icon

Pustili by ste deti na víkend s trénerom?

4. nov 2023

Pustili by ste svoje 7 ročné deti na víkend, vrátane noci na výlet s futbalovým trénerom? Len on a deti.Žiadny iný dospelý. Pán tréner tento výlet nazval "odstrihnutie pupočnej šnúry".
Dokonca sa vyhrážal, že ak ich tentokrát nepustíme, tak od nového roka budú mať tieto výlety povinné. Prestáva sa mi spôsob jeho komunikácie páčiť,no malý ma futbal rád.
Mám obavy, tak ho nechcem pustiť. Rodičia vraj nemôžu ísť ako doprovod. Vraj sú už chalani veľkí.
Čo si o tom myslíte? Preháňam?

luccija
5. nov 2023

Nie, nepustila.Ide v prvom rade o bezpečnosť ja by som v tom pedofila hneď nevidela, ale nikdy nechodí jeden človek s deťmi.Niekomu sa niečo stane bude ísť treba do nemocnice, alebo samému trénerovi sa niečo stane nie v žiadnom prípade iba, ak by išli aspoň 2 ľudia.A tréner má typické chlapské správanie zocelit chlapcov a orestrihnut pupočnú šnúru kvôli takému odišiel môj synovec z krúžku vrieskal po nich, že sú bábovky, že už nemajú mamu za chrbtom a budú počúvať jeho.
Vždy chodí aspon zdravotník, alebo niekto z rodicov

marcellka32
5. nov 2023

Ani zdravotník nejde?? Žiadny iný dospely? Nie, nepustila

chcemradu
5. nov 2023

Dúfam, že je to vymyslené, lebo sám s nimi ani ísť nemôže. Koľko chlapcov by mal na starosti? Asi by som aj prehodnotila celkovo tento krúžok a prihlásila ho do iného klubu, takéto vyhrážky nie sú ok.

pininka1
5. nov 2023

Ti ktorí mame deti vo futbalových kluboch ktoré hrajú napr 1 ligu vieme ze je to bežné, ale nás tréner nikdy nechce ísť sam, vždy hovorí ze toľko detí naraz je masaker, stále idú aj nejaki rodicia. Ale boli sme na turnaji v Poľsku a nie raz a my jedini sme tam boli s deťmi. Všetky ostatné kluby tam boli len tréner a deti, cca 15 až 20 chlapcov. Takže to nieje nič neobvyklé, ale ja by som kľudná tiež nebola, hlavne ak silou mocou chce ísť s nimi sam

vroni
5. nov 2023

Akože jeden dospelý na 15 deti? Nie. S takouto rétorikou? Tisíckrát nie. Inak by som dieťa spokojne na výlet pustila, ale s pedagogickým dozorom dospelých a nie s jedným veľkohubym hovädom.

medda_beda
5. nov 2023

@jana_eyre_2 V 7 rokoch som bola v tábore na týždeň takže si myslím, že človek nemusí mať vlastné deti.Všetci sme mali raz 7 rokov či?

2006_1211
5. nov 2023

Keby toho trénera poznám tak prečo nie. Mi máme tu v dedine trénerov s ktorými by som deti pustila

medda_beda
5. nov 2023

@ciernysokol Prečítaj si môj ďalší komentár a potom sa poburuj!!! Na niektorých tréningoch musíš kričať pretože tie deti ťa nepočujú je tam hluk.Aj môj brat sa sťažoval, že tréner kričí a čo je na tom pravdy fakt neviem lebo decká ho mali radi a chodia na súťaže a kedže brat je citlivý tak to mohol vnímať inak.
A nejde len o výkon.Vy rodičia si niekedy neuvedomujete, že deti sa v kolektíve správajú inak, vystrájajú.Poznám takého trénera ktorý má všetko niekde , neusmerňuje a ten jeho klub je čistá katastrofa.Úrazy, porozbíjané veci, decká drzé, ani na 50 krát nepochopia, že čo im človek povedal.A to sú tam od mala a mohli by mať už rozum.
Ich rovesníci v inom klube sú úplne iní lebo tam tréner povie raz a dovidenia môžeš ísť domov keď chceš narúšať tréningový proces.

A áno k motivácií občas patrí aj povzbudzovací pokrik, ale to by tréner mal vedieť na koho čo platí a je to iné ako niekoho vyslovene deptať.

anjelicek26
5. nov 2023

@medda_beda teraz uplne vazne,ze si ty bola a co si robila 30 rokov dozadu je irelevantne. Bavime sa o tu a teraz a dnesnych detoch. Tiez si tam nebola s trenerom v 7 rokoch uplne sama bez moznosti inej dospeleho osoby aby zasiahla v tvoj prospech... a neriskovala,ze ta vecer dojde trener do izby *pomasirovat* alebo da lieky na spanie a bude pol noci s tebou robit veci ze dovidenia.. Zatvarat oci pred pedofiliou a rizikami lebo *mne sa to nestalo* je kravina na ntu.. dozivotna trauma a zniceny pristup k sexualite.

medda_beda
5. nov 2023

@anjelicek26 Mám 26 akých 30 rokov.
A treba čítať s porozumením.
Písala som, že by mal mať tréner ďalší dozor plus zdravotníka.

Stačí čítať.

medda_beda
5. nov 2023

@ciernysokol Neporovnávaj robotu so športom.
Ešte raz lebo ma to tu už nebaví opakovať ako papagáj.
Niekedy musíš kričať pretože decká ťa nepočujú alebo vystrájajú a tak isto ťa nevnímajú.
Nikde nepíšem o tom, že má tréner decko deptať.
Píšem o tom, že tréneri kričia a pri zápasoch a starších žiakoch aj ponadávajú, ale tí športovci si ponadávajú tiež.

sidicek
5. nov 2023

Mala som podobnú skúsenosť -letny tabor zo sport.klubu, tréner sa mi nezdal, ale bolo to len také tušenie, zlý pocit.Nakoniec som zistila ,že ma zavaznu psychiatricku diagnózu a aj nejaké reči o pedifilii o sebe vyhlasoval.okamzite som cely tabor, zrušila aj keď by tam nebol sám, riskovať pri dietati určite nebudem.Daj na svoj inštinkt, ten neklame

sidicek
5. nov 2023

Mala som podobnú skúsenosť -letny tabor zo sport.klubu, tréner sa mi nezdal, ale bolo to len také tušenie, zlý pocit.Nakoniec som zistila ,že ma zavaznu psychiatricku diagnózu a aj nejaké reči o pedifilii o sebe vyhlasoval.okamzite som cely tabor, zrušila aj keď by tam nebol sám, riskovať pri dietati určite nebudem.Daj na svoj inštinkt, ten neklame

jana_eyre_2
5. nov 2023

@medda_beda všetci sme mali raz 7rokov, ale ver mi že keď budeš mať vlastné deti na mnohé veci prídeš.. aj keď som pre teba stará krava, prosím nevyjadruj sa k niečomu čo si ešte z pozície rodiča nezažila.. (vyjadruj sa samozrejme k čomu chces, ale naozaj je iné zažiť niečo ako dieťa a ako dospely)

medda_beda
5. nov 2023

@jana_eyre_2 To je v poriadku.Každý si je za svoje deti zodpovedný sám a každý si svoje deti pozná najlepšie len potom nechápem prečo so športom nepočkáte kým budú vyspelejšie a obviňujete trénerov z niečoho čo je úplne bežné a bolo to bežné teraz myslím sústredenia, dobrovoľné sústredenia.

Samozrejme postoj tohto trénera nie je úplne v poriadku, ale vek detí s tým nemá nič spoločné kedže jedno dieťa môže byť samostatnejšie než to druhé.

jana_eyre_2
5. nov 2023

@medda_beda z čoho koho obviňujem? Moje deti s trénermi a ich prístupom nemajú žiaden problém, ale tréneri mojich detí sú normálni ľudski chlapi čo majú sami deti a nemajú potrebu deti ponižovať a zastrašovať rodičov..

Mňa len zaujímalo či sa vyjadrujes z pozície mamy alebo len niekoho kto trénerov zažil len ako dieťa.. lebo v tom je diametrálny rozdiel..

tweetinka.co
5. nov 2023

Ja mám doma futbalistky. A zakaždým je možný dozor rodiča (aj u 11rocnej)

estellas
5. nov 2023

Nemala by s nimi ísť len jedna osoba. Ja deti nemám, ale môj brat robí animátora na táboroch a majú tam skupiny po 12 deti a nikdy nejde len jeden dospelý, vždy ich ide viac minimálne sú traja. Aj v školách základných aj stredných idú na výlety so žiakmi viacerí učitelia.

jonnie
5. nov 2023

Koľko ma tréner rokov? Ak je to staršia generácia, tak to vnímam inak. INak, sa môžte obrátiť na šéfa dorastu a informovať sa o tom, mal by mať prehľad... a vždy máš dve možnosti- pustit/nepustit. Zrejme sa výlet neuskutoční ak tam pôjde 5 chlapcov... ci? Bežné na tréningoch nás tréner vyhadzovali, Aby sme deti nerozptylovali, na zápase zakazoval pokrikovat ich mená... asi vedia prečo, tie deti hocičo rozhodli ešte.

medda_beda
5. nov 2023

@jana_eyre_2 Poznám osobne niekoľko významných trénerov ktorí sú bývalí reprezentanti SR takže viem ako to chodí a asi aké veľké deti tam sú.Taktiež niektorí majú vlastné deti ktoré sú tak isto v reprezentácií.

Ponižovanie ani zastrašovanie nie je v poriadku.
Ale nadávky aj medzi spoluhráčmi sú vo vyššom veku bežné takže nech si rodičia idú dopredu pozrieť nejaký ten zápas aby vedeli vyhodnodiť či na to ich dieťa má povahu.
Lebo nejaký krik je bežný keď je na jednom športovisku veľa ludí a to ešte neznamená, že ten tréner je despota len musí prekričať kolegov.

mooonika1975
5. nov 2023

@anjelicek26 no tu môžeme isť, ideme s 20 deťmi maličkymi dve učiteľky na plavecký. Takže to tu nie je nič výnimočné

mooonika1975
5. nov 2023

A preboha, tu pedofilujete a neviem čo, proste vidi, že zrejme mamičky behajú okolo deti, že teda chce tých chlapcov zoceliť, ako partu, ako skupinu. Preto nechce rodičov, ani ja nemám rada v škôlke akcie, keď je aj rodič pritomný, lebo všetka aktivita je na mne, rodič nerobi nič a dieťa pri rodičovi extra besné.

jana_eyre_2
5. nov 2023

@mooonika1975 aha a keď ideš s deťmi zo škôlky na výlet, ides bezne bez iného dospelého a ak sa niekto ohradi tak mu povieš že ak nebudeš súhlasiť tak výlet bude povinny?

mooonika1975
5. nov 2023

@jana_eyre_2
ty si mysliš, že by niekomu vadilo, že idem s nimi sama ? Nikomu, som s nimi stále, tak mi asi dôverujú. Pýtajú sa len na sumu a kedy treba pre ne prisť.

jana_eyre_2
5. nov 2023

@mooonika1975 čiže s nimi chodis sama na prespavanie 250km od domu? Prepáč ale tomu neverím..

lucia147852
5. nov 2023

@mooonika1975 a presne pre takýto postoj sa neriešia častokrát prípady pedofilie a nevinne obete trpia roky

medda_beda
5. nov 2023

@jonnie Rodičia môžu byť prítomní napríklad niekde na tribúne, ale nemali by narúšať tréningový proces a veľakrát do toho tréningu zasiahnu a ukazujú svojim deťom ako čo majú robiť aj keď sa tomu športu nevenovali.Zasahujú trénerom do práce a tak isto deti nevnímajú trénera, ale rodiča a potom tréning vyzerá nejako takto : mamii mamii ahoj, mami vidíš? Deti sú nesústredené.
A čo sa to dieťa naučilo? Nič, ale rodič samozrejme očakáva zázraky.
Tak isto na niektorých zápasoch, pretekoch nie je dobre pokrykovať určité veci lebo ich to mýli v tempe napríklad alebo upriamuje pozornosť inde.

mooonika1975
5. nov 2023

@lucia147852 veď je to tréner, veď ho rodičia musia poznať, trikrát denne tréeningy plus vikendy, boli sme stále s deťmi, poznali sme trénera, jeho rodinu, pomaly sú s trénerom viac ako s vlastnou rodinou, myslim rodičia, ak teda sú rodičia taki , že majú záujem o dieťa a chodia s nim. Tak vidia, ako sa správa tréner. Nie, že všetko je ok, deti chodia radi, a bla bla a potom zrazu je pedofil. Na to treba argumenty, nielen to, že sa mi nepáči.

mooonika1975
5. nov 2023

@medda_beda vravim, toto stači v škôlke, mali sme lyžiarsky, a keď pridu pozrieť rodičia, ja som na nervy, to ich ťahajú tie deti kade tade, tam tam a ja si ich potom rátaj, vezmu si ho do auta, nepovedia, najhoršie, keď pride rodič. Samozrejme, keby sa niečo stane, som na vine ja. Nik iný.

markusrasford
5. nov 2023

@medda_beda ty čo natrepeš. Môj syn hrával od 6 rokov do 30 ale počas pôsobenia v mládežníckych kategóriách nikdy rodičia nechodili na tréning aby zasahoval do tréningového cyklu. Úplne píšeš od veci malý chlapec má 7 rokov a od témy si veľmi vzdialená. Mamička má iný problém nie to ako sedieť na tribúne a vykrikovať. Žiaľ ty túto tému zavádzas úplne inde. Nikdy som nezachytili aby si deti nadávali a keby sa to náhodou prihodilo my rodičia by sme rýchlo urobili poriadok. A hrali so Slovanom s Internom Nitrou Puchovom a veľa veľa ďalších mužstiev by som mohol menovať.