icon

Nechávate deti niekedy doma zo školy pre dôvodu?

13. mar 2025

Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..

autor
13. mar 2025

@shee11 toto je naspripad.je introvertka.strasne jej ten hluk vadi.su v puberte, stupnuje sa to..

autor
13. mar 2025

@mamaaja82 dakujem.pripadala som si cudna😊👍❤️

gab1sol
13. mar 2025

Inak, bavíme sa tu o ospravedlnení BEZ DÔVODU? Čo za mňa znamená, že nemám žiadny problém, len nechce sa mi vyliezť z postele, tak nechcem ísť…
Ale o ospravedlnení S DÔVODOM? Či už spomínaná šikana, nočná hádka rodičov s dopadom na psychiku dieťaťa, prvá menštruácia, rôzne dg a iné fyzické, či psychické problémy…

Autorka, ako som už písala, ja bezdôvodne ostať doma deťom nedovolím. Ak by prišli za mnou s nejakým problémom, je to úplne iná vec, ale zároveň by som sa aj snažila zistiť, prečo to tak je… Asi by som pátrala po tom, prečo je taká citlivá na sluch/hluk.

biba_18
13. mar 2025

nechaj ju doma ... ak je jednotkárka, určite to doženie ...

autor
13. mar 2025

@tululu dakujem. Uz som rozhodnuta😊

autor
13. mar 2025

@biba_18 dakujem. Pri mne mamina tiez stala
.. 🙏❤️

michaelam2
13. mar 2025

@beronsche dobre vies na co som reagovala. Bol tu nazor, ze predsa aj v praci ked je clovek umaveny tak si vezme dovolenku. Tak som povedala, ze nie vsade to tak je.

biba_18
13. mar 2025

@gab1sol dôvod je ten že je introvert ...

tana85
13. mar 2025

@tululu amen, lepsie by som to nenapisala hoci som cely tento mesiac na neplatenom volne presne z toho dovodu

softiesofie
13. mar 2025

@gab1sol "Ak by prišli za mnou s nejakým problémom, je to úplne iná vec, ale zároveň by som sa aj snažila zistiť, prečo to tak je"
Len ono vies, niekedy ti dieta nechce takto zrazu narychlo povedat problem, zvlast ak si si ten problem dovtedy ako rodic nevsimla. Len chce aby malo sancu dostat pauzu...a mozno ti o tom probleme povedat prave ked zostane v klude doma.

aurora33
13. mar 2025

Vsak je to tvoje dieťa. Ak nezvlada hluk v škole, tak ju nechaj doma. Ja by som to ale riešila ináč. To čo ty robíš podla mňa nie je riešenie.

gab1sol
13. mar 2025

@softiesofie tak ja si poznám svoje deti a viem, kedy ich niečo trápi, aj keď mi to nepovedia. A viem, poznám ich, kedy sú lenivé a kedy tam je nejaký problém. Aj keď v prípade staršej mi v tom pomáha ekzém okolo očí, ten sa prejaví aj pri najmenšom strese. V každom prípade, nemusia mi hneď povedať, čo ich trápi, ale viem, že ich niečo trápi a snažím sa na to prísť.

nyphadora
13. mar 2025

Ano nechala by som, ten jeden den o nic nepride, dokonca ak by sa dalo by som si s nou spravila program.

nika11103
13. mar 2025

@gab1sol prebehla som tvoj profil a napadol mi ten chlapec : “Jozo ty neklam do telky”
To určite nie sú tvoje dcéry , ale segry . 😆Hehe . Krásna maminka, krasna rodinka , naozaj ❤️

gab1sol
13. mar 2025

@nika11103 jeeeej, ďakujem, tak takýto koment som naozaj nečakala a veľmi potešil. 😘❤️❤️❤️

euka210
13. mar 2025

Nie...od povinnosti si neodychne...tie si ju pockaju...a to este horsie tak dobiehat.
Pokial nie je chore, ide do skoly.

shee11
13. mar 2025

@autorka tak to ti naozaj rozumiem. Môj je v máji/ júni už takmer nepoužiteľný.

pininka1
13. mar 2025

Mam pred očami moju kolegyňu, žiaľ už nie je medzi nami, u jej syna to tiež tak začalo, že jeden deň doma, lebo mu vadí toto, o mesiac zasa lebo mu vadí niečo iné a nakoniec ho z domu nevedeli dostať vôbec, nepomohol ani individuálny plán. Po chodila s nim všetkých lekárov, samozrejme aj psychiatra.. Nič nepomohlo, nič konkrétne sa nikde neukázalo. Proste mohol a hlavne otca stále presvedčil a ostaval doma. Je tenká hranica u detí a hlavne u dnešných deti medzi oddychom, zaskolactvom a tým, že veď mamka napíše a ja ostanem. Akonáhle dieťa vie, že môže ostat kedykoľvek, tak aj ostane

lianka123
13. mar 2025

iba ked dovolenkujeme mimo prazdnin

baskustek
13. mar 2025

Nie, ani by mi to nenapadlo a normálne žasnem, koľko ľudí sa prihlásilo, že hej. Normálne nechápem. To spravila korona, keď zaviedli, že rodič môže ospravedlniť 3 dni bez lekára. Predtým to nebolo možné. Ako bývalá učiteľka by som chcela vidieť, ako to teraz vyzerá s dochádzkou žiakov. Deti sa len ofukujú a čo budú robiť, keď nastúpia do pracovného procesu? To vám budú písať, nech ich ospravedlníte pred šéfom, že si chcú oddýchnuť od hluku? Táto generácia detí bude ešte labilnejšia ako gen Z, ako tak pozerám

autor
13. mar 2025

Dakujem za kazdy nazor😊

mariska1989
13. mar 2025

@baskustek ako to vyzerá??? V skratke drzé deti nemajú rešpekt pred učiteľmi ( riaditel , zástupkyňa) Do školy nepôjde aj čo druhy deň ak ma byť písomka či odpovedať. Školský poriadok niektorým nič nehovorí a to rodičia vidia ako ide . Dovolia im zobrať telefón aj keď nemajú na to žiadosť v škole aj keď sú 300/500 m od školy. A to tiež telefóny aj používajú cez prestávky, fotia na záchodoch. Bezproblémov si zo sebou do školy 7/8 trieda zoberú el. Cigaretu . Nevážia si zadarmo mlieko a rozhadzuju ho po ceste . Poniektorí rodicia sa môžeme trápiť hovoriť ako sa majú deti správať v škole aj mimo nej , keď vidia čo môžu druhy robiť. Keby to fungovalo ako pred 50 rokmi tak by to v škole vyzeralo ináč

bielasovicka
13. mar 2025

@mariska1989 a vieš ktorí sú najhorší? Jednotkari. Tu písali matky ze ved ma jednotky, tak prečo by som ho nenechala doma?len tak, oddychovať 🤦🏼‍♀️Takže Jednotkari dávajú ostatným ten najhorší príklad vlastne ako je zaskolactvo úplne v pohode. No, pekná výchova. A ešte sa tým aj pochvália....

bielasovicka
13. mar 2025

@mariska1989 a teraz pozeraj ako sa do mňa pustia 🫣🫣

aurora33
13. mar 2025

@bielasovicka Ja nechaoem čo tu citam. Akože tiež mám doma jednotkárov, ale ani ma nenapadlo nechať ich doma si ,,oddychnut od hluku” 😃😃 to čo je. Teda moji sa vlastne na hluk nesťažujú. Ale autorka si to tu ešte podvedome poistí vetami a la ,,pri mne mama tiež stala”. Takže ostatné zodpovedne mamy, ktoré posielajú deti do skoly sú vlastne necitlivé harpye. Tak to teda dakujem

biba_18
13. mar 2025

@aurora33 no, podľa teba - čím sa líši únava z hluku a stresu v škole a bolestivá menštruácia?

fairyy
13. mar 2025

@aurora33 to tu nikto nepovedal ....ste rovnako super matky ako aj tie, ktore cas od casu nechaju dieta doma... to ze autorka povedala tu vetu nechcela dehonestovat nikoho kto sa rozhoduje inac .. vypocula si oba tabory a vybrala si a ano pravdepodobne od zaciatku bola naklonena tomu nechat doma dieta na jeden den...

@mariska1989 navazat sa do ktorehokolvek nazoroveho tabora je zbytocne a komentovat deti, ktore vynechavaju pisomky a odpovedanie, to je tiez zbytocne to tu bolo aj pred 50/40/30/20/10timi rokmi a nikdy to nezmizne ...tvarit sa, ze taki ziaci neexistovali lebo bola ina doba je priam nezmysel...boli aj vtedy sak sa este aj kseftovalo s peciatkami od lekara a tolko chalanov bolo blbych, ze donieslo gynekologa, ze to ani nespocitam ....to co ide autorka spravit s tymito detmi nema nic spolocne...a ano predtym sa nefajcili ecigarety(neboli) normalne si spoluziaci kupovali sparty/marsky (dokonca lahsie sa kupovalo stacilo tete povedat ze berem ocovi 🤦,)alebo kradli od rodicov ... u nas konkretne fajcili idioti na zachodoch a na streche 🤦 teraz si nrvazia zadarmo mlieko... obedy sa za mojej ery platili a doteraz mam v hlave ako po sebe hadzali jedlo, ktore im nechutilo... to su individua co nemaju nic spolocne s temou a boli tu vzdy, na niektorych skolach viac, inde menej

ina2405
13. mar 2025

Škôlkárov som občas nechala, keď ešte neboli v predškolskej triede. Urobili sme si pekný voľný deň.

lienka.7
13. mar 2025

@aurora33 no samozrejme, že vôbec váhas, ty harpia jedna 😘😉🤣
Tu vidíme, že decka točia s matkami doslova od perinky... tak čo sa čudujes, že si chce proste len tak blicnut? Vsak co tu bola debata, ze matka s dcérou si robia "svoj" deň v piatok, lebo dcéra si chce blicnut a matka je celá happy, ze sa akoze mlada pubertiacka o ňu zaujíma, tak hlúpo prikyvne🤦‍♀️ no co na to dodať. Na dovolenky si chodia hala bála, to je tiež ôk, vsak sú predsa jednotkari! A vlastne, co im zavodis ešte aj tu dovolenku??? To, ze na to sú prázdniny, je im egal.
Samozrejme, pokiaľ sa dieta objektívne cíti nejako zle, ti je ok. Ale nie, ze si chce "oddychnut". To co ma byt za vyhovorka???
@biba_18 samozrejme, všetky sme na strednej mali "bolestivu" menštruáciu. Aj 2x do mesiaca. Poznáme tieto výhovorky veľmi dobre 😉🤣

flafly
13. mar 2025

Nie.