icon

Prečo syn píše nepodloženú písomku v škole?

14. feb 2024

Preco pise syn pisomku ak nebol tyzden v skole a nebol upozorneni ze bude na to ani zaslane v edupage

Ahojte baby syn sa uci velmi dobre tyzden nebol v skole
Dostal z inych predmetov upozornenie co sa ma ucit ,poznamky ake ucivo atd ....Ale jedna nova pani ucitelka
nezasiela nic a uz druhy krat sa stalo ze syn dostal znamku 5 .Pani ucitelku som poprosila na edupage aby mi zasielala poznamky co sa ma ucit ak syn v skole nieje
,vraj ona nieje povinna mi nic zasielat ...Len tolko sa vyjadrila ja som jej na to napisala ze syn nieje povinny pisat pisomku ak nevie co sa mal ucit ....Bola som za riaditelkou mavla rukou ze ona je dobra ucitelka absolutne ma nevnimala ani ona ....

zuzana76
14. feb 2024

@betulinka1 ale je povinny dat zakladne info, teda napr nazov uciva, strany, cvicenia, co robili, ale nie zasielanie poznamok

zuzana76
14. feb 2024

@betulinka1 v pripade ospravedlnenej nepritomnosti pocas choroby, ale napr. ak ziak ide na dovolenku pocas vyucovania, tak nie, ja davam pre uplne vsetkych ziakov, co sa robilo na hodine, aj tak vidim, ze z 15 si to pozreli 7 a pod.

danusskaaa
14. feb 2024

Učiteľ nie je povinný nič posielať. Jeho povinnosťou je informácia o učive, ktoré sa preberalo a to je "len" obyčajný zápis hodiny v triednej knihe, ktoré zverejní aj pre rodiča. Všetko ostatné si musí žiak zohnať a zistiť od spolužiakov. Čo urobí učiteľ navyše je jeho dobrá vôľa! A nehnevajte sa na mňa, ale bežný učiteľ má cca 100 žiakov (ja napríklad 120) a teraz chýba aj 50. Ak by som každému mala poskytovať tieto info, pracovnú dobu by som musela mať 24 hodín. Som učiteľka a mám aj deti. Nikdy by ma nenapadlo útočiť na učiteľa, keď si moje deti (pripadne ja) nezoženú potrebné učivo..

betulinka1
14. feb 2024

@zuzana76 Ano ale to ako rodicovi uplne staci. Ved maju knihy a vedia sa naucit podla názvu učiva. Ale ked ucitel neda ani to, tak sa tazko nauci, ked nevie ani nazov učiva.

sella38
14. feb 2024

Chytili ste sa tych nestastnych poznamok... ale tu je naozaj rec o zakladnej informacii... ucebnica, strana, cvicenie. Mojmu synovi sa napt. stalo, ze som.nasla v TK ucivo z prirodovedy lebo p. ucitelka tiez nie je ochotna pisat.... urobili sme doma obe strany. A po prichode do skoly este dostal "sfuknutie", ze robil popredu 🫣😁 Opakujem sa, ale prestavame byt ludmi.... ja pisem na edupage aj ulohy, aj pre chybajucich zakladne info, aj pisomky ohlasujem, vsetko su to par sekundove zalezisti a mame usetrene nervy vsetci... aj ja ako ucitel,ktoreho neatakuju rodicia... aj rodicia chorych deti. A dovolim si tvrdit, ze aj vdaka ludskemu pristupu sme si vybudovali od 1. rocnika velmi fajn vztahy a fungujeme spolocne bez konfliktov uz 4 roky...
Majte pekny den.

betulinka1
14. feb 2024

@zuzana76 to uz je ale ich problem. Ale zase su poctiví rodicia ako ja, co doma dobiehame aj pocas choroby. Teraz ide maly na lyžovačku, ucitelku som vopred poprosila ci ho ospravedlní ale ona vie, ze ked pride bude mat vsetko hotove aj v PZ a bude nauceny. Cize mi pekne odpisala samozrejme, Ved viem, ze vy to s nim dobehnete.

vevapeto
14. feb 2024

Mna skôr vytáča celý edupage. Dokonca aj poznámky im posiela, úlohy poznačené … decko má všetko jak na zlatom podnose, ako keby mali 5 rokov…

eva233
14. feb 2024

@sella38 základná informácia o prebranom ucive neznamená dávať poznámky či informácie o teste. Základná informácie môže byť pokojne názov prebraneho učiva v triednej knihe.

zuzana76
14. feb 2024

@betulinka1 ja pisem uplne pre vsetkych, nech sa nikto nemoze vyhovarat, este aj tak mi povedia, ze oni stratili heslo a pod. 😀

sella38
14. feb 2024

@eva233 citaj, prosim aj moje dalsie prispevky. Nechce sa mi opakovat 🙂

merrysa
14. feb 2024

Fuuu...ja keď si spomeniem na svoje časy, keď som si komplet všetko zháňala sama od spolužiakov (vsetci sme tak fungovali), tak toto mi príde úplne scifi, až neviem či sa smiať alebo plakať...od vtedy už síce trochu vody pretieklo v Dunaji, ale nechápem, prečo to už takto nefunguje a všetko za deti riesia rodičia, resp. Sa naťahujú rodic a učiteľ (pochopím ak ide o úplne najmladších školákov). Sorry za vylev ale už pri viacerých diskusiách som si kládla túto rečnícku otázku..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. feb 2024

@danusskaaa ano beriem to ale tak potom nech mu tu pisomku da po douceni

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. feb 2024

Pani ucitelka nam nic nechce zasielat ani ucivo na ktorej strane ucebnice alebo tak .....ako ma potom napisat pisomku

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. feb 2024

@lonely66 dakujem a kde mam napisat pretoze riaditelka uz o tom vie ...Ucivo sa preberalo ked bol chory

katarinka289
14. feb 2024

Nam vsetci na edu pisu DÚ aj co preberali pripadne poznamky.Az na jednu uc.hlasia aj vopred planovanu pisomku

autor
14. feb 2024

@lonely66 volala som aj s jeho triednym ucitelom a bol zhrozeny nevedel co sa deje ,moj syn sa uci dobre jeho najhorsia znamka bola trojka ...Jeho triedny povedal ze to vyriesi no som zvedava

autor
14. feb 2024

@katarinka289 dakujem ved aj ja mam problem iba s jednou učiteľkou a je nova na skola

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. feb 2024

@danusskaaa Vsetko zavisi od ucitela aky ma pristup a vsetko sa da poslat hromadne ,,,Ak aj sa stane ze ziak sa k ucivu nedostal pocas choroby tak si myslim ze ucitel by mu nemal dat pisomku ...ale ako pisem zavisi to vsetko od ucitela

autor
14. feb 2024

@lonely66 ano pockam este ...Fyzika

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. feb 2024

@lonely66 dobry den byvame v Ziline

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. feb 2024

@lonely66 chodi na Lichardovu ?

letfenixa
14. feb 2024

Na EduPage píšem zadania DÚ, oznamujem pisomky. Nepochopila som niektoré diskutujuce, že im vadí oznamovanie pisomiek. Aj nám na ZŠ a SŠ pisomky oznamovali.

autor
14. feb 2024

@letfenixa lebo ako pisem ja nieje ucitel ako ucitel ,niekto si svoju pracu robi tak ako ma ...To ma tesi ze ste ta spravna ucitelka klobuk dole