Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
@sharlotta jasne ze sa dalo... lenze v takej situacii asi nad reakciou nerozmyslas, nereagujes premyslene ale instinktivne - a instikt veli sa branit - mozno niekto chyti ruku, iny streli facku, ja osobne neviem co by som spravila - v takej situacii som este nebola, rozum mi hovori ze lekarka sa spravne nezachovala a ako som uz niekolkokrat napisala, urcite by som jej to dala jasne najavo... na druhej strane neviem co by som ja spravila a tvrdim ze v danej situacii by som hladala vinu aj v sebe aj v svojom dietati a ako tu uz bolo niekolkokrat spomenute - bola by som rada ze to dopadlo ako dopadlo
nabuduce ked pojdete na krv, nech doktorka otvori cakaren a zavola vsetkych nech sa idu pozriet, ako mu beru krv. Syn by sa asi spamatal a nerobil by taky cirkus, asi by sa strasne hanbil..
@misinka26 jasne ihlu by si chytila 😀 😀
skor by si sa uhla v poslednom momente hej....
prepac ale tvoje komentare su v style mamicka stale braniace svoje dieta. za kazdu cenu..
na margo 3 rocne dieta nie je 9 rocne takze 3 rocnemu by som facku nikdy nedavala...
ale bola som svedkom super reakcie jednej matky ktorej syn mal ani nie 2 roky a neaky chalan dost brutalny mal okolo 3- 4 roky , tiez kopol a uhryzol. dotycneho matka v klude pozerala koby sa nechumelilo , absolutna flefgmacia/// matka , pokusaneho a kopnuteho dietata sa zdvihla a v amoku, kopla dotycnu a ukusila dotycnu matku a oddisla..
poviem ti ta situacia bola sialena,; ale par okolo zmohli sme sa len na potlesk a dotycna matka fialova , vrieskajuca nadavajuca len zobrala svojho spratka a odisla.. 😉
Ako t u moze niekto povedat ze dat facku bola primerana reakcia? Nech urobo cokolvek facka je dost silna reakcia m mohla mu dat po ruke samozrejme aj moj maly dostane ale nikdy nie facku nikdy by som dietatu facku nedala v ziadnej situacii utocil predsa rukou mohla ho udriet po nej
@zuzka421 z vlastnej skusenosti: mala som 10 r. a vzali ma k skolskej zubarke lebo robila na skole preventivku (nasi o tom ani nevedeli) a ta mi nasla kaz a chcela mi vrtat- ale mne nepovedala nic.....ja som len videla ako zapla vrtacku, brutalny hluk, ja som sa zlakla a tresla som jej do ruky, naco ona mi jednu tresla cez tvar, ze akoze sa to spravam a nakricala na mna, ze snad este vedlajsia skola sa triasla....ja som utiekla zo skoly (bez tasky v papuciach rovno z ambulancie) k starkym a a vsetci ma hladali asi do 6 vecera(telefon nemal kazdy), dokym sa nasi neprisli spytat ci tam nahodou nie som 😔 .
vysledok: 12rokov som k zubarovi nepachla ani keby bolo co, a strach zo zubara som stratila asi pred 2 rokmi vdaka mojmu uzasnemu doktorovi....takze take jednoduche to tiez nie je, ked lekar strati nervy... 😎
a lekarku by som zmenila, pretoze tvoje dieta moze mat uz z nej psychicky blok vdaka jej neovladnutiu sa...asi bybolo najlepsie keby sa zacalo od znova s nejakym inym doktorom/doktorkou 😉
@ivkake s tym suhlasim - myslim ze jeho reakcia s vychovanostou alebo nevychovanostou nijako nesuvi... v kazdom pripade zareagoval velmi nestandartne a ako matka by som to s nim urcite riesila - ci uz vaznym rozhovorom alebo aj navstevou psychologa - on nemoze kvoli svojmu strachu ohrozovat inych ludi - je jedno akeho veku a vzdelania
@sasa227 utocil rukou v ktorej drzal ihlu ....ako mu mala dat po ruke...a prepacte ale 9 rocneho syna capat po ruke ako male neposlusne dietatko ??????
Na čo to tu vlastne riešite, veď keď sa jej nepáči, nech od lekárky odíde a hotovo!
mamicky, ale vy zabudate na jedno a to, ze lekarka nema vychovnu funkciu! ako pediater ma byt skolena na taketo situacie a nie reagovat pudovo. AK vidi, ze sa dieta vzpiera, nespolupracuje, hysterci (co urcite robil uz pred samotnym pokusom o odber), tak mala v cinnosti prestat, dohodnut sa s mamickou na dalsom postupe, ukludnit hystericke dieta a najst sposob, ako mu ten odber vykonat a nie nasilu pichat hystericke dieta! to lekarka maximalne nezvladla, sorry. Spravanie toho maleho nekomentujem, k lekarovi nechodime na priatelske navstevy, pre vacsinu je takato navsteva praveze stresujuca a vyvolava uzkost. Lekar je tam na to, aby vedel situaciu zhodnotit, aj rizika a aby nasiel sposob, ako zakrok previest co najbezpecnejsie pre seba aj pacienta. Ale nasilu pichat....to je absolutne zlyhanie. Ale ja sa ani necudujem, kedze u nas je stale este vsetko ako za komunizmu, pristup sa nezmenil, ani lekarov, ani rodicov. A som rada, ze moje deti takychto lekarov nepoznaju. Dcera miluje chodit k zubarovi a to uz jej aj trhali zub. Maju specialne skoleny personal pre deti, ktory dieta pripravuje, kolko je treba, niekedy aj pol hodinu-hodinu, davaju rajsky plyn, rozpravaju rozpravky, pomalicky dieta krok za krokom pripravuju, kym nie je uplne uvolnene a v pohode. Ziadna trauma. Takze si kludne nechajte otlkat tie svoje deti, este im aj sami pridajte a kludne ich trestajte za chybu druhych. 9 rocne dieta nema ziadnu zodpovednost, ani trestopravnu a keby sa nahodou ta striekacka do nej zapichla, tak verte, ze vinna bude lekarka, nie on.
Ja mam dojem (a tato debata mi to len potvrdzuje), ze niektori rodicia budu svoje deti branit, aj keby neviem co tie deti urobili ... skoda, ze spominana lekarka asi na MK nechodi, celkom by ma zaujimalo, ako to videla ona 😉
@aliza super si to napisala. 100%-ny suhlas vo vsetkom.
@zuzkaanicka od toho sme tu, nie? neviem, ci mas deti, ale ak ano, tak verim, ze ich branis ako lev.....a je rozdiel, ak dieta zamerne niekomu ublizi a je rozdiel, ak tak urobi v panike, strachu, nechtiac. Zakladatelka pisala, ze chytil paniku a striekacku doktorke vyrazil, cim ju ta vyrazena striekacka skoro pichla do oka. Nenapisala, ze striekacku zobral do ruky a mieril jej vedome na oko! ver tomu, ze ak by islo o tvoje dieta, reagovala by si inak. Takto sa tu kazdy hra na mudreho a z dietata robi nevychovaneho spracka.
A ked vám niekto mieri ihlou na oko,predsa mu jednu nestrelim ale chytím ruku,nie? Tým že mu dám facku,asi nezabranim tomu aby tu ihlu zapichol,mohla sa mu myknut ruka tak že by jej ju pichol hocikde,tak reflex na obranu to určite nebol,fackou sa nedá brániť... Nikdy neviete aký skrat nastane v hlave vašich detí (pre ženy ktoré nemajú ani kus pochopenia) a vaše dieťa môže ešte horšie reagovať,no pochybujem že by ste ho začali urážať tak ako tu syna pani ktorej sa to stalo. Snažili by ste sa zistiť prečo to urobil a tak a dohodli sa a taktiež veeeelmi pochybujem,žeby sa nejaká mamička odvazila udrieť svoje dieťa (vychovne) pred doktorkou a sestrickou ked by ste mohli úradmi o dieťa prist,nikdy neviete ako k tomu môže nečakane dojst ...
@aliza kopirujem tu prispevok zakladatelky:
tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela
keby ma niekto ohrozoval, tak v danom momente su mi totalne ukradnute jeho motivy, v danom momente sa branim
@20erika07 uz ti niekto mieril do tvare ihlou? ja vas niektore fakt obdivujem ako viete bohorovne tvrdit ako by ste sa v danej chvili zachovali... ja teda neviem ako by som sa branila - pochybujem zeby som instiktivne chytala ruku v ktorej ma panicky a hystericky sa chovaju dieta zbran...
@zuzka421 Ahoj, povzbudím ťa, zmeň lekárku...postup je taký ako ti už poradili mamičky, nemusíš sa obávať...vyberte si pediatra - podľa referencií, neboj sa opýtať, známych, v rodiene atď. skús si pozrieť aj tu na MK nejaké odporúčania..😉, choď osobne k nemu a opýtaj sa, či vás vezme, ak áno, stačí uzavrieť s ním zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti a ostatné už ide mimo teba... minulý rok som takto v zime menila lekárku ja🙂
tá príhoda, ktorú opisuješ v svojom príspevku možno bola len tá povestná "posledná kvapka", lebo to vyzerá tak, že už dlhšiu dobu nie si spokojná s prístupom vašej pani doktorky...
čo sa týka samotného priebehu odberu krvi, ako už niektoré mamičky spomenuli, bola to čisto skratová reakcia oboch aktérov- doktorky aj syna ...nebudem nikoho obhajovať, skôr sa zamyslím a predstavím si to 😉 ...na jednej strane doktorka, ktorá nečaká, že by sa 9 ročné dieťa mohlo tak veľmi báť odberu krvi, že zo strachu jej vytrhne injekčnú striekačku z ruky a zaženie sa ňu tak, že jej skoro trafí oko a následne mu dá inštinktívne facku...a na druhej strane 9 ročný chlapec-dieťa (pre lepšiu predstavu druhák alebo tretiak na ZŠ) v takej panike, že inštinktívne prekoná odpor sestričky, ktorá ho drží za ruku a vytrhne injekčnú striekačku doktorke a pritom jej skoro trafí oko a vzápätí dostane od nej facku ... milé mamičky, trošku sa nad tým zamyslime...toto nemá ABSOLÚTNE NIČ s tým, ako sa má, alebo nemá dieťa správať ... a ...či BOL alebo NEBOL DOBRE VYCHOVANÝ.... bola to skratová, inštinktívna reakcia - u dieťaťa možná, u dospelej osoby, ktorá má "bolesť" lečiť - tu si nie som istá (to by mali posúdiť asi psychológovia🙂...no, ešte raz, bola to reakcia - inštinktívna (a to ma desí-viete si predstaviť, že toto možno nebolo prvýkrát, že pani doktorka zareagovala, tak ako zareagovala...?) ... obom to bolo ľúto a ospravedlnili sa - pre dieťa - poučenie do budúcnosti,- pre doktorku- ? možno krátka dovolenka...?
... už som zažila situáciu, keď jedno z mojich detí, a to obe pripravujem zodpovedne - pohovorom a názorne (niekdy si to aj zahráme ako scénku 😅) na priebeh každého jedného vyšetrenia (absolvujeme ich veľa, nejde o "bežné" prehliadky k tomu alebo onomu roku, keďže máme určité zdravotné "obmedzenia-problémy"), reagovalo skratovo a nechcel si dať zobrať krv a ťahali sme ho spod stola 😖 ...a keď už sedel na stole, kopal s krikom okolo seba ...darmo som mu predtým všetko pekne vysvetlila... lebo teória je jedna vec a prax druhá😉 no zatiaľ som sa NIKDY nestretla s tým, že by niekto v podobnej situácii inštinktívne naše dieťa udrel a už vôbec, že by nás rodičov obviňoval, že sme si zle vychovali naše dieťa ... to spomínané dieťa, ktoré sa tak bojí injekcií, že by dokázalo vyliezť aj na skriňu v ambulancii... to dieťa je inak pokojné, slušné, komunikatívne a veselé a dokonca sa vie správať (primerane svojmu veku🙂)... evidentne je "asi dobre vychované"😀 ako by konšatatovali tí, ktorí vždy vedia, ktoré dieťa je "dobré" a ktoré "zlé" ...a ktoré je "vychované" a ktoré "nevychované"... to len taká moja skúsenosť...
PS:..bežne ma - ako matku dieťaťa, ktorému idú robiť zákrok - nevolajú, aby som ho držala za ruky, alebo (pri očkovaní) za nohu, alebo skrátka len "držala"... iba, keď zdravotný personál - teda doktorka a sestrička usúdia, že dieťa je plačlivé a podráždené a mohlo by brániť výkonu toho zákroku ... pri odbere krvi u syna (5r) som ho mala posadeného na kolenách, pri očkovaní (ešte stále 5r) sedel sám na stoličke a síce slovne to okomentoval, ale bol uvoľnený a pokojný ... len toľko pre tých, ktorí si myslia, že matka musí byť vždy pri každom odbere krvi a musí sama prispieť svojou silou k tomu, aby doktorka mohla pichnúť niekomu injekciu (brať krv atď...)
@aliza zakladatelka temy pise toto: .tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka.
Takze jej tu striekacku vytrhol ... mam deti a mam ich velmi rada ... to ale neznamena, ze im vsetko dovolim ... co sa tyka ockovania, brania krvi-tak u nas je to tak, ze bud ja, alebo manzel deti drzime ... takze matka ak vedela, ze syn sa velmi boji, mala ho drzat-ak by to zvladla, lebo taky 9-rocny chlapec uz moze mat dost sily ... ja v tomto konkretnom pripade by som bola rada, ze to naozaj skoncilo jednou fackou ... mohol sa chlapec tak poranit (ked uz sa kasle na zdravie lekarky), ze jedna facka je v porovnani s tym nic 😝 ... a schvalne, skus sa zamysliet nad tym, ako by si Ty reagovala na mieste tej lekarky a potom ju sud.
@aliza a ja som tu niekde pisala o zamernom ublizeni? ver mi ze dobre viem ze dieta trestopravne nie je - preto pisem ze by bola obvinena matka, ktora je za neho zodpovedna - to by si ty mohla vediet...vies rozdiel medzi zabitim a vrazdou? tam sa skumaju motivy - v kazdom pripade ide o mrtveho cloveka... a ja sa tiez pytam podobne ako ty - nevidis ze tam neslo o zamerne ublizenie? obraciam to ale na lekarku😉
ty nechapes ze ako instinktivne zareagoval chlapec ( precitaj si moje prispevky ked uz ides reagovat priamo na mna - pisala som ze si nemyslim ze to suvisi s vychovou ) , tak instiktivne v stave ohrozenia zareagovala lekarka... to ze si dospela zial ci nastastie tvoje instinkty nevymaze - dokonca ani vzdelanie nie😉
@misinka26 takze poznas jednu. Ťa tiez nekonala normálne a o to tu ide. Nie to nebol inštinkt inštinkt je ked nieco nečakas a zrazu ti hrozí nebezpečenstvo. A nie ked vies ze ti zoberu krv uz dopredu. To nie je inštinkt to je hysteria a hysteria nie je správna a to by mala mamička riešiť a nie jednu facku. A aj moja dcéra uhryzla spolužiaka áno velmi mi to bolo trápne velmi som jej vynadala a ospravedlnila sa dotycnym rodičom ale uz to viac nespravi to som si istá lebo som jej velmi razantne ozrejmila ze nabudúce dostane.
@ivett1 ahoj... ja len ze mam dieta panicky sa bojjace odberu krvi a neadekvatne reagujuce nan - a volaju ma ku kazdemu odberu kedze tuto informaciu od mna maju... fakt je ze ja tamsama idem dobrovolne lebo sa bojim aby si mala pritom kopani etc. neublizila - predsalen je v hre ostra ihla ...

@sharlotta mas nejake divne zmyslanie ze nic ju neospravedlnuje a co je povina sa nechat skantrit bo je lekar a ma vzdelanie to uz co za volovina