Používanie wc deťmi v škole
Ahojte, mamicky! Taka divna "od veci/na telo" otazka pre mnohe. Sadaju si vase deti v skole na wc? Mne sa to nepozdava, kedze ja na verejnych toaletach nesedavam, ale "cupim". Syn nastupuje do 1. rocnika, ale castejsie za den chodieva na "velku", tak neviem ci ho ucit obkladat misu toaletnym alebo kupit tie papierove jednorazove pokryvky. Je velmi drobunky, ani neviem, ci su na 1. stupni na skolach nizsie toalety, tak ako v skolkach, alebo uz klasicke dospelacke, na ktore sa ledva vyskriabe a nohy mu hompalaju vo vzduchu. Dakujem vopred za kazdy postreh, radu ci tip.
@autor na nasej skole o inej vyske weciek ani nesnivali, o papieri a teplej vode ani nehovorim, mydlo sa objavilo az pocas korony. Mam babu, neriesila som to s nou nijako, ma z domu dobre hygienicke navyky, zas aby som riesila utieranie zadku u prvaka, ja ti neviem, pride mi to trosku prehnane. Ked uz, je kopa antibakterialnych vreckoviek, gelov, ktorymi sa da riesit hygiena okolo.
Nejdem vas oznacovat konkretne, ak sa nenahnevate 🙂
Citala som na nete, ano, ze oblozenie toaletnym nema ucinok, ja preto cupim 🙂 Ale i tak je podla mna lepsie par vrstiev toaletneho ako nic.
Moje dieta sa vykaka max za 2, 3min aj s utretim, sadne a uz je po. Za 10min prestavky to isto stihne v pohode.
Vidim, ze vacsina neriesite obkladanie, no uvidim ako to poriesim. My sme napriklad mali desne zachody na zakladke, niektore nemali ani dosku, len misa a zda sa mi, ze boli nizsie, ale nedam ruku do ohna za to.
@anjelicek26 prepáč, ale mýliš sa. Prestávky sú 10-25 min. Bavime sa o prvákovi! Nie o pubertakovi čo sa chce ulievať. Ona píše viackrát za deň nie za hodinu.
@nikto2234 Tak @modry_komik, ci ako sa pise, si rad buduje karieru na inych, zrejme ma velmi nudny svoj zivot a moc toho nedosiahol,ked je odkazany len na lajky 🤷♀️ Ja takych zufalcov ani nesledujem.
Preco nema obkladanie misy vyznam? Ked to clovek urobi pedantne a nechyti sa tej spinavej dosky,asi to nejaky vyznam mat bude,ci? Ja aj klucky otvaram len s papierom. Ovela nizsia pravdepodobnost,ze si nieco odnesiem na rukach.
Pretože ak sa niečím nakazíš na záchode tak to určite nebude z toho ako tvoje stehná sedeli na doske. Skôr z kľučky dverí, umyvadla, mydla, koša atď. Preto je dôležitejšie dobre umyť ruky a nechytat sa kľučky pri odchode.
@januska12323
@iwesska v kazdom pripade, je nechutne sadat si holym telom na ocikany/okakany zachod nie? ja osobne si nikdy nikde nesadam, len doma a na navsteve vylozene len ked poznam danu rodinu a viem, ake maju hygienicke navyky :D :D
doteraz sa obcas zamyslam nad tym, ako mi kamoska na strednej povedala, ze ona si na verejnom wc dava pod zadok ruky, lebo ved ruky si umyje.. no ja by som teda svojimi rukami nikdy ziadnu misu nechytila :D :D :D aj keby som si ich potom vydrhla pemzou so savom..
Absolútne toto neriešim. Dcéra si normálne sadne na wc v škole, na pumpe, v kine... Ak je wc-ko ocikané, tak si ho utrie a normálne sadne (má 8 rokov). Neučme byť deti nedotknuteľné. Na čo hovoriť prvákovi, že si nesmie sadnúť na dosku alebo ju ma obkladať toaleťákom? A už vôbec by som deti nezaťažovala vlastným vlhčeným toaletným papierom z domu (aj tak toho majú v hlavičke dosť nad čím premýšľať). Úplne stačí, že si ruky po toalete umyje a hotovo. Myslím, že mydlo a vodu majú všade 😉
@radkaradix na ocikany si samozrejme nesadnem ak treba vtedy idem na lyžiara ale ak je sedatko čisté vtedy si normálne sadnem. A okakane sedatko som teda ešte za svoj život nevidela, by som sa asi povracala tam. 😁🙈
A teda naozaj by ma zaujímalo keby si sadnem na moč akou chrontou by som sa mohla nakaziť. Dotkol by sa mi len stehna to by som utrela a fungovala normálne ďalej.
@januska12323 No ked si niekto holu cicinu oprie o dosku,tak ver,ze tam kadejake zvieratka necha 🤢
@nikto2234 posles link, pls, ani som nevedela, ze take nieco je...
Ruky umyvat po pouziti toalety je gro, klucky na verejnych toaletach chytam servitkami pri odchadzani z toalety alebo este vydezinfikujem antib. gelom. To iste ucim syna, poriadne myt ruky, to zvlada na 1.
Mozno som extrem, ze to riesim, ale pride mi nechutne sadat na dosku po cudzich, a vacsina ludi, co poznam, tiez to ma takto...
@jasminkaj Len vies kde je problem? Ze 80% deti si tie ruky umyt spravne nevie. Nastriekaju mydlo,hodia pod vodu a umyte. Syn mal taku aktivitu v tabore,ze si pod UV svetlom pozerali ako maju umyte ruky. Ani jedno z deti ich nemalo dokonale ciste☝️Ved ani dospeli si ich nevedia casto umyt poriadne To nie je o nedotknutelnosti,ale o hygiene. Potom sa nam neprestajne toci cely rok kolecko rotavirusy,norovirusy a ine lahodky.
Vlhceny toaletny sme nikdy nikto doma neuzivali. Ja som sa len pytala ci si sadaju vase deti, zvacsa vase dcery v skole. V skolke sadal, jasne, ale bola to skolka o 2 triedach na jednu umyvarku. Skola velka, cca 550 deti...
Nooo existuje aj take https://www.mojadm.sk/sanft-sicher-jednorazove-... ale súhlasím že v podstate je to bezpredmetné asi skôr len dbať na poriadne umytie rúk.
@iwesska rozumiem, ja sadám čo najďalej 😁
takto sa opytam, riesila si toto aj v skolke? Tu sa nejedna o veřejný záchod ako taky, tiez to nie je kino ani pumpa. V skole sa upratuje kazdy den. Dieta si preventivne moze papierom obtriet dosku.Uz to tu niekolkokrat odznelo, dolezie je, naucit ho riadne si umyvat ruky. A to stale aj preventivne. Nie ze len pusti vodu a hotovo. Ono možno si casom telo zvykne na iny rezim. Ale aj 5 minut ja vela. Ked sa tam cez 10 minutovu prestavku natrepe 20 deti a kazdy bude kabinku okupovat 5 minut, tak sa ten posledny pos.....Ono kolko tych wc maju na jednom poschodi?
Tiez velmi prezivas tu vysku zachodov. Nema ti dieta uz 6 rokov? V tom veku uz si musi pomoct aj sam. Aky maly musi byt, aby sa vytiahol na wc? Moja najmladsia ma 3 roky a vysku wc absolutne neriesime. Doma ziadne znizene nemame, ako napr v skolke. K umyvadlu ma schodik, k zachodu ho nechce, Pomoct tiez nechce. Sama ide, sama sa tam "vytrepe", urobi co ma urobit a pri velkéj potom zavolá. A vie, ze si ma potom riadne MYDLOM umyt ruky. Trenujte radsej toto ako obkladat hajz.... papierom. To je dokazane, ze to nema velky ucinok.
@yanni Umyvanie ruk ma zmaknute, umyva si ich poriadne s mydlom po pouziti toalety. V predoslom prispevku som pisala, ze v skolke boli dve triedy na jednu umyvarku. Tu je v skole deti cez 450. Pytala som sa ako to riesia ostatne matky, ci to neriesia alebo obkladaju si alebo ako. A ci su toalety nizsie ako klasicke. Moj syn bude mat 6 az koncom septembra, ma 107 cm, je najmensi v skolke.
@januska12323 mne nejde o nákazu, ale že je to nechutné :D :D
Len tak pomimo, neviem v com je vyhra cupiet nad zachodom, lebo kvoli takym ludom je vacsinou doska akurat tak celá oštatá
@kikuska3567
presne tak.
moji rodicia chodenie na zachod v skole nikdy neriesili, ale ja sama som nedokazala ist v skole na velku, radsej som zadrziavala az domov.. raz mi z toho bolo tak zle, az ma zelenu ucitelka poslala domov, ze urcite som chora 😝
takze ak to tvoj syn neriesi a ide na zachod vsade, ked potrebuje, bud len rada a nedavaj mu do hlavy chrobaky, ako sa moze nakazit a podobne.. lebo taka zachodova 'trauma' u dietata nie je nic prijemne ani zdrave.. myslim, ze ovela viac nezdrave, ako nejaka 'nakaza', co by mohol chytit na zachode
@januska12323 Ja som minule zazila stetku z nedalekej dialnice,ako si na WC v nakupnom centre este aj prala celu tasku svojho pouziteho pradla😝 Neviem si predstavit si po takej sadnut na WC🤢
@radkaradix fuj hnusný návyk

@jaskolka na 1. stupni nie su ziadne prisposobene WC a umyvadla, teda rozhodne nie vsade, takze na to sa neda spoliehat