Názor na nosenie rúšok detí v škole celý deň od 1.9.2020
ja v tom zas až takú hrúzu nevidím....
@lucinkab uplne s tebou suhlasim. akurat som sa o to bavila dnes so susedou.
inak suseda bola pred casom pozitivna, ale uz nie je ( 2 negat testy ) a nebola s nikym v kontakte, jej rodina. vsetci negat. v praci vsetci negat. chora nie je vobec, pozitivita zistena nahodou. celkom zaujimave
@pribinak a koľkí si ich vymenia ešte k tomu😆
@danielahamar 😀 no to bude fakt zaujimave. takze to bude mat skor opacny efekt.
A uz je to oficialne? Ako ok tak ano.. Ale myslite ze sa to bude dodrziavat? Lebo ja myslim ze ani nie
Pol roka liečime synove akne,za tie dva týždne nonstop s rúškom si neviem predstaviť ako tá tvár bude vyzerať,keby to malo význam,tak som prvá za,ale nemá....niekto nevie doma na SK na zadku obsedieť a potom na to doplácajú deti.
pokladám to za hlúposť najvyššieho stupňa. a to mám dcéru s pridruženými ochoreniami, ale toto nie je riešenie. tak či tak sa budú stretávať v jedálni a neviem kde ešte. nikde sa nespomína telesná výchova. bude opäť "funkčná"? lebo ak áno, tak tie rúška nemajú už vôbec žiaden zmysel. tie prepotené šatne a telocvične.... behať tiež nebudú môcť v rúškach, veď by sa udusili, na to nikto nepomyslel? či opäť TSV nahradia prechádzkami v prírode?
@panelacikova osobne si myslím, že žiadna TV nebude akebo budú vonku
@danielahamar veď bolo by to logické, ale nikto to doteraz nespomenul
@lucinkab 2.5ročná ho ani mať nemusí 😉
Ja som za, moji kolegovia su väčšina 60+ a neviem si predstaviť sedieť v malej triede so žiakmi, ktorí behali kade tade. Žiaľ, decká si odskáču hrdinstvo rodičov. Tiež som matka a zároveň učím, ale skrátka sme tento rok volili Slovensko a mimo ľudí. Dá sa jeden rok vydržať aj bez zahraničia ☺️
@lauriinkaa dá sa vydržať, súhlasím. aj 10 rokov sa dá vydržať bez dovolenky v zahraničí. aj celý život. ale kde máš istotu, že ťa dnes už nenakazí hocikto iný? veď to je moment, čo sa vírus na teba prenesie hocikde. aj tvoje dieťa ho môže priniesť, vieš, aké sú deti, nedávajú si až taký veľký pozor na hygienu očí, nosa a úst. chytí preliezku a v nevedomosti si potom prešuchne oči. a možno pred ním tú preliezku olíže iné decko, ktoré si prinieslo nákazu. dnes už netušíš, kde sa nakazíš. a práve preto to považujem za blbosť. malo by to efekt a nejaký účinok jedine vtedy, ak by sa neboli otvárali hranice pre dovolenkárov. ako von, tak aj dnu. ak by ostali domáce karantény na mobile. ale takto to je totálna sprostosť týrať deti rúškami.
@panelacikova áno to máš pravdu, mali ostať zatvorené pre dovolenkárov, no aj tak si myslím, že keď sa ľuďom vyhýbas (nehovorím, že človek nechodí do obchodu atd.), tak sa až tak nemáš šancu nakaziť ako niekde, kde je naozaj množstvo ľudí. My teda nie sme na more, my chodíme na hory, no tento rok sme aj Tatry vynechali. Fakt len dedinské lesy 😂
@lauriinkaa ale to by museli byť všetci takí, ako ste vy. a to, žiaľ, nie sú. čiže musíme rátať s tým, že korona si tu pobehuje hore dolu okolo nás a je to už len o šťastí či to chytíme alebo nie a akým spôsobom to zvládneme. chápem tvoje rozhorčenie, ale konkrétne toto "opatrenie" je smiešne vzhľadom k tomu, čo sa tu deje už za posledné týždne
@lauriinkaa máš nejakú štatistiku že dovolenkári sú problém? Lebo ak by to rak bolo neboj už by matovic skákal. Problémom sú cudzinci u nás pracujúci
@panelacikova jasné, to máš pravdu, moje dieťa našťastie chodí do malej dedinskej škôlky, tak sa až tak nebojím, no ja v triede budem rozhodne učiť so štítom, i keď nie sú povinné. Hlavne kvôli tomu, že viem, ako to ľudia berú na ľahkú váhu. My sme mali v rodine koronu a sranda to nebola, pritom inak zdraví skoro 40tnici. Ja som mala 5 rokov späť zapal pľúc, 3 týždne 40tky a nevládala som ísť ani curat, takze aj ja mam obrovský rešpekt. Ale tiež rešpektujem každého, kto je proti.
@pribinak susedia prišli z chorvátska 5ti nakazení, od nich na oslave ďalší. Nepoznám nakazeneho cudzinca, ale vyletnikov.
@lauriinkaa Slováci z Prahy sú čo...výletníci a či cudzinci...😉
@deti95060810 logické, že ak tam pracujú, tak je to niečo iné, nevyhnutné, ale ak tam idem na koncert imt smile počas pandémie, tak to nie je až tak ok ☺️ neviem, čo si tým myslela

Hlavne ze jest budu...vtedy asi virus odpociva...mali sa vyselektovat deti co boli v tabore po 15.8 alebo mimo sr a bol by pokoj....