už piatak a má samé trojky z diktátov. Niekomu diktáty jednoducho nejdú. Netreba to nejako "prežívať"🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
17. jan 2024

@dievcacitajucelist To by si mala asi napisat autorke, ja to naozaj neprezivam😉 Ja som len poradila, aby sa zamerala inak ako na znamky.

dadis
17. jan 2024

@miriam11 Jasne, ze moze..preco by nemohol? Ja som bola v 3.triede lajdak, co si nikdy nerobil ulohy, v piatok som len vysypala tasku a vyhodila pat desiat do kosa..a potom som sama od seba zacala byt poriadnejsia a znamky sa mi lepsili. Na mature same jednotky a na vyske, keby nemam jedno C, tak mam cerveny diplom (nechcelo sa mi ho opravovat). Nikdy ma zo skusky nevyhodili.

lilke
17. jan 2024

Tebe sa sólo 2 zo SJ zdá neférové voči dieťaťu? Tak napr. ja som mala jednotky odhora az dole, vyhrala som pre školu niekoľko súťaží, ale dostala som sólovú 2 z hudobnej. Pritom teória vždy na 1, ale falošný spev. Neviem, čo si mysleli moji rodičia, ale nikdy z ich strany som nepočula spochybnenie učiteľa. Ale ja som z toho nikdy traumy nemala. A v tomto prípade, u drobcov, na SJ ide primárne o pravopis, teórie je tam ešte máličko. Nuž, zapracujte do 2.polroka na diktatoch, veľa čítajte, keď to drobec dostane do oka, vyvaruje sa chýb.

maryetta
17. jan 2024

Ja mam tretiaka. Preberaju vybrane slova. Tie ovlada super. A tiez prinesie 3z diktatu lebo zabudne bodku, čiarku, dlžeň…..
hovorim ze nech si dava vačsi pozor. Ucitelka ale hodnoti ziaka komplexne. Vie ako pracuje na hodinach. Ake chyby robi.
Absolutne neriesim aku bude mat znamku. Vzdy mu poviem ze nie je hlupy. Len roztrzity.

zuzinabila
17. jan 2024

Potom sa necudujem,ze tie znamky o nicom nevypovedaju,ak ma mat tvoj syn 1 zo SJ a rovnako moja dcera,ktora exceluje a nerobi ziadne chyby v diktatoch a cita najlepsie z triedy,atd.😀takze nie je jednotka ako jednotka,ak rodicom zalezi na takych nepodtstanych veciach ako mat "pekne vysvedcenie".apropo,v triede mojej dcery mali minuly rok prvaci na vysvedcku aj trojky a stvorky....to uz aj pre mna bolo silne kafe,lebo starsia dcera a jej spoluziaci mali v prvaku len slovne hodnotenie par rokov dozadu ako motivaciu...ale urcite by som z toho nerobila drámu,vzhladom na to aky je nas skolsky system😁

sense
17. jan 2024

@simoli à prečo práve tá 2 nemá byť motiváciou. Sama píšeš ze keď chceli ísť deti na dobré školy museli makať. Ta 2 by mala práve motivovať k tomu ze ak chcem lepšie výsledky musím viac makať a nie až od druhého stupňa. Je to známka na polroka. Na trénuje diktáty a na konci bude mať jednotku.
Lebo potom o rok dva prúde sok, ved prizmurili oči a prečo teraz nie. Prečo ma teraz povedzme pri priemerne 1,5 dvojku keď predtým mal pri 1,7 jednotku.

maminkadeticiek
17. jan 2024

Vazne pochybujem ako si trha zili druhak z 2 na vysvecku.Skor maminka to nebide mat pekne zarovnane,palicky v zakryte.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
domculik
17. jan 2024

Autorka, moj tretiak bude mat teraz prvy raz dvojku, mozno aj dve na polroku. A tiez je to tym ze "schytal" par zlych znamok, casto z nepozornosti. Tiez by sa mi pacilo keby mal "krajsie" vysvedcenie, ale beriem to skor ako motivaciu do druheho polroku, na com treba zapracovat.
Uvidis, ako to teraz dopadne s tou znamkou, ale kazdopadne treba doma viac pisat viac diktaty, aby to maly natrenoval a zbavil sa chyb z nepozornosti. Druhy polrok moze mat jednotku. Drzim palce 🙂

dadis
17. jan 2024

@miriam11 🤦‍♀️

simoli
17. jan 2024

@sense niektoré deti už nedokážu viac makať, napr môj mladší išiel na doraz a dostal v prvej triede v októbri motivační 5 z diktátu 😂 (skončil nakoniec v cpppap) napísal miesto ma me mi - am em im. Nie nezdá sa mi to v poriadku, lebo chodil do školy s tým že je hlúpy atď. Ale to je naozaj na veľmi dlho...rozpisala som to v inej diskusii...každá máme svoj nazor a ja to rešpektujem, píšem už z pozície deti stredoškolákov, ktorí obaja skončili ZŠ s čistými a máme za sebou ozaj story ma knihu...

shee11
17. jan 2024

je druhak da mu jednotku 🙂
Moj v tretiaku 1.88 a dostal 1. Ale o nom vie, ze je pomalý a nestíha dopisovať písomky (MAT)

simoli
17. jan 2024

@zuzinabila a ako ublíži Aničke s priemerom 1,0 keď Janko s priemerom 1,57 dostane tiež 1? 😊 v prvej - druhej triede? To vážne? Aby na ihrisku sa malo o čom hovoriť? Sú to deti 6-7 ročné. Nebavíme za o deviatakoch...preboha ženy ozaj je tak ťažké chápať to, že niekto má ozaj ťažký nástup zo škôlky? Áno Anička exceluje...

zuzinabila
17. jan 2024

@simoli point bol iny. ze načo sa autorka vzrušuje nad známkami, keď aj tak to v našom systéme nemá veľkú váhu. práveže moje deti sú nastavené tak, aby si zo známok veľkú hlavu nerobili. moja mama mala v prváku na ZŠ trojku zo slovenčiny a celý život robila na vedúcej manažérskej pozícii v banke. úspech nie je o známkach a mali by sme to učiť deti od začiatku. kľudne zrušme známky úplne, myslím, že by to prospelo deťom aj rodičom...

simoli
17. jan 2024

@zuzinabila úplne súhlasim si zrušením známok na prvom stupni...

belllinka
17. jan 2024

@simoli a ako ublíži Jankovi s priemerom 1,57, ak dostane dvojku? Asi ho to nebude motivovať k lepšiemu výkonu, keď vie, že i tak dostane jednotku aj s horším priemerom.

sense
17. jan 2024

@sense ma ešte písomku pred sebou, ak dopadne na jedna tak už bude mať lepší priemer ako 1,67 a učiteľka sa možno priklonil k jednotke keďže písomku zvládne výborne.
Ale kľudne by mohli zrušiť známky ale prvák a druha kom dat hodnotenie zvládol nezvládol pretože ak tak v tomto veku známky ako vidno aj tu trápia viac rodičov ako deti.

jana_eyre_2
17. jan 2024

@miriam11 to ako môžeš niekoho obviniť z klamstva 😮 ako niekedy žasnem ako si sem niektoré ženy prídu zvyšovať svoje posramotene sebavedomie na ostatných..

staleja
17. jan 2024

Pridám sem výcuc vysvedčenia, nie z tohto roka. Dôkaz, že nie sú vďaka Bohu len tabuľkový učitelia a žiak aj s 3 a nie len jednou môže mať jednotku na vysvedčení.

janulik2008
17. jan 2024

@staleja pretože každý môže "zakopnúť" aj deti 🙂

risolino
17. jan 2024

@staleja presne, aj u nás je to tak... že aj žiak, ktorý má jednu 4 (lebo sa mu raz nepodarilo), môže mať aj jednotku na vysvedčení... lebo sami učitelia povedia, že tak ako dospelý niekedy nemá svoj deň, tak aj deti nemusia mať svoj deň... netýka sa to mojich detí... som rada, že u nás na škole učitelia chcú deti naučiť a dajú im šancu aj zlú známku opraviť... a nemajú za cieľ ich len nachytať z toho, čo nevedia... dcéra má teraz v 1.polroku vyše 110 známok (už som to prestala počítať)... a niekedy sa tá zlá známka stratí pri takom množstve 🙂

simoli
17. jan 2024

@belllinka máš pocit ze 1,57 je také zlé a dostať sa k takému priemeru bolo o lenivosti? Myslím, že už nemám čo k tomu viac napísať. Ako som písala vyššie rešpektujem každého názor. Ja mám taky, že priemer 1,57 je dostatočný na 1 a Janko nepotrebuje mat pocit ze urobil málo...