Testovanie na Covid v škole bez vedomia rodiča
Ahojte... Rada by som sa informovala, či je v poriadku, ak moje 17 ročné dieťa na strednej škole otestovali na covid bez môjho vedomia. Navyše sa syn narodil s obojstranným rozštepom pery a podnebia a nosovú dutinu má dieťa s rozštepom trochu inú. Neviem, kto ho tam otestoval, či to bol zdravotník alebo nie a celkovo nie som s testovaním stotožnená. Aké kroky by som mohla podniknúť? Prípadne ako postupovať, aby sa to už nezopakovalo. Ďakujem za odpovede.
najlepsi krok zmazat prispevok 🙈
@janiela6 Je to obyčajná stredná škola alebo škola pre postihnuté deti? Syn je mentálne v poriadku? Len tak ho niekto chytil - 17 ročného skorochlapa - a násilne ho, navyše bez dôvodu, otestoval? Stala sa mu pritom nejaká ujma? Chceš niekoho zažalovať alebo o čo Ti ide?
Akosi tomu neverím... Skús to vysvetliť.
@janiela6
🍿🥤🍿🥤🍿 🥤
čisto len zo zvedavosti - aké následky to zanechalo na tvojom dieťatku?
By som sa pozrela, či sa tvoj syn aj celých 17 rokov správa inak len preto, že sa narodil s rázštepom podnebia (ktorý má celkom určite dávno zoperovaný a zahojený), či si nikdy ako dieťa nestrčil prst do nosa, neudrel sa do nosa, nespadol, a vôbec. nerobí všetko inak ako "zdravé" deti...
Ja by som prípadné sťažnosti smerovala na školu. My tu moc nepomôžeme. Tiež si myslím, že to nie je OK, keď sa bez vedomia zákonného zástupcu dejú takéto veci
A potom, ze tu mame mamičky, ktoré svoje deti ešte aj v dospelosti ťahajú za ručičku. Toto je žiarivý príklad. 😀
@ddaassuullaa a prečo by to mala zmazať? Šak sa len pýta.
Vidím, že až dve ma pochopili.
Neublížili, jednoducho nesúhlasím s testovaním a navyše bez vedomia rodiča. Aj keď má 17 rokov, stále som jeho zákonný zástupca a za neho zodpovedná ja ako rodič. Ak by mu tým nejako poškodili, tak nikto zo školy nepreberie zodpovednosť. O to ide.
Ahoj. Aj ja mam rastep pery a podnebia. Testovanie ma nijak nebolelo ani mi neublížilo. Práveže mam pocit ze som to ešte lepšie zvládala ako bezrostepovi. Mňa to vždy steklilo.
@janiela6 dúfam, že tak budeš riešiť aj zamestnania tvojho syna, tak isto jeho pripadne frajerky. Ved to je neslichane, aby niekto niečo robil tvojmu 17rocnemu synovi a ty s tým nesuhlasis. Nepoviem, zeby mal chalan 10 rokov, ale 17? Vážne toto?
@zirafienka citala si prispevok autorky v uvode? 🙏🙉
V škole sme mali vždy tlačivo na súhlas s dobrovoľným testovaním. Na akom základe došlo k testovaniu žiakov? Myslím, že tu málokto pochopil pointu.
tiež doma syna testujem a nie som zdravotník.
syna priviazali k stoličke? zapchali mu ústa?
bez jeho súhlasu by sa im to asi nepodarilo.
a nie mne by to nevadilo.
Vypínam oznámenia, čakala som slušnejšie odpovede a hlavne k téme. Škoda, že sa otázka nemá zmazať.
@janiela6 ahoj, prečítala som len pár príspevkov a mrzia ma niektoré reakcie.Kto nevie o razstepe nič a myslí si,že je to kozmetická vada , samozrejme sa vyjadrí tak,ako sa niektoré mamičky vyjadrili. Určite to rieš,keď chces napíš súkromnú správu,na plochu neprispievam,ale toto bolo určite cez, nenechaj to tak.
@andrea0710 Ďakujem, konečne chápavá mamička.
@janiela6 tiez by som bola rozculena z takeho postupu. 17rocny, nech sa to zda akekolvek, nie je dospely. Urcite to nemali robit bez suhlasu zakonneho zastupcu. Sama mam doma 17rocneho a este aj na prevzatie ag testov, ktore sme v skole objednali, potreboval moj podpis. Inak by mu to nedali.
zeny, nerozumiete, ved tu predsa ide o princip.
nevadi, ze dieta mozno kazdy druhy den pije energetaky z Lildu, jediny problem je testovanie.
nema dovod, preco jej to vadi, proste vadi a hotovo.
bodka.
ja len dufam, ze dieta nechodi nikde bez suhlasu (idelane pisomneho) od rodica
@nyusika to ja tiež nechápem. Je to taký problém dať sa otestovať? Ja chodím každý týždeň kvôli škole. Nezoberiem si na svedomie, že by som bola pozitívna a prenesiem to na pacienta. Už aj tak majú dosť oslabenú imunitu. Nikto s tým nemá problém. Ale keď sa niečo zomelie, tak vyskakovať budú.
@janiela6 hej,chapem vas,mne by sa to tiez nepacilo a riesila by som to s riaditelkou. Preto mam doma testy od skoly a robim ich ako ja uznam za vhodne. Ale pocula som uz aj u nas na skole ze vzali decka,sice mladsie,ale to na veci nic nemeni a otestovali napriek nesuhlasu rodicov. Len neviem ako to uz potom dopadlo.

🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️