icon

Nechávate deti niekedy doma zo školy pre dôvodu?

13. mar 2025

Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..

anickaaa6aaa
13. mar 2025

@hianicka13 no tak ja nemám problém zobrať si dovolenku práve pre to, že si chcem oddýchnuť. nie je to často, ale stane sa. Či dovolenka sa berie len kvôli nejakej inej práci?

jesenzima
13. mar 2025

Nie , nenechavam,a ani to robiť nebudem. ...

oblecenie99
13. mar 2025

@beronsche No iste, len ja si ani neviem predstaviť mojich rodičov, že by ich to napadlo. Teda nechať ma doma, lebo sa mi nechce ísť do školy.

annanoriska
13. mar 2025

Nie nenechávam, len keď je chorý. Majú dosť volna a zase v tej škole sa nepretrhnú.

anickaaa6aaa
13. mar 2025

Bezdôvodne doma nenechávam, ale občas mal voľno, lebo išiel s mužom ku lekárovi (300km) tak aby nebol muž sám išiel so synom, alebo keď sa necítil nejako fit... Inak je výborný žiak a ak by ma niekedy problém v nejaký deň a nechcel by ísť do školy, radšej by som ho nechala doma akoby sa mal potom niekde túlať po meste... Ale to som ja.

autor
13. mar 2025

@lenka.25 nechcem, aby ma klamala.preto prisla za mnou, ze by chcela v piatok zostat doma.oddychnut si. Nic nepisu..

anickaaa6aaa
13. mar 2025

ak máte dobrý vzťah a dcéra nie je nejaká lajdáčka tak by som jej vyhovela, ale s tým nech si nezvyká, že to bude štandard.

beronsche
13. mar 2025

Autorka - psychické vyčerpanie rozhodne je dôvod, aby dieťa ostalo doma.
Ale druhy krok je zamyslieť sa, čo taku neprimeranú záťaž spôsobuje a riešiť to!

autor
13. mar 2025

@lucienkahaj dakujem.tiez to tak citim.ma prsat, asi teda zostanem s nou aj ja a spravime si pekny den🩷

autor
13. mar 2025

@beronsche hlucna trieda. Besni spoluziaci. Neustaly hluk.

sweaaa
13. mar 2025

Ak ťa o to požiadala, zisti prečo, možno má problémy. Určite ju potom nechaj doma. Predpokladám, že to nerobí často.

autor
13. mar 2025

@michaelam2 na kruzky uz nechodi
Je na 2.stupni. kruzok nechala..

autor
13. mar 2025

@hederamonstera dakujem🤗

mariska1989
13. mar 2025

Ak ťa požiadala pozri rozvrh hodín. Hluk atď to je taka slabá výhovorka lebo teda v škole sú cca do 13 teda aspoň u nás . Potom si oddýchne. Poprípade urobiť kompromis a nech ide na 3 hodiny do školy a potom ju vziať teda domov .

autor
13. mar 2025

@fairyy dakujem za tip.skusim takto podat, urcity pocet za skolsky rok👍🤗

earlgrey
13. mar 2025

Nemám školáčku, ale predškoláčku a doma ju nechávam len keď je chorá a to je doma aj 2-3 týždne.
Ale keď som chodila do školy ja, bola som jednotkárka...bežne som sa zobudila o 10 ráno a kukala, že čo sa deje...mamina mi len povedala, že ma nechcela ráno budiť, lebo som "sladko" spala a už som mala doma aj ospravedlnenku od lekára 🤣 Na strednej detto...bola som na diskotéke v stredu večer, prišla neskoro domov, síce sa mamina rozčulovala, že ráno do školy idem, ale keď som vstala, poslala ma späť do postele 😀 zmaturovala som na samé jednotky, neubudlo zo mňa...
Takže áno, ak bude potrebné a budem cítiť, že si moje dieťa potrebuje oddýchnuť, aj kvôli primotívnému dôvodu, nechám ju doma...má celý život pred sebou...nič jej neújde

autor
13. mar 2025

@earlgrey dakujem za skusenost😍👍super mama.mam rovnaku🙏❤️

terina25
13. mar 2025

Nie, iba ak ideme niekam na dovolenku. To je 1x raz rok a vynechaju max.2 dni

lienka.7
13. mar 2025

@autorka nie. Ty vidíš v tom zmysel takto blicovat s tvojim požehnaním?

simoli
13. mar 2025

Áno. Moji jednotkári, hlavne mladší sa naozaj veľmi veľmi veľmi veľa musel učiť na ZŠ, dennodenne, potom hodiny na prijímačky, testovanie (poruchy), nikdy nebol chorý, a teda keď mal byť taký obyčajný deň napr. pred vianocami alebo ku koncu roku, nechala som ho doma - 1-2 dni. Možno tak 3x do roka. Bez zlého svedomia, lebo som vedela ako tvrdo pracuje.

jana_eyre_2
13. mar 2025

Tak ak je dieťa preunavené z hluku a povinnosti, nie je to bez dôvodu.. aj to že je príliš unavené je predsa preťaženie a aby sa predišlo horšiemu, nie je zle to takto podchytit.. ešte sa mi to ale nestalo u nás doma.. ak
bolo nejaké dieťa doma - vždy bol na to dôvod..

Pár krát sa stalo že má najstarší oklamal že mu je zle a ja som mu uverila, ale to už na ďalší deň do školy šiel..

Par krát sa stalo, že najmladší ochorel a ani jeden z rodičov nemohol byť doma s ním, tak sme nechali nejaké staršie dieťa s ním, kým som prišla z prace.. tiež to nie je bezdôvodne, nedalo sa to riešiť inak, keďže nemám babky a dedkov 🤷🏻‍♀️

autor
13. mar 2025

@lienka.7 ked ma poprosila, ze si potrebuje oddychnut v tichu.. nedava ten hluk v triede..

autor
13. mar 2025

@simoli dakujem. Dohodneme sa na nejakych pravidlach a teda, umoznim jej to.😊

marth16
13. mar 2025

Raz za pol roka môže ostať doma, ale nemôže byť v ten deň písomka. Aj ja ako dospelá si niekedy vezmem v práci deň voľna len tak. Nechápem komentáre, že ich doma nenechajú lebo však v škole sa nepretrhnú a podobne. Fyzicky možno nie, ale stačí citlivejšie dieťa, ráznejšia učiteľka a pre to dieťa je to taká psychická záťaž až no. Proste podľa mňa z jedného dňa za pol roka naozaj dieťa nepochytí nesprávne návyky.

rachel36a
13. mar 2025

Nie, nevidím dôvod. Oddýchne si cez vikend

autor
13. mar 2025

@katarinaba len ty si v praci, ked si uz fakt unavena, mozes zobrat LV abo DOV. Ona o sebe rozhodovat nemoze.. som rada, ze ma neklame..

liaka
13. mar 2025

Áno

maxik24
13. mar 2025

@mariska1989 kedze je podla teba hluk "slaba vyhovorka", prosim, vies a vnimas, ze su aj deti, ktorym hluk sposobuje doslova bolesti? Bud deti napriklad s diagnozou (AS) alebo len deti citive na stimuly, podnety, hluk.. Atd. Cize aj ked takych deti je malo, existuju. Ak tato dievcina potrbuje odpocinok od hluku, ktory ked sa nakopi, jej nerobi dobre, tak je perfektne ze ma mamu, ktora to vnima a pomoze jej zresetovat sa.

autor
13. mar 2025

@marth16 dakujem😊👍

autor
13. mar 2025

@liaka som rada, ze su aj empaticke mamy.. 😊❤️