icon

Registrácia 9 ročnej dcéry na Facebooku

emuska4444
5. jún 2015

Ahojte,

Moja 9 ročná dcéra chce byť na Facebooku. Je spoľahlivá, ale bojím sa, že tam uvidí niečo nie veľmi pekné. Čo vy na to ?

janinah
6. jún 2015

@maja1503 náš má pc za odmenu,je to 20-30 min.denne,ale nie každý deň..a má ho zapnutý v obývačke mne pod nosom,čiže vidím,že hraje hry a stavia domy...

horana
6. jún 2015

Pre vsetky ktore tam vytvorili konto svojim detom mladsim nez 12, tak hned u vode ste museli klamat o ich veku, resp. zadat naschval chybny datum narodenia, ci?

zuzkaanicka
6. jún 2015

@maja1503 ani mne sa nepaci, ked deti vysedavaju pri pocitaci ... v tom sa zhodneme ... ako som tu uz pisala, dcera ma vela kruzkov, sportuje-cize cas na net velmi nema ... FB ma uz takmer dva roky ... je zodpovednejsia ako mnohe maminky na FB, nemam dovod jej zakazovat byt takymto sposobom v kontakte s byvalymi spoluziackami ... ale je pekne si planovat a pisat, ze toto by som ja nikdy ... pri detoch sa az tak o 20-30 rokov ukaze vysledok ... a ja som denne v kontakte s mladymi ludmi, takze mna naivita presla uz hodne davno ... zatial mi dcera neklame a verim, ze ani nebude mat nikdy dovod ... ale zakazmi by som toto nedosiahla 😉

natalym
6. jún 2015

Aj na ihrisku aj na kúpalisku môže mať nejaký debko ruku v gaťoch. Tomu sa nevyhneme.
Ale TREBA o tom s deťmi hovoriť!!! Nezakrývať pred nimi skutočnosť, že úchyláci existujú.

janinah
6. jún 2015

@loginexistuje prečo by som mala byť nepríjemne prekvapená? to akože radšej mu mám dovoliť registráciu,len aby to neurobil poza môj chrbát? neurobí,veľmi dobre vie,že ja aj trestám /ohýbaj ma,mamko,pokiaľ som ja Janko...

zuzkaanicka
6. jún 2015

@janinah ja som to uz opravila 😉

mawka
6. jún 2015

@maja1503 ides si stale svoje. kazda mama, ktora tu dala suhlasny prispevok, ktorej dieta je na fb rovno aj napisala kolko casu tam travia a ako travia cas bezne. a vsetky do jedneho tu uviedli, ze ten profil kontroluju, ze decka maju stale vela zaujmov, kruzkov, stale maju kamaratov, s ktorymi behaju po vonku a to, ze obcas idu na fb je mizive %. tak nechapem, preco mas pocit, ze ked je dieta registrovane na fb, tak nezije realny zivot.

natalym
6. jún 2015

Inak moje deti vedia, preberáme takéto situácie, čo keď sa im niekto cudzí prihovorí, ako ich napr. môže na niečo lákať, čo majú robiť ak majú pocit, že musia rýchlo zmiznúť, príp. koho požiadať o pomoc a pod.

loginexistuje
6. jún 2015

@horana za mna mozem povedat, ze my sme pouzivali s dcerou jedno konto na fcb muz nema ziadne a vlastne som dovolila po 12 rokoch... ale teda viem heslo a obcas ho kontrolujem ... s dcerinym vedomim .. ale teda u nas tam velmi nechodi ... len ked je napr. chora a ulohy od spoluziakov a tak ...

maja1503
6. jún 2015

@mawka bezim sa 9 mesacneho syna opytat ci mozem dat jeho fotku na internetovu siet 😉 😀 co myslis ze mi odpovie? 😀 je to kazdeho osobna vec ci si da fotku dietata alebo nie... ja som hrda na to ake mam krasne dieta tak preco by som nemohla ukazat aj inym aky je nadherny 😉 ked ta to nezaujima tak na tie fotky nepozeraj a nekomentuj to ci mam fotky alebo nie...radsej mu spravim FB nec si tam vycapi zajacikov a nech pise s kadekym...bla bla bla.... chces mi teraz vsugerovat ze mas pravdu ze take dieta patri na FB ?alebo ja uz vazne neviem o co ti ide 😉

natalym
6. jún 2015

@maja1503 Možno , že by bolo zaujímavé poznať jeho názor. 😉

zuzkaanicka
6. jún 2015

@maja1503 rozhodne si nemyslim, ze FB je take dolezite ... ja tam nie som a zijem uplne v pohode 😉 ... ale nevidim na tom ani nic zle, ked tam je a pise si s byvalymi spoluziackami, trenerka im tam pise rozne pokyny ... fakt neviem, co je na tom zle, ked je dieta poucene a inteligentne, tak nebude hadzat svoje "gatkove" selfie ako tehotne (pripecene) zienky na MK 😝

zuzkaanicka
6. jún 2015

@mawka myslim, ze toto nevysvetlis, ani keby si to nakreslila 😉

mawka
6. jún 2015

@natalym ale sak to je prirodzene. o tom tu cely cas pisem, ze je to o rodicoch. decka by nemali byt drzane v bubline, nemali by sa bat zivota a situacii, ale my sme tu od toho, aby sme ich naucili ako maju reagovat v tej ktorej situacii. zakazovat a prikazovat a stat nad nimi doslova ako strazny pes LEBO JA SOM POVEDALA mi pride v 98% kontraproduktivne.
mam este male decka, ved vies 6 a 12, ale bavime sa o sexe, prenosnych chorobach, znasilneni, pedofilii, tehotenstve, prostitucii, bavime sa o tom, co je pekny sex a co je uz nevhodne. bavime sa o internete, jeho plus a minusoch. tiez sa bavime o ludoch, o uchylakoch nielen online ale aj v reale. bavime sa o vsetkom. ja pred nimi proste nebudem nic tajit. a rovnako sa bavime o politike, o historii, o financiach, proste o vsetkom. asi je to tym, ze uderom 19.00 hod sadame k telke a pozerame spravy durch az do skoncenia pocasia a vsetko, co v spravach je tak rozoberame. a nech ma aj ini v zuboch roztrhaju, ze je to nevhodne a skoro a bla bla bla. sama vies aky je zivot svina, treba decka na to pripravit a nie im ho malovat na ruzovo s kvetinkami a hviezdickami lebo mamka to tak povedala a ostatne je fuj a ani to spominat nebudeme...

loginexistuje
6. jún 2015

@zuzkaanicka presne ja si myslim, ze dieta ktore pouziva fcb pod dohladom dospeleho a triezvo uvazujuceho cloveka je v pohode oproti niektorym zienkam tu na MK, ktore si do blogu vesaju s prepacenim kazdy prd... resp. x vyrazov svojej tvare, denne pat statusov.... a pod...

mawka
6. jún 2015

@maja1503 najskor by si musela pochopit pointu toho, co som ti tu pisala. ale je zabavne citat matku, ktora si este nepresla urcitym obdobim u dietata, ale mudra je jak radio. je krasne hovorit KED TO BUDE TAK JA... ale realita je uplne ina.
uplne zbytocne viac na teba reagovat lebo davas od veci.

janinah
6. jún 2015

@zuzkaanicka to si určite mysleli aj mamy tých dievčat,od ktorých úchyl vylákal fotky a videá a ešte ich aj poriadne zastrašil,aby čušali 😠 ..že ich dcéry sú poučené a vedia....ked nevie dieťa poriadne plávať,tak ho hodíme do vody a rob čo vieš,lebo my sme ti pár plaveckých ťahov ukázali....alebo počkáme,nech dieťa dozrie,naučí sa poriadne plávať a hodíme ho do tej vody,keď máme istotu,že ho neutopíme,že je pripravené oveľa viac ako pred rokom či dvoma...utečie tomu dieťaťu niečo?nič....

maja1503
6. jún 2015

@mawka hlavne ze ty davas uplne k veci 😉 prave preto ze som mlada mamina tak nemam dobre zmyslanie asi 😉 ale v pohode... ideme sa vsetci zaregistrovat na FB a nezabudnime hlavne na 5 rocne deti 😉 good luck 😵

natalym
6. jún 2015

@mawka ˇAno aj nepríjemné veci im treba povedať. Že napr. smrť je prirodzená súčasť života, že s umierajúcim človelkom sa rozlúčime a pod.
Aj my so o tom rozprávame, môj muž dakedy krúti očami, ale nepovie ani slove, lebo vie, že to musím povedať. Samozrejme, primerane veku a chápaniu.
Podľa mňa 9 ročné dieťa má na FB času dosť. Ak niečo potrebuje od kamošky, má mobil, príp. môže jej ísť zazvoniť a prejsť sa. Nemusí si vycapovať všade fotky, čo majú doma, od domácich zvierat až po obsah skríň a pod.
Však ale keď to robia matere tak aj decká.

zuzkaanicka
6. jún 2015

@loginexistuje ono, ked som mala tu starsiu dceru uplne malu, tak som tiez zvykla pouzivat spojenie: toto by som ja nikdy 😅 ... zo svojich moralnych zasad som sice neupustila, ale toto spojenie si uz nedovolim pouzit ... a verim, ze su aj take matky, ktore funguju na zakazoch, ale to je rovnako blbe riesenie ako uplna benevolencia 😉 ... a niektore blogy na MK-hmm ... cloveku sa rozum zastavuje 😝 ... ta 9-rocna ma mozno viac rozumu 😉

janinah
6. jún 2015

@mawka to aj 6ročné pozerá správy o 19tej? tie vraždy,podvody,znásilnenia?..tak potom už tu nič nepíšem 😒

natalym
6. jún 2015

@janinah A Simpsonovcov kuká, však?

bibianka
6. jún 2015

@emuska4444 Keď budete dieťa registrovať, sfalšujete jeho vek? Ako tento podvod dieťaťu vysvetlíte? Aké "poučenie" si z toho Vaše dieťa vezme?

mawka
6. jún 2015

@janinah vies, ze to bolo na pokeci? o tom som pisala na zaciatku. pokec je vacsie zlo nez fb. a mimochodom, existuje nieco ako rodicovska ochrana a zamka alebo tak nejako. vsetko sa da nastavit. na fb sa da nastavit sukromie. da sa nastavit, aby sa dalej nezdielalo, da sa nastavit, aby cloveka nikto neoznacoval. da sa nastavit, aby len priatelia a cisto priatelia pripadne dalsie skupiny ludi videli a len oni. vsetko sa da nastavit.
a ked si 12 rocna pise na pokeci, ze vyfajci za kredit, tak sa lahko aj vyzlecie na kamere online. kazdy rodic musi vediet a sledovat ake ma doma dieta, ako velmi s nim slaha puberta a musi ho mat pod kontrolou.
historia surfovania sa da najst aj ked ju zmazes. kopec kopec veci sa da. len ludia by sa museli chciet tie veci naucit.
a suhlasim s nazorom, ze xy matiek tu na koni sa spravaju horsie ako mozno tie 9 rocne decka na fb pod kontrolou.
@loginexistuje hej a nahe deti a uplne verejne. a potom sa tu idu rozdrapit aky je fb fuj a ako ohrozuje ich deti, ked oni si ich ohrozuju aj same 😉

zuzkaanicka
6. jún 2015

@janinah no, ja som ale pisala, ze my mame dceru pod kontrolou ... nie som naivna ... viem, ze kadeco hrozi ... ale zatial sa mi moje vychovne (resp. nase-lebo vsak aj manzel vychovava) ukazali ako spravne.

loginexistuje
6. jún 2015

zienky a vy si fakt myslite ze vase skolopovinne deti su na internete iba pod vasim dohladom? ze inde sa k netu ci uz na pc v skole, druzine na kruzku, ci uz v mobile u spoluziaka sa na net nedostanu?

Ja kazdej takejto matke odporucam par dnovy pobyt v skole ... co vsetko tam decka pozeraju v mobiloch a pod...

pre mna je dolezite aby to moje dieta nerobilo na tajnasa ale s mojim dohladom, resp. sa nebalo na mna obratit...

nejde o to ci mu nieco utecie .. to urcite nie ... ale nebude to pre neho zakazane ovocie ... ktore najviac laka...

ale tak kazdy vychovava svoje dieta po svojom ...

mawka
6. jún 2015

@janinah jaj ano, lebo vlastne ziadne nasilie vo svete neexistuje, nikto nejazdi ako kreten po ceste, nikoho nemoze nikto zrazit a ujst, nikoho vlastne nikdy neznasilnili a v nepale vlastne ziadne zemetrasenia neboli. a na slovensku sa mame vdaka politikom upplne super. jasnacka. nie, nechovam svoje deti v bubline. nechovali ma tak ani nasi a vdaka tomu som prezila ine tazke zivotne situacie a nerutim sa pri prvom mensom probleme.
@natalym moja... ty tiez pekne moralizujes, ale vieme predsa, ze o co ide, vsak? ci jak sa ti to hodi? 😉

natalym
6. jún 2015

@mawka 😲 ???

romaniela
6. jún 2015

Načo potrebuje 9 ročná facebook?

zuzkaanicka
6. jún 2015

Deti asi treba vychovat vo vakuu, v dospelosti vypustit a potom nech ich zivot prefacka 😝 ... neviem, preco by dieta nemalo vidiet spravy 😕