Prečo deti učiteľov navštevujú školy rodičov?
Prečo deti učiteľov navštevujú školy, v ktorých učia ich rodičia ? Ako to vidíte ostatní? Ako to vidia učitelia?
A keď je to v obci jediná škola? Tak prečo by malo take dieťa chodiť 35 min ráno busom do mesta?
Čas, peniaze, únava,….proste chodí do školy v obci, kde žije
Napríklad z logistických dôvodov, načo chodiť do jednej školy a potom do druhej, keď môže človek ušetriť čas a náklady na cestovaní. Zároveň keď idem niekam pracovať, tak preto, že som presvedčená o tej inštitúcii, takže asi nedám dieťa na inú 🙃
Podľa mňa to nie je úplne dobré, mala som takú spolužiačku, jej mama učiteľka hneď všetko vedela, keď dostala zlú známku alebo niečo sme v triede vyparatili.
Keď má rodič dobrú mienku o svojom zamestnávateľovi, tak chce tie pozitíva aj pre svoje dieťa. Pozná síce aj riziká a negatíva, ale pozná aj možnosti riešenia problémov.
A pri "rizikových" deťoch je to väčšie riziko pre rodiča, že mu bude dieťa kaziť dobré meno.
@janickacrazy u nás to tak nebolo, dokonca aj moja mama učila na skole, a nemala som žiadnu protekciu.
@kavasmliekom V mestách učitelia vozia svoje deti do školy kde učia.
Lebo sa tak rozhodli alebo nemali inu moznost. Je to nejaky velky problem?
Synovec chodi do skoly kde je jeho mama ucitelkou, na druhom stupni ho jeho mama bude ucit niektore predmety, lebo je to mala skola, kde je len jedna trieda v kazdom rocniku. Co ho teraz budu furikovat do inej skoly kazdy den 15 km tam a nazad?
a kam by ich mali voziť? dnes pomaly každý bojuje s časom, nikto si nechce predlžovať povinnosti pokiaľ to nie je potrebné, navyše učiteľov je málo, nad týmto by sa súdny človek sotva zamýšľal
Že normálne navštevujú, ak tam spadajú? Ak nie, tak logicky odvezú tam, kde im vyhovuje, aby nemuseli prevážať. Máme takých kopu.
Autorka, a Ty kam vozis svoje deti? Do vzdialenejsej skoly, alebo do tej, ktoru mas blizko, resp. cestou do prace?
tak, ked je v meste jedno gymnazium a rodic tam uci, preco by tam nedal svoje dieta, ak je inteligentne, len preto ho ma dat na ucnovku, ci odbornu skolu? Nechapem co riesis
Je to kazdeho osobna vec, kam da svoje dieta, uz zavidite aj toto ucitelom? Ze su spolu s dietatom v jednej institucii?
Aj lekarky sa pytas, preco osetruje svoje dieta?
"V mestách učitelia vozia svoje deti do školy kde učia." A? Neries, staraj sa o svoje deti. Učitelia su asi spokoní so školou, ked tam dali svoje dieťa. Vyhovuje im ísť rano spolu a vracať sa spolu.
niektoré navštevujú, niektoré nie... prečo ťa to trápi?
Neviem čo je na tom divné. Nevýhoda je to jedine pre dieťa, nič neutají. Teba to nemá prečo trápiť ak sa ťa situácia netýka.
A co ti na tom preboha prekaza???
Je to úplne normálne,ja sama som tak chodila do školy,kde učil otec,mala som viac spolužiakov, ktorých rodičia tiež tam učili.
Ja som mala spolužiaka,jeho mama náš učila AJ. Bola na neho ešte prísnejšia než na nás ostatných žiakov. Riešiš blbosti :D
Pozri sa, vzdy boli v triede oblubene deti, ci uz deti papalasov, sponzorov alebo ucitelov. Kazdy si zvoli sam kam da dieta do skoly a pocita s tym ze taketo deti v triede budu. Moze byt ucitel ktory svoje dieta da do "svojej" skoly aby chodili na rovnake miesto spolu, mozno ta skola je logisticky prenho vyhodna ked nema auto napriklad, mozno je zamerana nato, naco chce svoje dieta smerovat (jazyky, sport). Su urcite ale aj ti, co daju zo "zistnych" dovodov dieta na "svoju skolu", lebo to bude mat ako dieta ucitela na skole lahsie,...ktovie. Nebudeme si nahovarat ze vsetko je ruzove.
Tak ako i ty si mas moznost si vybrat, aj oni ju maju - nie nutne musi dieta chodit do spadovej oblasti. S tym musis pocitat. Takze naco sa tym rozculovat, nic tym nezmenis. Na strednej skole je to urcite "cistejsie" ako na ZS, treba ju len pretrpiet ak sa cistis ukrivdena a premyslas nad tym, tak zmen.
na základnej som chodila do triedy s chalanom,ktorého matka bola učiteľka,dokonca zástupkyňa,našu triedu neučila,mám dojem,že chalan sa musel snažiť viac ako my ostatní.Nemal žiadnu protekciu.
Naša triedna mala na škole 2 dcéry,ani jednu neučila..
autorka sa vsak pyta asi na nieco ine , ako na logistiku...ano vidim problem v tom, ze taketo deti vedia o vsetkych pisomkach, aj o neplanovanych, a poznaju aj ich obsah...zavisi to od toho, ake ma rodic ucitel v skole medzi ucitelmi postavenie...potom su to jednoznacne hviezdy ...v cechach sa s tymto uz nejaky cas bojuje...
@luxus10 Spolužiakova stará mama bola riaditeľkou u nás na strednej. Ver mi, že nevedel o písomkách a ani o iných "tajných" veciach.
Tebou popísané nie je všeobecne platnou záležitosťou či zvykom, ale možno nejaká výnimka ako odraz posunutého charakteru a celkovej psychiky jedinca. Každý bežný rodič si uvedomuje, že takáto extrémna "starostlivosť" by bola náročná (priveľa informácií popri vlastnej práci) a hlavne nie prospešná pre vývoj dieťaťa. Aj učiteľ vie, že dieťa raz skončí školu a bude sa musieť postaviť na vlastné nohy - škola je vlastne tréning na život v spoločnosti.
@luxus10 to určite nepoznajú, žiadna taká diskriminácia nie je, hoci niektorí si ju radi dozmýšľajú. Máme na škole niekoľko takých detí a nie, nikto im nič dopredu nedáva. Nehovoriac o tom, že v dnešnej dobe sa už neohlásene písomky ani nedávajú a témy si vždy žiaci a učitelia preberú.
Odpoveď na tvoju otázku je jednoduchá - čas a logistika 🤷🏻♀️ prečo by som si mala komplikovať život a lietať zo školy do školy z jedného konca mesta na druhý, keď môžeme byť pod jednou strechou?
Sesterka dokonca učí svoju dcéru chémiu a tá sa mi pravidelne sťažuje, aká je na ňu mama prísna a že jej musí na hodine vykať 😃
Tiež mám dve kamarátky, ktoré majú na ZŠ a SŠ svoje deti.Nikdy ma nenapadlo to analyzovať

A kde by malo chodiť dieťa učiteľov? 150km ďalej? Dokonca aj takých poznám, kde učia aj svoje deti niektorý predmet.