icon

Pustili by ste deti na víkend s trénerom?

4. nov 2023

Pustili by ste svoje 7 ročné deti na víkend, vrátane noci na výlet s futbalovým trénerom? Len on a deti.Žiadny iný dospelý. Pán tréner tento výlet nazval "odstrihnutie pupočnej šnúry".
Dokonca sa vyhrážal, že ak ich tentokrát nepustíme, tak od nového roka budú mať tieto výlety povinné. Prestáva sa mi spôsob jeho komunikácie páčiť,no malý ma futbal rád.
Mám obavy, tak ho nechcem pustiť. Rodičia vraj nemôžu ísť ako doprovod. Vraj sú už chalani veľkí.
Čo si o tom myslíte? Preháňam?

lalenka33
4. nov 2023

Keď nechce rodičov a iný tréner nemôže, tak mu ponúknite zdravotníka mimo rodičov, u nás tak chodia 2 sestričky na striedačku. Keď odmietne aj túto možnosť, tak jeho úmysel je jasný. A určite to ako rodičia riešte s vedením klubu. Môžte sa na oplátku vyhrážať vy, že vezmete deti z klubu preč, ale to sa musíte spojiť viac rodičov.
My sme na ZŠ chodili od 5teho ročníka na víkendové výlety s tým, že sme tam spali 2 noci. Chodili sme 2 triedy spolu vždy 43 detí a 2 učitelia chlapi. Chodili sme na turistické výlety čiže Slovenský raj, Tatry. Na 1 učiteľa bolo 21 detí, ale boli sme starší. Keďže túry boli náročné museli sme sa správať vhodne. Čo samozrejme 7 ročné deti nevedia.
Tú pupočnú šnúru by som ešte pochopila lebo niektoré dnešné matky nedokážu prestrihnúť šnúru ani 15 ročnému dieťaťu, ktoré odchádza na internát, ale všetko ostatné je od trénera cez čiaru.

matus7030
4. nov 2023

Určite by som pustila, len v prípade, že tomu človeku dôverujem - a vy máte zjavne pochybnosti.
Ja napríklad učím na 1.stupni a chodím do Školy v prírode aj s prvákmi (6-7ročnými deťmi) na 6 dní. Takže nie sú na to malí, len vám to nebolo pekne podané - s tým úplne súhlasím. My chodíme 4 dospelé osoby na cca 60-65 detí, takže to tak vychádza že 1 dospelá osoba na 15 žiakov.

baldinka
5. nov 2023

A co ak je pedofil?

tweetinka.co
5. nov 2023

@deedol ďakujem. Vv tomto prípade, nie.

mili2016
5. nov 2023

Nepustila a rovno by som začala premýšľať nad prestupom niekde inde, vyjadrovanie ,, pána,, trénera mi nepríde vôbec vhodné

lucia13022023
5. nov 2023

Synovec takto bol v Poľsku na futbalovom sustredeni keď mal 7 rokov, a vravel ze to bolo super ALE tréner nebol sám, boli ďalší traja s nim na cca 25 chlapcov, jedn z nich bol aj zdravotak, rodičia mohli ísť tiež a bolo to dobrovoľne. Len sa vyjadril ze je to super skúsenosť a zážitok do života, no je to na rozhodnuti deti a rodičov. Tak so synovcom išiel aj jeho otec a fakt boli nadšení, hlavne malý.
Čiže ja by skm pustila za takýchto okolností, za tých ako píšeš ty nie.

patus_2
5. nov 2023

Mňa by zaujímalo ako to má oficiálne poriešené. Som učiteľka a keď chceme zobrať žiakov mimo školy (stačí na prechádzku do susednej obce) tak musíme mať súhlas rodiča, hromadné zabezpečenie a ďalšie papiere, kde sa vypisuje meno minimálne 2 učiteľov. Nehovoriac o tom, že pri dlhších výletoch je potrebný zdravotník. Všetky mená a telefónne čísla sú na informovanom súhlase, aby nás mohli rodičia kontaktovať. Dokonca aj program a časový rozvrh je na informovanom súhlase. A dozor je minimálne v dvojici preto, lebo môžu nastať rôzne situácie. Napr. dieťa sa potkne, vytkne si členok. Dozor ide s ním do nemocnice a zvysné deti nemôžu zostať bez dozoru. Alebo príde dospelému nevoľno, čo urobia deti? Podľa mňa je tento prístup trénera maximálne nevhodný a divný. Určite by som ho na výlet nepustila.

lusu
5. nov 2023

U nás v CVC ma jeden dospelý max 10 deti na dennom tábore. Neviem či na to nie je nejaká vyhláška, skús zistit. A budeš mat pre trénera právny argument. Nepustila by som a to mám 8 rocneho futbalistu tiež. Naši takto na víkendové pobyty nechodia.

macekovam
5. nov 2023

Keby mam zlý pocit z trénera tak by nešiel..

markusrasford
5. nov 2023

Dlhé roky môj syn hrával futbal. Chodili kade tade po "svete" okrem trénera tam býval vedúci mužstva a potom samozrejme aj rodičia. Ísť odtrhnúť pupočnú šnúru 250 kilometrov od rodičov je dosť dlhá cesta. V prípade že chce odtrhnúť pupočnú šnúru tak by mu mala stačiť najbližšia chata do 20 kilometrov. Nevieme ako funguje klub ale snáď ma nejakého prezidenta a poprípade aj snim to prebrať. Pán tréner už robil aj pred časom takéto Akcie? Pri 15 chlapcoch by bolo vhodné mať pri sebe zdravotníka. Nikdy človek nevie čo sa môže prihodiť a to nechcem maľovať čerta na stenu. Jeden dostane horúčky bežať snim na pohotovosť a ostatných čo zavrie do jednej izby? Kto bude šoférovať ten mikrobus? Ísť odstrihnúť pupočnú šnúru v novembri je dosť zlý čas na odstrihavanie aj kvôli počasiu a keď už je skoro tma. Pán futbalový tréner má aj licenciu? Dá sa to pozrieť na stránke futbalnet.sk pán tréner má rodinu má zamestnanie? Čo viete o pánovi trénerovi? A voziť sa po deťoch je dosť úbohé ale žiaľ sú tréneri čo to robia. Mne skôr príde že on si chce zarobiť na tejto akcii. Koľko máte zaplatiť na osobu za tento "výlet"?

pimpa12
5. nov 2023

Absolútne nie. Absolútne. Pána trénera treba upratať, že netrénuje manchester united. Ak je taký nazhaveny, dal vám všetkým rodičom podpísať presný program výletu aj so spôsobom dopravy, typom stravy? Pýtal si od vás kópie zdravotných preukazov deti, pre prípad ak by bolo potrebné ošetrenie? Ak si len predstavím že ide s nimi na zápas kde bude x ďalších divákov ktorí sa opijú, pobijú alebo čo, prípadne si niektoré dieťa vyvrtne členok, kto s ním pôjde na ošetrenie? Alebo keď sa bude pán tréner musieť čo i len "vystat" kto bude dozerať na deti? Zisťoval si či nemá niektoré dieťa nejaké alergie? Asi si to predstavuje ako hurvinek valku. Pekne by som ho uzemnila, odporučila nech zmení rétoriku a trvala na prítomnosti minimálne ešte jednej dospelej osoby. A nie hocijakej, aby si nevybral nejakého svojho"kamaráta" ktorý pred odchodom náhle ochorie a pod.

martinka13
5. nov 2023

Pokiaľ neveríš trénerovi, určite by som ho nepustila.

fineta
5. nov 2023

Syn, keď mal takéto "sústredenia," tak išlo aj pár ochotných rodičov. Keď mali aktivity s trénerom v rámci areálu, boli sme rodičia mimo nich a vo voľnom čase pomáhali s programom a dozorom. Jasne bolo všetko vopred odkomunikovane, dohodnuté. Deti boli vtedy vo futbalovej prípravke, takže v podobnom veku a Tvoj syn.

majka1921
5. nov 2023

Ja by som možno netvrdila hneď, že má nejaké úchylné úmysly (aj keď opatrnosti nikdy nie je dosť), ale z hľadiska bezpečnosti v žiadnom prípade NIE - 1 dospelá osoba na toľko detí. Je to vôbec možné zo zákona?
Ak sa čokoľvek stane nejakému dieťaťu? Alebo aj jemu samotnému? Je iné ak ide sám s nimi na zápas v rámci mesta a iné je pobyt a ešte tak ďaleko. Jednoznačne komunikovať s rodičmi a vedením klubu/krúžku. Trvajte na prítomnosti inej dospelej osoby.

jana_eyre_2
5. nov 2023

@medda_beda a ty máš deti? Aspoň 7r?

ciernysokol
5. nov 2023

@medda_beda toto je naozaj pristup inej generacie.ze ak na dieta nenavrieskam,nepoda vykon a bude ufnukane.nemam slov.navrieska trener a ked sa doma rozplace,ze nechce chodit,najlepsie,ked navrieskam aj ja,ze chodit bude a vybavene.a keby ho niekto zneuzival,navrieskam,nech si nevymysla.a potom by posluchal a robil,co treba.co tam potom,ze s traumami na cely zivot,hlavne samostatny!

ciernysokol
5. nov 2023

@medda_beda a predpokladam,ze na teba sef vrieska v robote kazdy den,aby si si robila robotu.lebo tak to ma byt.

tamitamitami
5. nov 2023

V tomto prípade nie lebo správanie trénera je úplne mimo (ak by šiel aj iný dospelý tak by som bola ochotná o tom porozmýšľať).
Ak by to bol človek ktorému by som verila a vedela že to s chalanmi zvládne, má normálne správanie, nemá sprosté reči tak áno pustila by som. Aj v prípade že by s deťmi šiel sám. Ale toto ten prípad určite nieje.

autor
5. nov 2023

@tweetinka.co tréningy maju pondelok, streda, piatok. Zapasy cez vikendy, no a teraz naplanoval tento vylet.

tamitamitami
5. nov 2023

Ešte dodám že neverím tomu že by sa medzi 15 deťmi nenašiel jeden otec ktorý si s trénerom rozumie a vie robiť druhý dozor. Že z klubu sa nenájde ani jeden človek ktorý je ochotný ísť. Tu mi najviac bliká kontrolka prečo tak strašne chce ísť sám.

autor
5. nov 2023

@markusrasford s tým ako povedal, že tieto výlety budú povinné, to napadlo aj mne. Bežne za zápas platíme cca 20€, čo je ok. Odvoz, plus občerstvenie. Tento výlet stojí 120€

autor
5. nov 2023

@pimpa12 presne takto reagoval aj manzel. Ved tento futbal je konicek, maly hra rad. Nie profi liga. Nonstop aj doma je syn stale pri lopte. Ale nejeden chalan uz skoncil, lebo sa tam po nich vozili. Nevravim, ze tento trener konkretne, ale moj synovec skoncil. Nikomu nepovedal dovod. Proste jedneho dna,chlapec, ktory takisto miloval futbal, zahlasil, ze uz nejde a doteraz nevieme preco.

autor
5. nov 2023

Dakujem za vaše prispevky. Naozaj to zacneme riesit. Som rada, ze nie som jedina, ktorej sa to zda divne.

madeline1
5. nov 2023

Nie, ani keby jeho sposob komunikacie bol iny. 7r je malo na prespavacky a este jeden trener a x deti. A komunikaciu ma skutocne strasnu, to by som ho prehlasila na treningy k niekomu inemu.

medeaa
5. nov 2023

Nie, nepustila a hladala by som ineho trenera. Chapem, ze by to bolo pre syna tazke, ale takemu chrapunovi by som svoje 7 rocne dieta nezverila a nebola by som v pohode s tym, ze s nim travi cas.

laurita285
5. nov 2023

Ja by som bola obozretná, stavím aj gate že pán tréner má nekalé nápady.

laurita285
5. nov 2023

Autorka, ty vážne nevieš prečo synovec zo dňa na deň skončil? Spýtajte sa ho na sexuálne zábavky od trénera a hneď zistíte.

autor
5. nov 2023

@laurita285 u synovca predpokladame, ze tam islo hlavne o krik. On je citlivejsej povahy, ale futbal mal fakt rad.

kepassa
5. nov 2023

Ja koncim studium pedagogiky a poviem ako buduci pedagog, ze dobrovolne vziat 15 deti vo veku 7 rokov sam bez dalsieho dozoru do 250 km vzdialeneho mesta s prespavackou je pomaly na basu. Nesla by som do toho dobrovolne. Som matkou troch deti. Viem, ze cert nespi. Este len cesta tam je riziko. To chce soferovat on sam? Mat v autobuse za sebou 15 deti....alergie? Zistoval kto co nemoze. Ma zdravotny kurz? Ovlada prvu pomoc? Co ak bude nutne zaviest nejake dieta na osetrenie. Kde a s kym ponecha zvysnych 14 deti. Daval podpisovat rodicom vyhlasenia, zozbieral zdrav.dokumentaciu s davkovanim liekov atd. Chore. Moze sa hrat na profika a na to, ze chce urobit z rozmaznancov vojakov ale predsravuje si to ako Hurvinek valku. Nasa ucitelka nechce ist s druhakmi na konci skol.roka do švp. Budu mat 7/8 r. Na rodičovskom povedala, ze jej nazor je, ze to je akurát tak na konci 4. rocnika. Hlavne co by mi vadilo je komunikacia zo strany trenera a moja nedovera k nemu ako ku cloveku, ktory vedie a ma na starosti moje dieta. Toto by bol dovod na preradenie do ineho klubu

laurita285
5. nov 2023

Hej klasika, rodič večne zatvára oči pred pedofilmi.