Pustili by ste deti na víkend s trénerom?
Pustili by ste svoje 7 ročné deti na víkend, vrátane noci na výlet s futbalovým trénerom? Len on a deti.Žiadny iný dospelý. Pán tréner tento výlet nazval "odstrihnutie pupočnej šnúry".
Dokonca sa vyhrážal, že ak ich tentokrát nepustíme, tak od nového roka budú mať tieto výlety povinné. Prestáva sa mi spôsob jeho komunikácie páčiť,no malý ma futbal rád.
Mám obavy, tak ho nechcem pustiť. Rodičia vraj nemôžu ísť ako doprovod. Vraj sú už chalani veľkí.
Čo si o tom myslíte? Preháňam?
@mandevilla 7 ročné dieťa by sa už snáď mohlo vedieť osprchovať a utrieť aj samé
@tilly a hlavne trener s 15detmi nema co robit len obtazovat nejakeho jedneho v sprche.. :D fakt tieto fantasy...
@tilly samé sa môže osprchovať. Len či tam nebude aj tréner s mobilom asistovať. Alebo nebodaj sám behať holy.
Ahoj, prečítala som po 4. stranu a určite by som nepustila. Celé je to divné, myslela som, že budú mať nejaké sústredenie ako špeciálne tréningy, ale on chce ísť s nimi sám minibusom 250km/cca 4h cesty (čo najďalej, aby žiaden chlapec v prípade núdze nemohol ujsť, nemohli sa hneď dostaviť rodičia, chlapci boli odkázaní na jeho dovoze/odvoze naspäť?) a chce s nimi pozerať futbalový zápas? Veď to s nimi môže pozerať aj v telke, preto musia cestovať 250km? Otvorene, mne príde ako čistý pedofil a do budúcna by som zvážila či môj syn bude taký klub navštevovať, kde sú vyvolení za zásluhy a iných nechá sedieť na lavičke, mal by rozvíjať talentované deti hlavne a nie sa mstiť ak nie je podľa neho. Aj tie jeho nanútené povinne jazdy od budúceho roka mi prídu čiste psycho, asi aby mal pravidelný prísun malých chlapcov, tak ide čosi nútiť za povinné, veď je to slizké už len ako sa vyjadruje a ako chce byť na takú vzdialenosť s nimi výsostne sám. To ho nikto nemôže z rodičov cez znamych preklepnúť či už nemal nejaké záznamy v registri trestov? Ma on vôbec zenu, deti? Toto je do očí bijúca pedofília.
@simca06022011
No, kľudne ich môže chciet pán tréner vyumývať a vysprchovat a poriadne pochytať. A za zásluhy, ktorí sa dajú, tí budú dobrí hráči, ktorí viac na lavičke už sedieť nebudú. Ja som len čítala výpoveď zeny roky zneužívaného kňazom. Takto nejak fungujú pedofili. Na mieste, odkiaľ nemá obeť úniku, ísť 4h sám minibusom s 15-timi chlapcami…chlap to má dokonale premyslené, svoje dieťa by som tam viac nedala… prečítaj si výpovede roky zneužívaných olympijských gymnazistiek, ich znasilnoval doktor.
Uz len z praktickeho hladiska nepustila. 15 chalanov, 1 trener, ktory by mal mat podla zakonna celodenny aj nocny dozor? Nie je mozne zvladnut, treba minimalne 2 dospele osoby, ktore by sa v noci vystriedali. A to je najmenej...tiez mi to pride cele trochu "uchylne" a čudné...urcite mate naňho ako rodičia páky, iba sa treba zomknúť!
Ostatní sa boja ozvať aby sa im nevozil po deckach? Tak normálne hraj, akože ide a tesne pred odchodom proste ochorie.. Úplne bežný postup, uvidíš koľkí budí zrazu chori v deň odchodu 😆
A v tomto momente by som ja malému rušila footbal a hľadala alternatívu. Neznašam taketo jednanie
1. Panovi trenerovi treba strucne vysvetlit, ze nie je jediny trener futbalu na svete a ze nebude takymto sposobom rozhodovat a diktovat ci su alebo nie su povinne vylety maloletych len v jeho sprievode, pod natlakom na rodicov a deti
2. Skole, alebo jeho nadriadenemu treba dosledne vysvetlit, ze trener je clovek nerespektujuci deti / ich rodicov a slobodnu volu a nesuhlasite so sposobom jeho komunikacie
3. "Pan trener" nema asi predstavu co obnasa vikend s 15timi 7 rocnymi chlapcami a netusim, ako ich chce manazovat - ale co v pripade, ze sa nieco stane??? Kto bude zodpovedny?? Ak tuto akciu organizuje skola alebo nejaka organizacia, neverim, ze je povolene aby pri pocte 15 deti bol prjtomny len jeden zodpovedajuci dospely!
4. Strihanie pupocnej snury??? Nech si "pan trener" striha snury vlastnym detom, ked chce vychovavat.. (je zle, ked zaroven dufam, ze deti nema?)
V zivote by som dieta nepustila na vikend s clovekom,ktory ma takto vydiera,ktory absolutne nema moju plnu doveru a respekt a to teda tymto prikazom "pan trener" nedosiahne ani omylom!
A prve co mi napadlo je, ze vylet je povinny a iba s jeho dozorom - este aby si tam na chlapcov nepockali nejaki dalsi trenerovi pedofilni kamosi, co mu budu vypomahat...
A posledna vec: na tomto cloveku buducnost tvojho dietata nestoji.... ale cokolvek sa zvrtne zle, moze na tom budunoct tvojho dietata padnut...
Joj ci som sa nasrala, co je to za chuja vobec??
Nie je realne, aby jeden clovek isiel sam s 15 detmi. Mali by byt 2-3 ako dozor. Trenera ked klepne pepka, co tam tie deti budu same robit? Ak sa stane nieco dietatu a musia vyhladat lekarsku pomoc, tak kto bude s ostatnymi detmi, ci pojdu vsetci spolu k lekarovi?
@chovancova27 dovolim si nesuhlasit... je tabor a tabor a v tomto pripade to smrdi na hony a dieta - 7 rocne treba chranit! On netusi, co mu moze hrozit, ale uz len z popisu tu na 9 stranach opakovane, nestranne, nezname zeny nezavisle od seba pisu velmi podobny pocit - a to uz je do oci bijuca akasi hromadna intuicia... nie, aj keby tam chcel neviem ako ist - s tymto clovekom by som ho nepustila..
@taga
Tak povedzme si otvorene, pan tréner už nejaký plán má, keď tam chce byť jediný dospelý stoj čo stoj a ide riskovať tú cestu sám 4h minibusom s vystrajajúcimi chlapcami a musí to byt až 250km od rodičov.
Ale aby bolo až toľko rodičov, ktorí na toto pristanú, to sa mi nechce veriť, naservíroval pedofilovi svoje dieťa na zlatom podnose.
@katkami123 ale chapes, nikto sudny si nevezme sam na zodpovednost 15 malych chlapcov! To nie je ziadne hrdinstvo, to je proste kardinalna hlupost! Cize, ak nema postranne umysly, tak je to cisty blazon mimo realitu, jednou nohou v base... s takym clovekom pustit svoje 7 rocne dieta? No ja teda isto nie!
Jasne
@taga
Veď toto majú iba 7 rokov… ktovie čo si aj on pod pojmom pretrhnutie pupočnej šnúry predstavuje, keď chce dať výlety s ním za povinne, pomaly čo si to rodicia ešte vôbec dovoľujú, nedať mu na 250km výlet svoje deti, aby si iba pozreli futbalový zápas, to treba toľkú cestu merať, úchylný gestapák.
Píšeš, že mu neveríš. Tak nad čím ešte rozmýšľaš?
Tu sa pripnem.
Pustila, syn tak chodí od 6tich rokov, bude mať 18. Nikdy sa nikomu nič nestalo, akurát ho to naučilo disciplíne, samostatnosti. Vždy sa na tieto futbalové výjazdy tešil, tréner večer hromadne poslal foto. U nás sa ale nikomu nemusel žiadny tréner vyhrážať ničím, vždy ich čakalo bud sústredenie alebo turnaje.
Pri precitani nadpisu som najskor chcela napisat, ze ak by to dieta chcelo, tak ano. Ale tento sposob komunikacie mi rozblilal cervenu kontrolkuba skoro isto nie + hladala by som iny kruzok.
Mne sa to vobec nepaci....aj u nas ziadaju rodicov ako doprovod pre pripad ked sa nieco stane.a preco tam nechce rodičov??? Skrýva niečo???načo beru take male detičky na noc????urcite by som nepustila.Dnesnu dobu nemozeme porovnavat s dobou s pred 30 rokmi moze sa udiat hoci co..
Možno si myslí, že je Igor Hnízdo 🙄, každopádne už len z Tvojho príspevku som mala veľmi divný pocit z neho.
@deedol moja mam je ucitelka v materskej skole, uplne cely zivot, zachvilku ma 70 rokov no uci stale, deti ju zboznuju, ked ideme po meste a zbadaju ju deti zo skolky utekaju za nou a okolo pasa ju objimaju, moje decka kolkokrat len pozerali… cize za tolko rokov nikdy neboli v skolke v prirode a to je v meste nie na dedine. A osobne som sa stym este nestretla ani nepocula.
@tilly konečne aspoň jedna normálna žena. Ja som zhrozená z týchto matiek akého úchyla spravili z toho trénera. Som si istá,že nikdy nerobili žiaden šport tie ženské. My sme športovo založená rodina,synovia športujú profesionálne. Aj muž bol profi futbalista. Tiež sme si užili všeličo pri synoch na zápasoch,turnajoch,ale problém boli vždy rodičia a nie tréneri. Neskutočne som sklamaná z tejto diskusie.
@empafi Sklamaná z čoho? Vyjadrovanie trénera ok nie je. Viaceré máme z toho divný pocit, tréner je možno ok a fakt si len možno myslí, že je Igor Hnízdo, ale nepôsobí na mňa seriózne. Dieťa by som mu nezverila. A sorry, ale ísť s 15 deťmi sám bez iného dozoru?? Ja čo si pamätám, chodili s nami minimálne dvaja + ošetrovateľ.
@empafi to vieš, fantázia funguje... dnešna doba = katastrofické scenáre už ked ma dieťa prejsť 300m do školy a nie to ešte niekam ísť bez mamy. 7rocne deti sú bábätka nemohuce, prvy stupen batolata, druhy stupen deticky kt treba na stretnutia s kamoskami vozit :D V dobe mobilov a áut v každej rodine :D každý má zle " umysly", je uchyl. Ja na mieste trénera to dám povinné a kto nie nech si nájde iný krúžok. Kreslenie, strikovanie s mamkou.
Už keď niekoho napadne sprcha :D tak je to trápne . Moja predškolacja sa umyvala sama aj utierala - v tabore, kde išla sama, bez akejkoľvek známej osoby. Dokonca som bola v šoku aj veci si v tabore "oprala" :D a tu nejaké matky čakajú ze niekto bude chalanov umyvat :D
V rodine mam aj učiteľa, deti nosí aj sam a všade.
ja nechápem, čo nepochopitelne je na to, ze nechce rodičov tam. Asa ucitelka na zs nas tiez nosila po výletoch sama... Nezmysel je jedine vzdialenosť. Na jednu noc. Nič iné. A traposiny kto by riskoval :D no každý riskujete každý deň. Nič by sme nerobili len doma sedeli a triasli sa od strachu, keby som takto mala premýšľať. Úchylaka vaše dieťa stretnúť môže aj v biely deň, aj v triede. Aj v škole. A nie ze neurobíte s tým nič, je veľká pravdepodobnosť ze to ani nezistite. Na to nemusia cestovať na výlet
@simca06022011 pozri ides z extremu do extremu. Ide tam o to, ze tam za kazdu cenu chce ist s nimi sam, chce ist daleko, aby ho nejaky rodic alebo niekto kto ho pozna "neprekvapil" necakanou navstevou, a na noc je uplne nieco ineho ako cez den...
Ano uchylaka mozes stretnut aj v skole na telesnej. Ale ma omnoho mensie sance dietatu ublizit, lebo vela oci okolo neho, ako ked ma kluce od vsetkych izieb na ubytovni a moze celu noc chodit s jednej do druhej "kontrolovat"
Neplet sem tabor, kde je xy vychovavatelov, kopa dozoru... moje deti tiez chodia na tabor, chodia aj do skoly v prirode, chodia na prespavacky s trenerom a do skoly 50 minut autobusom... ale nikdy to nie je 1 dospely na deti a sam! Zasa odtial potial co sa tyka "slepej dovery".
A ano som paranoidna, lepsie ako lutovat. Staci jeden takyto "incident" u dietata a sexualita dozivotne poznacena.
Za tých okolností, čo si písala, nie v žiadnom prípade. Dajme tomu, že paranoju vidieť v každom divnom chlapovi úchyla, dáme nabok. Tak potom je hlúpy a ľahkovážny. 250km ďaleko, 2 dni s 15 deťmi sám, to je tak jednou nohou v base. Budú na zápase a bude sa mu chcieť na wecko, kto bude strážiť deti? Ak sa jeden zraní, tak všetci pôjdu na pohotovosť? Či ako si to predstavuje?
Ano. Ja som mala takú turistický krúžok a bežne sme chodili na víkendovku na chatu s deťmi od prvej triedy.

https://open.spotify.com/episode/4a7f4QYs6K1Xpr...