Štvrtáci - škola v prírode

15. máj 2023

Ahojte
Dcéra ide do skoky v prírode. Je štvrtacka, velmi sa teší.
No a moja otázka znie. Môže jej učiteľka vziať hodinky ?
Chcem jej ich dat, chcem vedieť ze je v poriadku. Dcéra hodinky nosí od prvého ročníka. Nikdy ich nezneuzila. Vždy zavolala iba keď to bolo nutné.
Hodinky jej chcem dat aby som vedela ze v poriadku prišla a pripadne sama sa bude cítiť bezpečnejšie ze ich ma.
Aj som to oznámila triednej učiteľke, no jej odpoved ma dorazila, ze jej ich hneď zoberie.
Áno viem , ze ide do SvP a bude mať program. Ale aj tak...
Ich triedna učiteľka komunikuje s nami s rodičmi len cez školskú aplikáciu a to oneskorene . Niekto jej napíše príklad v stredu a ona odpovie v nedeľu. Na poslednom rodičovskom aktívne sama povedala ze nerešpektuje svojich kolegov a ani nás rodičov.
Ako by ste ri riešili?

heidy222
15. máj 2023

A bude tam nejaký spoločný telefón z ktorého deti trebárs raz za deň - dva zavolajú rodičom?

misiatko81
15. máj 2023

záleží aké dajú pokyny, u nás je zakázané napr

salamistka
15. máj 2023

Moja dcéra bola 2x v škole v prírode, ale mobil prvýkrát nemohla mať, volali sme na telefón pani učiteľke, keď to bolo niečo dôležité, hlavne v prvý deň, či v poriadku dorazili, potom už veľmi nie ...druhý krát si mobil dcérka už zobrala so sebou, ale vyslovene mi hovorila, že jej nemám volať, len by ju to rozptyľovalo.

angel993
15. máj 2023

Teraz bola mužova neter v škole v prírode. Po príchode odovzdali mobily učiteľom a každý večer mali cca hodinku mobily k dispozícii. Ináč boli mobily zamknuté v skrinke na izbe učiteľov.

anjelicek26
15. máj 2023

V skole v prirode su pre to, aby trosku sekli pupocnu snuru s rodicmi... takze ani mobil, ani hodinky u nas nikdy dovolene neboli...

ibrunova
15. máj 2023

Neadávaj jej ich, rešpektuj pokyny.
Ak niečo nebude v poriadku, budú ti volať.

lilianka28
15. máj 2023

Tak na jednej strane ťa chápem....
Ale, keď si predstavím, ako sme boli my niekde a ako to prežili naši rodičia, že sme sa im nemali ako ozvať celý týždeň... A nezbláznili sa, deti tiež v pohode.
Pamätám si, ako som poslala pohľadnicu a tá prišla rodičom až keď už som bola doma 😅

matullienka
15. máj 2023

U nás tiež nemohli mať ani mobil ani hodinky, keby sa niečo dialo učiteľka určite volá

maribell
15. máj 2023

Náš sa v piatok vrátil 😇 už v pokynoch mali napísané, že si nemajú brať žiadnu elektroniku (tablety, mobily, hodinky, ...). Rešpektovala som to. Keby sa niečo stane, tak určite budú volať 🤷.
Veď nech si aj tie deti od nás na chvíľu oddýchnu a naučia sa trochu samostatnosti 💪.

lucmirka124
15. máj 2023

Chapem ta, my sme sa vratili zo skoly v prirode v piatok. Bolo nadherne, budu mat deti super zazitky, vobec sme moc neboli na izbe, deti sa od rana do doobedia ucili, a poobede az do 22 vecer bol program. Deti o 22.15 pospali jedno za druhym. Ver ucitelke. Ja som bola len ako pomocna sila, ale mala som cas tak v noci napisat muzovi ze sme ok. Signal tam takmer vobec nebol. Ver dcerke, uziju si to.. nedavaj jej ked povedali ze nie. Ucitelka ti isto napise keby nieco. Boli deti od 1-4 roc, vsetky to bravurne zvladli,, bude tam mat kamosky a mozno nove spozna❤️👍

kacena4
15. máj 2023

u nas je to zakazane aj v skole, t.j. aj pocas skolskych akcii. neveris ucitelkam, ze sa o tvoje dieta dobre postaraju, tak ju tam nedavat. dieta 5am ide "oddychnut" si a nie kazdy den volat s rodicom a po veceroch plakat za nimi od ľútosti. deti si tam rozne, to ze veris svojej ze ich nezneucite neznamena ze ju nikto nepresvedci aby tak neurobila

danica2711
15. máj 2023

vieš, koľko detí a rodičov prežilo v pohode školy v prírode, keď ešte neboli mobily? Ukľudni sa, aj tvoja to prežije. Hlavne jej nesugeruj, že bez hodiniek sa nebue cítiť v bezpečí

lucka_ke
15. máj 2023

keby každú chvíľu deťom niekto volal tak sa nedá urobiť program... my sme mali tak, že po 18tej môžeme volať deťom, vtedy im rozdali mobily, môj syn s nami ani nechcel hovoriť, lebo v tom čase mali nejaký zaujímavý program v jedálni... dôveruj im, keby niečo určite ti zavolajú neboj sa

matullienka
15. máj 2023

Tak na jednej strane píšeš, že učiteľka nerespektuje vás rodičov ale na druhej strane ty robíš presne to isté. Keď raz povie, že ich mať nemajú tak na čo jej ich chceš silou mocou dávať? Respektuj ty a budeš rešpektovaná

ajka10000
15. máj 2023

Neterka štvrtáčka bola teraz v škole prírode. Oni to mali tak že telefony mala učiteľka. Každý deň dostali poobede mobil a mohli deti pol hodinku domov volať.

mondolina
15. máj 2023

bez hodiniek nebude v poriadku?

januska12323
15. máj 2023

Žiadne hodinky nepotrebuje. Keby sa niečo stalo bude ti volať učiteľka.

nelca84
15. máj 2023

Tesi sa, nekaz jej zazitok vecnym kontrolovanim, uz je stvrtacka... keby nieco, urcite ti ucitelka zavola.

deniseee
15. máj 2023

U nas su mobily, hodinky a pod. prisne zakazane, ak by niekto doniesol, ucitelka by to tiez okamzite zabavila a vratila az rodicom po SvP. Aj na to vzdy upozornovala pocas rodicovskeho zdruzenia. Zvlast sa pytala mama chlapca, ktory ma alergie potravinove a moze byt problem, co mu daju jest. Tak sa boli pytat u riaditelky, ci ani on nesmie mat mobil. Odpoved: nie, ani on nesmie. Mobil ma ucitelka a my mame na nu cislo, volat rodicia mozu denne na ten mobil len pocas jednej hodiny a len ti, co tonaozaj potrebuju. Pokial bude nieco vazne, ucitelka sa ozve sama. Takze u nas by si nepochodila.

mane01
15. máj 2023

Moji boli v skole v prirode bez mobilov. Ucitelky dali kontakt v pripade nudze a niektore matky tam kazdy den vyvolavali, ze ci je vsetko v poriadku. Akoze, keby nebolo, tak by sa to urcite dozvedeli. Niekedy je dobre, nechat tie deti zit… stvrtacka je uz velka kocka, bude tam mat dozor… ako jej hodinky pomozu, keby sa jej, nedajboze, nieco naozaj stalo?

deniseee
15. máj 2023

A aby som nezabudla, u nas na skole zvlast vychovavatelka upozornila rodicov, ze ti rodicia, ktori bez svojich deti nevydrzia a bez ich kontroly, aby ich do SvP vobec neposielali. Iba ti, ktori to bez svojich deti tyzden zvladnu.

beronsche
15. máj 2023

Ak by dcera nebola v poriadku, je povinnost dozoru ti to okamzite oznamit.
Ako sa bude ona citit bezpecnejsie? Ona ti zavola, ked jej bude smutno a ked ta zacuje, bude jej len smutnejsie...

Pozri, toto je len o tebe, nie o dietati.. doveruj jej, ze to zvladne a aj ucitelom, ze v pripade problemov sa ti ozvu.

A ako by som to riesila ja? Ja by som respektovala pravidla skoly. Koniec koncov, v nasej je to uplne rovnako.

19mmm71
15. máj 2023

U nas či škola v prírode či plavecký mali mobil dovolený od 18-19,hodinky tam nemali vobec

andrejka1974
15. máj 2023

U nás boli mobilu aj hodinky zakázané a učitelia nás hneď informovali že došli v poriadku cez edupage

tiezjedna
15. máj 2023

dostali ste pokyny? tých by som sa držala... ty máš ako komunikačný prostriedok hodinky, iní majú mobil. Teraz si predstav, že by argumentovali ako ty...

vivuska666
15. máj 2023

U nas je mobil aj hodinky povoleny ale ja mu nedam nic. Na co? Ak nieco, daju vediet. Neprezivaj to tak. Dcerka bude mat program a na vas si ani nespomenie ked nebude mat hodinky.

kikulienkadd
15. máj 2023

Ahoj, syn bol minulý rok v ŠvP a ešte na rodičovskom združení sme boli upozornení,že mobily mať nebudú počas celého dňa až večer v limite 30-60 min,podľa toho ako bude čas. Nič mu nechýbalo,ozval sa keď sa dalo,dokonca požičiaval svoj mobil aj spolužiakom,ktorí nemali vôbec. Týždeň prešiel veľmi rýchlo,užil si to parádne a v zdraví sa vrátil domov. Chápem tvoje obavy,ale treba sa spoľahnúť na starostlivosť pedagógov.

luliu
15. máj 2023

Treba rešpektovať pokyny učiteľa. Ak sa ti to nepaci, nemusela si ju do svp davat. U nás celý prvý stupeň nemohli mať v svp ani mobil, ani hodinky. Všetci to respektovali

slavomira236
15. máj 2023

Vydrzi bez toho...ja som bola v skole prirode 3 tyzdne a mobili neexistovali este

silvike
15. máj 2023

Moj syn prave dnes odisiel do Tatier do ŠVP. Majú určený čas medzi 18-19h kedy mozu zavolat domov. Dnes vynimocne mali medzi 13-14h aby dali vediet ze v poriadku docestovali. Inak by im mobily mali vziat. Volacie hodinky nema, tak to neviem. Ale viem ze mobily nebudu mat kedykolvek k dispozicii. To by bolo potom s dnesnymi zavislakmi na slucku. Ja napr. uplne schvalujem zobratie mobilov. Vsetko co potrebujem vediet sa urcite vcas dozviem.