icon

Skoré vstávanie 5 ročného dieťaťa

ankastevko
18. nov 2017

Ahojky baby vie mi nejaka poradit co robit aby moja 5rocna dcerka spala dlhsie ako do 6rana? U nej je uplne jedno ci ide spinkat o 8,9,10 ci 11vecer stale vstane okolo 6tej. Neverim ze take dieta nepotrebuje spanok a pritom chodi uz aj do skoly (1 rocnik v zahranici). Prosim radte 😆 Dakujem ❤

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 kazde dieta je ine len ty to mas oto tahsie (ak som spravne precitala) ze je postihnute co mi je velmi luto. Hlupa otazka ale preco este zijes z rodicmi? Vizera to tak ze to mas dost tazke 🤔

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko rano (vlastne nielen rano, kedykolvek pocas dna) by sa mohlo nieco stat, napr.dieta moze vyliezt na stolicku, spadnut z nej a rozbit si hlavu, zlomit nohu, prinajmensom rozbit koleno. Toto nechcem ani nepotrebujem. Bez ohladu ci dieta je alebo nie je plne zdrave

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 v pohode ja nekusem 😉 pochopila som. Na kazde dieta plati nieco ine 😊

0silvia0
19. nov 2017

@korytnacka1 ty pochop ze spravanie tvojho dietata vobec nie je standardne a ostatne deti su v pohode samoobsluzne. Ine deti nepistia a nevyvadzaju, tak preco by sa malo okolo nich skakat ako okolo tvojho? Toto nie je tema o tvojom "inom" dietati😉

ankastevko
autor
19. nov 2017

@yennn Praveze ja neviem pochopit ked sa budievala okolo 8.30 - 9 a teraz zrazu o 6stej nechapem.

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 u nas skola zacina 9.05 (zahranicie) 😊

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 ano viem stat sa moze hocico a nejde vsetko zaistit tak aby si nieta neublyzilo.

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko preco zijem s rodicmi? Som na dieta sama, matka samozivitelka. Dieta mam po kratkej znamosti, viem, moja chyba, stalo sa. Otehotnela som v roku 2011, davku materske mi zamietli, vratila som sa domov. 3 roky som poberala RD, od 2015 som bola takmer rok bez prijmu kym mi priznali davku v hmotnej nudzi, predlzenie RP mi zo zdr.stavu dietata mi najprv zamietli, schvalili az v aprili tohto roku ked uz mal syn 5 rokov, o mesiac mi predlzeny konci. Opat budem bez prijmu. Budem si ziadat o opatrovatelsky vzhladom na zdr.postihnutie syna, prognozy nie su dobre, min.1-2 roky to bude este na takejto urovni, syn vo vyvoji od leta stagnuje, nastal regres vo vyvoji, veci co vedel zabudol (podozrenie na hellerov syndrom). U rodicov byvam preto lebo moj prijem nie je postajucuci, nemala by som z coho platit najomne a zivit seba aj dieta. Zamestnat sa kvoli jeho zdravotnemu i mentalnemu stavu nemozem, vyzaduje nonstop dozor, asistenciu. Nebyt rodicov uz davno som asi pod mostom ak nie horsie. Co sa tyka vyzivneho sudom je urcene no biologicky "otec" vyzivne vobev neplati

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko to som nevedela

korytnacka1
19. nov 2017

@0silvia0 moj syn nie je jedine "nestandartne" dieta na svete

ankastevko
autor
19. nov 2017

@0silvia0 pochopila som ze
@korytnacka1 ma postyhnute dieta a viem ze taketo deticky potrebuju vacsiu pozornost ona si to uvedomuje ze nejde pri jej synovi oddychovat len prosim vas nenatahujte sa tu myslim to vseobecne. Kazda vieme ake samostatne ci nesamostatne dieta mame. Urcite jej je luto ze ma choreho syna mozno prdto ma take reakcie. Prosim vas trosku ludskejsie (mysim tym kazdeho nie len vas dve 😚 )

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 biologicky otec ti ako dlho neplati na dieta? A ak smiem vediet kolko ma platit?

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko dakujem

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko neplati da sa povedat od narodenia, co to par krat zaplatil, doplatil ( aj to nie plnu sumu) no vsetko islo spat uradu prace kedze som dlho poberala nahradne vyzivne musela som to vratit ja. Sudom urcene je 60 eur mesacne. Trestne oznamenie podane uz 5 x, nic sa nestalo, uz bol vydany zatykac no nezavreli ho. Nedavno centrum pravnej pomoci zistilo, ze v DE ma prijem 1600 eur mesacne. Exekutor mu udajne na zahranicny prijem siahnut nemoze

aluska82
19. nov 2017

Ja mam 5 rocnu dcerku od narodenia vstavala o 5tej ..teraz okolo 5.30 az 6hod. Tiez som skusala posunut vecer spanok a nic vzdy vstala o siestej a cez leto aj o 4.45 ale neriesila som to. Upravila som si to tak ze uz o siedmej spi ja si porobim do desiatej a idem spat a rano som vyspata a presne ako tu pisu niektore dievcata uz o deviatej mam navarene. Ja som si zvykla a vyhovuje mi to lebo radsej idem skor spat a ked vecer skoro lahne to je k nezaplateniu lebo clovek uz je unaveny.

ivuska027
19. nov 2017

@ankastevko môj mladší 6-ročný syn je od narodenia ranné vtáča. On bol vždy hore ráno o piatej. Potom sa to posunulo na 5:30 😀 Tiež už chodí do školy. Rano sa zvykne hrať alebo si kresliť, vezme si raňajky, nikoho nebudí, neruší. V škôlke cez obed zvykol aj spať, doma cez víkend už roky nie. V škole mu to nechýba. Keď mal rok a dva mesiace išiel do detskej izby k bratovi, odvtedy ho ráno neriešime. On sa naučil, že ráno z nás nikto nefunguje, tak sa hrá s legom alebo si kreslí alebo si niečo nájde. Nie tablet.

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 Ale to,ze si cez vikend pospim namiesto do 6.00 aspon do 8.30-9.00 neznamena,ze sa nestaram o dieta. To si uvedom. A ja nemozem za to,ze ty to mas zariadene inak. Ale ano, chápem tu na MK ak nedojcis aspon do 3rokov, nevstavas v noci aspon 10-20x k dietatu,nenosis dieta tiez aspon do 3, nespis s nim v jednej posteli aspon do puberty a pod.tak si "krkavcia mater" a vlastne nie si taka super matka ako tie co to robia.😎😉

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 A ako ti uz bolo napisane-nemozes porovnávat dieta s postihnutim co si vyzaduje neustalu asistenciu a zdravé dieta a potom tu pisat podobne hluposti ako,ze si nemoze matka oddychnut o hodinu-dve dlhsie.

korytnacka1
19. nov 2017

@evittam netvrdim, ze som "supermatka". Kazda matka sa o svoje dieta stara najlepsie ako to dokaze. A takisto nehovorim, ze sa o dieta nestaras. Vies co? Moja mama ked sme boli maly (boli sme dvaja) vstavala vzdy o min.1 hodinu skor ako my aby vsetko pochystala, necakala kym sa zobudime

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 A? Čo teraz, že tvoja mama vstavala o hodinu skor?! Máš právo sa tu navazat do ostatných co si cez víkend trochu viac pospime a nase deti su schopne to akceptovať?!
Btw.,prepac, ale ak by som mala pisat v tvojom duchu,tak ti napíšem jedno-ja mozem závidieť tebe ako ty len celý tyzden behas za dieťaťom a len sa on staras. Mne zajtra zacina tyzdenny "kolotoc"-rano nachystať dve deti, jedno skola, druhé skolka, v práci mam tento tyzden tiez dost tazky, potom poobede všetko zariadit, nema mi totiz kto pomoct, muz dnes odisiel do prace az do Vianoc. 😉 A tu mi bude niekto pisat co sa cely den "len stará" o dieta,ze si nemozem cez vikend oddychnut lebo som matka?!
A vies čo budem robit celu nedelu-vobec nic-oddychovat.😉 Lebo chcem a mozem.

ivuska027
19. nov 2017

@evittam aj my lezime v posteli a smejeme sa tu s mužom, ako môže niekto takto žiť, že sa nechá šikanovať vlastným dieťaťom 😉 A to ani nepíšem, že môj 5,5 ročný bol v obchode sám po cukor. Keď mal 6, tak si robil sám praženicu (na plynovom sporáku).

korytnacka1
19. nov 2017

@evittam z akeho dovodu by som ako nemohla porovnat? Aj postihnute deti su deti, vo svete ludi su odtlacane, vytlacovane nabok a potom tie "bezne" zdrave "tabulkove" deticky nevedia, ze su aj deticky, ktorym to nejde tak ako im, ze sa nevyvijaju "podla tabulky". To, ze su nejak postihnutne automaticky znamena, ze nie su normalne?

beky1813
19. nov 2017

@ivuska027
@evittam ja som este v pyzame, nemam ani navarene 😀 a vcera namiesto upratovania som dceru nechala s oteckom a odisla na poobedie prec 😀 nemienim to robit ako moja mama, co sa vikend co vikend nahanala s varenim, upratovanim 😀

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 ty neporovnavas, ty si postavila svoje dieta ako vzor na spravanie a tak sa maju chovat aj ine deti

ivuska027
19. nov 2017

@beky1813 áno nie deti, ale matky 😪🙈

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 To pises len ty. Nemám ti co viac napisat,nakolko je to zbytocne. Vidíš len seba a svoj zivot, ktorý ako citam nemas ani poriadne "upratany". Takze jedina rada-najskor si daj dokopy vlastný zivot a potom sa navážaj do inych ludi. Urobíš dobre pre seba aj pre ostatných. Btw.porovnavat si zacala len a len ty.

korytnacka1
19. nov 2017

@evittam ja sa "len staram" a "len chodim za dietatom"? No, ako myslis. Ja si nemozem dovolit "nic nerobit" cely den kedze mam dieta. Ty ako neupratujes, nevaris, neperies, vobec nic? Ako ja sa nechcem di nikoho navazat ale zavana to lenivostou. Netvrdim, ze nemate pravo na oddych ale pri detoch ma clovek stale co robit. Ked uz je vsetko porobene hrat sa s nimi, ked je pekne ist von. Teraz sa prave neda lebo prsi. Deti radi maluju alebo nieco tvoria. Je tolko napadov co robit a detmi. Ak chces nic nerobit, ok, Tvoja vec ale prosik nenavazaj sa do mna. Urcite toho robis v pracovne dni viac nez dost, ako kazda ina mamicka ale prosim nepis, ze ja sa "len staram a len chodim ..." znie to totiz akoby som nic nerobila

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 co prosim? Aky vzor? Blbost

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 no tak sa tu prezentujes.

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 ty si este v pyzame? Coskoro bude obed. To vobec neupratujes a nevaris? Ja si porobim vsetko rano, doobeda, o 9tej uz mam navarene, dlazky poumyvane, vyprate pradlo. Ked maly vstava skor rano ideme do potravin, nakupim a kym je 12 mam hotovo. Niekedy navarim uz vecer ked spi den pred a potom mam rano trochu klud. Matka a o 11tej v pyzame? Ale zas, vy ste dvaja ako pises, ma byt kto pri malej