icon

Syn je prvák a ja chcem, aby pekne písal

15. sep 2022

Myslíte že to preháňam?
Syn má sedem chodí fo prvej triedy a lipnem nad tym aby pekne pisal. Lenže on to hocako kreslí, hovorí že sa snaží ale jednoducho je to katastrofa. Máme cvičný zošit kde mu dávam úlohy naviac, aj som mu písanku preskenovala a cvičí stále. Jednoducho katastrofálne píše.
Chcem ho dať na dva krúžky nech má nejaké koníčky. Do krúžku chodiť nechce, rozmýšľam že mu vybavím doučovanie, mama hovorí že to preháňam ale bohužiaľ, škola je dôležitá a na tom trvám.

anjelicek26
15. sep 2022

Prosim ta trosku sa porad v skupine mamin prvakov, lebo toto zle dopadne...ucit sa a robit podklady POPREDU je tiez chyba, lebo tvoje dieta bude v skole znudene, lebo vsetko vie a bude vyrusovat... takisto to, co uz doma s mamou pisal ako "nove" pismenko ho bavit nebude robit v skole druhy krat... a co tym "naskokom" podla teba ziska?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
horalka1986
15. sep 2022

Ked citam tvoje komentate, tak fakt chuďa dieta. 😕

mariet24
15. sep 2022

Môj syn je veľmi šikovný, tretiak, ale píše neskutočne škaredo... Ani ja ani muž nemáme pekne písmo, proste aj keď píše škaredo vidím na tom písme kedy sa snaží a kedy to odflakne... Keď je to odflaknute, buď prepisuje alebo pridáme diktat... Ale teda ani pani učiteľka z toho nerobí tragédiu .. sú dôležitejšie veci...

mogaa
15. sep 2022

Och, hlavne sa s ním neuč dopredu, narobíš viac škody ako úžitku.....trochu sa uvedom čo robíš....tvoje dieťa nemusí byť najlepšie a najšikovnejšie na svete ani v triede, ale dopraj mu šťastné detstvo, nie dril....

midka
15. sep 2022

pises, ze ma 7 rokov,, davala si odklad? alebo uz stihol mat 7 od 1-15.9?

judar
15. sep 2022

Ty zjavne niesi normalna 🤦 decko ti ledva nastupilo do prveho rocnika a ty ho planujes nicit este aj skrz doucovanie aby perfektne pisal 🤦🤦🤦🤦....a asi zjavne nevies ze hromada deciek nevycibri krasopis ani po ukonceni celej ZS lebo niekedy to naozaj trva roky 🤦 ja som tiez celu zs skrabala a pismo sa mi dost zmenilo po hodinach figuralneho kreslenia a technickeho kresle az na SS stym ze jednym tahom napisem aj 3 tlacene pismena dokopy ale to su roky praxe takze je absolutny nezmysel sa a takou banalitou sa zaoberat

autor
15. sep 2022

@doriiis prosím? 🤨

kingstonka
15. sep 2022

Dúfam že toto nie je reálna tema

autor
15. sep 2022

@midka mal odklad

doriiis
15. sep 2022

Dobre si citala....NIE SI NORMALNA

autor
15. sep 2022

@kingstonka prečo by nemala byť? Vidím tu jednu mamičku ktorá sa učí s chalanom aj po ceste v aute a ja to veľmi kvitujem hoc jej tam písali že preháňa

patka06
15. sep 2022

Tú diskusiu som nečítala, ale je rozdiel učiť sa s dieťaťom hrou - počas bežného rozhovoru nasáva informácie - deti sa učia rýchlo a veľa si pamňtajú alebo posadiť dieťa nad zošity a poslať na doučovanie.
Som za to, že dieťa sa má učiť stále, ale podvedome, nie nútene.

scila
15. sep 2022

Toto je určite vymyslené 😂😂😂

autor
15. sep 2022

@bilberryday nepíšu písmená píšu čiary ale je to katastrofa z toho keď spraví pismena tak to bude zázrak.

autor
15. sep 2022

@scila nie je to vymyslené. Sú matky ktorým na deťoch záleží čo sa týka písma.

mikadooo
15. sep 2022

Preháňaš.

anjelicek26
15. sep 2022

Boze ja fakt dufam, ze je to vymyslene, chudak dieta... pismo je mu na dve veci!!! Kedze dnes uz NIKTO nepise rucne!!! Mimo par poznamok sam pre seba! Na strednej skole laptop-tablet uz aj pocas vyucovania na poznamky, v praci to iste...zorientuj sa trosku v dnesnej realite a dovol svojmu dietatu dychat...ked pises, ze bol najsikovnejsi v skolke, odklad mal na co? Aby vynikal ten dalsi rok a mal naskok pred ostatnymi? Normalne si to u teba viem predstavit.

autor
15. sep 2022

@anjelicek26 v škôlke pisal pekne čo mali úlohy len bol nezrelý. Bol veľmi hravý ale aj to sme obmedzili trochu

lucia147852
15. sep 2022

Hľadaj psychologa pre seba, lebo toto čo stváras neni normálne

hlubik
15. sep 2022

preháňaš. Vieš koľko deti pisalo pekne a ako škrabú. Zbytočne ho stresuješ. Chúďa.

xena0
15. sep 2022

Daj sa do pohody trošku je to prvák

kingstonka
15. sep 2022

@anjelicek26 presne to mi napadlo, "dopriala" mu rok v škôlke navyše, v nádeji,že bude dieťa najlepšie v triede a teraz po 2 týždňoch v škole už vysiluje v obavách, že to tak nebude. Ale naozaj... autorka, preháňas...

jaga18
15. sep 2022

Tak toto je buď trol, alebo fakt že odušu preháňaš. Neter je prvacka, teraz začala škola, ešte ani písať nezačali, takže nechápem, čo môže také hrozne robiť tvoj syn. Dnes som s ňou akurát dokreslovala slimáka a vyfarbovala dúhu. Ktorý prvák by na toto potreboval doučovanie?! 🙈🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
doriiis
15. sep 2022

Ja vzdy ked vidim takuto prepnutu matku,tak len dufam,ze ju raz jej dieta nakope do zadku.🤞

hlubik
15. sep 2022

záleži? čo mu primesie v živote to pekné písmo?

hlubik
15. sep 2022
luliu
15. sep 2022

Chúďa dieťa a vieš kam to dopracujes? Dieťa bude mať odpor k škole. Nič iné. Moja skúsenosť, že deti s takto prepnutymi matkami, nenávidia školu. A to ja som veľmi prísna, čo sa týka školy, ale všetko má hranice a ty si ďaleko za nimi

gabika99
15. sep 2022

Prehanaš a veľmi, žiadne doučovanie, ste na začiatku. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Tiež som bola taká ako ty a teraz spätne, keď sa na to pozriem, úplne zbytočne. Na pekne písmo sa kladie dôraz v 1,2 triede, potom to už nikto nerieši A na 2 stupni vôbec. Dcéra mala zošity vždy na výstave, učiteľka ju chválila ako krásne píše. Ja som ju doma hresila, keď to nebolo podľa mňa dokonalé. Teraz je 6 tačka a píše podľa nálady a či je predmet obľúbený alebo nie. Bazirovat na peknom písme je zbytočné, hlavne nech sa naučí písať a vie si to po sebe prečítať.

bessie12
15. sep 2022

Chora ženská. Chuda dieta. Na naucenie sa pekne pisat bude mat ešte viac nez dosť času. Daj sa liečiť.