icon

Prečo deti učiteľov navštevujú školy rodičov?

14. jan 2025

Prečo deti učiteľov navštevujú školy, v ktorých učia ich rodičia ? Ako to vidíte ostatní? Ako to vidia učitelia?

Strana
z2
evaachesa
14. jan 2025

A čo sa ti na tom nezdá? Veď to dáva celkom logiku, či tebe nie? 🤷

cacianka
14. jan 2025

@luxus10 ako vieš že tie deti vedia všetkých pisomkach ? Zase fabulacia ?

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@luxus10 Mohla by si napisat ako sa s tym v CR bojuje? Staci nejaky odkaz.

tiezjedna
14. jan 2025

@luxus10 žijem v ČR a o ničom takom neviem... Syn chodí do triedy s chlapcom, ktorého mama ich učí. Žiaden problém, nikto nerieši.

vlucifuk
14. jan 2025

Ja som učiteľské dieťa, moja mama mi bola dokonca triedna a ako jediná chemikárka a prírodopisárka na škole ma tieto predmety aj učila. Dedinská škola, iná možnosť nebola. Žiadne výhody som nemala, písomky ani testy som vopred nevedela. Dokonca si pamätám, ako ma mama vyvolala z chémie, lebo vedela, že som sa neučila a dala mi trojku.🤦‍♀️ A raz cez prestávku ma prišla vykričať, že som z fyziky z písomky dostala štvorku, o ktorej som ešte ani ja nevedela. Celú ZŠ som ale mala nálepku učiteľské dieťa, nič príjemné to nebolo. Ja by som to svojim deťom neurobila. Ak by bola tá možnosť. Ale z logistických dôvodov a ak ide o kvalitnú školu, tak chápem, že je výhodné mať dieťa na tej istej škole. Mám však niekoľko kamošiek, ktoré učia v rámci mesta na inej ZŠ ako navštevujú ich deti. Je to individuálne.

aktiz
14. jan 2025

Ja som učiteľka a v škole mám dve vlastné deti. Škola je v obci, kde bývame. Je to problém ? Mám ich radšej preradiť ? Protekciu nemajú ani jeden. O pisomke sa dozviem cez Edupage.

letfenixa
14. jan 2025

Z logistickych dôvodov je to perfektné, syn je druhák, pred 1.triedou som zvažovala dať ho do školy, ktorú máme pod balkónom, ale nakoniec som ho dala tam, kde učím. Vyhovuje mi to aj kvôli úlohám, keď ideme k/od lekárovi,...

letfenixa
14. jan 2025

@luxus10 tak toto je riadne absurdný názor!

merlinja
14. jan 2025

a prečo deti predavačiek nakupujú v obchode kde robia ich maminy, alebo sa vozia busom, čo ich oco šoféruje, alebo chodia k zubárke - vlastnej mame, ... ach jo ...

selenka7
Autor odpoveď zmazal
hatsepset
14. jan 2025

Lebo napríklad ho nemusím voziť do inej školy a potom ísť do tej kde pracujem cez zápchy a rannú špičku 😂

mariska1989
14. jan 2025

A prečo ťa to trápi? Bojíš sa že ich deťom všetko prejde lebo tam majú rodičov

lilke
14. jan 2025

@luxus10 máme super vzťahy s kolegami. Ale neviem si predstaviť,že by si niekto prišiel pýtať od mňa písomky, alebo by sa mi hrabal na stole,aby svojmu dieťaťu tajne nafotil zajtrajšiu písomku.

lucynecka
14. jan 2025

Tu mi nedá sa nezapojiť. Pracujem v škole, ktorú navštevuje aj môj syn. Nikdy, naozaj nikdy, by som si nedovolila ísť za jeho triednou pani učiteľkou (mojou kolegyňou, s ktorou si tykám) a pýtať sa na plánovaný test, jeho obsah alebo vymáhať nejaké výhody a úľavy. Prepadla by som sa od hanby pod zem a vzápätí dala výpoveď 😄

loliki
14. jan 2025

Aby si mala nad čím rozmýšľať, keď nemáš väčšie problémy.

motherofflower
14. jan 2025

@luxus10 čiže podľa tvojej logiky majú učiteľské deti vždy samé jednotky.. dobre to chápem? A predstav si u nás má riaditeľov syn aj trojky. Ale hviezda je, lebo je to dobrý chalan .

selenka7
15. jan 2025

Mne bola mama na druhom stupni 4 roky triedna, a? Nebola som nikdy protekcna, v skole pre mna bola ucitelka. Samozrejme, nie vsetci ziaci (hlavne z inych tried) ma mali v oblube, ale spoluziaci kedze vedeli, ze fungujeme uplne normalne, boli v pohode.

maury
16. jan 2025

Ešte moji rodičia (skoro dôchodcovia) keď to chodili do školy, tak to takto fungovalo. Neviem to až v roku 2025 je pre niekoho problém ? Učitelia tiež dostanú miesto v škole, kde majú voľné. Mnohí učia ako zástup a deti tiež vezmú do škôl, kde je voľné, nie ? Niekedy ide o náhodu, niekedy o zámer (napr. Spoločná cesta a šetrenie času).

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2025

@luxus10 Uz si ten odkaz nasla? Velmi by ma zaujimalo, ako s tym v CR bojuju.

michelle567
16. jan 2025

Ale nezavid. Kľudne môžeš doštudovať na učiteľku a učiť svoje deti aj ty 🤣 podľa tvojej logiky ani deti lekárov nemôžu chodiť do tej ambulancie kde pracuje ich rodič? Atd

0_0
16. jan 2025

Ja som chodila na školu, kde bolo niekoľko učiteľov, ktorí mali v škole svoje deti alebo tam boli takí učitelia, ktorých žiaci boli v úzkom rodinnom kruhu. V meste boli dve školy vedľa seba. Cirkevná a štátna škola. Logicky, keď boli neveriaci, tak neboli na cirkevnej. Vidím v tom viac nevýhod než výhod. Celý čas si také deti nosia nálepku v kolektíve, že majú protekciu. Čo z časti môže byť pravda, ale nemusí.. ale pre to dieťa to nie je v tom veku výhoda. Je mnohokrát neprijaté medzi rovesníkmi, má stres z neustalého prizeriana rodiča. Ja som to videla na svojej spolužiačke, ktorej krstná bola naša matikárka, matikárka bola neobľúbená a prísna. Tá spolužiačka mala na dennom poriadku hlúpe reči od spolužiakov, že jej nadržuje, ale ona chudera z nej mala strach, musela k nej chodiť na doučovanie nedobrovoľne, aby jej nerobila hanbu. A takmer celý učiteľský zbor mal deti a ich deti tú školu navštevovali, väčšinou v piatom ročníku tieto dieti išli na gymnázium. A čo sa týka písomiek, tak všetko čo sme mali na písomke sme sa učili počas vyučovacích hodín, sťažovať sa mohol tak maximálne ten, ktorý nedával pozor.

michelle567
16. jan 2025

Haha a presne. Ostatných rodinných príslušníkov rodičia môžu už učiť,.len nesmú byť v škole kde chodia aj ich deti? Či najprv treba prejsť celý rodokmeň a tak prijímať deti do škôl aby vôbec nikto nemal žiadny príbuzenský vzťah? A čo blízka suseda. Tá by ti už nevadila?

libusak
19. jan 2025

Uplne normalne. Co som mala spoluziaka na ZS a spoluziacku na SS tak ich rodicia nas neucili.

elvenprincess
19. jan 2025

Napríklad preto, lebo dieťa podľa bydliska spadá do danej školy? To má rodič kvôli tomu, že tam pracuje, prehlásiť svoje dieťa do školy na druhý koniec mesta?

dismonika
19. jan 2025

Je to rôzne... Ja učím na jednej základnej škole na nemenovanom sídlisku a moje deti navštevujú inú základnú školu na tom istom sídlisku. Ja zasa učím a som triedna deťom, ktorých rodičia učia moje deti. 😉

Avšak na škole, kde učím má veľa kolegov svoje deti. Každému to ináč vyhovuje. Niekto má deti radšej pri sebe a niekto opačne.

Strana
z2