Syn je prvák a ja chcem, aby pekne písal
Myslíte že to preháňam?
Syn má sedem chodí fo prvej triedy a lipnem nad tym aby pekne pisal. Lenže on to hocako kreslí, hovorí že sa snaží ale jednoducho je to katastrofa. Máme cvičný zošit kde mu dávam úlohy naviac, aj som mu písanku preskenovala a cvičí stále. Jednoducho katastrofálne píše.
Chcem ho dať na dva krúžky nech má nejaké koníčky. Do krúžku chodiť nechce, rozmýšľam že mu vybavím doučovanie, mama hovorí že to preháňam ale bohužiaľ, škola je dôležitá a na tom trvám.
prepáč si, ale veľmi premotivovaná, zrejme je to z dávnej minulosti, niečo čo si zameškala alebo nepodarilo sa úspešne dosiahnuť do konca. Ak decku chceš zhnusiť učenie až natoľko, že radšej bude mať 9 ľudových, tak si na najlepšej ceste.
To aj na seba si taka prisna?kolko mas hobby aktivit?Chudata deti kazdy na nich vyvija tlak uz od malicka.Po pol roku mozes zhodnotit pisanie.Nechaj ho dychat ano, skola je dolezita, ale s mierou.Tiez som sa ucila s dcerou, dbala nech je pripravena, ale nie, aby dieta malo stres z matky ci je dost dobre.
Co sa kruzkov tyka - ked moje deti chodili do prveho rocnika, upozornili vsetkych rodicov, aby deti na ziadne kruzky nechodili, pretoze prechod zo skolky do skoly je pre deti aj tak dost narocny, novy kolektiv, nova ucitelka, nova vychovavatelka, zrazu to nie je o hrani, ale uceni a tie deti toho maju dost. A ty este na to dieta tlacis. Cim viac budes tlacit, tym to bude horsie. Urob ty 50x za sebou to iste pismeno do zosita a porovnaj, ci mas prve krajsie ako to posledne. Nie, nebude to tak, to posledne bude odflaknute a skarede, pretoze je to nuda, bude ta boliet ruka a budes mat toho plne zuby. A este nech ta niekto skritizuje, aby si vedela, ako si to spravila blbo. Tak nejako aj tvoje dieta toho ma zrejme akurat dost. A doucovanie prvacika? Ano, prehanas a poriadne! Ak vsak chces, aby dieta nenavidelo skolu, tak si myslim, ze ciel tvojho snazenia je nesmierne blizko.
Učiteľka si na tom potrpí? Kopírujem ti sem tvoj úvodný príspevok, aby sme pamäť trošku osviežili, kde sama píšeš, že lipneš nad tým, aby syn pekne písal. Nedá mi to, ale veľmi ti to tvoje nádherné písanie nepomohlo k tomu, aby si v škole zvládla aspoň základnú vec, a síce, slovenský jazyk. Lebo napísať, že lipneš NAD tým, aby syn pekne písal, to chce ozaj dosť nedovzdelanú osobu.
Pchať prváka na doučovanie a na xy krúžkov dokáže len ozaj zakomplexovaná osoba, ktorá si potrebuje cez decko niečo dokazovať.
Autorka: XY mamičiek tu píše, že to naozaj preháňaš a ty si si to ešte neuvedomila? Stále ideš svoje. Daj svojmu synovi viac priestoru aj na zábavu, hry, kamarátov a verím tou, že sa zlepší aj jeho písanie. Ak bude pokojný, vyšantený a nie vystresovaný.
Krasopis naozaj nie je v škole / ani v živote to najpodstatnejšie.
@yoxinka milá pani, písala som to v rýchlosti tak preto 😉 a áno lipnem aj ja a aj učiteľka a ja som za
No veď nám sem teda pridaj fotku tej "hrôzy" čo má tvoje dieťa v zošite. Nech si to porovnáme s našimi prvákmi...
Byt tebou autorka lipnem na tom aby bolo moje dieťa šťastne a nie na krasopise. Našťastie moje deti píšu pekne ale aj kebyže nie určite by som ich netrápila takými zbytocnostami.
@basullinka Môže byť a nemusí.
@anonymous87 Môžem mať svoj názor a svoje skúsenosti, ktoré Ty nemáš, takže nevieš.
@horalka1986 Keď to poznáš, tak asi vieš, o čom píšem a prečo. Oni sú na to, aby zistili, čo je vo veci a môžu usmerniť aj matku. Čo môžu zistiť- naštuduj si psychológiu a rôzne poruchy u detí, atď.
@balihara Ty si to takto zistila neodborne na diaľku. Sú na to vyštudovaní ľudia, ktorí zistia veci o ľuďoch na základe odborného vyšetrenia.
Autorka: Učiteľka Ťa bude určite informovať, ak by bolo treba niečo riešiť. Netlač na pílu, všetko má svoj čas.
@loliki hlavne, ze ty vies, ze ked decko po 8 dnoch v skole pise nakrivo ciarky, ma mozno nejaku diagnozu s potrebou navsevovat psychologa 🤦♀️🙏
@loliki ja sa nepasujem za múdru,ani nehodnotím,ale treba niekedy použiť aj zdravý sedliacky rozum a nie hneď utekať so všetkým k psychlógovi a behať po vyšetreniach.Tebe to príde ok,že dieťa prváčik má po 2 týždňoch v škole behať po psychlógoch kvôli mamičkiným prehnaným nárokom??Asi keby je problém,tak naň upozornia už v škôlke a odporučia k psychlógovi.Nechce náhodou pani matka od synčeka aby vypočítal Pytagorovu vetu,veď za 2 týždne sa to predsa už mohol naučiť,nie?Mne je ľúto len toho dieťaťa a zjavne mamička ide aj cez mŕtvoly.😉
@balihara Ak si čítala s porozumením, vieš čo očakáva matka. Ty si tu vymýšľaš Pytagorovu vetu, tak nedramatizuj.
@anonymous87 Tiež čítaj s porozumením a nedomýšľaj.
@loliki bohuzial takto psychicky narusenej premotivovanej matke staci aj tvoj prispevok, naznacenie problemu a za tym psychologom a na terapie ho tahat bude, uz lne z principu, aby naaahodou nebol niekde nejako znevyhodneny a stale v skole vynikal. Lebo ked nepise pekne po dvoch tyzdnoch v skole, tak ma urcite problem 🙄
Napisem ti len tuto mame na ulici jednu podobne svacnutu pani, co dieta tlaci do diagnoz (kompenzuje si to, ze jej na to v skole ako dietatu neprihliadali)... jej dieta diagnozy nema, ale lieky ano, berie Ritalin a este kadejake ine ukludnovaky, aby sa vraj lepsie sustredila na ucenie...dieta je vychudnute na kost, lebo ho drzi na bezlepkovej bezcukrovej diete, lebo inak je vraj prilis ziva a nevydrzi sediet tie ocakavane 3-4h poobede pri uceni... to dieta je kost a koza a prizrak samej seba... vidis na nej, ze je uplne zufala, dojde k synovi na navstevu a nevie sa dojest, tak mi je jej luto. Opakujem od jej otca viem, ze diagnozy nema! Len matku, ktora obehala 20 lekarov, kym jej niekto bol ochotny dietatu nieco predpisat. Cely cas sa to dieta musi ucit, naroky ma na nu neskutocne a do toho pcha lieky na koncentraciu a cita milion clankov o tom, ako rozvijat detsky mozog na maximum...to, ze nuti 11 rocne dievca chodit o 19tej spavat je tiez taka story.
A co budes mat z toho, ze bude vediet pekne pisat, ked bude duty? No ja som uprimne vdacna mojej matke, ze neriesila krasopis, lebo pisala som otrasne a pisem otrasne do teraz a vies co? Robim programatorku a nikto nikdy neriesil moje pismo, ak neratam prve stupne na ZS 😉 Sustredila by som sa skor na rozvyjanie dolezitejsich veci u svojho dietata.
No ja sa nestačím diviť.. Ak je toto skutočne ,tak to dieťa ľutujem.. Nerozumiem týmto nárokom rodiča na dieťa.. Veď na Tom či píše pekne či nie nebudú stať jeho úspechy v budúcnosti.. Ak mu chces pripraviť na zvyšok detstva len stres ,tak smelo pokračuj.. Škoda ,že viac nelipnes na Tom aby bolo tvoje dieťa statstne a nechodilo so strachom zo školy ,či bude matka spokojná s tým ,ako som čo napísal.. A ukáž teda akú hrôzu má teda v tých zositoch..Ja mám prváka tiež, čiary ako ktorá, jedna cez druhú, ale necepujem ho za to..Keby som chcela dokonale čiary musel by použiť pravítko.. Polav trocha ,aby si sa neskôr nepotykala s niečím horším než je písmo ktoré nespĺňa tvoje kritériá..
@loliki nestras..Dyska sa ukážu až neskôr, nie pri prvých čiarach.. Ak vieš o čom píšeš, tak asi aj vieš ,že pri dysgrafii to nie je len o uhladnosti písma.. A áno mám doma dysgrafika takže viem ako to funguje..Na diagnostiku išiel až po prvom ročníku..
Ja len zasnem nad tym ze niekto lipne ma tom aby dieta pekne pisalo a depta ho v dobe kedy sa vsetko pise na PC 🙈🙈
A uplne ma rozculuje ked niekto hovori ze dieta je hrave. Ved deti maju byt hrave….
@aktiz tak toto by som hneď zgumovala, ale čo čakať od matiek. Len rýchlo načarbať aby bolo
Pani ešte aj opovrhuje matkami, čo negumuju prvakom zošity. Mam doma dve deti, na druhom stupni, nikdy nejak krasopisne nepísali, zosity som negumovala, úlohám sa v prvom ročníku nevenovali viac ako pol hodiny, v triede patria k najlepším žiakom (samé jednotky), dva tri krúžky majú od skolky , chodia tam preto, lebo chcú... preboha zvolni, nepreživaj tie čiarky tak veľmi....
U nas sa v skole naozaj hraju a lepia a vyfarbuju. A ako mame mi zalezi a vzdy aj zalezalo ako dieta bude pisat, ale podla seba viem, ze ked budu moje deti po mne nadane ani super-spickove eno-nuno doucovanie a domakavanie im nepomoze a mozem trvat ja, ucitelka, skola a aj mesto aj na hlave a okolo krasopisu to ani len nepojde🙈🙉🙊🙈🙈🙈 jedine kriterium, ktore maju vsetci ucitelia je citatelne! napisane a na to sa treba sustredit. Krasopis rozum dietatu do hlavky nenaleje a pokial nechces pre neho nejaku karieru kaligrafie, tak ho ani neuzivi a este ho trestat tym, ze mu vezmes vikend, lebo ciarky neboli podla tvojich predstav....no, chudacik chlapec....
Mila matka, tak si asi niečo ty zanedbala, keď tvoje dieťa robí škaredé čiarky a vlnky. Zrejme sa dieťaťu malo venuješ, keď namiesto gumovania škaredých čiarok útočíš na normalne matky. Takže šup šup, vypni telefón, utekaj si ďalej deptat to úbohé chlapča.
Ja nechapem naco este komunikujete s tou psycho zenskou....ona nemoze byt normalna.Nic,niekde vyrastie jeden zdeptany,skolu a ( dufajme) aj matku nenavidiaci chlapec.Snad bude mat raz tolko rozumu a nakope svoju matku do zadnice.Drzim mu palce🤞
Milá autorka ani sa nehnevaj ,ale ty si buď ozaj troll alebo ti tak prasi na mozog ,že to ani nie je možné.. Fakt by mali zrušiť tieto anonymné príspevky.. Čo sa tu paprcis? Však ukáž prácu svojho dieťaťa!.. Či nemáš akú ,lebo žiadne nemáš a prišla si sa len pobaviť nad komentármi ?
Milá pani anonymná, ako som pisala, to bola školská práca, to znamená, ze to písala v škole!
@anjelicek26 ...??? odvážne a tvrdé vyjadrenie o niekom, koho vôbec nepoznáš. Načo sú dobré takéto urážlivé príspevky? Naozaj si myslíte, že ju o niečom presvedčíte?
@marianeta Kde si vyčítala, že píšem o dysgrafii? Ani slovkom. Jeden o koze, druhý o voze. Niečo si prečítaš a už si domyslíš, čo tam ani nie je.
@loliki myslim, ze tu toho napisala celkom dost na to, aby si clovek vedel spravit obraz. Ale mas pravdu, ju bohuzial my nepresvedcime, o to viac je mi luto toho dietata, ktore pod takym tlakom ma chodit s radostou do skoly...
Ja neverím, že toto je reálne.
Keď áno, tak chudák ten chlapec. Inak ta úloha ktorá je vyššie, je náhodou na 2 týždňoveho prvaka úplne v pohode. Veď tam ide o to cvičenie ruky, aby sa deti "rozpísali", zvládli grafomotoriku, naučili sa koordináciu pri tom, držanie prstov, pohyb zápästia a podobne
Nikto od prváčikov nečaká, že okamžite budú úžasne super krasopisne písať. Práve na to je škola a prvý ročník.
Autorka, ty chápeš, že ide hlavne na začiatku práve o to cvičenie ruky? A nie o to, aby ti syn ihneď na prvý šup písal ako pisár v stredoveku?

Prehanas velmi.Vies aka to je zataz na dieta chodit do skoly, sustredit sa.Mne je uprimne luto aj v skolke este len pride mama a uz zahlasi ryvhlo ponahlame sa na kruzok.Ziadne kruzky mu zatial nedavaj ma dost skoly.A pisat sa len uci...znechutis mu skolu tymto stylom