Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
@danim ale veď on jej to neurobil naschval !!!!!!! proste reflex, aj pes ťa pohryzie keď ho uštipneš a za to ho treba biť ???? Dr. má byť na takéto veci pripravená, áno je pravda, že sa mala najskôr porozprávať mamička s Dr. povedať jej ako sa veci majú a potom sa dohodnúť na postupe, tu urobili chybu ale fackať dieťa ??? Keby môjmu decku dala facku tak jej tresnem napäť ... neviem pre niekoho je to asi normálne ale nás nikdy rodičia nefackovali, jasné dostali sme po riti výchovne, ja sama svoje dieťa nefackujem , prečo by to mal robiťniekto iný ... Bolo by iné keby malý prišiel nikto mu nič nerobil a vtedy bu zaútočil ale on sa len bránil !!!!!
ja neviem................ja chápem doktorku.............uvedomila si v tej sekunde čo sa mohlo stať, ospravedlnila sa.....zrejme ste sa k situácii mali postaviť inak, mali ste ho chytiť aj so sestričkou......myslím, želekárku to mrzí doteraz...
Moj sa tiez boji,ale toto keby urobil tak by dostal tu facku odo mna.Dr.reagovala instinktivne-podla mna,predstava ze mi niekto ihlou zautoci na oko.... 😝
Nechapem preco obvinujete doktorku... 9rocne dieta uz je dost velke aby niektore veci nerobilo
ja osobne by som cudziemu dietatu nedala nikdy facku, ani dietatu v nasej rodine...ale na druhej strane 9rocny uz vie, ake následky by to malo keby sa trafil do oka...nepoviem, keby to urobilo 5rocne dieta....mozno ani on nechcel umyselne ublizit...tazko posudzovat ked sme nevideli 😕
Milé mamičky dokonalých detí, tak by sme si to predsa všetky predstavovali, že máme ovládajúce sa deti, ktoré so sklopenými očami prekonajú jedno pichnutie. Ja som taká bola, aj dcéru mám takú, vydržíme, neplačeme. Ale môj syn vo veku chlapca autorky príspevku bol taká hysterka, že pri braní krvi rozkopal imunologičke stôl, v nemocnici reval na celé oddelenie keď mu išli zaviesť kanylu a pri preväzoch to boli také hysterické revy, že ma s ním posielali lekári ku psychológovi, že toto nie je normálne správanie. Takúto fóbiu z lekárov dostal v nemocnici po škaredom úraze, kde sa rana nedala poriadne umrtviť, prežil si dosť bolesti a odvtedy bojuje aj so zubárkou. Zaujímavé, že úkony okolo lepenia strojčeka mu nevadia. Zaujímavé, že naša detská lekárka má takú charizmu, že tá mu zobrala krv úplne v pohode, lebo mu ju primárka odmietla dať odobrať nakoľko dieťa nespolupracuje.
Milé mamičky dokonalých detí! Nesúďte dieťa, neviete čo má za sebou, čo sa mu preháňa v jeho hlave, ako spracováva podnety. Dieťa v afekte nepočúva čo mu hovoríte, hoci ste ho na to vopred pripravovali. Môjho syna som pripravovala, vysvetľovala, povedal mi mama pokúsim sa to vydržať. Skúšal ale fóbia bola silnejšia a prevalcovala ho. Štvalo ma to, znervózňovalo, hanbila som sa, ale viem že môj syn nie je jediné dieťa s problémom zvládania bolesti. Všetko je o prístupe ľudí, kde nie je vôľa, nie je ani cesta. V tomto prípade lekárka nemala pod kontrolou svoje emócie a správanie tak isto ako dieťa. Konala skratovo, stretla som kopu lekárov ktorí nemali nervy na deti, otázka je prečo pracujú ako pediatri... Či zmeniť lekárku alebo nie je na autorke príspevku.
a nabuduce ju instinktivne dokope, alebo dopicha, tak chyba lekarky, lebo mala byt pripravena? uff, nemyslim si. Deti treba vychovavat, treba im povedat, co sa bude diat, ukludnit ich, naucit zvladat situaciu a nie nechat ho, nech vytrhava ihli z ruky. Vsak predsa si deti poznate, nie? 9 rocny ma uz dost sily. Treba mat aj uctu k autoritam! Takze deti, smelo instinktivne kopat, ved co, iba ruku mozete zlomit, alebo nohu, kludne pichajte svoje doktorky, ved strach je prirodzeny....
@misinka26 no ja z uvodneho prispevku citam, ze dieta vytrhlo a skoro trafilo- cize cielene triafalo. a o to tu ide, ze budme radi, ze netrafilo. o tych fackach co pises, to suhlasim, tiez som striktne proti fackam- je to podla mna pre cloveka velmi ponizujuce. ovladnut sa mala aj dr. a aj predvidat ( ma predsa vela pacientov ), no predvidat mala aj mama a hlavne ona, kedze vedela, ze dieta sa velmi boji...
aj ked sa dr ospavedlnila... ( idem citat este doslednejsie prispevky zakladatelky, ci sa teda ospravelnila aj ona... ? )
@danim ...áno s týmto s tebou súhlasím ja len proste nechápem ako sa takto môžu k tomu staviať mamičky, ktoré nepoznajú situáciu, nepoznajú dieťa, nepoznajú okolnosti, hneď nazvu matku neschopnou a dieťa nevychovaným a taktiež, že je na SR úplne normálne fackovať deti ... akože každá mamička určite dá dieťaťku po riťke ( je to skôr pohladkanie ) keď neposlúcha ale fackovať, to akoby súhlasili s násilím páchaným na deťoch ... a Dr. ??? ved to je odborník, profesionál, nemôže udrieť cudzie dieťa, chápem ju zľakla sa ale takto neprimerane reágovať nemôže ... Dr. má šťastie, že sme na SR inde by už mala na stole žalobu ...
Podla mna bola skor neprimerana reakcia tvojho syna. Ano, trafit ju zamerne urcite nechcel, ale zamerne si tu striekacku vytrhol a lekarka sa len reflexne branila po tom, co takmer prisla k urazu. Normalna akcia - reakcia. Tym ze ju to mrzelo a sa ospravedlnila tak bolo evidentne, ze v stave pokoja by ho len tak nevyfackala. Ty si sa jej za maleho tiez ospravedlnila? Lebo naozaj je uz dost velky na to, aby sa takto neprimerane spraval. Ja sa tiez bojim od malinka lekarov, ale takto som nevyvadzala. Si myslim, ze v tomto veku uz dieta musi vediet ovladat svoje emocie, keby mal do 5r. nepoviem. Keby mne toto spravil maly, tak ho vobec nelutujem, naopak by som mu velmi razne za taketo spravanie dohovorila. Ako sa vravi, kazde zlo je na volaco dobre. Mozno to bolo aj pre neho ponaucenie, ze za taketo vyvadzanie neprichadza odmena.
Ja chápu matku, ale jsem na straně doktorky. Vem si, ze kdyby došlo k nejhoršímu a vy píchl ji to oko, tak chudák doktorka - nejspíš by měla po kariéře . Nemám tak velké dítě, abych mohla dostatečně posuzovat, avšak mám v dost živě paměti své dětství a vím, ze jakmile bych si něco takového dovolila já, čekal by mě výprask . A to stejně bych nejspíš udělala i já svému dítěti. Nejenže bych se hanbou propadla, ještě k tomu bych měla strach o paní doktorku. Takže když ty das synovi na zadek varechou, on ti ji vytrhne a prasti tebe nebo co? Pochopim strach dítěte, vždyť jsme byli deti také ne? Ale histerie a rozmazlenost dnešní doby nepochopím asi nikdy. Promiň nechtěla jsem te urazit. Rodiče si občas svou láskou neuvedomuji, ze jim dítě přerůstá přes hlavu a pokud se nepokusi otevřít oči a zabránit tomu včas, jednou to už bude pozdě.
@zuzka421 ak nie si s lekarkou spokojna, chod k inej. a kludne si tuto udalost postav ako zamienku, pred lekarkou ci pred vlastnym svedomim.
no a nabuduce skus dieta na ihlu nejako pripravit, lebo toto vyzera byt rovnako neprimerana reakcia lekarky ako aj neprimerana reakcia tvojho syna!
@misinka26 ako som pisala uz aj vyssie- podla mna si 9r dieta v strese ani neuvedomi, co by mohlo takym utokom sposobit ( dnesna telka , same strielacky... vo filme to nikto nijak nepreziva. v skutocnosti je to ine- a to je otazne, ci to 9r dieta v panike toto vie vyhodnotit- tie jeho dosledky.. ( asi nie podla mna )
mama sa dufam tiez ospravelnila za tuto ozaj velmi zlu skusenost- vsetci boli prekvapeni podla mna..
mali viac predvidat
a ako som pisala uz vyssie- zbytocna cela tato debata.. ja byt mamou, by som to predychala.. ale v tom smere, ze ma dieta prekvapilo a ze som stastna, ze tie oci..
neprijemna situacia fakt .
poznam mamy, kt si budu dieta zastavat v 100 % situaciach, aj ked dieta cielene klame, robi zle veci ( to teraz hovorim uplne o inych pripadoch ) a to urcite nie je ok ( ved oni v buducnosti zistia.. )
@zuzka421 uz to neries, velmi neprijemna situacia.. bud rada, ze sa sa nic viac nestalo, fakt.. budme radi vsetci.. predychaj to, vysvetlili ste si to, ospravedlnili.. zomlelo sa to rychlo, stres na oboch stranach a aj neprimerane spravanie na oboch stranach.. uz to neries..nevratis to spat, bud rada, ze sa nestalo nic horsie.. fakt
no ako niektore reakcie ze jeeeeeeeeeeeeeeej.... ja osobne mam 7r. syna, okrem neho este dalsie dve deti, vsetky tri neradi chodia k doktorke, pichali ich uz parkrat, vzdy pri tom bola aj sestricka, niekedy aj dalsia odvedla,to ked bol ten najstarsi este naozaj maly....aj 9r. dieta je stale dieta, co je na tom,ze ma strach,je to uplne prirodzene, jeho reakcia bola trochu odveci, moje deti by si to asi nikdy nedovolili,ale aj reakcia lekarky bola odveci podla mna, nasa doktorka by v zivote facku needala, mame to brat tak, ze ked sa nase deti zachovaju skratovo, tak sup im preplesk???to ako kde sme? ja som svojmu synovi dala 1x facku minuly tyzden, lebo zasiel za hranice pripustnosti a ked som mu to vysvetlovala, bral to akosi stale ze vsak sa nic nestalo, tak som mu dala facku a ostal ako obareny....a to som jeho mama. tej facky neluttujem, akosi pridala na vaznosti situacie.... 😉
@danim ...áno máš pravdu, deti sú v tejto dobe vystavované samému násiliu a áno sú mamičky, ktoré si budú zastávať dieťa nech urobí čokolvek ja len si neviem predstaviť a ani nechcem takúto situáciu, ale aj tak si stojím za tým, že to Dr. prehnala ... ešte raz vravím, keby to dieťa urobilo aj naschval Dr. nie je oprávnená ho biť, na to sú tu rodičia aby riešili... a keby to urobilo naschval tak musí zasiahnuť matka a rázne... ale on to neurobil naschval ale inštinktívne ... ale pre niekoho je asi normálne fackovať decko ...
no, z ludskeho hladiska, ked mi 9rocne dieta vytrhne z ruky ihlu, takmer pichne do oka, tak ja by som asi tiez jednu svihla, (a tiez by som svihla dietatu ako matka, kedy by toto urobil) hoci ako lekarka ma byt na podobne veci pripravena, ale ... ja sa snazim svoje dieta uz teraz pripravovat na to, ze su ihly, injekcie a pod, zatial zvladame v pohode, uvidime ked bude vacsi...no a ked sa obaja ospravedlnili, obom to bolo luto, urcite sa poucil aj tvoj syn aj ta dr, takze podla mna nie je o com ani diskutovat, je to uz dost velky chlapec aby si dokazal uvedomit ze nieco je potrebne aj ked je to neprijemne, na to sme rodicia aby sme ho pripravili, ...a ak nie si akokolvek spokojna s lekarom svojich deti, tak to treba riesit, ak sa mas bat odist, to nie je o com, len si pekne pozistuj, ktory lekar by ti vyhovoval, ktory by vas vzal a potom sa rozluc, oni nemozu nikoho nasilu nutit ostat vo svojej databaze, kazdy ma prvo si vybrat
9r dieta uz vie co robi, a ze ihla pri tvari moze ublizit..doktorke sa necudujem..chlapcovi treba vysvetlit co urobil.
@misinka26 syn si v tej chvili neuvedomoval že može ublížit len sa bránil odberu krvi.aj mu to potom bolo luto a doma si poplakal pekne sme sa o tom porozpravali že či si uvedomil čo sa mohlo stat a priznal že vyvádzal a bál sa toho odberu krvi,mrzí ho to takisto povedal mi že sa to už viac krát nestane a bude sa snažit vydržat to a samozrejme že budem pri nom a držat ho,čaká ho to o mesiac.
podla mna doktorka si to dovolit nemala ale branila sa co keby jej to oko vypichol co potom? jasne chapem aj mamicku je to neprijemna situacia ale ja si dobre spominam ked mna ockovali alebo mi robili odber vzdy ma drzala sestrickaaj mama a raz som sa dostala do amoku tak jednu z jednej strany od mojej mami a ochladenie studenou vodou na tvar a to som mala 8 rokov, odvtedy som pri kazdom ockovani ako baranok.
nechem odsudzovat ani mamicku ani doktorku. ale tato doba mi pride taka uplne chora, moje kamaratky mamicky ze oni ani vychovnu na zadok nic dietatu nedaju ze to nieje dobra vychovna metoda. ja zase na zadok dam ci po rukach jke d viem ze treba. a rozdiel? deti mojich kamaratok uz chodia po psychologoch lebo sa nevedia spravat a utocia na deti, co moje dieta si nedovoli.
osobne mam paniku z ihiel, aj ako dieta som mala, ale teda aby som niekomu vytrhla striekacku a isla po nom, tak to nie. stuhli mi svaly, triasla som sa, pripadne ma museli pridrzat, ale po nikom som nevystartovala.
chapem dr. reakciu, aj ked bola neprofesionalna. co si ale uvedomila a ospravedlnila sa.
1. ak viem, ze idem s dietatom na odber krvi a viem, ze panikari, tak je zrejme, ze ma bude potrebovat. t.j. netaham tam druhe dieta - poprosim susedu, kamaratku, manzela/priatela, babku/dedka - skratka hocikoho, koho poznam, ci mi nepostrazi za ten cas to mensie, pripadne pojde so mnou a ostane s mensim pred dverami. lebo je uplne naprogramovatelne, ze ked to starsie bude robit cirkus, tak to mladsie sa zo solidarity k surodencovi prida. a potom mam problem, ktore dieta skor riesit 😉
2. ak by takyto cirkus robil moj syn u dr., tak by som zakrocila skor ako dr. a necakala, kym jej to oko fakt vypichne - alebo ju bodne do ruky, pohryzie ci poskriabe... ono odtial-potial.
spoliehat sa na to, ze ved dr. je profik - aj profici su len ludia a maju vlastny pud sebazachovy 😉
9 rocne dieta sa uz musi vediet sprava, vytrhnut lekarke inkekciu a skoro jej vypichnut oko nie je normalne. Neda sa to porovnavat s 3 rocnymi detmi... ked tak dieta place, kope, alebo uteka prec ale toto je podla mna vela. Urcite deti nefackuje lekarka zaradom... podla mna to bola celkovo nezvladnuta situacia zo vsetkych stran, sestricka a lekarka sa mali spytat ako to maly zvlada a riadne ste ho mali drzat, ale aj ty ako rodic si ho na to mala pripravit. My sme v 9 rokoch uz ani nevedeli co je to doprovod mamicky k lekarke/ zubarke a nieto este takto vyvadzat, co lekar povedal a urobil bolo a basta.. a prekvapujuco vzdy sme boli zdravi doma a nik netrpi traumou z lekarov, kedze sme si proste museli od malicka zvyknut. Kedze dlhsie nie si spokojna s lekarkou tak aj keby k tomuto nedoslo daco ine by sa ti nepacilo. Odporucam ti najst si inu pediatricku.
Neviem si predstavit moja mala ma 4 roky tiez sa boji ale proste take správanie nie je normálne. 9 ročne dieťa? No bože chrán mat take nieco doma to je inak agresívny ja by som neriesila tu facku skôr by som skončila k psychológovia s dieťaťom. Moja mala dokáže pochopiť ze jej idu pomôcť tak 9 ročný by mal tiez.

@misinka26 uvedomujes si ty nasledky toho, ak by jej to oko trafil ??????? co je oproti tomu jedna facka ?? ( aj ked nehovorim, ze fackat je ok, to nie- ale ta dr. sa musela sakra zlaknut.. fu.. nechcela by som zazit ) ja byt mamou, preberiem to najprv cele s dr , sestrickou... a potom syna drzime vsetky 3 ! ja byt mamou, som v soku jasne- ale z toho, ako sa to cele zomlelo- ten utok. a som stastna ako blcha, ze sa nic nestalo- tym ociam !!! v kazdej situacii, kde je dieta sa treba postavit objektivne a nie hyckat decko za uplne vsetkych okolnosti, lebo deti ( ako aj dospeli ) nie vzdy konaju len dobro