icon

Prváčik od septembra 2015

beatrix1985
2. jan 2015

Ahojte od septembra môj jediny syn ide do prvej triedy a trosku sa toho obavam ako to zvládne .

ellit
18. jan 2015

@drakvak ahoj, on zacal rozpravat dost neskoro a celkovo mu druhy zle rozumeli. Zacala som chodit na logopediu a pekne sa to zlepsuje. Este nevie vyslovit L a R. A ked nieco hovori, nerozoznava rody. Aj na sestricku hovori DAM MU....je hladny, namiesto hladna 🙂 Tak ale verim, ze sa to zlepsi. Inak v hlavicke ma veru, kym jeho brat starsi sa na pocitaci hra, on si pusta detske pesnicky po anglicky, taky program je tam Tutitu, kde chodi vlacik a hovori veci po anglicky a on to pozera a opakuje. Aj ratat vie do sto, co sa sam naucil, nik ho nenuti. Jedine co neznasa od malicka je citanie knih. Ked sa aj snazim, ze si spolu nieco pozrieme, utecie, alebo si robi svoje, nesustredi sa. A je velmi manualne zrucny, to co on vie poskladat a s akymi detailami, nedokaze ani jeho starsi brat. Takze v niecom je podla mna nad priemer ale v tej reci je to hrozne 😒

ellit
18. jan 2015

Chcem sa este maminky opytat, aky pisaci stol budete kupovat vasim buducim prvacikom? Klasicky, alebo je lepsi z tou naklonenou pisacou doskou? Ja ako dieta som mala podomacky vyrobeny ten sklopeny, ale neznasala som ho, lebo mi vseeetko odtial padalo 🙂

deximix
23. jan 2015

Ahojte... bude chodiť niekomu z vás prváčik riadnym autobudom/spojom do školy???? moja bude cestovať celkom skoro a aj dosť /30 min/ tak som celá nervózna ako si zvykne

zmokito
24. jan 2015

Ahojte, pridavame sa do "klubu", vcera sme absolvovali zapis, tak uz len dufam, ze nam pride kladne vyjadrenie 😀
Stol uz mame, kupili sme v Lidli ten rastuci, sestra ho ma tiez pre deti a velmi si ho chvali, tak dufam, ze sme spravili dobre, mne sa tiez dost paci 🙂 @ellit ja by som sa priklonila k tej rovnej doske asi, presne preto, ze z naklonenej skor spadnu pera, ceruzky, zosity 😉

zmokito
24. jan 2015

@deximix my budeme prve roky urcite vozit, akym busom bude chodit tvoja dcerka? primestskym alebo MHD? Ak primestskym, tak prve razy urcite chodte s nou, pripadne sa zoznamte s vodicmi, uvidis, ako to bude prebiehat... pripadne sa mozno v triede zoznamite s niekym, kto by ju mohol pripadne vozit alebo sprevadzat v buse, hm? Drzim prsty, ja by som toho mojho vetroplacha asi nepustila sameho

googwife
26. jan 2015

@deximix ahoj aj moj syn bude chodit busom ale je to kusok a samozrejme že prvý týždeň budem chodiť snim.Tiez sa toho bojim,ale nejako to zvladne.

suellin
27. jan 2015

Ahojky, pripájam sa do témy,aj my budeme prváčikovia teda syn od septembra , Mareček je teraz v prípravnom ročínku, čo si neskutočne pochvalujem, prvé mesiace boli náročné,musel sa naučiť sedieť ako v prvom ročníku,ale teraz šlapú ako hodinky, máme každý deň domáce úlohy, neskutočne sa mu zlepšila logopédia, držím palce prváčikom
😉

jasminet
29. jan 2015

ahojte, tiez sa pridavam, v polke februara dceru caka zapis a od septembra skola... akurat pozeram nejake tasky, budeme musiet ist poskusat do obchodov.
stol mame tiez ten rastuci z lidla, len este stolicku k nemu musim dokupit...

googwife
29. jan 2015

Ahojte tak zajtra nás čaká zápis som zvedavá ako to dopadne😄drzte palce😄

ellit
31. jan 2015

@googwife ahoj, vies mi prosim napisat ako prebiehal zapis?

googwife
31. jan 2015

@ellit Ahoj uplne v pohode to bolo a taku obavu som z toho mala😃Boli sme v ich budúcej triede deti sedeli v laviciach rodicia vzadu.Najprv mala prihovor riaditelka a potom starosta.Deturence mali naucene basnicky ktore odrecitovali a potom sa isli zapisat do kroniky samozrejme pomahali rodičia a dostali ceruzky a pamätný list,ale myslím že na každej škole to asi prebieha inak. My bývame v malej dedine deti ide 17 do prvej triedy.Drzim palce

ellit
31. jan 2015

@googwife a to museli recitovat pred vsetkymi? ujuuuuj

ellit
31. jan 2015

@googwife ale to mali asi ako predskolacikovia z tunajsej skolky nie?

emilia25
31. jan 2015

Tak aj mi mame za sebou zapis a uz sme oficialne prijaty na skolu.maly bol s pani ucitelkou sam a ja s muzom sme vypisovali papiere.

zmokito
31. jan 2015

U nas zapis prebiehal tak, ze sice sme boli so synom v jednej triede, ale my sme boli osve s jednou ucitelkou, vypisovali papiere a zatial syn s druhou ucitelkou sa rozpravali, kreslili, spieval jej pesnicku. Na zaver dostal pamatny list a taky ozdobny stojan na pera z papiera. Zo zaciatku bol trocha nervozny, ale ku koncu som uz videla, ze sa aj trochu nudi 😀

googwife
31. jan 2015

@ellit. No nam sa spájajú skolkari z dvoch obci nasich bolo 5 z toho iba jeden chlapec a to moj😉a z druhej obce ich je 12 takze sa da povedat ze trema bola vela cudzich det. a rodicov. A ohladom papierov tie sme dostali na rodicovskom zdruzeny v nasej škôlke. Takze sme papiere iba odovzdali ☺

googwife
31. jan 2015

@ellit a vás to kedy čaká?

ellit
1. feb 2015

@googwife nas to caka v piatok 🙂

googwife
1. feb 2015

@ellit Tak držím palce a potom dajte vediet ake to bolo😉

slavka1307
1. feb 2015

Maminky. Asi ma vysmejete, ale mám otázku. Máme zajtra zápis. Dávali ste v ten deň deti aj do škôlky ? Lebo mám ešte mladšiu a tá mi sama do škôlky nepôjde. Do školy ide do tej istej budovy ako je MŠ. Vraj im urobiť spomienkový deň ? Ako a kde ? Napadlo ma, že im objednám pizzu alebo by sme na ňu išli. Chcela som aj do detského kútika, ale ten je práve zajtra u nás zatvorený. Tak neviem čo mám robiť. Som s nimi sama. Ďakujem za rady. Prosím neodsudzujte ma !

zmokito
1. feb 2015

@slavka1307 nemame ta preco odsudzovat 😉 Ja som v ten den syna nedavala do skolky, ale to preto, ze chodi do skolky do ineho mesta a zapisovali sme do skoly blizsie k domovu, my s muzom sme ostali v ten den pracovat z domu a po praci sme isli spolu na zapis. Ale keby chodil do skolky blizsie k domovu, tak by som ho dala.
Ak ti mladsia bez starsej odmieta ist do skolky, tak ich nechaj obe doma a chodte na zapis spolu - u nas bola kopa rodicov s viacerymi detmi, ved co si maju pocat, ked nemaju tie mladsie (ale aj starsie) kde nechat? A pizza je skvely napad 😀

ellit
1. feb 2015

@slavka1307 ani ja nedam Sebiho v ten den do skolky a ani mladsieho. Nech v ten den nemusime stresovat, skoro vstavat a nech nieje po obede uz unaveny a vie sa sustredit. Spravime si sladky obed, tatino si spravi po obede volno a pojdeme vsetci spolu. Do obeda spravili den otvorenych dveri pre rodicov, ale kde mam dat deti 🙂 takze pojdeme len na zapis a dovtedy pekne papucovy den 🙂

desszi
4. feb 2015

Tak maminocky, tiez patrime do tejto skupiny. Vcera sme absolvovali zapis, uspesne. Je tu maminka, ktora ma dietatko augustove a neziada odklad, ale nastupuje riadne v termine?

vanda27
4. feb 2015

Mamicky sice mam doma prvaka ale potrebujem radu.Pani ucitelka nam dala papiere na depistaz je to dobrovolne na ohhalenie poruch.Samozrejme suhlasim len chcem vediet kedze syn isiel do skoly ako 6 rocny teda stale ma 6 pani ucitelka tvrdi ze je niekedy nesustredeny,neviem doma som to vobec nespozorovala dobre sa uci nemame ziadny problem doma 😒 Obhajuje to tym ze nesustredenost je u neho koli nezrelosti ale vraj je velmi sikovny neviem co si mam o tom mysliet a moja otazka ak aj ne despistazi odhalia problem a budu ho chciet riesit mozem to odmietnut??? S tym ze ho nechcem trapit chodit po vysetreniach ak je to koli nezrelosti?? ucitelka ma upokojuje ze ako druhak dospeje a bude uplne iny hmmm

googwife
11. feb 2015

http://www.ramina.sk/eshop/action/productdetail.... ahojte chcela by som synovy kúpiť do prvej triedy túto tašku čo myslíte je vhodná. Mne sa nejak extra nepacia tie klasicke tvary skor som za ruksak 😁

tatana01
Odpoveď bola odstránená
googwife
26. máj 2015

Ahojte prosím potrebujem poradiť keďže syn končí škôlku čo dať na konci roka učiteľkam? Niektoré kamarátky dávali len kvety no len u nás sa dávajú darčeky a mňa vôbec nič nenapadá. Do školy ide 5 detí čiže sa budeme skladať pre 3ucitelky. Ďakujem za akúkoľvek radu či nápad 🙂

ellit
27. máj 2015

ahoajte, tak aj ja pomaly zacinam pozerat po taskach, citala som normy ake ma splnat. Uz ste niektora kupila, alebo mate vyhliadnutu?

janka0007
25. júl 2015

Ahojte,aj ja sa pridavam,starsia dcerka ide od septembra do prvej triedy,tesime sa,taska a vacsina pomocok kupena,akurat pisaci stol este nemame.... 🙂

deximix
10. aug 2015

@zmokito bude chodiť MHD, 12 km.... jedno dievča z rodiny chodí tam, tak na nu dá bacha.... pri autobuse ich čakajú pedagógovia aj ich potom vyprevádzajú na bus... len mi ide o ten systém nastupovania a vystupovania a správanie počas jazdy... moja je dosť extrovert... hlučné dieťa, ktorému sa nikdy ústa nezatvoria....
@googwife ja tiež plánujem s nou chodiť týždeň 2,,,,, podla toho ako jej to pôjde... možno náš sused bude mať na práci tú linku ako šofér... preukážku nám tiež vybavuje .... prežili sme to všetky... dáme to 😀