icon

Potrebujú 7-ročné deti pri kúpaní nonstop dohľad?

lilitela
30. aug 2019

Ja mám v tom jasno, keď som bola s dcérou na bazéne, prakticky stále som ju kontrolovala, či je ok. Materinské pudy. Objektívne a trošku s odstupom, myslíte si, že 7-ročné deti, čerstvo naučení plavci, čiže ešte žiadna 100% istota, ale už nepotrebujú nafukovacie pomôcky, potrebujú nonstop dohľad, alebo je prijateľné ich nechať na 2 minúty samých, zatiaľčo som na WC?
Skôr ma zaujímajú vaše postoje, či áno, či nie, a v závere ten väčšinový, koľko z diskutujúcich by nechalo a koľko nie.
Vzájomnou výpomocou medzi tými 7-ročnými, ak by nastal prúser typu kŕč do nohy a pod, som si neni istá.

stela01
30. aug 2019

@marca12 deťom sa môže stať kde kolvek čo kolvek , pôjde zakopne a je to .

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova Len pre tvoju pravdu, iróniu a radosť. Pekny vecer ti zelam.

nyusika
30. aug 2019

sedemročné dieťa ma môže počkať bez dozoru na lehatku/deke.
pokiaľ ma v bazéne kamarátov, tak iba za prítomnosti nejakého iného dospelého

elementissa
30. aug 2019

@evittam ale co ti poviem... Paranoja z každej strany. Zdravý rozum odišiel na dovolenku a už sa nebratil. A nikomu ani nechýba 🤣🤣🤣

marca12
30. aug 2019

@evittam nepochopila si. Ak sa stane pod dohladom lepsie znesies vycitky ako si vycitat,ze si tam vobec nebola.

marca12
30. aug 2019

@stela01 a potom nadavame na rodicov, co su to za rodicia,ked pocujeme ako sa nejake dieta utopi doma v bazene,ze kde boli rodicia.

evittam
30. aug 2019

@marca12 Ale ja som pochopila uplne všetko. Bud taka dobra oslovuj iných s tym čo pochopili alebo nie. Vdaka.

jankalukasova
30. aug 2019

Hmmm.... myslim si, ze pozor na decka davat treba, najprv preto aby sa neutopili a potom preto aby neutopili niekoho ineho... ako tu bolo niekde vyssie popisane, ze pubertalny vyrastok zdrapil dieta v kolese a tahal ho prec. Predpokladam, ze to bolo dieta jednej z tych mamiciek, ktore ziju v domnienke, ze ich dieta by take nieco nikdy neurobilo... nechat strazit mladsie dieta starsim by som nenechala uz len preto, ze som to z duse nenavidela. Strazila som brata a islo ma slahnut. Vacsinu casu si robil co chcel a keby sa mu nieco stalo, tak to kupim doma ja ale to, ze on ma absolutne nepocuval uz bolo jedno.

marca12
30. aug 2019

@evittam netreba sa hned urazat,trosicku klud

83lenka83
30. aug 2019

@lilitela mam 7 rocneho a davame pozor ked sa kupe, nenechala by som ho bez dozoru.

siska53
30. aug 2019

@evittam ona mysli nie kupanie vo vani, tam.v poho, ale v bazene..
@lilitela nie, nenechala, ani 9r...uz v podstate plavat vie, ale..nie az tak dobre, ze by vela preplaval.. sice.. tento rok sa spustal na toboganoch tak, ze sme ho nevideli..:/ ale v 7r.bu som.ho nenechala, ani v 8r... Ak teraz si vravím, ze sme mali celkom peknu odvahu ho tam.nejaky cas nechat..

elizita
30. aug 2019

@marca12 mňa ulica nevychovavala,ja mám dosť az prehnane ustrachanu mamu doteraz... nikdy mi nekupili žiadne športové náradie aby sa mi náhodou niečo nestalo.. ani bike! neviem si predstaviť čo je rozdielne v kúpaní sa v tom istom bazéne pred 20 rokmi a teraz... v bicyklovani po hlavnej ceste je to brutus rozdiel. Ale ako píšem,moja dcéra je ešte mala a budem ju možno pri bazéne strážiť do 18tky...

janka0509
30. aug 2019

Ja by som asi davala nonstop pozor na synov, este nemajú 7, ale celkovo patrim k opatrnejsim rodicom. No ja aj s kamoškou, sme ako 9 rocne chodili na plaváreň uplne same autobusom do ineho mesta. Plavat sme sa naucili az tam, pocas toho co sme tam chodili.

eliska13
30. aug 2019

@alexandraalexandrova ona ide vždy proti prúdu vždy😉

eliska13
30. aug 2019

@janka0509 to sú také story ako, keď mi môj otec povedal, že jeho naučili v 7 r plávať chalani z ulice, keď chodili sami na jazero😉keď som doma zahlásila, že syna idem dať na plavecký krúžok.
@lilitela nenechala by som...ja som prisediaca na terase aj, keď sa 12 r hra so spolužiakmi v bazene, minule sa jeden šmykol na schodíkoch do bazéna a tresol.

namornicka
30. aug 2019

7-ročného by som bez dozoru v bazéne nenechala. A na otázku odkedy áno by som asi odpovedala protiotázkou “Odkedy ste chodili samé na kúpalisko s kamoškami?” Ja si tak matne pamätám, že po siedmej triede ZS sme už chodili so spolužiakmi na kupko (nie na jazero) na cely deň.

janka0509
30. aug 2019

@eliska13 no ja som chodila na plavecky kruzok v 7. rokoch zo školy, ale nenaucila som sa plávať. Az potom, ked som bola starsia. Ci naučiť sa plávať da len na kurze? Ako 7rocna som sa viac bala vody, chodila som na ten kurz s plačom ale ako 9 rocna bez nátlaku, som uz s vodou nemala problém.

sirell
30. aug 2019

7 ročného nechávam doma vo vani aj bez dozoru, v bazéne na kúpalisku máme vždy obe deti pod dohľadom. staršia dcéra má 12, vo vode je ako doma (niekedy mám pocit že má žiabre), napriek tomu ju nenecháme v bazéne bez dohľadu.

janage
30. aug 2019

Ano, stat sa moze kedykolvek cokolvek, mna raz skoro zrazilo auto ked som isla po prechode na zelenu. Keby nie duchapritomnej kamosky. Ale pravdepodobnost ze nas na tu zelenu nieco zrazi je omnoho nizsia ako keby sme prebehovali na cervenu. Co sa tyka strazenia surodencami, mala som dospelu kolegynu. Super baba nechapala som ze zije s mamou a zdalo sa mi, ze extra cela pomaha sestre. Ona tu sestru strazila ked boli male. Sama nevie co a ako presne sa stalostalo, ale stal sa uraz s dozivotnymi nasledkami tazkymi. Ona cely zivot mala vycitky ze na tu sestru nedohliadla. Zila iba akoby pre nu, pre jej rodinu. Mama sla iba pre mlieko... Neviem ako sa s tym vyrovnala mama, ale tarcha pocitu viny tu zdravu uz trapila cely zivot. Ja osobne by som v tak rizikovom prostredi ako verejny bazen nenechala dieta bez dozoru dospeleho, ani strazit inym dietatom, ktore tym dietatom stale je a ak sa nedaj boh nieco stane poznaci ho to isto na cely zivot.

evittam
31. aug 2019

@marca12 Ja som sa uplne kludna a uz vobec nie som urazená. Nemam byt preco.😀😀😀

evittam
31. aug 2019

@siska53 Naozaj?

stela01
31. aug 2019

@marca12 v prvom rade rodič by si mal poznať svoje dieťa !
Autorka píše čerstvý 7 r plavec .... niektoré sme reagovali že naše deti plavu už skôr , tým pádom nebudú čerství plavci !
Píšem plavé od 3 r sledujem 1 okom nie koly nemu ale druhým ľuďom ! Ľudia sú bezohľadní skáču do bazéna nepozrie sa či tam je diaťa naháňajú sa tlačia azd !
Stať sa môže kde kolvek čo kolvek nedá sa byt decku stále za zadkom ....
na bicykli , pešo , na futbale , inom športe sa môže stať kde kolvek čo kolvek !
Bez dozoru je pre mna pošlem decko na kupko a vráti sa samé po 4 hodínach ,
Každé dieťa je iné , niekomu vyhovuje že mama stojí nad ním a niektoré už chce byt viac s kamošmi bez mamineho dozoru nonstop .

anomois
31. aug 2019

@lilitela nenechavala by som 7 rocne dieta same ani keby je neviem aky plavec....viete ze na utopenie staci minuta....

derdia
31. aug 2019

Suhlasim s evittam lebo ja mám 11.5 ročnú a 1.5 ročnú....samozrejme všetky moju pozornosť potrebuje ťa menšia...a tým,že Boh mi dal dve oči,ktorých pohľad nemôžem rozdeliť😆😆😆tak ťa starsia je bohužiaľ ako každé dieťa viac odkázaná na seba...myslím asi ,že máte len jedno dieťa, keďže máte možnosť ho neustále sledovať ..mamy ,ktoré majú len jedno dieťa majú len jedno dieťa,ktoré je pre nich stredom vesmíru....nehnevajte sa aj ja som to tak mala...teraz keď mám dve je to iné...už nie som na tu staršiu taká bu bu bu....napr.vmna dovolenke behala medzi bazénom a plážou...mali sme hotelový bazén ,vie skvelé plávať a samozrejme stať sa mohlo hocičo....ale to sa môže stať aj keď by šla zo školy, alebo by sa bicyklovala a s kamoškami....ja si myslím,že deti,ktoré chodia už do prvej triedy by mali mať trošku voľnosti....pokiaľ vedia plávať...ale samozrejme tie ešte mať pod dozorom...nejak som sa rozpisala už ani neviem čo som napísala😆😆😆materská demencia to istí😂😂😂😂

nika898
31. aug 2019

@lilitela moj osobny nazor ze 7 rocny by mal uz vediet co moze a co nie. Normalne mu poviem ze potrebujem ist na wc a ze nech nejde do hlbokej vody. Ja som do prvej triedy chodila sama. Ano mama ma z okna videla ale aj tak. Treba nechat deti byt samostatne a zodpovedne lebo potom sa moze stat ze za par rokov budes pisat ma 30 a nechce sa odstahovat. Ono treba aj trosku verit tym detom. Ani vam by sa nepacilo keby vam stale niekto za ritou behal a daval na vas pozor.

maciatkolulu
31. aug 2019

@evittam ja tiež nie som za non stop behanie zanritou decku to nie, na ihrisku si milé rada sedím a vychutnávam chvíľku kľudu a jedným okom sledujem kde a kade pre lietava môj potomok, skôr aj preto, že niektoré matky absolútne kašlú na to, že ihrisko je určené pre deti od troch alebo viac rokov a v pohode púšťajú batoľatá a skackaju potom podbpreliezkami pripadne sa cpu hore a škaredo pozerajú a okrikuju naháňajú e sa deti, čo fakt v piatich rokoch majú záujem o behacky a nie plizenie sa ročným deckom. Takže ja skôr ciham, aby neprišlo ku konfliktu. Minule jedna pre motivovaná matka v pohode v medickej v kaviarni nechala lozit decko hore dole pri vchode a akože pozor moje tu stvorbozkuje a usmievaj že sa naňho aké je chutné. Ni ale k veci😉v bazéne nikdy by som nenechala malého bez dozoru. Dokonca sme mali na škôlke v 4.svetovych jazykoch napísané ako nás ta a ta spoločnosť žiada, aby deti, aj ktoré vedia plávať, mali vo vode pomôcky a neboli bez dozoru a vo vani býva sám s otvorenými dverami a občas vybehnem, počúvam a tak, ale bazén nie, za žiadnych okolností, ani keď sme mali v dome bazén, nie nesmel a musel sa zatvarat keď sa nekupalo

evittam
31. aug 2019

@maciatkolulu Ale ved ja som nikde nepísala ze nedavam pozor na svoje deti alebo,ze ich v bazene nechávam bez dozoru....Ale kazdy pochopil ako chcel.😉

stela01
31. aug 2019

Už aj pozretie do mobilu znamená že nesledujete svoje dieťa / telefonovanie . Xy príkladov .

Deti treba učiť aj zodpovednosti a samostatnosti
Keď dieťaťu poviem idem na wc tu má čakaj či aj 7 r deti idu s vami na wc do kabínky ?

Nie na darmo tu čítame
Muž má pupočnú šnúru s mamkou .

veronikaszabova
31. aug 2019

Tak ja som asi fakt divna, ale starsi syn ma 10r, a bezne uz asi 2 roky beha po kupalisku (aj aquapark) s mojim adoptovanym bratom (14r) sam. Ja som vzdy s mensim synom a oni behaju, kde chcu 🙂 Sem tam sa dojdu ohlasit a hotovo.
Obaja su plavci asi od 5r. Takze v tom problem nevidim.
A k tomu kupaniu vo vani - mladsi ma 5r a nestrazim ho. Ma otvorene dvere a zakrici, ked chce ist von.

alexandraalexandrova
31. aug 2019

@eliska13 ved ano, ja to viem 🙂 a vzdy potrebuje pod kazdym prispevkom arogantne a nadradene davat najavo vsetkym nam ostatnym ze ona to robi spravne a my nie 😉